Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




 Страница 3 от 3 [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
От какво има нужда перфектния шеф
 Комуникация и организирането на подчинените е всичко  42%  42%  [ 22 ]
 Освен да командва, трябва да знае и всяка брънка от веригата която управлява какво прави  58%  58%  [ 30 ]
Общо гласове : 52

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2008 8:24 pm 
 
 

Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 11:32 am
Мнения: 3837
Да имаш 6-7 ресторанта... не е бизнес :roll: Бизнес би било ако имаш верига с ресторанти в 5-те най- големи града в страната и си наел хора, които да вършат голяма част от работата, а от теб да се очаква... бе, да инвестираш в нещо по- печелившо ала-бала, too lazy to explain~. :mm:
Въпросът който трябва да се създаде на един "бизнес" притежател е
"Можеш ли да си вземеш отпуск за 1 месец, а като се върнеш бизнесът ти да е по- процъфтяващ от преди"
Ако отговорът е "Да", той има бизнес
Ако отговорът е "Не", той няма истински бизнес и още по- малко - бизнес система. Абе ако случайно има някой, който се интересува поне малко по въпроса да вземе да прочете книгата "Четирите потока на парите" и да разбере за какво иде реч и какво имам впредвид. Докато не я прочетете или не се запознаете по друг начин с това каква е разликата между бизнес и Бизнес, и изобщо да премахнете всички клишета по този въпрос, с които ви "хранят" от малки, просто няма смисъл да пишете в тази тема...... :roll:
И все пак не казвам, че работата на бизнес притежателя е лесна, да не вземе някой пак да не разбере какво казвам :roll:


Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 1:35 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Яну 28, 2006 6:58 pm
Мнения: 1414
Местоположение: ама що всички пишат некви глупости в това поле :/
НА ТЕОРИЯ, НА ТЕОРИЯ, НА ТЕОРИЯ!
Толкова ли е трудно да се възприеме, говорим за чиста теория. Ясно е, че повечето шефове разчитат на консултации с независими лица, автобиографии и тн. Само дето на теория, тая информация е втора ръка и може да се окаже лъжлива, за това за да си сигурен, че персонала ти си върши работата, трябва да знаеш какъв трябва да бъде резултата от работата им. Примерно майка ми е работила 20 години сервитьорка (и подобни) на Сл Бряг и в Германия и сега като ОТЗ за една вечер вече е преценила всеки един човек от персонала си колко може да му се разчита. По същата логика перфектния шеф с едно влизане в кухнята и оглед трябва да може да прецени дали там се върши работа. Да, нормалните шефове пращат човек да провери това, обаче НА ТЕОРИЯ перфектния шеф не трябва да рискува и да се обеди сам.
А иначе, тия дето излизат за по 3-4 месеца в почивка и като се върнат са забогатели двойно, ако са били седнали на задника си тия 3-4 месеца за щели да забогатеят петорно, това не е перфектния шеф, а по скоро задоволен шеф.
И под перфектен имам впредвид най печеливш. Това че на практика се получава, че въпросния няма време да си изхарчи парите и умира на 50 години от инфаркт е съвсем друга тема...

П.П. Говорим примерно за шеф на ресторант. Ако пък имаш верига от ресоранти примерно, тогава трябва да гледаш цялостното обслужване и да търсиш обяснение от управителя който си поставил... обаче за да си сигурен че никъде не се правят глупости, трябва да сновеш между сградите постоянно.



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 39 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на: