Дата и час: Чет Фев 06, 2025 5:12 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 15 [ 213 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Следваща
За или против абортите?
 За  29%  29%  [ 59 ]
 Против  21%  21%  [ 43 ]
 Само в наложителни случаи  46%  46%  [ 94 ]
 Нямам мнение/Не мисля по въпроса  4%  4%  [ 8 ]
Общо гласове : 204

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 1:57 pm 
Аватар

представете си какво ще стане ако всички почнат да раждат - един куп проблеми, не само в домовете за сираци но и като приръст на населението, даже може да се наложи да ни трепят с скрити биологични оръжия и после да се правят на света вода не напита

другото е както много хора посочиха, че всеки има право да си взема решението и най-тъпото от всичко е когато насилиш някой да действа против волята си

а тъй като никой не знае 100% кога точно започва живота - дали със съединението на клетките или с достатъчното развитие на ембриона или след раждането, то тогава никой не знае кога ще е лошо да се прекъсва

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 2:08 pm 
Аватар

Hasegawa Kumiko-chan написа:
Ето, всичките ви постове (добре де пове4ето) доказват онази статистика дето горе я написах.
Идете се запознайте за кво става дума, преди да правите секс и вземете проучете въпроса с контрацепцията преди да казвате, че аборта е единствения начин. Други начини има, просто вие сте незапознати.
Като ви намеря материал ще го постна да се осведомите малко, ма сега бързам и не мога.

ясно е че има контрацептиви и бла бла бла.. ама както Саянски каза по горе тук става дума когато вече е свършен факт.. да речем ползвали сте презерватив и не сте знаели че е спукан и си мислите че сичко е ОК ама след 1 месец... "Къде си бе Татенце?"... Get it ? :roll:

По темата..
аз съм За но в крайни случаи.. например ако момичето е малко и ако раждането може да предизвика сериозен проблем.. или да се налага цезарово което е лошо нещо или пък ако смята да го роди и да го даде в сиропиталище.. което не предвещава светло и леко бъдеще за лапето... има и още ма не ми се занимава..

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 2:17 pm 
Аватар

За.
Отговорът не е еднозначен.Винаги зависи от ситуацията.Аборта за жение ,които не са раждали е много по-опасен,най-малкото заради огромната вероятност от стерилитет.
Децата не са играчки.Не стига само да го родиш.Едно дете има нужда от безумно много грижи,затова трябва о време да се пазиш,а не да се налага да абортираш по-късно.
Трябва да се мисли.Затова съм за.По-добре да абортираш,отколкото да обречеш едно невинно дете,своето дете на живот,от който надали ще излезе нещо.

Цезаровото се налага при здравословни проблеми при майката,или при опастност от усложнения при раждането.Но е опасно,колкото всяка друга операция...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 2:32 pm 
Аватар

Всеки може да каже, че е против, но после ако недай си боже му дойде до главата.. няма да иска евентуално да си провали бъдещето и да гледа дете, за което не е готов или изобщо не иска да има.. Решението би било трудно за всяко едно момиче, предполагам и за момчето, и си е строго индивидуално.. но наистина би било по лошо детето да бъде отгледано без любов, независимо дали от майката или в дом =/ така че, за =/

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 3:40 pm 
Аватар

Аз съм за...в някои случаи е неизбежно...
тука само говорите: да ползват средства бля бля бля...брави сте,ами ако нещо се обърка?
Иначе понеже познавам и такива тъпи случаи,които кат ги питам що не се пазят,ми отговарят "Ми кво,и да забременея после ще абортирам"...и какво ако съм против...нима ще променя нещо в тези безумни глави?Или пък според вас едно дете заслужава да бъде родено и отгледано от човек,който мисли така?
Ми то по тая логика утре ще каже "Миии...нека го бутне кола,нали,аз друго ще си родя." ...нали няма нищо необратимо...
И това за убиването на човешки живот...извинявайте много,не считам за човешки живот все още едно едно клетъчно,както е в началото...точно затова и аборт се прави след 3-тия месец...след това е немислимо,но преди това,до 2 да речем,защото и третия според мен е малко късничко...
Просто във всички случаи единствения наранен би бил нещастния детски живот,ако го оставим да се превърне в такъв...

