Дата и час: Сря Фев 12, 2025 2:56 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ~Ichigo 100%~
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2008 1:40 am 
Аватар
Sky King

Изображение
Сюжет : Manaka Junpei е ученик последна година в midle-school и мечтае да влезе в Izumisaka High School и да се присъедини към тамошният клуб за правене на филми.Един ден той решава да се изниже от клас за да види красивият залез от покрива на училището.Отваряйки вратата на покрива обаче той заварва едно невероятно красиво момиче и по погрешка вижда бикините 'и.Момичето се паникьосва и избягва ,а нашия човек тръгва да я търси.Междувременно още няколко момичета се влюбват в Junpei и се образува един доста забавен четириъгълник с Manaka в средата.Коя от красавиците ще избере нашият герой, момичето в което първо се е влюбил ,или...?

Лично мнение : Описанието по-горе е само интрото ,мангата от начало се върти около намирането на въпросното момиче ,а след това става пълна какафония от high-school life преживявания(та чак до завършването на гимназия :lol: ), много пантсу и няколко хипер мега яки мацки ,които харесват Junpei :lol: ...е не всичките де ,но повечето поне.
Мангата обаче не е точно school-life харема ,който пускат като на конвейр напоследък, а се съсредоточава доста и върху чувствата на героите, развитието и порастването им(това разбира се не пречи да има мега смешни моменти, съчетани с доста ecchi).
Това ,което ме накара да се влюбя в тази манга обаче(освен невероятно красивият и изпипан арт), са последните 2-3 тома в които просто си личи как героите порастват с всяка глава ,как променят мисленето си и как се стремят и се борят за мечтите си.Като добавите и малко драма накрая и просто се получава нещо невероятно красиво и въздействащо, а последният том определено ми разби всички досегашни класации за манга от този жанр(вече класирам comedy-school life мангите с Ichigo 100% -1 , Ichigo 100%-2 и т.н. :lol: ).
Малко по-долу ще покажа защо смятам артът за невероятно красив :D
Не може да не спомена и че самата история си я бива ,има доста смисъл в нея, а реализацията и сценарият на действие и развитие на героите и ситуациите определено е на изключително високо ниво.Единственото нещо ,което ме подразни малко е голямата нерешетилност на нашия герой ,но това се преживява, пък и добавя доста забавни и echhi ситуации към главното действие.Всеки ,който е изпадал в ситуацията да ходи с 2~3 момичета наведнъж ще схване за какво говоря, а за по-младите от вас определено ще е добре да се съсредоточите върху една от главните поуки от мангата -Винаги бъдете честни със себе си и с хората ,които обичате и се борете до край за тях ;) :lol:
Хайде няма да ви спойлвам повече ,за съжаление не можах да изразя и половината от преклонението си пред тази манга ,но се надявам да съм събудил поне млко интереса ви :lol:

Други имена : Strawberry 100%
Брой томове : 19(completed)
Жанр : Comedy, Ecchi, Romance, School Life, Shounen, Slice of Life
Автор : Kawashita Mizuki (страхотна мангака ,направила е манги като Hatsukoi Limited/Link и Lilim's Kiss/Link ;) )
Година : 2002
Издател : Shueisha // Weekly Shonen Jump
Още Инфо : MangaUpdates
Анимета : Ichigo 100% // Ichigo 100% OVA
Тема във "Връзки Manga" : Link

!! Внимание Спойлери !!

Ето малко информация за някои от любимите ми герои + малко снимки :lol:
:

Изображение + малки модификации от моя страна ;)

ИзображениеИзображениеНа първо място започваме разбира се с главния заподозрян - Manaka Junpei :lol: Той не е красив и макар и да не е тъп...е добре де доста тъп си е - не се справя добре както в училище ,така и със сърцата на почитателките си... всъщност обаче има доста готин характер(big deal :lol: )... :lol: Освен това Junpei има невероятният късмет винаги да блесва с нещо, когато се намира покрай някое красиво момиче ,което след това започва да открива готините му страни и да се влюбва в него :lol: Manaka е добър и в правенето на филми и всъщност благодарение на възроденият от него клуб успява да се докаже и да привлече женското внимание...после мацките не били комерсиални а :lol:
Изображение
Kitaooji.... определено моята фаворитка ,момиче с огромен сексапил ,страхотен характер, адски буйна и в същото време невероятно нежна...абе най-готиното момиче според мен сред цялата женска плеяда :lol: и един от най-любимите ми женски манга персонажи евър.Какво намира в тоя кретен Junpei и аз не знам.Satsuki FTW :lol:
ИзображениеИзображение
Nishino... абе не е лоша, ама някакси не ме накефи особенно нито на външен вид, нито като държане.Определено обаче има много нежен характер и преживя доста неприятни моменти покрай тоя Junpei.Ааа да, освен това и готви страхотно ,особенно е добра в приготвянето на торти ;)
ИзображениеИзображение
Toujo Aya ...еми т'ва е уж най-голямата любов на Manaka, проблемът е че двамата са хипер плахи когато стане въпрос да се обяснят един на друг... :? Има много готин характер ,адски красива е(особенно когато свали тия скапани очила :lol: ) и е невероятно умна...само ако не беше толкова смотана и ако беше награбила Junpei когато трябваше... :roll:
Изображение
Mukai ... хипер яката мацка ,обаче има фобия от мъже :lol: Естествено нашият герой ще я излекува от страха 'и и познайте какви ще са нейните чувства към Junpei :lol: Ако не беше Satsuki ,Mukai определено щеше да е моят фаворит :thumbsup: Ааа да - това момиче има невероятно перверзно подсъзнание, много ме е яд че се появява толкова късно в "надпреварата" за сърцето на Manaka :lol:

В мангата се появяват и две лолита ,но те изобщо не ме кефят ,така че няма да пиша за тях ;) Приятелите на Junpei са Komiyama и Sotomura и те са с някакво невероятно перверзно съзнание ,като Komiyama е по-тъп и от Junpei, а Sotomura е някакъв зъл незадоволен гений :lol: Сестрата на Sotomura - Misuzu също не ме кефи особенно(може би защото май беше единствената която оплю Junpei и му каза какъв е боклук в лицето :lol: ).Появяват се и двама съперници за сърцата на някои от мацките на Manaka, но и те не са важни ,понеже бяха отрязани(макар че са най-красивите момчета в даскалото и всички момичета припадат само при вида им :lol: )

!!Внимание pictures spoils!!
А ето това са няколко незабравими момента от мангата, слагам ги като линкове за да се виждат само при желание.Те са предназначени за хора, които вече са чели мангата ,просто за да им припонят някои от най-важните моменти.Ако не сте я чели по-добре не гледайте тези pic-ове ;)
:

Pic1 // Pic2 // Pic3 // Pic4 // Pic5 // Pic6 // Pic7 // Pic8 // Pic9 // Pic10 // Pic11 // Pic12 // Pic13 // Pic14 // Pic15 // Pic16 // Pic17 // Pic18 // Pic19 // Pic20 // Pic21 // Pic22 // Pic23 // Pic24 // Pic25 // Pic26 // Pic27 // Pic28 // Pic29 // Pic30

Последна промяна Ghostbuster на Съб Май 23, 2009 1:56 am, променена общо 8 пъти

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2008 1:51 am 
Аватар
Цар Алко

Доста добър край, сигурно 2/3ти очакваха да се събере с зубарчето, но тяхната връзка си е на ниво сценарий/филм. Nishino си беше момичето, което си го обикна момчето и му даде след това свобода. Заради Manaka и Tojo тя се отказа да бъдат в едно училище с Junpei. Имаше периоди, в които си беше доста изолирана от всички. След това успя пак да си хване момчето и въпреки моментното увлечение по Tojo си изкараха двамата две фантастични седмици. Аз лично се радвам, че накрая след 4 години така стана, въпреки боите на Tojo, че била celebrity и тн. Пича си спази на обещанието. Happy END и те така. Който се е наспойлил си е за негова сметка. Мангата отдавна свърши ;).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2008 1:57 pm 

Ако има драматична героиня в тази манга това е Kitaooji. Тя винаги си казваше, че си го харесва и винаги правеше всичко възможно да се събере с него, но явно просто не им беше писано. Тя опредлено си е моята фаворитка - харесва ми като персонаж, според мен добре са я съчетали като поведение и характер. Като външен вид също ми беше най-симпатична. Нишино също беше сладка, но като цяло гласа ми е за Китаоджи. Малко гадно я прецакаха, но така е решил създателя в харема винаги е така една печелите другите "израстват" и преупсяват в други сфери :)

