Дата и час: Чет Фев 06, 2025 2:23 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Подобри ли Интернет живота ни
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 8:18 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение
Няма въпросителна, не е въпрос, няма и анкета. Просто дискусия.
Подобри ли животите ни международната компютърна мрежа - интернет.

Мога да пиша писма, да комуникирам свободно с хора по целият свят, да пазарувам от целият свят, за секунди да извършвам бизнес операции изискващи месеци по пощенски път, мога да записвам огромни количества информация и да я споделям, да чета последните новини и да се информирам, снимки и спомени от един живот вече се събират на 1 диск... и т.н.

На пръв поглед, всичко ни сочи към отговор "е с т., че да" (съкращение на естествено). Но дали е наистина толкова просто? Помислете малко.... по принцип, статистиките сочат, че ако попитаме един тийн, без да се замисли би казал "да". Ако попитаме обаче някой възрастен, който така и не се е потопил във виртуалният свят, определено не би потвърдил. Дори напротив, за него това е губене на време...

Но да погледнем и от кофти страната: - пиратството е неограничимо вече! Достъп до поверителна инфомрация лесно може да се преудолее. Лийковете на информация вече са нещо като предварителното й изказване. Личността на човек се губи зад аватарчета и измислени имена. Педофилията в интернет е грозен факт. Нарастването на "анонимен" потребител в интернет е гръмоотводно. Все повече се срещат случаи на хора прекарали твърде много време пред монитора. Човек се машинизира/интернетизира! Губят се навиците от реалният живот/комуникация... предполагам вие можете да ме допълните....

..........Moжете ли да си представите живота днес Без интернет?
..........В тази връзка, не мислите ли, че интернет управлява животите ни?
..........Можете ли да се откажете от всички свой пиратски потребности?
..........Забелязвали ли сте, че интернета си има и лошите страни и кои/кога/как?
..........Страдали ли сте заради интернет под някаква форма?
..........Въпреки пряката им зависимост, кое според вас има по-гоемият принос - компютърът(средството) или интернета(комуникацията)? ;Р
..........Случвало ли ви се е да се забравите пред компютъра в интернет?

И накрая... подобри ли животите ни .. Интернет?

Последна промяна SayanMk на Вто Фев 26, 2008 11:02 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 8:30 pm 

За мен компютъра е просто средство за развлечение - не света...
Осъзнаите се хора ... как може да се кибичи пред ПЦ-то повече от 6-7 часа незнам( на мен ми писва освен ако не гледам аниме). Интернета подобри живота на тези които имат акъл в главата и за които има по-важни неща , а тези които са зле попринцип (педофили,наркомани,кифли,педе**си) просто стават по-зле. Изцяло зависи от нас дали ще ни повлияе и как.

ПП: сигурно има 500000 правописни грешки - не ме съдете.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 8:57 pm 
Аватар

Мии да донякаде :lol: Принципно ми печели изключително много време.

Moжете ли да си представите живота днес Без интернет?
Ми да мога, ще ми бъде доста неудобно но все пак ще го преживея :P

В тази връзка, не мислите ли, че интернет управлява животите ни?

Нем но ми помага доста.

Можете ли да се откажете от всички свой пиратски потребности?

Едва ли....но пак ще имам достатъчно музика за слушане просто ще трябва да си променя начина на живот което не бих искал да правя за момента.

Забелязвали ли сте, че интернета си има и лошите страни и кои/кога/как?
Де да знам аз не търся във всичко лошите неща и не съм и обръщал внимание :P

Страдали ли сте заради интернет под някаква форма?
Нем и не смятам че интернет може да ти причини страдание ;)

Въпреки пряката им зависимост, кое според вас има по-гоемият принос - компютърът(средството) или интернета(комуникацията)?
Компютъра естествено...

Случвало ли ви се е да се забравите пред компютъра в интернет?
Не и в интернет....но като разглеждам някоя програма или гледам нещо се случва :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 9:04 pm 
Аватар

Определено интернета подобри живота ми.Смисъл.. говоря конкретно за мен а не за интернета като общо. Като про-геймър ще ми е ужасно трудно да си намеря някой "от махалата" с които да играем на hotseat или нешо подобно.Освен това след време ще ми писне да му пръскам главата.А благодарение на интернета мога без проблем да си намеря хора с които да играя и да убогатявам познанията/уменията си.

А също така благодарение на интернета и някой програми като Skype,Icq,MSN и др, мога без проблем да контактувам с хора от цял свят.