The Resistance
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 4:03 pm 
Аватар
Souten no mukou

Твърдо ПРОТИВ!!!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 4:15 pm 
Аватар

elizabeth99 написа:
Аз съм за...в някои случаи е неизбежно...
тука само говорите: да ползват средства бля бля бля...брави сте,ами ако нещо се обърка?
Иначе понеже познавам и такива тъпи случаи,които кат ги питам що не се пазят,ми отговарят "Ми кво,и да забременея после ще абортирам"...и какво ако съм против...нима ще променя нещо в тези безумни глави?Или пък според вас едно дете заслужава да бъде родено и отгледано от човек,който мисли така?
Ми то по тая логика утре ще каже "Миии...нека го бутне кола,нали,аз друго ще си родя." ...нали няма нищо необратимо...
И това за убиването на човешки живот...извинявайте много,не считам за човешки живот все още едно едно клетъчно,както е в началото...точно затова и аборт се прави след 3-тия месец...след това е немислимо,но преди това,до 2 да речем,защото и третия според мен е малко късничко...
Просто във всички случаи единствения наранен би бил нещастния детски живот,ако го оставим да се превърне в такъв...
Toва са индивидите с интелект на морски кончета тях "не ги броиме".Не,смисъл това са хора,който имат точно две мозъчни клетки. С едната "мислят" как да излезнат на вънка и да се чифтосат(да, това е точната дума),а с другата как да се приберат обратно вкъщи(ей,да не се заядете пише се заедно:)).А колкото до това дали съм за или против абортите?Хммммм ами хайде да кажем,че съм за,защото ако гореспоменатите "същества" решат да си имат деца....Е,аз"не мога" да си го представя опитайте се вие....

Последна промяна AccJoRo на Съб Фев 16, 2008 4:58 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 4:50 pm 
Аватар
The No-Goodnick

Съгласен съм с аборта само ако бременноста е в следстве на изнасилване.

В другите случей като: "Нема пари", "Прекалено млади", "Обучение" и тем подобни; просто бих казал нещо като: "Еми тогава да сте внимавали и да не сте го направили!"

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 5:01 pm 
Аватар

против съм по принцип, но е наложително по някога. Трябва да мислиш преди да правиш нещо за мен това си е убийство, но не може ако си супер малка или не се чувстваш готов за тази крачка да го родиш- това е моето мнение поне

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 5:10 pm 
Аватар

За.
Щом абортта съществува като вариант за премахване на бебе, значи има нужда от него. ^^*

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 5:49 pm 
Аватар

ЗА! Кво да кажа с бившата ми приятелка съм скъсал над 10 презерватива
и добре че пиеше хапчета иначе и ние щахме да опрем до аборт и дори нямаше да го обмисляме.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 6:26 pm 
Аватар

pavlina_1990 написа:
За.
Щом абортта съществува като вариант за премахване на бебе, значи има нужда от него. ^^*

Само в някои случаи^^
IvCHoy написа:
Твърдо ПРОТИВ!!!

х2 :!: За мене това не е много нормално, ако "детето"
не е в следствие на изнасилване... Тва си е чисто убийство...
Независимо че става дума за група клетки! Разбира се това
опира до това дали момичето и виновника искат въобще дете,
до възрастта им и до това до колко ще могат да си позволят
отглеждането на такова. Дали не предпочитат учението и да
си изживеят тийнейджърството. Зависи от гледната точка на
двамата родители. Аз не бих абортирала :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 6:57 pm 
Аватар

ЗА абортА, това в крайна сметка си е избор на майката, не на някакви хора от някъде си, решили че момичето/жената трябва да износи бебето. В крайна сметка тя решава дали ще може да се грижи за него и да го отгледа, може да е непълнолетна или прекалено млада да няма съпруг и прочие следователно с 2 ръце и 2 крака за аборта!!!!!!!!!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 7:03 pm 
Аватар

AbysalDemon написа:
Еми "за" хората имат право да решават кога искат дете! И изнасилвачите едва ли използват гумички :lol: !

А бебето да мре.Така ли? :o

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 7:06 pm 
Аватар

Местоположение: Still exploring the vast universe of dreams and fantasy
Divinity написа:
Иначе по твоята логика... когато мастурбираш (ех, изтъркан пример) замислял ли си се колко сперматозоиди измират без да реализират шанса си за живот? Зачатието е лотария с много малък шанс да "спечелят", но всеки път когато свършиш в салфетка ти отнемаш и този шанс. И те също никога няма да осъзнаят това.

Ами не е баш така. По конкретния пример с мастурбацията първоначално сперматозоидите не са имали шанса да се реализират. Докато когато си направил белята, с аборта убиваш и най-малките шансове за се осъществят. И докато сперматозоида и яйцеклетката не се слеят, мисля, че не можем да говорим за организъм.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 15 [ 213 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]