|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 4:48 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 2:37 am |
|
Ensenga |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
и папагала след това разказва на всички каква си
внимавай, they are watching you
а когато успея да бъда себе си навсякъде по всяко време ще се татуирам нещо като сувенир
Последна промяна Ensenga на Съб Фев 09, 2008 12:08 am, променена общо 1 път
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 2:52 am |
|
Squall_1st |
* |
|
Днеска бях Кларк Кент.
Спасих крава, която се даваше в дунавски води.
Не мога да разбера, защо има толкова ЕМОЦИОНАЛНИ теми.
Това ровичкане и чоплене, не води до нищо.
Audioslave - Be Yourself
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 3:47 am |
|
dantemp |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 28, 2006 6:58 pm Мнения: 1414 Местоположение: ама що всички пишат некви глупости в това поле :/
|
Всяко нещо си има научно обяснение. Хората сме най многобройната и най властващия вид на земята, тъй като сме най умни и съответно приспособими. Приспособими както към природната среда, така и към социалната среда. Човек не може да се държи по един и същ начин вкъщи, с приятели и на работното си място. Има си норми, обществени и общочовешки, които трябва да се спазват. Всъщност, човек може да се държи навсякъде еднакво, но това просто ще значи че е малоумен... буквално. Човек определя себе си не по начина по който се държи, а по собствената си ценностна система и колко я спазва. Малките решения всеки ден ни определят като хора, а не ритъма на поведение в различните ситуации.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 12:37 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Сега ще напиша нещо,което дори не мога в ума си да структурирам,но пък..
Всички си говорим за това дали сме себе си и на колко милиони личности се разделя нашия АЗ.Обаче в крайна сметка това е личната призма на всеки един от нас.По-обективния и реален отговор на този въпрос е не в това как ние виждаме и усещаме нещата,а в това как го правят другите.
Щото и в десетте си сред да се държиш по различен начин,в крайна сметка това ,което си излиза и то заема водещата позиция при формирането на общото мнение.
Щото в крайна сметка това,което успяваме да променим и тушираме е повече нещо,което не е изцяо завършено и определено за нас.Ето и в даскало,и на работа,и у нас и въобще,където и да съм всички остават с впечатлението,че съм буен характер.И аз съм такава.Но на всяко едно от тези места аз се държа срванително различно.
Тъй или иначе всичко е,за да ни приемта останалите,а се оказва,че навсякъде всички виждат едно и също,макар да показваш различно.
Щото всички разбират,че си пич примерно,независимо дали си кротък пич,буен пич,извратен пич или сие глупости.Всички виждат,че си умен.Или,че си идиот.В крайна сметка дори да променяш външността на АЗ-ът си,той си седи там и хората го виждат.Малко нюансиран,но все пак го виждат.
Хората са гадни по дефолт.
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 1:49 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
|
|
Zenith написа: Всички си говорим за това дали сме себе си и на колко милиони личности се разделя нашия АЗ.Обаче в крайна сметка това е личната призма на всеки един от нас.По-обективния и реален отговор на този въпрос е не в това как ние виждаме и усещаме нещата,а в това как го правят другите.
Не съм съгласен. Мен ми дре'е на фара за това как ме възприемат останалите. Аз съм си аз навсякъде, може да прибавям някои черти към характера си или да премахвам, но в крайна сметка съм аз. Аз съм доволен от себе си в момента, харесвам как съм "устроен" и хич не ми пука как еди-кой-си от моят клас или еди-кой-си от еди-къде-си визприема моето държание. Ако им се харесам, добре, ако ли не, пак добре. Важното е, че аз съм доволен от себе си.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 1:57 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Не те и карам да ти дреме. Идеята ми е,чев крайна сметка всеки сам за себе си мисли едно и вярва,че се показва по един начин,а в очите на другите е нещо различно.И това няма общо с това дали ти дреме или не.
И аз се харесвам и какво от това?Аз знам каква съм...И?Нали идеята е ,че трябва да сме социално приспособими или поне да си манипулираме средата...
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 4:32 pm |
|
dwigga |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 10:56 pm Мнения: 1378 Местоположение: In a world of music
|
Общо взето темата е насочена към въпроса "Какво е поведението ти в различните среди, в които общуваш?" или нещо подобно.
Естествено, че е нормално да се даржиш по различен начин с различните хора, с които се срещаш и общуваш. Когато попаднеш в различна социялна среда от тази, в която си по принцип е нормално и да се промени малко или много държанието ти, дори може да станеш друг човек. Неможе да отидеш на интервю за някоя важна работа свързана с някакъв интелектуален труд например и да кажеш : "К'во стаа бай Х*йо, ша ма питате ли нещо?"
Винаги трябва да се нагаждаш така че, да пасваш възможно най-много във съответната социялна среда. Това не само е подсъзнателно, ами по-скоро е като рефлекс за една съвременна пълоценно общуваща личност. Тук неможе да се говори за лицемерие, това е дефениция за съвсем различни случеи.
Лично при мен нещата стоят по следния начин.
С моите близки приятели си говоря на "махаленският" етикет и използвам реч опсипана с цветущи псувни и всякакви епитети от този тип. Говоря си съвсем освободено, защото все пак това е средата, в която се чувствам най-свободно и отпуснато.
