Дата и час: Съб Фев 01, 2025 8:08 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 32 [ 474 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Katekyo Hitman Reborn
МнениеПубликувано на: Съб Мар 01, 2008 8:18 pm 
Аватар
Модератор

ИзображениеИзображение
Брой томове : 19+ тома
Статус : Ongoing
Година : 2004
Жанр : Action / Comedy / Shounen / Supernatural
Сериализирана в : Weekly Shonen Jump
Мангака : AMANO Akira

Историята се разправя за младо момче на име Савада Тсунайоши, който е загубеняк – съучениците му се подиграват; слаб е в учението; и момичето за което мечтае, дори не знае, че той съществува. Един ден Тсуна се прибира и разбира, че майка му е наела домашен възпитател. Но този възпитател не е обикновен – той е бебе мафиот на име Реборн.
Скоро се разбира, че Реборн е бил пратен от Тимотео, който е 9то поколение мафиот във италианската фамилия Вонгола, с цел да обучи Тсуна да стани 10то поколение бос на мафията. Реборн използва специално оръжие, което е се предава във фамилия Вонгола, известно като „Dying Will Bullet”. Когато човек е застрелян с този патрон, той „възкръсва” със силно чувство да изпълни предсмъртното си желание, което се базира на това за какво са съжалявали, когато са биле застреляни с този патрон, ако не съжаляват за нищо – умират :>. Във това състояние, човек си показва цялата потенциална сила за ~5 минути.
Докато Тсуна е трениран от Реборн, те (или по-точно само Реборн) започват да събират членове, които да станат част от мафиотската фамилия на Тсуна. Един от тях е Гокудера Хаято, който се прехвърлен ученик от Италия и идва в Япония за да провели дали Тсуна заслужава да стани 10то поколение бос. Друг е Ямамото Такеши, който е училищният бейзболен ас, който нищо не приема сериозно (освен спорта).

Link - viewtopic.php?t=26639

Мангата започва с не малко чаптъри които се разправят за ежедневието на героите, и са изпълнени с комични сцени :>. По-късно мангата става доста по-сериозна и битките взимат превес :>. Мангата за мен е доста приятна, има не малка женска фен аудитория :>. Лично аз доста трудно стигнах до последните чаптъри преди време, главно заради това, че ми беше доскучал Daily Life Arc-а. Но от както станаха нещата след това по-сериозно, си я четях редовно.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 9:22 am 
Аватар

Оо дам, много добра манга, преди 1-2 месеца, ми я препоръчаха, и я следя с много голям интерес. ^^ Анимето по нея от друга страна е не-толко добре направено..

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 10:31 am 

Страшна манга :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Вече почти година я следя и става все по- яка :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 10:51 am 
Аватар
Модератор

Бях си намислил едни неща да пиша когато пусках темата, но исках някой друг да пише първо, а сега забравех какво щях да пиша :lol:
Иначе чакам с нетърпение да свърши тоя арк(който е и доста як), тогава трябва да разберем за тези бебета. Особено от както Реборн каза, че се е научил да се бие преди да се роди. Мисла си, че преминават някакви експерименти и се прераждат, но има и неуспешни опити като Лал Мирч. Въпроса е обаче какви точно?
Вонголата доста силни станаха, с тея пръстени и кутии. Интерестното е като се върнат дали ще ги вземат тези кутии? То тогава ще са най-силните, но естествено ще се намери някой да им се опре :>. Иначе не ми стана ясно, защо всички без брата на оная, не отиде и той в бъдещето (той и Хибари неотиде, ама той не са брои, защото си е силен по default).
Следващия арк май ще е свързан с Arcobaleno-тата.
Иначе това 7^3, което дадаха, се видя, че има още едни пръстени. Интерестно е дали ще ги замесят още в следващия арк или чак накрая ще са. От друга страна неразбрах, тея сега дето са лошите, бяха ли ги събрали тях пръстени?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 1:41 am 
Аватар

Май не са ги събрали още всички :roll: Ениуей аркът е най-добрият до този момент!Бтв.Ясно ли е още колко горе-долу томове ще излизат до края и съответно мангаката нали и в момента си работи по мангата :roll:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 2:24 am 
Аватар
Модератор

Сега си припомних чаптъра, където ги показват, и ги нямат. Имат само 5 биберона.
Не е ясно. Ясно е само когато мангата е към края си, защото в повечето случаи излиза информация. И мангаката си работи върху мангата.
Предполагам, че след този арк ще има поне още един. За бебетата, може и след това или следващия да е и за другите пръстени.

edit: Веоратност за спойл за кутийката на Ryohei
Междудругото някой гледа ли новия OP04 на анимето? Докато спойлят future arc-а се вижда зад Gokudera, Yamamoto, Hibari и Ryohei (след 20 секунда) едни силуети. Които са котката, лястовицата и ония бодил на Hibari, но се вижда и зад Ryohei нещо като сърна на пръв поглед. Но като го върна няколко пъти и го спра се вижда, че е кенгуру (предните му крака са във въздуха, и под тях се вижда част от задните). Та какво излиза ? Анимето спойлна и манга читателите? Или няма връзка и е само за анимето.
Ако е кенгуру има връзка с Ryohei, но пък да дадат такъв спойл е малко грубо.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 6:26 pm 
Аватар

Ха! Прав си.Кенгуру е ^.^ Аз мисля ,че си е жив спойл :lol: Не би трябвало да си го измислят..все пак опенингът е като обобщение на целия арк /или нещо такова/ Обаче си е логично за Рьохей да е кенгуру..нали си пада по бокса :)
Edit: обаче от онези другите пръстени сега се сещам носят по един онзи Шоу-чан и Бякуран :roll:
Edit 2:възможен спойл: вече на маса фенартове виждам момче с щръкнала червена коса...дали ще се появи и в мангата ... :o