Да не говоря за Wikipedia и Google. Ако трябваше за някой училищен проект за "Диа/Феро/Парамагнетизъм" да търся из библиотеки или нещо подобно...правете си изводите :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 9:07 pm 
Аватар
Цар Алко

off: Да, вече моа да правя секс кат си пусна BSplayer-a :sex: .

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 9:22 pm 
Аватар

Интернет за мен е да притежаваш света един вид :lol: не мога без него!зависима съм :blush: чрез него се свързвам с всичките ми приятели :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 9:24 pm 
Аватар

Yes :wink:

Профил  

Заглавие: Re: Подобри ли животите ни Интернет
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 9:49 pm 
Аватар

Moжете ли да си представите живота днес Без интернет?
Мога. Би бил много по-неприятен без такава възможност за трансфер на данни.

В тази връзка, не мислите ли, че интернет управлява животите ни?
Не повече от електричеството, автомобилите или дрехите.

Можете ли да се откажете от всички свой пиратски потребности?
Не ^^"

Забелязвали ли сте, че интернета си има и лошите страни и кои/кога/как?
Забелязвал съм. Интернет е много уязвим. Хакери без проблем могат да "достъпят" до лични данни, кореспонденция, и дори банкови сметки чрез него. Терористи от всеки две точки в света могат да обменят мигновено всякакви данни и да координират перфектно атаките си. И т.н.

Страдали ли сте заради интернет под някаква форма?
Не мисля.

Въпреки пряката им зависимост, кое според вас има по-гоемият принос - компютърът(средството) или интернета(комуникацията)? ;Р
Може би интернет. Без него компютрите никога не биха могли да бъдат толкова дълбоко интегрирани в обществото (поне ако приемем вътрешните мрежи за част от интернет)

Случвало ли ви се е да се забравите пред компютъра в интернет?
По-често ми се случва да ми доскучае.

Да. Възможността за мигновен обмен на данни из цялата планета... ако трябваше да избирам между това и пътуване в космоса, може би бих избрал това.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 9:53 pm 
Аватар

Изображение

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 9:55 pm 
Аватар

Да...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 10:09 pm 
Аватар

Местоположение: Paradise Lost /otoko-tachi ha ikutsu mono umi wo wadari!
Дааа...От него знам колко моми чакат да ги изчуат за първи път....Много знам, ей

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 10:24 pm 
Аватар

Има и лоши страни, както и добри.
Научаваш много различни неща оттам, свързани не само с училище или работа, но и общата култура, обогатява се знанието в различните сфери.

Минусът е, че прекалено (поне мен) приковава пред компютъра и съм пуснала корени на стола. Вече не отдавам такова голямо значение на разходки и игра навън, нито на шматкане из София. Онзи ден играх женски футбол( смейте се xD ама момичетата са бая по-злобни от момчетата....стана борба) и се задъхах след лайк 15тата минута.....а теренът беше физкултурния салон, дето е бая нищожен. Преди на голям терен като по малка, да речем преди 3 4 години съм издържала по 1 4ас тичане и скачане и гонене на топка из бая по-голям терен....Интернетът е предпоставка за по закърнели мускули и по-хилаво здраве. Е напоследък съм понамалаила времето, но все пак ми е трудно, толкова колкото на алкохолик да откаже ракията или пушач- цигарите :? :?

иначе на самотен остров без интернет мога да оживея.....оО" виж изцяло без комп и свалени филми и стъфф.........трудничко ^^"""

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 10:39 pm 
Аватар

Moжете ли да си представите живота днес Без интернет? Ми... не
Ми... да
Ми... да
..........Забелязвали ли сте, че интернета си има и лошите страни и кои/кога/как?
Ми има разбира се, има вируси, има манипулатори, всъщност доста полезна информация дадена в интернет не е много "конфеденциална"... Много хора могат да пострадат.
..........Страдали ли сте заради интернет под някаква форма? Ми... не
..........Въпреки пряката им зависимост, кое според вас има по-гоемият принос - компютърът(средството) или интернета(комуникацията)? ;Р Е разбира се че интернетът, кой би искал да си плаща за нещо, с което може да се сдобие безплатно...
..........Случвало ли ви се е да се забравите пред компютъра в интернет? Ми... да

И накрая... подобри ли животите ни .. Интернет? Ми... да

Съжалявам за някои отговори, на тъпи въпроси - тъпи отговори :lol:

