|
Дата и час: Вто Мар 04, 2025 11:29 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 5:00 pm |
 |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
 |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Akuma-kun, пример: Мечтаеш/Целиш се да летиш с летателен апарат който Ти си създал. Е не става и не става. Един вид - невъзможно е. Кво прайме - отиваш и си татуираш на гъзъ Failed или просто продължаваш по пътя на живота ти, от време на време сещайки се за оставената да прашасва мечта, повтаряйки, че не си се отказал, докът не пукнеш? Мн крайно изказване просто
BlossomStar/Frostburn не казвам, че не трябва човек да е целенасочен, казам, че не трябва да е фанатик. Защо е кофти да си фанатик според мен - ми щото от горния пример ↑ разбираш, че не можеш да построиш летателен апарат в даден момент от живота си и какво става тогава? Кой си ти, какво си вършил, какво ще правиш. В такъв момент един фанатик може да се самоубие. Представете си една фанатично вярваща бабичка да й се покаже (някак си, просто идеализирам) нагледно, че няма Бог. Ми как ше реагира тя? - инфаркт и долу. Просто не си прадам по крайните решения, а тук имаше доста крайни постове... ;} Иначе за другото, Frost, прав си, да, свързани са нещата...

わくわくMy AnimeS Topics List http://www.sayanmk.info ~ помислете и вие!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 5:40 pm |
 |
Pa1N |
|
 |
|
Съгласен съм СаянМК.
Вие сериозно ли вярвате в тази фраза "Няма невъзможни неща"?
Поредния пример: Мечтая да се разхождам по слънцето без никакви предпазни средства.
Ами невъзможно е в действителността в която живеем и немога да направя нищо по въпроса.
Ако искате да си говорим за постижими цели.
Например:
Ти мечтаеш да живееш в Япония ,а съпругата(съпругът) ти мечтае да живее в ЮАР.
При това един от вас или по-добре и двамата сте започнали да мечтаете за това след като сте се оженили и сте си направили един куп сладки дечича.
Какво правим тогава?
Хитлер е имал мечта и тя е включвала направата на сапун от голяма част от хората на планетата. Според вас това нормално ли е да се направи в името на една мечта?
Ако наистина сте готови на всичко за мечтата си тогава сте невероятни егоисти и манияци което не говори никак добре за вас.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 7:31 pm |
 |
BlossomStar |
|
 |
|
Pa1N написа: Съгласен съм СаянМК. Вие сериозно ли вярвате в тази фраза "Няма невъзможни неща"? Поредния пример: Мечтая да се разхождам по слънцето без никакви предпазни средства. Ами невъзможно е в действителността в която живеем и немога да направя нищо по въпроса. Ако искате да си говорим за постижими цели. Например: Ти мечтаеш да живееш в Япония ,а съпругата(съпругът) ти мечтае да живее в ЮАР. При това един от вас или по-добре и двамата сте започнали да мечтаете за това след като сте се оженили и сте си направили един куп сладки дечича. Какво правим тогава? Хитлер е имал мечта и тя е включвала направата на сапун от голяма част от хората на планетата. Според вас това нормално ли е да се направи в името на една мечта? Ако наистина сте готови на всичко за мечтата си тогава сте невероятни егоисти и манияци което не говори никак добре за вас. 
ммм... не е така...има хора, които мислят на едро и ако искаш да покориш света...трябва един вид да си маниак.... това е много труд и огромна воля....
примерно, спортистите...тези хора тренират годиниии...толкова трвами преживяват, пък даже някои умират....но съм убедена, че щастието им е несравнимо, ако достигнат мечтата си - световни шампиони
и така е с много сфери.... но в крайна сметка, очаква се щом си избрал такъв път да ти носи щастие
и даже примерите, които си дал...може човекът да не стъпи на слънцето, но да е част от изследвания, които след години да се реализират и да кажем 2100 може и да може да стъпи друг човек на слънцето... има неща, които не са открити отведнъж
това с Япония и ЮАР беше тъп пример....
всеки си избира...дори да е маниакалност, ако я нямаше...може би много неща нямаше и да съществуват...
всъщност, тази маниакалност е причината да обичам хората
а за Хитлер...да, аз уважавам този човек, който след загубена Първа световна война на Германия, заедно с хората, които е събрал около себе си е успял за такова време да направи тази държава толкова мощна...ти представяш ли си това каква икономика е било, а ние почти 20 години затъваме... и ако ми кажеш, че това, което е направил не е велико ...и доста немци също са били за избиването на евреите...и сега има доста хора, които са за изибването на евреите...
_________________ When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 9:38 pm |
 |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Pa1N написа: Вие сериозно ли вярвате в тази фраза "Няма невъзможни неща"?
Достатъчно сериозно за да гарантирам с живота си!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 10:55 pm |
 |
Mephisto |
|
 |
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
От каква мечта те накараха да се откажеш, бре моме?
Иначе аз изпозлвам друга дума - не мечти, а цели.
