Дата и час: Пет Яну 31, 2025 8:01 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 6 [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
За или против Vista?
 Да  34%  34%  [ 24 ]
 Не  66%  66%  [ 47 ]
Общо гласове : 71

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 27, 2007 2:09 am 
Аватар

Все още не съм с Виста, но наблюдавам че много хора са доволни от нея, като я видях много ми харесаха някои работи за улеснение на работата, доколкото знам за хора с двуядрени процесори и пр, с Виста ще им бъде много по-добре отколкото с ХР. А чух и че ако потрябва повечко RAM за някой процес, вистата сама си освобождава колкото и трябва... Откъм защита, де да знам, разправят ми че нямало проблеми, пък и в горни постове го пишеше същото. Като цяло - Екстра

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 27, 2007 2:36 am 
Аватар

Аз съм наааа :

ASUS P5W DH Deluxe
P4 651 @ 3.4 Ghz 2MB Cache
2x 1GB Kingston DDR2/800Mhz
GeForce8800 GTX @ 768MB/DD3
2x250 Seagate 16MBcache RAID
SB Audigy (pfhahaha)
----
19" Flat
Logitech G15
Razer Copperhead

В най скоро време мисля да се преместя в земята на DX10 :>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 29, 2007 2:04 pm 
Аватар

Мии щом си изписал толкоз : Цитат:
Мои, ше ме прощаваш ма не си прав, Vista в момента е една от сигурните системи със затворен сорс. Днеска по информатика точно това обсъждахме. Нашия професор е участвал в официалния тест на V. за България направен на 90 PC-та. Са при положение че преподава Защита на информацията сигурно разбира нещо от въпроса. Та доста ми отвори очите. Аз V. досега не съм използвал но определено ще зема да я тествам. Сега не мога да ти цитирам сичко дословно, но 2 часа се V. обсъждахме и имайки предвид че повечето колеги са Linux потребители (със се професора) всички я похвалиха. Не че омаловажавам мненията по нагоре от мойто, но все пак има много аспекти малко над нивото на средния потребител за които не предполагате (вкл и аз де щот и аз съм си ламус). Та доста компетентни мозъци се събраха и доста мнения чух и смело мога да твърдя че заставам зад "Да". Недостатък е че наистина е доста хишна, ще има доста проблеми на хора с по слаби машини и поне о6те 3-4 месеца докато software компаниите пренапишат програмите си (доста голям % програми и драйвери вървящи на XP не бачкат на V.) за V.

значи си заслужава.Но според мен ще стане така че ще има 7-8 операционни с-ми всяка за различни потребности...и ще стане...калабалак.За са маи са 3....само :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 30, 2007 11:01 pm 
Аватар

Местоположение: "BS" Занимание:Canceling Baiken's Youzansen for fun :P Професия:FMF
Много добър уиндоус......с него съм........... пове4е няма да кажа! :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 2:26 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Абсолютно не! След тоя сп1 така я лешасаха, че нямам думи...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 2:39 am 
Аватар

Какъв СП1, кво е станало че съм назад с темата, а мислех да видя тоя DirectX10 :o :o :o

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 2:48 am 
Аватар

Аз съм напълно доволен, пробвах Lite версии - не стават, не ме е грижа за мястото, заделил съм 50ГБ и мисля, че е предостатъчно, инсталирам и софтуера там.
По-малко проблеми от XP-то, по-сигурно ми е, че ако токът спре, а забравя да изключа компютъра навреме, преди UPS-а да е "сдал багажа", няма да му стане нищо (2 преинсталации на XP заради повредени системни файлове при подобни случаи)
Игрите ... абе за игри не става, но всичко друго е на 6 ;)

Без SP1, но вероятно ще я сложа, оригиналната Виста има проблем с работата с файлове, бавно става процесът, при SP1 би трябвало да е оправено всичко. Все пак не съм си купил скъп SATA2 диск напразно

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 3:34 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

От януари съм Виста, не че съм искал да си сменям ХРто но се наложи и засега съм доволен от нея :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 5:01 am 
Аватар

Глистата я ползвам вече почти година. Сложих я един месец след като излезе и от тогава се с нея. Определено ми прави по-малко проблеми от ХР-то и доста по-рядко ми се налага да я преинсталирам (ХР преинсталирах поне веднъж месечно). Подкарвал съм я на (по ред на ъпгрейдване):

Athlon 64 4000+
1GB DDR 400
ASUS EAX800XTX 256MB GDDR3
20GB (SATA2 HDD)

Athlon 64 X2 4400+
2GB DDR 800
ASUS EAX800XTX 256MB GDDR3
20GB (SATA2 HDD)

Athlon 64 X2 6000+
2GB DDR 800
GF8600GT 512 GDDR3
20GB (RAID 0)

Athlon 64 X2 6000+
4GB DDR 800
2* 8800GTS 320MB
25GB (RAID 0)

Също така знам, че BASIC версията върви без проблем на:
Athlon 1700+
512 DDR 400
GF440 64МB
15GB (ATA133 HDD)

Много добре се справя с мениджмънта на ресурсоте: при 512MB RAM операционната система гълта 55%-65%; при 1GB и 2GB ~ 50%; при 4GB ~ 45%. Най–големия недостатзк, който аз видях, беше че натоварва много харда (за това си направих и RAID).
Като цяло съм доволен и нямам намерение да се върна на ХР. Глистата използва по-добре и по-пълноценно ресурсите на машината ми, всички програми, които ползвам вече имат подходящи версии, игрите, които играя, вървят без проблем, а за тези, които се дърпат, вече има фиксове и пачове. Какво повече да искам?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 8:31 am 
Аватар

