Регистриран на: Съб Мар 31, 2007 11:48 am Мнения: 2219 Местоположение: Харманли!The town :D!
Еми до точно на това място осеяно с кръв нали Зараки я пита имаш ли си име и тя каза че няма, нещо такова и Зараки и даде име. Според мен тои вместо да даде име на меча си го е дал на момичето като по този начин губи възможност да му даде име.
Публикувано на: Нед Фев 03, 2008 11:00 am
Azmudar
Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 7:46 pm Мнения: 2174 Местоположение: Висящ от някой стълб, псувайки работници на EVN
Ken-chann отново издивяавааааа
момчета мисля че ще вечеряме миди
Публикувано на: Сря Фев 06, 2008 8:58 pm
engine
На т'ва момче,Нойтора ли беше,му предстои много неприятно преживяване...yeah...горкичкия
Според мен те първа ще гледаме варгал - все пак тоя трябва да се release-ва вече.
Заглавие:
Публикувано на: Чет Фев 07, 2008 2:46 am
CaBa
Модератор
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
Е разбира се, нали принципа на Bleach е -> започва битката нашия го тупат, после са осъзнава почва той да тупа, после другия изкарва най-силното си умение ( дали bankai или release на аранкара), после потупва нашия, и нашия вижда, че няма да може да го победи и той изкарва най-силното си умение и те така :>.
Е Зараки е малко по различен случай, но в голяма степен така протичат битките в Bleach.
Това става като филм с Ван Дам, колкото повече те бият толкова по-силен ставаш.
Заглавие:
Публикувано на: Чет Фев 07, 2008 9:42 am
Azmudar
Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 7:46 pm Мнения: 2174 Местоположение: Висящ от някой стълб, псувайки работници на EVN
Абе не знам за вас ама аз поне искам оная мита (Нойтора ли как му беше името) да се назлоби пред Кен-чан още малко и той да хвърли всички в тъча със следната реплика
пс : T'ва мисля че е генарт не е от мангата
да не си помисли някой че споилвам
както и да е от както видях тая реплика все ми се върти в главата как Кенпачи я казва
edit:
Zung написа:
Това става като филм с Ван Дам, колкото повече те бият толкова по-силен ставаш.
повечето аниме&манга истории са такива
Не пускай двойни постове, ползвай edit бутона. CaBa
Публикувано на: Чет Фев 07, 2008 11:57 pm
Evility
@Azmudar, това нищо не му пречи да е от мангата, просто някой го е мъчил да го оцветява (не му давам нещо повече от пейнт, лол xD) и е заменил оригиналните реплики с тия за банкая.
Да това определено е отвратително за превод... Първо "dumdum" се използва за звука/междуметието, което куршум прави като отбива т.е. шума от куршум ударил се в нещо.
Dummy - ако съдим по главата - в случая се отнася за чучелото/макет/манекен/имитация (доста грубо ама в контекста преведено...), което оня беше направил "вуду-кукличката" - значи чучело си е най-подходящо АКО е същесвително.... за прилагателно значи "тъп/глупав".... като глагол - финтирам/мамя
Dumbstruck - комбинация от struck + dumb => в случая поне мисля, че използват преносния смисъл на struck, което значи правя впечатление/впечатлявам и dumb е сложено, за да се подчертае силата на самото впечатлание - да речем много силно впечатлен, благоговещ, изпитващ страхопочитание... т.е. dumbstruck = awestruck като значение...
"Кухото чучело всяващо страхопочитение"..... нещо от тоя сорт може да се преведе... ако поне знаех коя дума за коя се отнася или коя каква част на речта е можеше и нещо по-смислено да ми хрумне....
Може и просто да е някаква "поговорка/израз" със специфично значение, макар че аз лично не съм го чувал.
Кенпачи FTW Дано и шикай да видим (май имаше такъв намек в тази глава!!!)
мечът на зараки , както и на ичиго са винаги релииснати , тоест , винаги са в шикай
а относно чаптъра , не очаквах нещо по различно , естествено ,че любимеца на Тите Кубо ще раздава правосъдие...
лично аз съм за Нноитра в тази битка , защото ако бие той , нещата ще станат много по интересни , тоест , кой ще защити безащитните ичиго и грими , дали нноитра ще нанесе 'the finishing blow' на зараки и дали орихиме ще остане невредима
а ма*ка му , КОГА ЩЕ СЕ ПОЯВИ Улкиора? ........ , с неговото риатсу , грими спомена ,че ще му отнеме 3-4 часа да се разкара от онова пространство дето е
очаквам в следващият чаптър , нноитра някак си да си възстанови меча , последния да бъде релииснат , и зараки да яде хуеко-мундовския пясък (което естествено няма да стане , както споменах , зараки е един от любимците на автора на мангата)
edit: ххахахахаха , видях картинката, която РАЗУМ е постнала чак след като написах комента си и го постнах , хаахХАХАхахахаха , кеф кеф , това май беше релииснатата форма на нноитра , хехехехе , толкова ми е кеф , май зараки наистина ще сърба хуеко-мундовския пясък
Заглавие:
Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 1:50 pm
Zenith
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
Въпреки,че правилата установени в Блийч си се рушат без оглед на последствията,Зараки не би трябвало да е в шикай,защото за Шикай трябва да знаеш името на меча си.Пък Кен-чан не си е давал и труда.
Щото реатсути на Ичиго си беше нечовешко и преди да научи името на Зангетсу,ама нямаше Шикай.
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
Както СаВа каза по-горе сега ще се редуват. Първо набиха Кенпачи, после той наби Нойтора, сега Нойтора ще набие Кенпачи и.... явно Кенпачи пак ще набие Нойтора, след като той вече го е набил.
меча на Кенпачи Е в шикай, също както и на Ичиго - това го пише в датабуук за Блийч, който не е преведен целия, но е писан от Кубо тъй че трябва да се смята за канон
никъде не е писано че трябва да знае името му - може би за да ползваш техниките на шикай трябва да го знаеш, но меча си е релийснат
_________________ GIDA owns U!
Заглавие:
Публикувано на: Пет Фев 08, 2008 8:16 pm
CaBa
Модератор
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
Колко време мина преди да се накефя на Зараки така :>
Само незнам от показаното, при положение, че няма банкай, как ще победи.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 56 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения