Дата и час: Съб Мар 01, 2025 12:41 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Link:Secret (That Cannot Be Told) [TW-Movie]
МнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2008 1:56 am 
Аватар

Director: Jay Chou

Writers: Jay Chou ,Chi-long To

Release Date:27 July 2007 (Taiwan)
Genre: Drama / Romance
Awards:1 win Golden Horse Award/Best Visual Effects 2007
User Rating: 7.9/10
Starring : [ Jay Chou ,Kwai Lun-Mei,Anthony Wong

Running time: 90 minutes
Language: Mandarin

info: http://en.wikipedia.org/wiki/Secret_(2007_film)

С удоволствие качвам този филм.Историята е много оригинална и филма оказва много силно въздействие и впечатление.Само след като се изгледа без да се знае нищо предварително е най-добре.
Все пак неслучайно се казва "Тайната" и има елементи на мистерия...

http://www.bgshare.com/325910/yinianhou ... et-cd1.avi
http://www.bgshare.com/325936/yinianhou ... et-cd2.avi
http://www.bgshare.com/325911/yinianhou ... et-cd1.srt
http://www.bgshare.com/325937/yinianhou ... et-cd2.srt

Български субтитри : http://4storing.com/sz86e/fcce352d731cb ... b111a.html

OST (Невероятен е!)
http://www.bgshare.com/315818/Secret.rar

Видео клип с вградени английски субс : http://www.bgshare.com/326105/JayChouBu ... DeMiMi.flv

Изображение

Последна промяна Sinyhe на Пон Мар 31, 2008 12:44 pm, променена общо 6 пъти

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2008 8:39 am 

Благодаря за филма! Досега все не успявах да го сваля. А имаше много добри отзиви за него.
Това е режисьорският дебют на Jay Chou. Има награда Златен кон за визуални ефекти.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2008 2:59 pm 
Аватар

Ами гледай го и съм сигурен,че ще ти хареса.Наградата съм я споменал вече по-горе,но на английски :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2008 4:11 pm 
Аватар

Ууууууууууууу, тва ше се гледа веднага ^o^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 11:32 pm 
Аватар

Sinyhe....поздравления първо за темата(Отдавна чакам филма на Jay Chou), второ много ти благодаря за работата ти по превода на субтитрите(не само на този филм :) ).
За Филма.....ами прекрасен е....в началото, когато гл.-я герой викна, за да попита за името на гл-та геройня се досетих, че(няма да издавам)...., но накрая успя да ме изненада с избора на др.-г вариянт за завършек(вариянт който не очаквах).
Накратко започнах да го гледам с разочарование и накрая завърши с изненада. Красив, ефирен, класически, чувствен....възхищавам се на премереността в изразяването на всичко във филма!
P.S. Последното ми изречение се дължи на факта, че почти всички(повечето) азиатски филми завършват с обилно количество сълзи и драматизъм :P !

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 1:47 pm 
Аватар

Радвам се,че има хора които са гледали този филм,защото наистина си заслужава. :) Субтитрите ги направих именно с тази цел,защото някои не знаят чужди езици,а искаха да гледат този филм,но и най-вече поради факта,че ми направи силно впечатление,няма сега за всеки да тръгна да превеждам я :lol: /сега бавно,но славно правя субтитрите на "A moment to remember"/

Иначе,всичко което си писала за филма определено си е така,даже израза ефирен му стои доста добре-не знам дали заради самата история,начина по който са я заснели и музиката през целия филм (особено когато махнаха воала на нещата с песента Flash Back)- имаше поне 2 момента в които настръхнах и други хора около мен в последствие като го гледаха също изпитаха какви ли не емоции в култовите моменти,определено обаче изненадата(неведнъж) си беше налице :wink: и една цялостна магия в самия филм.

Иска ми се този филм да се разпространи повече в БГ пространството в някои по-общи и известни сайтове за торенти където влизат хиляди хора,само дето за сега се чудя как ще стане този номер,ако не се изнамери някой с права да качва филми там :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 8:13 pm 
Аватар

"A moment to remember" e найстина много хубав и тежък филм с много сълзи....но до сега класацията ми в драматичните филми и сериали води "I'm Sorry, I love you"....просто няма такава съдба :( . След края цялото ми лице се бе наводнило от стичащите се сълзи. Повече няма да повторя....а като го почнах го мислех за забавна и романтична история :? , но си останах само с романтичната част и празно пакетче с носни кърпички :P .

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 4:08 am 
Аватар

:shock:
този филм е нещо уникално
като че ли е правен точно за мене
да не говорим че идеята е прекрасна и оригинална

искам още такива Изображение
жалко че са уникати, филми като този и не се намират нещо

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 6:39 am 
Аватар

Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
Най-накрая успях и аз да изгледам филма и трябва да кажа.....wow!!! :shock: :clap: И аз в началото се досетих, че нещо не е наред, но съм страшно доволна, че се оказа различно от това, което си мислех, а именно, че не е "Шесто чувство" по тайвански. И съм много доволна от развитието на филма. Преди да го гледам имах чувството, че ще е един от онези филми, почващи живо и весело, минавайки през романтиката и ще завърши ужасно сълзливо и разтегнато. А всъщност с развитието на сюжетната линия ескалираше и самата динамика на филма, така че накрая вече бях буквално на нокти!*о* И shnolichka е напълно права, че филмът е много премерен в изразните си средства. Успява да те разчувства без сълзлив драматизъм.
Филмът започна да ми харесва още от началните надписи. Оупънинга беше точно от онези филмови мелодии с нотки на тайнственост, които ти загатват, че ти предстои да се сблъскаш с някаква мистерия. Обожавам такива мелодии!!^^ Винаги ме вкарват в атмосферата на филма, дори преди да е започнал.
Разбира се, трябва да отдам дължимото внимание на целия саундтрак. Първото нещо, което направих, след като изгледах филма, беше да си изтегля ОСТ-а. "Лебедът" и "Flash Back" са едни от траковете, които в момента съм сложила на repeat^^ Въобще музиката така красиво рамкира сцените във филма, че без нея атмосферата просто не би могла да се пресъздаде пълноценно.
Джей Чоу наистина ме учуди и респектира с този си филм. Като сценарист, режисьор и главен актьор в лентата се е справил чудесно и с трите си задачи. :) А на всичкото отгоре демонстрира и умопомрачителен музикални умения! Кръстосаха ми се очите, докато му гледах ръцете на пианото! Знам, че композира сам песните за албумите си и би следвало да има отлични умения в свиренето на пиано, но какви бяха тия скорости и wtf, на две пиана!?! :shock:
Трябва да се отбележи, че на 44-тите награди "Златен кон" освен с приз за най-добри визуални ефекти, филмът бе награден и в следните категории: Best Original Film Song и The Outstanding Taiwanese Film of the Year. Също така има номиниации в категориите Best Supporting Actress и Best Original Film Score. Джей Чоу е бил номиниран за The Outstanding Taiwanese Filmmaker of the Year.
В този ред на мисли, Sinyhe, едитнах заглавието на TW-movie :wink:
Някои неща обаче така и не ми станаха ясни, като например спойлер: защо главната героиня я виждаха и другото момиче, и чистача на училището? Нали уж само онзи, който я срещне пръв, може да я вижда? Четох в уики, но не става ясна причината, изглежда като че ли това е просто помощно средство в услуга на сюжетната идея. Щеше ми се да е по-смислово оправдано :roll:
Също не разбрах спойлер: защо когато момичето пишеше на чина си преди да умре, пред Джей се появяваше написаното? Как се е осъществил контактът в този момент? Логично погледнато, това няма пряка връзка с песента, пианото, музикалната стая. Така че на каква основа се е случило? Отговор от сорта на "заради силните им чувства" не ми се струва задоволителен. Иначе моментът е ужасно въздействащ, но бих искала и да е, както вече казах, смислово оправдан.
И тук идва въпросът ми към гледалите филма: каква смятате, че е идеята зад гореизброените неща, виждате ли такава или не сте се замисляли? Бих и скала да разбера ако нещо ми е убягнало^^
А да, също ми е любопитно спойлер: какъв беше надписът в гардероба, в който се беше скрила героинята?

При всички положения, искам да благодаря на Sinyhe за страхотния филм (виновник за написването на това постище^^"), който определено ще ми остане в колекцията с любими! :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 3:41 pm 
Аватар

:) Първо само ще кажа,че този филм го намерих съвсем случайно търсейки един друг с подобно заглавие,но в момента в който видях постера и че ще има нещо музикално,веднага ми стана интересно и чак след като го гледах разбрах,че всъщтност Jay Chou е изпълнител и музикален талант и от там насам си го слушам :lol: (Преди това единствената азиатска музика/без турска,индийска и етно/,която съм слушал беше някой и друг саундтрак)
А колкото до талантите му,които не са един-два няма спор! 8)

Caprice мерси за допълнителното инфо относно номинациите,мен наистина щеше да ми е много чудно ако го бяха оценили филма само от към визуални ефекти,защото мойто виждане за този е филм е като за произведение на филмовото изкуство.Разбира се музиката към филма придаде изключителни акценти,но така или иначе историята си е невероятна,да сигурно всеки си е помислил това,което и ти в началото и аз се радвам,че поднесаха нещо съвсем друго :) .

Надписа в гардероба е съвсем тривиален:"Треноьрът е идиот" и мисля,
че както показват във филма е написан от онова момче дето мяса на горилка :lol: -дават как излизайки от гардероа прибира в джоба си химикал в момента в който главния герой започва да си връща спомените.

Другият момент: [color=white]Защо чистача и онова момиче я виждаха: за чистата е по-логично от гледна точка на това,че той вече я познава в миналото или защото нали не е наред човека,а такива хора често могат да виждат неща които вибрират на равнище които останалите не могат;за девойката е наистина по-трудно обяснението- или не е добре и си говори сама,или само я е видяла само в онзи момент,защото даваха как веднъж главната героиня минавайки през съответния процес отваряйки си очите видя първо нея-т.е. това кой виждаш за 1 път може да засяга всеки път като минаваш през този механизъм не само 1 път,но филма изисква гледане поне 2 пъти да му хванеш спатиите,разбира се 100% нямам как да сме сигурни .[/color]

Последния момент:
Как нашия видя надписите на чина:мое виждане е,че първо тя пишейки не знаеше,че той е там,а просто оставяше съобщение на неговия чин,а съобщението започна да се появява именно когато той седна на него,защото той явно е способен да вижда следите от нейните действия,за разлика от някой друг, само дето това стана постепенно;да трудно е за обяснение,но пък и в живота има мистерии,които независимо,че имаме предположения не винаги сме абсолютно сигурни за какво точно става въпрос и по този начин не е необходимо всичко в един филм за да бъде реален особено описвайки свръхестествени явления -те да бъдат логични.

Относно идята зад филма,мисля всеки основно я схваща-тази идея я има и в някои американски филми,но в различни истории и ако седнем сега да я коментираме все едно да разбулим мистерията на филма за тези,които не са го гледали :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 5:13 pm 
Аватар

caprice06 написа:
спойлер: защо главната героиня я виждаха и другото момиче, и чистача на училището? Нали уж само онзи, който я срещне пръв, може да я вижда?

спойлер: мне сте забелязали правилно, само чистача я виждаше защото тя първо него погледна, защо си мислите че другото момиче я видя, изгледайте сцената пак да видите че не е така

Sinyhe написа:
Относно идята зад филма,мисля всеки основно я схваща-тази идея я има и в някои американски филми,но в различни истории

може ли да ги видя тея американо филми щот нещо ме съмнява...

не мисля че има много продукции с толкова хубав сюжет, а аз не съм гледал малко филми

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 7:35 pm 
Аватар

Caprice имаше предвид сцената,когато главния герой се състезаваше с другия по пиано и когато съответната девойка се обърна към главната героиня и и казва нещо от сорта на "Каква хубава музика" .
Така че определено има основание за разискване на ситуацията :)

Колкото до идеята,не случайно казах в друг вид истории,а основното за което става въпрос: пътуване във времето назад напред и любовна история свързана с това, отдавна вече като идея е лансирана в киното.Наистина обаче това беше много красив и оригинален начин :) За сюжета няма спор-за това и сложих филма!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2008 9:09 pm 
Аватар

Нека и аз се изкажа за сцената с чина:
След като гл.-та геройня прекъсна концерта .... по време на прегръдката в коридора той и каза да го чака в класната стая.(Тя знае къде ще бъде той!)След като се връща в нейното време(миналото) отива на същото място, на което трябва да се срешнат. Тъй като пише в миналото написаното от нея веднага се проектира във бъдещето....в същия момент.(за това и надписа изглежда остарял). Не отговаря на неговия въпрос "Къде е?"(простете ако не съм цитирала правилно :roll: ) понеже той не може да се проектира в миналото. Нито може тя да види сърцето, което той така чувствено изписа! :blush:

Ами това е иначе съм съгласна с останалите за другите неща!
Наистина филма трябва да се гледа!
Ха,...тоя пост стана съвсем невидим :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2008 8:43 am 
Аватар

Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
Уффф, това ми напомня за пореден път да не гледам филми със софт съб на ПМП-то :drop: То има навика да запецва на някой титър и да не покаже следващия. Затова не съм видяла какво значи надписът и съм пропуснала и други реплики, без които нямаше как да си сглобя картината. Сега си пуснах филма на компютъра и прегледах няколко сцени и видях, че съм пропуснала също момента, в който се казва, че той трябва да е първото нещо, което тя види (с идеята, че човека, когото види пръв при всяко едно пътуване във времето, може да види и нея. А тогава, като нe ми се бяха появили тези (и вероятно други) реплики, се бях зачудила защо героинята си брои стъпките и моментите със затварянето на очите ги бях пренебрегнала. Бях останала с впечатлението, че само той би следвало да я вижда, защото е бил първият човек, който е срещнала в миналото и съдбите им са обвързани, както пишеше в "Secret". Сега вече ми е напълно ясно защо другото момиче и чистачът също я виждаха. Това обяснява и момента по време на състезанието, когато те двете си говореха, а после като даваха спомените на Джей, в тях той виждаше само другото момиче. И чистачът я е видял на същия принцип, а не заради някакви негови по-особени вибрации :)
А относно сцената с чина, мисля, че shnolichka даде най-правилното обяснение :) Само се чудя как въпреки че написаното се проектира и т.н., този надраскан чин за 20 години така и не са го сменили, особено след като се предполага че тя е умряла на него тогава. Но това са бели кахъри, важното е , че вече получих обяснение за основните проблеми, които ме човъркаха. Mystery - solved!^^ Вече с ръка на сърцето мога да кажа, че този филм наистина е така виртуозно заплетен, че да подведе зрителя и да го държи "на тъмно", докато сам не реши да разкрие една по една мистериите си! :thumbsup:
И моментът с бележката беше много хитро подвеждащ, защото когато се предаваше само показаха как я отварят женски ръце, а в следващия кадър героинята погледна Джей, след това и той се обърна и срещна погледа й. Но всъщност тя не е видяла, че се предава бележката, която стигна до момичето пред нея, както и той не е видял кой всъщност я е получил.

Вече мога да спя спокойно :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2008 12:06 pm 
Аватар

Да,успяхме да разнищим филма определено,хубаво е повече глави да умуват,но определено след като го гледах 2-3 пъти много повече елементи ми направиха впечатление,с едно гледане не става,защото накрая разбираш,че още от началото на филма и най-малките подробности са така изпипани и преплетени,което няма как да се разбере и осъзнае предварително :wink:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]