|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 2:52 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ~Ichigo 100%~ Публикувано на: Съб Фев 02, 2008 1:40 am |
|
Ghostbuster |
Sky King |
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 12:36 pm Мнения: 2676 Местоположение: The Sky King Throne
|
Сюжет : Manaka Junpei е ученик последна година в midle-school и мечтае да влезе в Izumisaka High School и да се присъедини към тамошният клуб за правене на филми.Един ден той решава да се изниже от клас за да види красивият залез от покрива на училището.Отваряйки вратата на покрива обаче той заварва едно невероятно красиво момиче и по погрешка вижда бикините 'и.Момичето се паникьосва и избягва ,а нашия човек тръгва да я търси.Междувременно още няколко момичета се влюбват в Junpei и се образува един доста забавен четириъгълник с Manaka в средата.Коя от красавиците ще избере нашият герой, момичето в което първо се е влюбил ,или...?
Лично мнение : Описанието по-горе е само интрото ,мангата от начало се върти около намирането на въпросното момиче ,а след това става пълна какафония от high-school life преживявания(та чак до завършването на гимназия ), много пантсу и няколко хипер мега яки мацки ,които харесват Junpei ...е не всичките де ,но повечето поне. Мангата обаче не е точно school-life харема ,който пускат като на конвейр напоследък, а се съсредоточава доста и върху чувствата на героите, развитието и порастването им(това разбира се не пречи да има мега смешни моменти, съчетани с доста ecchi). Това ,което ме накара да се влюбя в тази манга обаче(освен невероятно красивият и изпипан арт), са последните 2-3 тома в които просто си личи как героите порастват с всяка глава ,как променят мисленето си и как се стремят и се борят за мечтите си.Като добавите и малко драма накрая и просто се получава нещо невероятно красиво и въздействащо, а последният том определено ми разби всички досегашни класации за манга от този жанр(вече класирам comedy-school life мангите с Ichigo 100% -1 , Ichigo 100%-2 и т.н. ). Малко по-долу ще покажа защо смятам артът за невероятно красив Не може да не спомена и че самата история си я бива ,има доста смисъл в нея, а реализацията и сценарият на действие и развитие на героите и ситуациите определено е на изключително високо ниво.Единственото нещо ,което ме подразни малко е голямата нерешетилност на нашия герой ,но това се преживява, пък и добавя доста забавни и echhi ситуации към главното действие.Всеки ,който е изпадал в ситуацията да ходи с 2~3 момичета наведнъж ще схване за какво говоря, а за по-младите от вас определено ще е добре да се съсредоточите върху една от главните поуки от мангата -Винаги бъдете честни със себе си и с хората ,които обичате и се борете до край за тях Хайде няма да ви спойлвам повече ,за съжаление не можах да изразя и половината от преклонението си пред тази манга ,но се надявам да съм събудил поне млко интереса ви
Други имена : Strawberry 100% Брой томове : 19(completed) Жанр : Comedy, Ecchi, Romance, School Life, Shounen, Slice of Life Автор : Kawashita Mizuki (страхотна мангака ,направила е манги като Hatsukoi Limited/Link и Lilim's Kiss/Link ) Година : 2002 Издател : Shueisha // Weekly Shonen Jump Още Инфо : MangaUpdates Анимета : Ichigo 100% // Ichigo 100% OVA Тема във "Връзки Manga" : Link
!! Внимание Спойлери !!
Ето малко информация за някои от любимите ми герои + малко снимки : + малки модификации от моя страна На първо място започваме разбира се с главния заподозрян - Manaka Junpei Той не е красив и макар и да не е тъп...е добре де доста тъп си е - не се справя добре както в училище ,така и със сърцата на почитателките си... всъщност обаче има доста готин характер(big deal )... Освен това Junpei има невероятният късмет винаги да блесва с нещо, когато се намира покрай някое красиво момиче ,което след това започва да открива готините му страни и да се влюбва в него Manaka е добър и в правенето на филми и всъщност благодарение на възроденият от него клуб успява да се докаже и да привлече женското внимание...после мацките не били комерсиални а Kitaooji.... определено моята фаворитка ,момиче с огромен сексапил ,страхотен характер, адски буйна и в същото време невероятно нежна...абе най-готиното момиче според мен сред цялата женска плеяда и един от най-любимите ми женски манга персонажи евър.Какво намира в тоя кретен Junpei и аз не знам.Satsuki FTW Nishino... абе не е лоша, ама някакси не ме накефи особенно нито на външен вид, нито като държане.Определено обаче има много нежен характер и преживя доста неприятни моменти покрай тоя Junpei.Ааа да, освен това и готви страхотно ,особенно е добра в приготвянето на торти Toujo Aya ...еми т'ва е уж най-голямата любов на Manaka, проблемът е че двамата са хипер плахи когато стане въпрос да се обяснят един на друг... Има много готин характер ,адски красива е(особенно когато свали тия скапани очила ) и е невероятно умна...