Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:18 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Лъжата - полза или вреда за повечето хора
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 12:03 pm 
Аватар

Напоследък твърде много почна да се лъже. В смисъл чувам слухове за хора които познавам, но те са твърде грешни. Направо лъжовни. Та въпросчето ми е смятате ли, че лъжата е, за да задоволи нечие чувство на малоценост и да изтъкне теб самия като нещо добро или е просто нещо от което имаш нужда, за да очерниш името на другия? Може би тук по-скоро питам за разпространяване на лъжовни слухове. :? Не съм сигурен в точната формулировка. :lol: Но творете, и без това знам, че ще ми наспамите темата, нека поне имате идея от части за какво се пита. :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 12:25 pm 
Аватар

Гледай Къщичко !

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 1:09 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Дай некви примери за въпросните слухове...
Според мен... има нещо вярно в това, че хората не лъжат просто защото за ЗЛЕ или комплексари или зли или нещо такова... а просто защото не знаят и са достатъчно несъобразителни, че да изкажат мнението си по въпрос, който не знаят. Но това не е цялата истина де, има си ги и зле-тата и сложностите и т.н.. Аз гледам да не лъжа за нищо, а да ти кажа като го правя ми се сърдят ДОСТА повече хора, отколкото ако "замазвам" положението... тъпо а...
Как и да е, но повечето хора пускат слухове от незнание/страх, а разпространението си е просто свойство на масата...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 1:37 pm 
Аватар

а и зависи какво имаш предвид по лъжа. защото има няколко вида
- това дето си в компания и се говори за ядрена физика и ти изказваш мение все едно си врял и кипял е едно (като гледам напоследък "това го знае всяко хлапе" разни звезди колко са убедени че знаят верния отговор на елементарни въпроси и бъркат накрая ме съсипва от смях) - най разпространената според мене
- когато излъжеш колега, работодател, приятел, роднина за нещо което си/не си направил поради каквато и да била причина - най обикновенна лъжа. знаеш че ще има последствия и си наясно че ще трябва да ги изтърпиш, просто предпочиташ да излъжеш и да се надяваш да те одмине отколкото да си посрешнеш последствията
- когато излъжеш близък човек само за да не му причиниш голяма болка (най вече от сорта: "не, не съмти изневерявал/а") - това е точно като "лъжата с доборо намерение" - ще живеете. да ама не. лъжата ис е лъжа и лесно се разбира по един или по друг начин. тогава човека който сте излъгали го боли 2 пъти повече.хем е научил истината за причината за лъжата, хем вие сте го излъгали.
има много видове лъжи и ако се намери някои по компетентен от мене да ги избори ще е добре.
и аз лъжа, няма ккаво да си лривя душата, стремя се да го права колкото може по малко защото мразя да лъжа и още повече мразя да ме лъжат. няма никакви положителни последици от това че си излъгал някои, истината може да е гадна но много по гадна е една лъжа.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 1:44 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

K4HVD написа:
а и зависи какво имаш предвид по лъжа. защото има няколко вида
- това дето си в компания и се говори за ядрена физика и ти изказваш мение все едно си врял и кипял е едно (като гледам напоследък "това го знае всяко хлапе" разни звезди колко са убедени че знаят верния отговор на елементарни въпроси и бъркат накрая ме съсипва от смях) - най разпространената според мене
- когато излъжеш колега, работодател, приятел, роднина за нещо което си/не си направил поради каквато и да била причина - най обикновенна лъжа. знаеш че ще има последствия и си наясно че ще трябва да ги изтърпиш, просто предпочиташ да излъжеш и да се надяваш да те одмине отколкото да си посрешнеш последствията
- когато излъжеш близък човек само за да не му причиниш голяма болка (най вече от сорта: "не, не съмти изневерявал/а") - това е точно като "лъжата с доборо намерение" - ще живеете. да ама не. лъжата ис е лъжа и лесно се разбира по един или по друг начин. тогава човека който сте излъгали го боли 2 пъти повече.хем е научил истината за причината за лъжата, хем вие сте го излъгали.
има много видове лъжи и ако се намери някои по компетентен от мене да ги избори ще е добре.
и аз лъжа, няма ккаво да си лривя душата, стремя се да го права колкото може по малко защото мразя да лъжа и още повече мразя да ме лъжат. няма никакви положителни последици от това че си излъгал някои, истината може да е гадна но много по гадна е една лъжа.

