|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 10:22 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Фев 07, 2008 10:10 pm |
|
inuyasha |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 12:02 pm Мнения: 1070 Местоположение: Някъде в пространството
|
Филма беше много добър от към историята. Начина, по който беше пресъздадена също беше добър, но има още какво да се иска. Бих казал, че на това по-може да се каже, че е американски тип филм. Много набързо станаха нещата и от там нататък го разточиха това нахлуване в Дайва в половината филм. Според мен трябваше повече да задълбочат примерно престоя на Вексайл в Япония, или да поразкажат повече за живота на някои от главните, бе като цяло да наблегнат малко повечко на останалите неща, не само на битките.
Графиката не ми хареса. Наистина беше добра, но тази на FF7 е в пъти по-добра! Но не отричам, че беше по-добра от тази на Appleassed. Обаче някак си не проумявам... как филм от 2007 ще е с такава дървена графика в сравнение с филм от 2005(визирам FF7).
Във Vexille, определено 3D анимацията беше ръбеста, докато във FF7 си беше БАШ 3D, изгладена на макс, като го погледнеш направо ще си кажеш, че е филм със живи хора. Докато тук ужасно много си личи, че е анимация. Едва ли баш това са имали предвид създателите, но като искат да направят нещо наистина качествено, ми да поработят повече, да вложат повече средства. Ако причината не е била в липсата на средства, значи са били супер мързеливци!
OST-то на филма беше страшно добро, много ми хареса!
Абе като цяло не е зле филма. Добър е, но можеше и по-добре.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 3:41 am |
|
GoDSmAcK |
|
|
Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 8:33 am Мнения: 4133 Местоположение: The frontline
|
Много яко филмче Много му се накефих, особено с металните червей който странно що ми напомняха за Франк Хърбъртския Дюн иначе и като към история, визия, музика и персонажи е на ниво от всякъде.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Фев 11, 2008 3:30 pm |
|
OkiSan |
|
|
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 4:46 pm Мнения: 20 Местоположение: Пловдив
|
Ashura написа: ..да си имам един такъв домашен любимец
Да, и някоя сутрин да ти изяде компютъра и кафеварката.
Битките бяха кратички и малко бързо ми мина филма. Главната героиня, на която е кръстен филма, освен че беше симпатична и чат пат имаше реплики не направи нищо особено. Просто оцеля. Червеите наистина приличат на Дюн, но няма лошо, бяха на място в историята.
Графиката се справя много добре с околната среда, но определено имаше проблем с хората. Доста изкуствени изглеждаха.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Фев 19, 2008 12:35 pm |
|
Grasshopper |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 06, 2005 8:53 pm Мнения: 380 Местоположение: Sofia
|
Мтака, вчера го гледах най-после. Бях му гледал трейлърите и да си призная честно, очаквах доста повече. Анимацията е добра, въпреки че не ми е по вкуса. Екшън сцените са добери, но като цяло всичките вече ги бях гледал в трейлърите. Това което наистина ме подразни във филма беше холивудското усещане и няколкото сюжетни дупки (които някой по-непредерчив може и да не забележи).
Първо за холивудското:
Героите ми се сториха някак плитки и недоразработени. Отношенията помежду им и бекграунд историята не бяха нищо особено. Например още от самото начало беше ясно, че хлапето ще пукне по един или друг начин и че всички от групата бунтовници ще измрат, освен мадамите. Това не е чак такъв проблем. Това което мо издразни най-много изключително кухия край на филма. Все едно го бяха извадили от някой филм като Рамбо например.
Сюжетните дупки:
След като лошите знаеха къде точно ще излезе екипа от SWORD, защо аджеба изобщо ги изчакаха да почнат да си пускат сигнала? Защо не ги изтрепаха още като си показаха носовете от водата?
Как точно техника на бунтовниците разбра какво е резервния предавател и че трябва да работи поне 3 минути?
Големия лошковец, дето се мисли за бог, имаше поне 3 дена, през които Леон, по незнайни причини, е спал непробудно. Защо не го е инжектирал с ваксината? Защо не го направи когато доведоха мадамите?
И най-голямата от всички: от къде се взе проклетия хеликоптер в последната сцена? Операцията беше прекратена със заповед от президента, бариерата беше подновена и от щаба на SWORD не виждаха какво става в Япония. Как разбраха къде да изпратят проклетия хеликоптер?
Въпреки всичко филма не е чак толкова лош и макарче не влезе в топ 10 на любимите ми анимета не съжалявам, че го гледах. От мен оценка 6/10.
_________________ Is it ignorance or is it apathy?
I don’t know and I don’t care.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|