Дата и час: Нед Фев 23, 2025 10:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 16 от 32 [ 473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 1:02 pm 
Аватар

е, глупости, смисълът на анимето не е да има само кървища и цици(според мен въобще нямаше толкоз мн цици), ако това беше смисълът, защо щяха да разказват историята на Люси и младежа(не помня как се казваше) като малки и защо въобще щяха да включат леки любовни моменти+ мен лично ме накара да се позамисля, което означава, че все пак има някакъв замисъл,а не е просто кръв и убийства

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 2:02 pm 
Аватар

За да се опитат да го пробутат на феновете като аниме,а не просто две цици,късащи глави.
И как му викаш на аниме,което първите пет минути на първия епизода са нищо друго освен една гола мацка,околко която просто хвърчат крайници?Нито имаше смисъл да ги избива тия хора,нито с някаква цел,но това поне пет минути без спир...
Иначе аз го зарязах някъде към 4 епизод,просто не издържах.Пък и онези двамата дето приютиха Люси бяха бая големи неприятници...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 2:07 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

За да вкарат евтина драма естествено. Ооо ма къв е бил трагичен живота на Люси. Ооо ма как е избила семейството на Коута. Оооо ма как след това са си правили експерименти с нея. Пффф :roll: Да ги бяха направили добре тия неща, лошо няма. Но там са ги сложили само колкото да ги има. Е примерно детството на Мийо е 100 пъти по-интересно разказано от това на Люси. Мийо от хигурашито имам предвид. Супер по-реалистично и по-брутално. Още в първи епизод на джигоку шоуджо пък е показан бруталния тормоз на едно девойче от нейни съученички и то пак изглежда много по-реалистично и съответно по-въздействащо.
Пак казвам, ако ги бяха направили добре тия неща щях да го призная за нещо повече от фенсървис анимето. Но факта си остава, че са ги направили нескопосано. Което е и разбираемо. Тя мангата е 12 тома. Няма как да се очаква да успеят да я предадат достатъчно адекватно историята в 13 епизода.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 3:05 pm 

Хубава дискусия се разви ма така и не се оправи името на темата.
Аре оправетего, че малко не на място изглежда(все едно темата е изкарана от фенкусии).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 3:18 pm 
Аватар

Аз сигорно за двайсти път казвам,че много от аниметата с 13 епизода не са историйте са недоразвити.А и сичко са разбира в 13 епизот,то по-добре да гледаш последния епизот няма нужда да гледаш останалите.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 4:13 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

DARK MASTER написа:
Хубава дискусия се разви ма така и не се оправи името на темата.
Аре оправетего, че малко не на място изглежда(все едно темата е изкарана от фенкусии).

Ми трябва някой да се прежали да направи приличен презентативен първи пост и ще заменя инфо-то в първия епизод заедно със заглавието на темата ><

Това за 13-те епизода не е точно така. Има достатъчно много анимета, на които 13 епизода са им повече от достатъчни. Конкретно в случая обаче историята просто не става за 13 епизода. 26 щяха да й дойдат перфектно. То в крайна сметка пак оставаше проблема дали ще ги представят адекватно героите и историята им, но поне щяха да имат шанс.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие: da
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 5:43 pm 

поу4ително е

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 5:50 pm 
Аватар

Много е красиво, но също адски тъжно. Ако тука някой очаква яко меле(като блийч) няма смисъл да го гледа(затова пък има много хвърачащи крайници, тук там и глави :p)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 6:21 pm 
Аватар

Колкото повече чета постовете по темата, толкова повече се замислям, че анимето експлоатира склонността ни да симпатизираме на герои, които са извършили N на брой злини в далечното и близкото минало, само че са "готини" и комбинират бруталността с човечна страна плюс хубава визия ;) Винаги сме много по-склонни да простим на някой, който, примерно, яде малки бебенца на закуска, само че изпитва угризения от това и изглежда добре, отколкото на някой, който е убил един човек по невнимание, само че е грозен 0о

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 6:34 pm 
Аватар

Bars написа:
...анимето експлоатира склонността ни да симпатизираме на герои, които са извършили N на брой злини в далечното и близкото минало

Не е точно така. Все пак главната геройния не почнала просто от скука да извършва убийства. Първия път е станало случайно(е вярно, малко се поувлече). Трудно ми е да кажа, че тя е била БЕЗЗАЩИТНА жертва на човешката жестокост, но истината си остава, че са я подтикнали да стане такава, каквато я виждаме като по-голяма.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 6:41 pm 
Аватар

Bars, не знам дали си прав, но аз лично по никакъв начин не симпатизирам на Люси-виновна е и нищо не я оправдава,хора, които не се чувстват добре в тоя свят не тр да си го изкарват на други невинни хора, а или да се примирят и да намерят своя смисъл в живота...или...как да кажа...да престанат да съществуват :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 11:18 pm 

Гледате Луси като дете като на възрастен. Това е голяма грешка.