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Фев 27, 2008 11:13 am |
 |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Pa1N написа: За това че има невъзможни неща явно няма да мога да убедя никого ,така че продължавайте да се заблуждавате все пак не е нещо лощо. Ти си заблудения... просто те е страх от неизвестното  , разбирам те, и аз бях като теб  Pa1N написа: Това че заради Хитлер са убити милиони хора според мен напълно омаловажава останалите му постижения. За мен той преди всичко е лош(зъл) човек и след това всички останало. Монетата винаги има две страни...  Pa1N написа: но ако ми се наложи заради тях да: предам приятелите си, да изоставя семейството си, да убия невинен човек..... определено бих се отказал. Просто нямам право да извърша тези неща и то не заради начии чужди закони ,а поради собствените ми убеждения. Как бих могъл да се наслаждавам на мечтата си ако за да я постигна съм загубил самоуважението си?
Както казах няколко реда по горе - просто те е страх...
А че пътя към ада често е постлан с добри намерения май убягва от погледа ти...
/преди да ми отговаряш се замисли дълбоко над думите ми за да не пишеш нелепици  /
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Фев 27, 2008 11:23 am |
 |
Harada Riku |
|
 |
Регистриран на: Вто Окт 17, 2006 2:30 pm Мнения: 864 Местоположение: ~yyeah -somewhere around here.
|
Не съм се отказвала от моя мечта до сега и мисля да не го правя защото земат та се сбъдват много често xD Но може би моите мечти са в известен смисъл лесно постижими  А може би си ги преследвам достатъчно усилено^^
kimera написа: о повярвай ми...съм.........всичко е проекция на мозъка....ако го мислиш...ако го искаш с цялото си същество и ако го вярваш......то вече е изпълнимо ....то вече се случва...... аз съм зодия риби ...мотото на рибоците е "Аз вярвам" никога не трябва да имате опцията....."да се откажа"......няма как....никой няма да позволи......ако искаш да живееш а не да съществуваш...не се отказвай....НИКОГА
Абсолютно си права. Всичко е до възприемането и настройката към мечтата. Ако наистина вярваш, а не казваш само за протокола "Аз си мечтая да съм едикаквоси" никога няма да успееш. Трябва да го искаш и да влагаш усилие за да се сбъдне. На повечето хора или не им стиска или не им се занимава да постигат нещо, камо ли мечта. Звучи много далечно. Ае амбиция му е майката.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Фев 27, 2008 12:02 pm |
 |
kimera |
|
 |
|
Mephisto написа: От каква мечта те накараха да се откажеш, бре моме? Иначе аз изпозлвам друга дума - не мечти, а цели. 
мечта и цел-две различни неща..... разграничавайте ги моля....
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Фев 27, 2008 12:44 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
 |
|
Pa1N написа: Това че заради Хитлер са убити милиони хора според мен напълно умаловажава останалите му постижения. За мен той преди всичко е лош(зъл) човек и след това всички останало. Аххх... не знам колко си малък, но винаги когато чуя някой да ми говори за добро и лошо и разликата между тях направо ми става смешно... Няма добро и лошо на този свят. Те са две думи измислени от хората. Доброто и лошото са създадени от нас. А това дали едно нещо е добро или лошо зависи от гледната точка. Например: Кольо Пичето става милионер и това е много добро за него. Той не е използвал нищо "лошо", за да го постигне. НО, за жалост на мафията това не й харесва и започва да искат от Кольо Пичето пари и да му се бъркат в живота. В този момент обществото решава, че Кольо Пичето е лош човек и че не е използвал законни методи за да се сдобие с парите си, без никакви доказателства. Това се е случвало многократно в България, имената винаги са различни, но действията си остават едни и същи. Точно като в тъпите холивудски филми  Друг пример е християнството. До преди известно време християнството се смяташе за най- доброто нещо ever. Както и бог. Но напоследък започнаха да се появяват все повече хора, които забелязват, че християнството хич не е добро. За да се наложи християнството (в самото начало, а това са поне 5-6 века) почти всичко е ставало със сила => смърт на много невинни хора само и само за да станат другите християни. Ама християнството е добро нали? Ами много ясно! Ако аз определях какво е добро и какво е лошо, аз щях да кажа че аз съм най- добрия и също, че всички трябва да дойдат при мен, за да може и те да са добри Гледната точка. Това е всичко.  kimera написа: Mephisto написа: От каква мечта те накараха да се откажеш, бре моме?
Иначе аз изпозлвам друга дума - не мечти, а цели. Wink
мечта и цел-две различни неща..... разграничавайте ги моля....
Да, ама (почти) всички в тази тема говорят за цели, не за мечти
Хитлер не е мечтаел да завземе целия свят. Това е била неговата цел(прост пример)
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Фев 27, 2008 1:21 pm |
 |
Pa1N |
|
 |
|
Pa1N написа: За мен той преди всичко е лош(зъл) човек и след това всички останало.
Shapeshifter както виждаш изрично съм започнал изречението със "ЗА МЕН". Така че няма нужда да ми обясняваш неща с които съм напълно наясно.
Всеки човек според ценностната си система определя кое е добро и кое е лошо сподед него и това до голяма степен ни определя като личности.
Belgarion за твой късмет това ,че изказваш такова мнение все още не те прави като хората за който говорех понеже: едно е ..... второ е ...
Но ако действително да речем изнасилиш някое 10 годишно дете тогава наистина няма да си по различен от тях.
Има си отделни теми за подобни хора: Виновен ли е Грифит, Лайт....
И моето мнение е ,че са виновни и ,че те са злите герои като които не трябва да ставаме.
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|