само ако не беше толкова смотана и ако беше награбила Junpei когато трябваше... Mukai ... хипер яката мацка ,обаче има фобия от мъже Естествено нашият герой ще я излекува от страха 'и и познайте какви ще са нейните чувства към Junpei Ако не беше Satsuki ,Mukai определено щеше да е моят фаворит Ааа да - това момиче има невероятно перверзно подсъзнание, много ме е яд че се появява толкова късно в "надпреварата" за сърцето на Manaka В мангата се появяват и две лолита ,но те изобщо не ме кефят ,така че няма да пиша за тях Приятелите на Junpei са Komiyama и Sotomura и те са с някакво невероятно перверзно съзнание ,като Komiyama е по-тъп и от Junpei, а Sotomura е някакъв зъл незадоволен гений Сестрата на Sotomura - Misuzu също не ме кефи особенно(може би защото май беше единствената която оплю Junpei и му каза какъв е боклук в лицето ).Появяват се и двама съперници за сърцата на някои от мацките на Manaka, но и те не са важни ,понеже бяха отрязани(макар че са най-красивите момчета в даскалото и всички момичета припадат само при вида им )!!Внимание pictures spoils!! А ето това са няколко незабравими момента от мангата, слагам ги като линкове за да се виждат само при желание.Те са предназначени за хора, които вече са чели мангата ,просто за да им припонят някои от най-важните моменти.Ако не сте я чели по-добре не гледайте тези pic-ове : Pic1 // Pic2 // Pic3 // Pic4 // Pic5 // Pic6 // Pic7 // Pic8 // Pic9 // Pic10 // Pic11 // Pic12 // Pic13 // Pic14 // Pic15 // Pic16 // Pic17 // Pic18 // Pic19 // Pic20 // Pic21 // Pic22 // Pic23 // Pic24 // Pic25 // Pic26 // Pic27 // Pic28 // Pic29 // Pic30
Последна промяна Ghostbuster на Съб Май 23, 2009 1:56 am, променена общо 8 пъти
_________________ My Favourite Anime Songs *click the pic for direct download*
Anime Song of the Week: Haikyuu - Above Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Фев 02, 2008 1:51 am |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Доста добър край, сигурно 2/3ти очакваха да се събере с зубарчето, но тяхната връзка си е на ниво сценарий/филм. Nishino си беше момичето, което си го обикна момчето и му даде след това свобода. Заради Manaka и Tojo тя се отказа да бъдат в едно училище с Junpei. Имаше периоди, в които си беше доста изолирана от всички. След това успя пак да си хване момчето и въпреки моментното увлечение по Tojo си изкараха двамата две фантастични седмици. Аз лично се радвам, че накрая след 4 години така стана, въпреки боите на Tojo, че била celebrity и тн. Пича си спази на обещанието. Happy END и те така. Който се е наспойлил си е за негова сметка. Мангата отдавна свърши .
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Фев 02, 2008 1:57 pm |
Zung |
|
|
|
Ако има драматична героиня в тази манга това е Kitaooji. Тя винаги си казваше, че си го харесва и винаги правеше всичко възможно да се събере с него, но явно просто не им беше писано. Тя опредлено си е моята фаворитка - харесва ми като персонаж, според мен добре са я съчетали като поведение и характер. Като външен вид също ми беше най-симпатична. Нишино също беше сладка, но като цяло гласа ми е за Китаоджи. Малко гадно я прецакаха, но така е решил създателя в харема винаги е така една печелите другите "израстват" и преупсяват в други сфери
Определно добра манга - препоръчвам я на всички. И анимето ми харесва макар че свършва никъде, а ОВИ-те еччи
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Фев 05, 2008 1:18 pm |
|
Ghostbuster |
Sky King |
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 12:36 pm Мнения: 2676 Местоположение: The Sky King Throne
|
Ами в Темата с линковете има няколко линка за мангата.
Този на souhaku нещо е сдал багажа (дано го оправят скоро).
popa12 си е изключил компа, предполагам че като го включи всичко ще е ок ,аз вчера теглих от него.
Така че ти остава единствено от onemanga там ги има до 167c (Final) +Omake (на мен не ми харесва качеството на скана там ,препоръчвам ти да изчакаш 1-2 дни и да си свалиш с по-добро качество от popa12, където също има всички глави + Omake)
Edit : Omake=Extra (допълнително от нещо си)
Последна промяна Ghostbuster на Вто Фев 05, 2008 5:17 pm, променена общо 1 път
_________________ My Favourite Anime Songs *click the pic for direct download*
Anime Song of the Week: Haikyuu - Above Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Фев 05, 2008 1:44 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
http://www.mangatraders.com/search/?term=ichigo%20100%&filesSearch=1&showOnlyFiles=1
Изисква се регистрация, може и да е ниска скоростта поради наличието на голяма база данни манга и следователно доста маймуни на клона .
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Фев 05, 2008 6:20 pm |
|
Ryoka__ |
|
|
|
Цитат: Омаке: Екстра или бонус материал, който се прикачва често към оригиналното съдържание. Може да варира от интервюта до скеч-сцени, пародии и странни/отрязани сцени от даденото аниме/манга.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 16, 2008 8:05 pm |
|
Yper |
|
|
Регистриран на: Нед Окт 29, 2006 3:54 pm Мнения: 206 Местоположение: Sofia
|
наистина много добра манга , аз лично до сега не съм чел нито една манга от-до , но тази мисля да я прочета цялата ;
от някъде 140ти чаптър до края я четох , малко се прецаках , ама нищо , сега ще я изчета цялата
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 16, 2008 8:48 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
|
|
Хмм... не съм я чел цялата манга... прескочих десетина тома всъщност. И не ми е гадно. Тъп край...
Хубав арт има мангата, но като цяло е типичната харем простотийка, а вече ми е втръснало от такива
Lilim Kiss обаче много ми хареса
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|