Представете си, че вие сте били с нещо различен от другите като сте били малки. Нещо значително и което лесно се забелязва. Било то рога или каквото там си измислите. Намирате нещо ценно за себе си. А децата имат най- голяма нужда от неща, които да обичат, хора или животни(в случая), на които да вярват. И в следващия момент нещото, на което разчиташ го няма, унищожено от тези, които те виждат като различен. От тези наричащи себе си хора. Оказва се, че имаш силата да ги убиваш. Без каквато и да е трудност. Убиваш тях. Евентуално за някои възрастни толкова би било достатъчно. Но тя е дете. Дете, което е загубило всичко, което е считало за ценно. И то не просто загубено. А унищожено... унищожено от расата наричаща себе си "хора". До какъв извод стига едно такова дете лишено от всичко? "Всички са такива, не заслужават да продължават щом лишават тези около себе си от това, което е важно за тях". Мисля, че нещо от този род е една доста нормална мисъл.

Това е същото като случаите на изнасилване днешно време. Знаете какви са момичетата, които са претърпяли нещо такова...

ПП:
Аз не се опитвам да кажа, че Луси е невинна. Просто я гледате прекалено много през погледа на нормалните хора, които няма как да са претърпяли това през която тя е минала.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 11:27 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

ShApEsHiFt3r написа:
Мисля, че нещо от този род е една доста нормална мисъл.

Ми не, не е. Ти колко деца познаваш, които ако видят накълцано на парчета тяло няма да си изповръщат червата? В момент на ярост всеки е способен да убие всеки. Но тя съвсем спокойно си продължи с клането. Тук вече не става въпрос просто за отмъщение. На нея това си й беше кеф.
И пак казвам детството й не е било чак толкова кошмарно. Има истински деца, които са страдали много, много пъти повече от нея.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 11:31 pm 
Аватар

Тя е различна не само на външен вид, а и като мислене. Когато живееш откъснато от всички останали, губиш представа за всичко и светът се пречупва в призмата на собствените ти изкривени представи за него. Границите на добро и зло се размиват дори не знаеш кое да оставиш зад гърба си и как да живееш в общество, което не те приема и те отрича. Самата тя смята, че всички останали са недостойни да живеят, защото за нея те са истинските чудовища. Да си признаем има много истина в това. Човекът е жищник, който по своята същност проявява много повече жестокост от колкото, който и да е друг звяр.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 11:40 pm 

Safiir написа:
ShApEsHiFt3r написа:
Мисля, че нещо от този род е една доста нормална мисъл.

Ми не, не е. Ти колко деца познаваш, които ако видят накълцано на парчета тяло няма да си изповръщат червата? В момент на ярост всеки е способен да убие всеки. Но тя съвсем спокойно си продължи с клането. Тук вече не става въпрос просто за отмъщение. На нея това си й беше кеф.
И пак казвам детството й не е било чак толкова кошмарно. Има истински деца, които са страдали много, много пъти повече от нея.

И за мен не е нормална мисъл... нормална е за един човек като нея.
Аз никога не съм губил всичко, винаги съм имал поне нещо на което да се крепя. Още по- малко някой ми е отнемал всичко...

Иначе, да, има. Но я ми кажи, колко от тези деца имат избора да си го изкарат на тези които са им прецакали живота? 0? -1? Дай да ги закръглим на -100.... Хората нямат силата да убиват като нея. Затова и не го правят. Обаче тези деца, на които всичко им е отнето евентуално след много години ще станат "лоши"... макар и да няма да имат невидими ръце и да убиват всички наред... И все на някое(да не кажа повечето) най- вероятно ще му се иска да, ако не да убие, то поне да нанесе сериозни щети на други хора.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 16 от 32 [ 473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]