На работа се държа също много освободено с колегите, само малко ограничавам жаргона С шефовете е естествено да се държа малко по-стегнато, поне малко от малко да могат да улавят нотка на преклонност или уважение (най'ш как!) ама нали все пак те са хората, които кихат (уж!)
У нас се държа максималко освободено до границата наречена "уважение към родителите", която не трябва да престъпвам. Друг е въпроса как мога/трябва да общувам с отделния човек, било то в нас или на вън. Това също е критерии по който може да промениш държанието си, където вече говорим за отсрещният характер. Събеседника може да бъде затворен или по-открехнат, според което ти може да се нагодиш за правилен подход към човека.
И май остана само държанието ми в НЕТ средите. Да си кажа честно то е много хаотично. Начина ми на изказване идва от насочеността на темата във форумите примерно... Ето например точно в този пост се изразявам по някакси по-подробен и сдържан начин... В други теми пиша по-шегувити и освободени коментари, което в никакав случей неможе да бъде лицемерие. Ама на тази тема някак си просто не и отива грубия, нескопосан разговорен тон, който използвам по принцип. Чат-енето също може да го причислим към интернет общуването. В чата си плющим, как'си знаем.
Та да си обопщя глупостите до тук. В крайна сметка, промяната в държанието на една личност, в различните по ниво социялни среди е рефлекс за адаптация, за по-благоприятен начин на общуване с индивите в тях. Това по-скоро е качество за един човек, отколкото нещо отрицателно в характера му.
П.С. Хубаво, че е батко ви Sayan да вкарва малко свежест в тоя форум.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 7:46 pm |
|
Pa1N |
|
|
|
dantemp написа: Човек определя себе си не по начина по който се държи, а по собствената си ценностна система и колко я спазва.
Взе ми думите от клавиатурата дет се вика.
Това е според мен най-краткия и най-точния отговор.
Това че се държиш малко по-различно въобще не означава ,че не си себе си.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 8:12 pm |
|
Harada Riku |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 17, 2006 2:30 pm Мнения: 864 Местоположение: ~yyeah -somewhere around here.
|
Pa1N написа: dantemp написа: Човек определя себе си не по начина по който се държи, а по собствената си ценностна система и колко я спазва. Взе ми думите от клавиатурата дет се вика. Това е според мен най-краткия и най-точния отговор. Това че се държиш малко по-различно въобще не означава ,че не си себе си.
Абсолютно... Това казах и аз. ShApEsHiFt3r, дуде, ти каза и преповтори същото нещо само че ти го каза с твои думи, а аз със свои. Zenith каза същото, но пак със свои думи и по начина по който той го вижда О.о За това се съгласявам и с това че всеки вижда нещата, пречупени през съответната призма. Това са моите "маски" и твоето относително държание към всеки. Опитах се да кажа - "всеки му според заслуженото", но... спора да върви...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 8:13 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
По принцип гледам да си бъда аз - да не се преструвам, да не преигравам и прочие, правя нещата, които на мен ми харесват и не се опитвам да покривам нечий представи за мен..... и все пак - да, на различни места се държа различно, навън по един начин, вкъщи по друг, във форума по трети, защото отдавна съм разбрала, че със различните хора човек се държи различно... и това мое поведение е част от мен, просто различна част от личността ми се изразява по различно време, понякога и няколко наведнъж... И все пак намирам, че на определени хора им е трудно да бъдат себе си, трудно им е да се представят пред останалите....но съм забелязала и друго, ако дълго време се преструваш и играеш някаква роля, с времето свикваш и тя се превръща в част от твоята същност
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 8:26 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
|
|
Harada Riku написа: Pa1N написа: dantemp написа: Човек определя себе си не по начина по който се държи, а по собствената си ценностна система и колко я спазва. Взе ми думите от клавиатурата дет се вика. Това е според мен най-краткия и най-точния отговор. Това че се държиш малко по-различно въобще не означава ,че не си себе си. Абсолютно... Това казах и аз. ShApEsHiFt3r, дуде, ти каза и преповтори същото нещо само че ти го каза с твои думи, а аз със свои. Zenith каза същото, но пак със свои думи и по начина по който той го вижда О.о За това се съгласявам и с това че всеки вижда нещата, пречупени през съответната призма. Това са моите "маски" и твоето относително държание към всеки. Опитах се да кажа - "всеки му според заслуженото", но... спора да върви...
И аз забелязах това и ми стана някакво смешно, ама както и да е
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Фев 09, 2008 12:03 am |
|
yavor |
|
|
Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 1:34 pm Мнения: 204 Местоположение: Варна
|
- немислимо е винаги и за всички да съм еднакъв (и не искам)
- лошото е, че не умея добре да лъжа.
- хубавото е че все някак успявам да склоня повечето хора да ми повярват на глупостите
в крайна сметка, маските са за това за да се скриеш от нежелани ефекти, пред тези които са прозрели оня зад тях - няма смисъл да ги нося
...и по темата: аз винаги съм аз (за съжаление)
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Фев 10, 2008 7:07 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Аз съм обективен субект...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|