|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 2:24 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Нищото ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 11:43 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
От темата за безкрайността на Вселената... Много хора забелязвам, наизуст си говорят и си представят, че може да има нищо, точно като в някакво определение. Чакайте малко бе, замислете се. Замислете се - какво е НИЩО. Когато чуете думата НИЩО какво ви изкача в главата, освен самата дума НИЩО? Нищо = Нещо, което Не è. Несъществуващо Нещо, но все пак нещо! Тук ест. говориме повече за физическата, материализирана страна на Нищото(като "отворих кутията и там нямаше нищо"), а не за идеалната му, нематериална среда(като "каза ли нещо? -не, нищо не съм казал") . . . Как бихте могли да визуализирате едно НИЩО... естествено, като празно нещо! Ми тогава как това нещо, ще е нищо? Само по себе си, за нашите разбирания и възприятия, то е нищо, но това не значи, че не същестува нещо, което ние не можем да усвоим, нито пък значи, че нищото съществува като пространство! Само до преди 40тина год официалното мнение бе, че в космоса няма нищо... ... да, нищо... освен може биии ПЛАНЕТИ, галактики & такива боклучета... нищо нямало. Ми като вземеш един херметически буркан и го затвориш в космоса, кво - ше си затворил едно Нищо в буркан ли? смЕх смЕх смЕх... Нищото, съществува като понятие, за да опише "празно пространство", на по-лесен език. Тоест, очаквано нещо, което не е видяно. Едно време, пак с тоя буркан, като го затвориш в наша среда, там е нямало нищо! Ма са знаеме, че има въздух нали(и настана светлина) ...
Та я сега пак пробвайте да си представите едно НИЩО. И тези които в темата посочена в началото на поста ми писаха "след края няма нищо/не се знае има ли нещо" да преосмислят отговорите си(но в онази тема, тази си остава за нищотото!)!
пп: бе в тоя ми пример "отворих кутията и вътре нямаше нищо" някъв парадокс ли си отворих нямаше нищо = нямаше нещо което è = нямаше нещо съществуващо = имаше нещо което несъществува = имаше нещо което не è = имаше нещо, което го нямаше. . . . хм, яко =0
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 11:48 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8492_1538686303.gif) |
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9845 Местоположение: PervTown
|
Еми как ша може да си представиш едно "нищо"...
ти каквото и да си представиш то все ще е "нещо", защото си си го представил
2-ри отговор: НЕ
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 11:49 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Саянски...човек може да си представи само неща, които е виждал или за които някой му е казал/някъде е прочел нещо. Не може да си представи нещо, за което няма никаква представа, че съществува. Да не говорим, че има (вероятно) безкрайно много неща, които човешките сетива просто не могат да възприемат.
Това да си представим "нищо" е невъзможно. Което не означава, че няма някъде...пространство да го наречем, което отговаря точно на думата "нищо". В смисъл абсолютна липса на каквото и да е. Сега може да тръгнем с философски дискусии как може да има "нищо", но факта е че просто не знаем дали не може да има.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 12:07 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13446_1254927421.png) |
snookie |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
И гласувах преди да прочета... малииии... Гаф
И всъщност тва е правилно да гласувате преди да прочетете, защото анкета се води от даден човек, ако той не си натрапва мнението
Демек... Сайан, не ни промивай мозъците... ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) И все пак Нищо означава НИЩО... а НИЩОТО е обратното на НЕЩОТО, както при доброто и злото... и доброто има значение и злото има значение...
Следователно щом нещото има значение, значи и нищото има значение...
ТОЧКА!
П.П. Всички са били в тъмна стаичка... е могат само да допълнят липсата на под и стени... и ето ви го нищото... Не се правете на философи, всеки може да си представи нищото, защото то е просто нищо...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 12:14 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4338_1257377497.jpg) |
victor_1988 |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Вто Май 02, 2006 9:57 pm Мнения: 3161 Местоположение: Sofia
|
Това, което ми изкача в главата при думата нищо е черния цвят.
Общо взето като онази пещера, в която трябваше да влезе Йо. (Shaman King)
Това за мене е нищото.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 12:15 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2628_1309120829.png) |
KoCTeH |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
vegetosayajin написа: Все пак това е човешко понятие... 2-ри отговор!
same here ....
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 12:21 pm |
snookie |
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
KoRNeRd написа: A можеш ли да обясниш доброто и злото като даваш пример с тях?
А ти можеш ли да обясниш черното и бялото, освен с факта че и двете са цветове...?
Щото и аз ще ти кажа "доброто" и "злото" са идеи, които взаимно се отблъскват...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 12:30 pm |
![Аватар](http://angel4e.homelinux.net/share/profile/avatar.jpg) |
anAngel |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
И аз съм за 2-то.
Има и статийка в уикипедия по темата с логическо, философско и научно обяснение: Линк
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 12:31 pm |
snookie |
|
|
anAngel написа: И аз съм за 2-то. Има и статийка в уикипедия по темата с логическо, философско и научно обяснение: Линк
А твоето мнение е?
Само не казвай че съвпада...
И аз мога да ти дам сума ти филсофски трактати за доказването че за нищото правилния отговор е 2-рия, но това пак няма да е моето мнение...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 12:34 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Оо, да бе добре... какво е циклон - обратното на антициклон. Да не сте в прогнозата за времето бе ![:dull:](./images/smilies/dull.gif) Не може да се даде определение на каквото и да е било, със него самото .. тоест не можеш да кажеш, че нищото е нищо и това да е вярно/точно определение. И действително си сгафил. Анкетата е за да дадете и изразите мнение, но ако нямате такова или не ми прочетете поста, ще гласувате по интуиция или по речник - ако ми прочетете поста, ще помислите. Никой не ви кара да се съгласяте с него... щото както се разбрахме, речника е идеалистичната форма.
Как ше ми кажеш, че има нищо, това е абсурдизъм.. Черното Е нещо.. пространството около теб Е нещо... Safiiru, ма кажи го на тез, дето не им е проблем да си го представят -аз немога също, щото такова нещо няма във физическия свят..
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 12:39 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=20229_1337967890.png) |
WrathOfGod |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
SayanMk написа: Оо, да бе добре... какво е циклон - обратното на антициклон. Да не сте в прогнозата за времето бе ![:dull:](./images/smilies/dull.gif) Не може да се даде определение на каквото и да е било, със него самото .. тоест не можеш да кажеш, че нищото е нищо и това да е вярно/точно определение. И действително си сгафил. Анкетата е за да дадете и изразите мнение, но ако нямате такова или не ми прочетете поста, ще гласувате по интуиция или по речник - ако ми прочетете поста, ще помислите. Никой не ви кара да се съгласяте с него... щото както се разбрахме, речника е идеалистичната форма.
Как ше ми кажеш, че има нищо, това е абсурдизъм.. Черното Е нещо.. пространството около теб Е нещо... Safiiru, ма кажи го на тез, дето не им е проблем да си го представят -аз немога също, щото такова нещо няма във физическия свят..
Това,че не си го виждал,не означава,че го няма... Темата е много philosopherwannabe...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 08, 2008 12:41 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8492_1538686303.gif) |
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9845 Местоположение: PervTown
|
WrathOfGod написа: Това,че не си го виждал,не означава,че го няма... Е та... как можеш да видиш нищо
то факта, че си го видял е достатъчно доказателство, че това което си видял е "нещо"...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|