Определно добра манга - препоръчвам я на всички. И анимето ми харесва макар че свършва никъде, а ОВИ-те еччи :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 04, 2008 1:52 pm 
Аватар
Sky King

Мда прав си ,само дето Kitaooji колкото и да се опитвам да си я представя като трагична героиня все не се получава... тя винаги е толкова напориста и усмихната ииии секси ,че не мога да я сложа в една графа с Aya и Nishino. Но иначе си прав ,че тя май остана единствената дето въпреки всичките си усилия не получи дори едно "Обичам те"...
Manaka You big fat baka ,idiot ,jerk etc....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 05, 2008 1:18 pm 
Аватар
Sky King

Ами в Темата с линковете има няколко линка за мангата.
Този на souhaku нещо е сдал багажа (дано го оправят скоро).
popa12 си е изключил компа, предполагам че като го включи всичко ще е ок ,аз вчера теглих от него.
Така че ти остава единствено от onemanga там ги има до 167c (Final) +Omake (на мен не ми харесва качеството на скана там ,препоръчвам ти да изчакаш 1-2 дни и да си свалиш с по-добро качество от popa12, където също има всички глави + Omake)

Edit : Omake=Extra (допълнително от нещо си)

Последна промяна Ghostbuster на Вто Фев 05, 2008 5:17 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 05, 2008 1:44 pm 
Аватар
Цар Алко

http://www.mangatraders.com/search/?term=ichigo%20100%&filesSearch=1&showOnlyFiles=1
Изисква се регистрация, може и да е ниска скоростта поради наличието на голяма база данни манга и следователно доста маймуни на клона ;).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 05, 2008 6:20 pm 
Аватар

Цитат:
Омаке: Екстра или бонус материал, който се прикачва често към оригиналното съдържание.
Може да варира от интервюта до скеч-сцени, пародии и странни/отрязани сцени от даденото аниме/манга.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 8:05 pm 
Аватар

наистина много добра манга , аз лично до сега не съм чел нито една манга от-до , но тази мисля да я прочета цялата ;
от някъде 140ти чаптър до края я четох , малко се прецаках , ама нищо :) , сега ще я изчета цялата :nod:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 8:48 pm 

Хмм... не съм я чел цялата манга... прескочих десетина тома всъщност. И не ми е гадно. Тъп край...

Хубав арт има мангата, но като цяло е типичната харем простотийка, а вече ми е втръснало от такива :?

Lilim Kiss обаче много ми хареса :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 23, 2008 6:23 pm 
Аватар
Sky King

Еми нз аз се бях филмирал яко с тая манга и мисля ,че е доста по-mature от останалите харемки.Може би точно защото си прескочил толкова томове, си пропуснал да забележиш израстването и развитието на чувствата на героите, отношенията и драмата ;) Макр че има доста прилики с конвейрните харемки де :lol:
И да, Lilim Kiss беше страхотна манга ,жалко че е толкова кратка :(

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2008 10:51 pm 
Аватар

дайте линк плс

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2008 10:57 pm 
Аватар
Модератор

Незнам защо последно време се пита само в темите за дискусии. Има си теми във връзки, където питате за нов линк, ако старият не работи. В този случай - http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=28757

Иначе - http://www.mangatraders.com/manga/series/28 - изисква регистрация

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2008 1:30 pm 
Аватар

Отне ми доста време да го прочета понеже спирах и пак почвах но днес най-накрая я прочетох циялата и съм много доволен и я прочетох малко ми е гадно че свърши така то ко да се прави.
Препоръчвам я на всеки който е гледал анимето и му е харесало

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 19, 2008 3:52 am 
Аватар

най-накрая да я дочета тая манга мн ме изкефи страшно се надявах да се събере с Nishino или Kitaooji и така и стана :twisted: имаше момент кет не ми дремеше с кой е дори да е сам само и само да не е с тая сухарка Toujo изключително антипатична ми беше. края просто беше върха Манака стана пич натрупа "маса" (преди беше баси хърбата) снима филм и фана Нишино какво по-хубаво :balloon:

пс. Мукай е по-извратена от която и да е моя приятелка и дори повече от някои момчета. манака можеше да се позабавлява добре с нея :photo: :neko:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 13, 2008 11:35 pm 
Аватар

Ъмм някой може ли да ми каже от къде да започна с мангата след като съм гледал всичките епизоди вкл. и овите и специалния(макар че те сигурно няма да са от значение).

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]