----

Всъщност никой не може да спре интернета... Дори не знам Холивуд защо се бъхтят толкова... Целта оправдава средствата, а докато има цел, ще има и средства...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 10:39 pm 
Аватар

- Мога... не е приятно... направо си е отвратително. :/
- Ами че управлява го, какво да се прави. :D
- Като магарето, дето тъкмо се научило да не яде и умряло. xD
- Води до пристрастяване. :idea:
- Мда, страдах от липсата на нет. :lol: Като правихме ремонт и трябваше да разкача всичката техника. Мислех си, че съм психически подготвена за около 2 седмици без никкави джунджурийки но на петия ден започнах да бера душа и си наредих компютърното кътче та да видя и аз малко бял свят xD
..........Въпреки пряката им зависимост, кое според вас има по-големият принос - компютърът(средството) или интернета(комуникацията)? ;Р
- Труден въпрос... не мога да преценя. :)
- Постоянно ми се случва. Сядам само за малко да проверя тук-там някой акаунт или да изгледам само 1-2 епизода от някое анименце... хайде още малко... още малко... `алиии, 6 часа сутринта станало, аз съм на даскало xD
- Мда, доволна и щастлива съм. :mrgreen:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 10:41 pm 
Аватар

да, няма да е готино, ако няма интернет по добре да няма никакви други технологии, защото интернета, компа и нещата свързани с това са единствените неща които ме придържат към технологичния свят
не, нищо не управлява, :? даже не мога да разбера логиката на такива изказвания че да мога да коментирам точно
да, ако ми дадеш много пари или добър стандарт на живота като в америка, иначе без това и без пиратство няма да има баланс
забелязал съм, все пак не може да си изградиш достатъчно добра представа за човека с който говориш, чрез интернет може да ти крадът лична информация, да крадът творчеството ти, също така по интернет не може да набиеш пикльо-отворковците, но повечето проблеми са незначителни и не компенсират това което може да ти даде интернет
мне, рано ми е да страдам още
..........Въпреки пряката им зависимост, кое според вас има по-гоемият принос - компютърът(средството) или интернета(комуникацията)? ;Р
без компа нямаше да има нет, но без нет компа си остава :wink:
аз не се забравям, аз там си живея :lol:
..........подобри ли животите ни .. Интернет?
естествено, специално за интернет не мога да се сетя и едно лошо нещо с което да ми е навредил

като цяло недостатъците са малко на брой и малко по сила, а предимствата са много на брой и са много значителни, сериозно си мисля че ако не бях поел цялата тая информация от интернет, не само че все още щях да съм едно ограничено същество, но поради стечение на обстоятеластвата от живота ми - нямаше и да се подобря никога, щях да съм меко казано отрепка няколко години в бъдещето

разнообразието от информация и лесният и достъп е най-доброто средство с което един човек може да се развие по какъвто и да било начин, а както и да го погледнем без интернет си прикован само до нещата които знаеш и които близките ти поднасят под носа, а с интернет целия свят ти се стоварва на главата и ти имаш възможност да избираш от ВСИЧКО, докато иначе си имал възможност да избираш само от нещата от които твоите роднини и приятели разбират, не искам да обиждам никой но мисля че хората от старото поколение(това на родителите ви) е доста ограничено

колкото и книги да четеш НИКОГА не може да изчерпиш всички възможни теми в живота, колкото и хора да срещнеш - същото, може да задълбаеш само от няколко навътре, и за да го разберете по-добре ще представя нещата така - интернет е като да вземеш всички знания от книги и хора на земята да ги разкъсаш на половина и да вземеш едните половинки и да ги събереш в една библиотека, позволяваща невероятно бърз достап до заглавията без да се ровиш, плюс табелка къде се намират всички други половинки

интернета не е напълно изчерпателен от към знания, но от към разнообразие и информация за тези знания - е

и това не е единственото предимство, друго ОГРОМНО е развлечението - същото обяснение като за литературата

друго е бизнеса, нямате си на идея колко по лесно е да изкарваш пари ако имаш интернет от колкото ако нямаш, защото с интернет придобиваш лесни умения които лесно се възнаграждават плюс старите умения се мултиплицират по продуктивност

може да започна да издребнявам сега и тогава вече наистина може да навлезнем в блатото от предимства, а колкото до недостатъците - е май няма никакво огромно като посочените по-горе, там може само да издребняваш

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]