След някоя друга година на ъпдейтване на софтуера и ъпгрейдване на частите, може и да го пробвам, за сега само датата 6/12/2008 ми е в главата, на този ден излиза последната част на най великата поредица игри ЕВЪР и PS3-то ще е просто задължителен, а той работи под Линукс :Р

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 10:05 am 
Аватар

седи на компютъра, но не я ползвам

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 3:26 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Grasshopper написа:
Определено ми прави по-малко проблеми от ХР-то и доста по-рядко ми се налага да я преинсталирам (ХР преинсталирах поне веднъж месечно)

Като не сте наясно как се поддържа ХпПро нормално... Любопитно как така аз преинсталирам средно на 1,5-2години веднъж а си скъсвам задника от тестване на нови програми :hmm:...
Още много вода ще изтече, докато глистата се сдобие и с 1/3та от функционалността на ХпПро във всеки един аспект...
Макар на сегашния си компютър да мога а си сложа една и връз нея да поддържам 2,3 виртуални нямам намерение да слагам - ако ми е притрябвал Аеро скина ще си сложа уиндоус блиндс и това е.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 7:32 pm 
Аватар

Funky-kun написа:
i btw има вграден Bulgarian Phonetic :lol:

Аз хич не исках да се разделям с ХР-то, ама лаптопа го взех миналия месец и си е с фабрично инсталирана Виста....да ме прощаваш ама едва преди няколко дена се справих и си инсталирах една джиджавка и сега наистина си имам фонетика... иначе тази дето си е "вградена" във Вистата е ужасно кофти за хората които са свикнали на макс със старата фонетика....аз едно време пишех едва ли не със затворени очи супер бързо, а до няколко дена се мъчех като грешен дявол да си спомням, че я е на мястото на ш, пък ч на я, пък в на ж, а ш на в и т.н.... абе истински кошмар...ама имало и светлина в тунела след като го изнамислих как да стане пак нормално я...
Иначе Вистата за сега не ми създава проблеми (като изключим, че не смея да и сложа Неро и пържа с някакъв интсталиран Тошба диск криейтър, който ме нерви ама бачка все пак, а с БСПлейъра хич не се разбрахме и си останах на УиндоусМедиа - ама той отваря всичко така, че не му се оплаквам за сега....)
Така, че на този етап аз съм ЗА Вистата (макар и да си имаме политически разногласия по дребни въпроси) :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 8:27 pm 
Аватар

Всички против след време като излезе следващата десктоп версия на уина ще викате същото. Както и ако си потърсите старите мнения ще видите, че сте викали същото и за ХР-то навремето. :lol:
Във виста има много нови неща, които ги няма в ХР и са наистина хубаво подобрение. Да понякога се случва тези подобрения да ни спъват и пречат, но в някои отношения това им е и целта :D Такива неща се наблюдават и на места в линикса и в по-големите корпоративни мрежи и прочие. Но пък пазят главата от болежки по-късно.
Това, че има по-големи изисквание си е също нормално (ако ги сравним с интерфейса, новите функции и прочие). Пак мога да дам пример с изиксванията на ХР и предходните му версии (2000 например). Ако погледните и стандартните приложни програми започнаха да набъбват драстично.
Така, че има и хубави и лоши неща. Вистата е хубаво неща предимно за новите потрбители, които сега си зимат и виждат (основно, по-навътре) пс. Също и за домашните потребители които не наторварват много пс-то и се радват на по-модерния и разчупен дизайн. За старите ветерани е малко без значение. Защото миграцията им е лесна. Ако ползват по-стари машинки или им трябва ОС с по-малък отпечатък (рам, диск, спу ..) тогава избора е ясен - по-стара версия на уина или линикс.
Хардуера също се развива бързо и с лекота подържа ОС-а.
Аз лично бих казал че в домашните версии на уина има хубави нововъведения към домашните потребители и в бизнес версийте за корпоративните. Все пак целите и ивижданията на 2те групи са коренно различни.
Оф май направих някакво странно обобщение ама както и да е радвайте се на новата ОС или си ползвайте старата :)
Все пак главната цел на ОС е да изгражда мост м/у приложните програми и хардуера и да е максимално незабилижима от потребителя при неговата работа.
Аз лично съм с 2те :) ХР за всекидневна работа и ВМ (заради по-малката рам основно) и Виста за програмиране и дев (заради WPF основно).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 9:51 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Vista Sucks. Това ще го напиша вече за n-ти път, ама...
Цитат:
още сънувам кошмари от тази система ><
Да не говорим, че няма драйвери за видеокартата ми :shock: (върви си де, ама ги нямам екстрите). А пък да ми дърпа толкова ресусрс - та това е безумие! Не ми е слаба машинката, даже е много мощна, амаааааааа! Все пак съм си взел компютъра за работа, а не, за да поддържа безумните и непрактични Vista приложения. А най-големия ужас е, че не работят драйверите (оригинално взети от Creative) за саунд картата ми (заради която съществува и целият компютър в същност)... Въобще - нямам думи...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 6 [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]