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 5:53 pm 
Аватар

Мангата е върховна^^ Честно, нищо не бях изчитала с такава лекота до сега, и всъщност все още не съм.^^ Историята е изключително приятна и... зарибяваща (после откъде това жеание да уча италиански и защо напоседък всяка втора дума ми е свързана с мафия). Е па досега не ми е и било токова трудно да си избера само един любим герой. Всмисъл цялата банда на Тсу-кун (освен може би Ryohei, но той е по-добре нарисуван в анимето и във FAрка ва мангата), после бандата злодеи и накрая... то май почти никой не остана, ако под "бандата" броим всички що са свързани с Тсуна :o Както и да е. Прекрасни са^^
Между другото и артът ми харесва много, определено е добър^^

Относно 7^3... Единият кръг беше за Pacifier-ите на Аркобалено, другият беше за пръстените Вонгола (които са унищожени, нали така? а самото желание на Бя-чан да ги събира, ме навежда на една теория... ама по-късно за нея^^ ), а третият за тия, които ги носят седем от главнокомандващите на Millefiore. Добрем, това май ми е единственото ясно от цялата история за 7^3. Някой добре разбиращ би ли могъл да ми ги обясни? Ама като на пълен идиот xP

За Ryohei. Възможно е пък и да са го сожили просто като символ, тъй като то е запален боксьор. Ама на самата мен не ми се вярва xP

И последно за теорията, която естествено, с моята заблеяност и проницателност може дабъде съвсем неудържана.Там... Доколкото си спомням, Бякурян знаеше, че Вонгола са унищожили пръстените, но все пак, когато го срещнахме, те все още му бяха цел. Следоватено поне е предполагал за идването на бандата заедно с пръстените от преди 10 години. Ако правилно си спомням, то това би могло да се подкрепи и с теорията, че бъдещите Вонгола всъщност са виновни за идването на тези от преди 10 години. Ъъъ... тази я бях чела в MangaHelpers май, тъй че проверете там, ако ви интересува. И тя ми се струва малко объркана, ама карай^^

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 6:27 pm 
Аватар
Модератор

Не съм обърнал внимание, че тея носат другите пръстени (трябва да си припомна след малко).
Иначе аз бях останал с впечатлението, че тея лошите сега са го планували идването на Vongola-та, т.е. с някаква машина или незнам какво са се мъчели да ги докарат там, с цел да вземат пръстените преди да бъдат унищожени.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 9:30 pm 
Аватар

Абсолютно съгласна! Личеше си,че Бякуран и Ирий си знаеха,че Вонгола ще се завърне от миналото!И имам странното предчувствие,че всичко даже и започналата битка е добре запланирана от Millefiore.Начина по който действат ме навява на тея мисли.Пък Ирий имаше някаква машина/програма с която разбираше кога някой идва от миналото...нещо да ви говори това?! Нее,определено си знаеше за идването им. А колкото до онова 7^3 все си мисля,че събирането на всички най-силни пръстени /предполагам,че мистериозните не са какви да е! а и особено щом ги слагат на 1 ниво с на Вонгола и бибероните на Аркобалено/ и съответно бибероните може да доведе само до огромна,неограничена власт над всичко и всички~Пък и е доста голяма вероятността това да е целта на Бякуран. :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 22, 2008 7:38 pm 
Аватар
Модератор

Определено ще дават някаква сила като се съберат, няма начин просто. Може 7 човека с по 3те (2 пръстена и биберон) от един цвят ще дават голяма сила. Не съм сигурен обаче дали можеше някой друг освен бебетата да контролира бебероните, но можеби с другите 2 пръстена това да става възможно.
Иначе мдамм кенгуру е кутийката на Ryohei. Очаквах малко по-мило да изглежда :> не толкова бойно обаче :lol: , но си кефи :>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 22, 2008 9:28 pm 
Аватар

Може като се себерат бебероните и двата вида пръстена да се върнат в миналото.Точно това може да искат лошите :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 22, 2008 10:35 pm 
Аватар

Спойл се оказа. :lol: Егати якото кенгуру, идеално пасва на Ryohei^^
бтв mad73, нещо не те разбрах :o Кой да се върне в миналото като съберат 7^3-Бандата на Тсоyшън или цветята?
Щото всмисъл на наште въоще не им е като идея да ги събира, в момента вежно е оцеляването на Вонгола. И дори по някаква причина да решат, че искат да вземат 7^3, за което всъщност вече като се замисля може и да има смисъл, какво ще ги правят в миналото? Тогава нито Шоу, нито Бякуран са го запланирали.Е, всъщност сигурни сме само за Ирий, но преди всичко знаем, че той по някакъв начин е ключа към съществуването на цветарите. А в това му състояние, лесно биха го победили/разубедили да излезе отправияпът.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 30, 2008 4:12 am 
Аватар
Модератор

Хмм, не ми се нрави много, че тоя реши на помага на Tsuna, досега са мъчи да го убий, сега му помага. Иначе ще му дойде добре на Tsuna, ако тоя успее да му помогне да завърши X Burner-а (което почти със сигурност ще стане). Иначе и най-малкия размер беше голям за Tsunaа :lol:
Неразбрах ония какво имаше предвид като каза, че Tsuna го е направил...
Иначе Ryohei е баси мощния и той станал :>. Сега другия чаптър трябва да обясни, защо се получи този ефект :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 31, 2008 1:19 pm 
Аватар

Да питам че тамън изгледах до кадето е стигнало анимето и ме сърби за още :D в кой чаптър почва арк-а след битката с xanxus :blush: че не ми се чете от начало (по скоро немам тарпение да вида какво става по натама :D )

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 32 [ 474 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]