|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 4:40 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Трябва ли да се съобразяваме с обществото? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 07, 2008 11:22 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=7422_1239502841.jpg) |
AccJoRo |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Така много почнахте да го коментирате това общество и реших да пусна последнaта ми темa в лафче(засега).Ето го и мнението ми по-въпроса: Отговора ми е категорично не!Разбира се трябва да спазваме,някои общочовешки норми,но дотам.Никой няма право да ни казва как да си живеем живота,какво да правим и как да го правим.Хората,който могат да "разсъждават" го знаят това,но има такива,който като "послушни кученца" правят това,което им се казва и спазват измислени норми,защото видиш ли "така било правилно".А всъщност ако те знаеха,че тези норми се определят в повечето случаи,от ЗЛОБА И ЗАВИСТ,на някоя маса където възрастни чичковци върнали се от тежък работен ден на строежа отсреща са решили да коментират новата приятелка на съседа Тошко и как не било редно той да излиза с нея,защото видиш ли била с 2 години по-голяма от него,съм убеден,че щяха да се срамуват от себе си. Всъщност още през средновековието обществото е теглило хората надолу,когато ако някой каже нещо,което не е угодно на църквата бива изгарян,давен,измъчван по-най жестоките начини.Същност на кой му харесва да му казват какво да прави?Кой обича да бъде "контролиран"?Така че според мен обществото е гаден паразит, който илюзорната маската на "доброто" в повечето случай гледа да те придърпа надолу. Трябва ли да вървим по-измислен път за да достигнем свойте мечти? Трябва ли,някой да ни казва как да живеем собстения ни живот? Tрябва ли да се съобразяваме с хора,които в повечето случаи си живеят живота,както си искат и гледат само да провалят нашите мечти,цели и планове? Да не забравяме, че когато сме били под Османско владичество е трябвало също да спазваме "тяхните" норми. Искам да кажа че мнението ми е лично и никого не целя да обидя или да ангажирам с него по никакъв начин
Последна промяна AccJoRo на Пет Мар 07, 2008 11:31 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 07, 2008 11:28 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Тоя гей на картинката какво общо има с топика ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) ?
Он: На мен никога не ми е пукало за обществото, дори и за мен самия ^^, so~ през чемера ми е
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 07, 2008 12:08 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=21846.jpg) |
Omega Red |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
И да искаш и да не искаш , ти съзнателно или подсъзнателно се съобразяваш, защото си роден и възпитан в това общество. А дали е редно - редно е, но до определена степен , естествено. А след определена възраст/натрупан опит, можеш в някаква степен да решаваш до къде и как да се съобразяваш с обществото. Разбира се, обществото точно като някакъв жив организъм те притиска, кара те насила да правиш разни неща и ти диктува правила и средният пръст винаги е добър избор тогава
_________________ Babyface, East Side Gunz gang member - Cri-kee "The Lucky"
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 07, 2008 12:38 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6443.gif) |
Furukaze |
|
|
На въпросите:
Да
Да
Не разбира се....
Фейсит, по един или друг начин сме вързани с яки вериги, след като сме вързани толко зрао, защо да не спазваме поне правилата и регулациите зьа спокоен живот? Малко тъпи ми идват изказвания "НЕ" и след това се обръщаме и продължаваме да сме мирните кученца... Трябва,да. Трябва да се спазват правилата, а и трябва някой да ни помага да живееме, защото сме слаби сами по себе си, пък и вечно ни глозка колебанието за същия тоя 'собствен' живот, който може да е собствен само ако идеш в пещерата..
_________________ My future sig is here.. but you can't see it, because it's from the future
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 07, 2008 12:58 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
vegetosayajin написа: Обществото те е създало,изградило света около теб,знанията ти,средата в която ще се развиваш и ще изграждаш възприятията си.Ти си част от обществото дори по твоя детски начин на разсъждения да не си го прознаваш и се съобразяваш с него независимо какво ще ми отговориш и какви аргументи ще изкараш от трета глуха ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Мушмуйлеее ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) , аз съм мазохист, та за това не ми пука де
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 07, 2008 1:33 pm |
AccJoRo |
|
|
Хей да не си помислите,че съм анархист.vegetosayajin мисля че поста ти беше насочен към мен(ако греша ме изгорете на клада),благодаря ти,че ме нарече дете,това ще го приема като комплимент.Както се вика малко детенце но с голям ъъъъ мозък.Прав си аз съм част от него,всички сме част от него,но винаги можеш да вземеш червенето хапче.Един вид да гледаш,колкото се може по-малко то да ти влияе(не изкарвам "сложната" аргументация,давам "веселата"). WrathOfgod,напълно си прав,"Remember Remember The 5th Of November".
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 07, 2008 1:45 pm |
AccJoRo |
|
|
Казах,че ако иска човек може да гледа,колко се може по-малко да се съобразява с обществото.Пък и човека над мене го каза:ако искаш се съобразяваш, ако искаш не това е право на избор.Говоря за нормите на обществото не за законите.Примерно аз избирам да изляза с розова блузка и поличка навънка и мене не ме интересува,какво говорят другите,аз не се съобразявам с тях,въпреки,че те ми се смеят подиграват,разправят ми че това е неморално и дори ме пребиват,но на мене пак не ми пука и пак си нося розовата блузка и поличка и не се съобразявам с тях.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 07, 2008 1:50 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8912_1389874254.png) |
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
AccJoRo написа: Казах,че ако иска човек може да гледа,колко се може по-малко да се съобразява с обществото. Да може да си въобразяваш че не се съобразяваш колкото си искаш.Но всъщност това си оставя само в неузрелите ви главички. vegetosayajin написа: Обществото те е създало,изградило света около теб,знанията ти,средата в която ще се развиваш и ще изграждаш възприятията си.Ти си част от обществото дори по твоя детски начин на разсъждения да не си го прознаваш и се съобразяваш с него AccJoRo написа: Примерно аз избирам да изляза с розова блузка и поличка навънка и мене не ме интересува,какво говорят другите,аз не се съобразявам с тях,въпреки,че те ми се смеят подиграват,разправят ми че това е неморално и дори ме пребиват,но на мене пак не ми пука и пак си нося розовата блузка и поличка и не се съобразявам с тях.
А това за розовата поличка откъде си го измислил-от обществото,коуй ти е дал материалите-пак то,кой ще те бие и ще те кара да си плащаш сметките за гипсове-пак то,за да си ги платиш нали трябва да работиш-ем да работиш за общесатвото и се съобразяваш с него за да ти дадат пари-ако не го правиш умираш-от глад,в затвор...някъде другаде
откъдето и да го погледнеш губиш
Последна промяна Vego на Пет Мар 07, 2008 1:53 pm, променена общо 1 път
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|