Прекрасно изложение :), подкрепям те напълно 8)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 1:58 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Аз не лъжа дори по сериозните поводи които е изброил K4HVD
понеже в моето семейство от време оно са ме лъгали
още от малък казвам само истината дори да не ми вярват
дори последствията да са лоши
дори когато наранявам близък
казвал съм за всяка една от изневерите си
винаги истината е по-доброто решение дори и да боли

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 2:33 pm 
Аватар
Всепризнат Спамър

Newbie написа:
Гледай Къщичко !

Подкрепям! :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 2:35 pm 
Аватар

"брутално искрен"-определение за мен
Който лъже, трябва първо да е излъгал себе си... и какво струва думата на подобен човек?

И не сравнявайте лъжата с грешката- Лъжата е съзнателна неистина, докато грешката несъзнателна

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 2:37 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

KoRNeRd написа:
Който лъже, трябва първо да е излъгал себе си... и какво струва думата на подобен човек?

0,15 евроцента по курса на БНБ от тази сутрин :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 3:38 pm 
Аватар

Belgarion написа:
KoRNeRd написа:

0,15 евроцента по курса на БНБ от тази сутрин :)

:lol: Братовчед ми вече да е станал милионер

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 4:50 pm 
Аватар

SayanMk написа:
Дай некви примери за въпросните слухове...

И да ти дам, не си в моята среда, за да разбереш дали са верни или не. :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 5:03 pm 

За мен е винаги в полза :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 5:24 pm 
Аватар

вече така ми писва от всички тези преструвки и маски които хората си слагат пред повечето хора, всичко е една голяма преструвка(лъжа), всеки гледа да запази благоприличие, да си спаси кожата или да не си развали мнението което другите хора имат за него, чрез показване на истинската си същност

еми това е мега тъпо и ме дразни, особено защото и аз не мога да спра да го права напълно, но постоянно се опитвам да не се преструвам или да не лъжа, опитвам се да изглеждам като себе си, а не както на другите би им било приятно да видят,

светът е базиран на заблуждения, всеки се представя по различен начин и въпреки че има няколко основни причини всъщност причините са страшно много, просто защото това е цялата система - една голяма лъжа, и въпреки че не се кефа на идеотите които не дават пет пари за другите хора, от тип наркомани и прочие, и са големи отрепки, излиза че все пак те са с тази идея по-добри от другите хора, защото поне са себе си

това е лошия вариянт, разбира се

лъжата е един добър начин да се контролират събитията, но със малката подробност, че контрола на събитията и действията на другите никога не може да донесе щастие, показва че ти се случват неприятни неща и ти се опитваш някак си със сила да избуташ състочнието към по-благоприятно чрез промяна на другите, не себе си

необходимо е естествено да се лъже, защото по някога това е единствения начин да решиш проблем, тъй като сме заобиколени от идеоти и не може просто така да ги оставяме да си правят каквото си искат, трябва малко да ги насилим да правят каквото ние искаме, чрез лъжа, неизбежно е

друга оправдана лъжа е нещо мъничко, например когато някой човек който обичаш трябва да посочиш дали е красив, ако той не е много красив естествено няма да му го лепнеш в лицето, няма смисал, може поне малко да го увъртиш ако не искаш да лъжеш директно, или да му истърсиш "а бе грозен си" :lol:

но благородните лъжи :? незнам, такивя понятия не ги схващам особено, или пък големите лъжи към хора които не искаш да нараняваш - това е още по-тъпо, защото ако криеш от тях нещо което ще ги нарани, то това нещо ще се разрастне в бъдеще и ще ги нарани още повече един ден, да не говорим вече за факта че тъй като вече сте направили нещо лошо сте тъпи парчета и не заслужавате уважението на човека от когото го криете, или поне до малка степен, но това е друга тема

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2008 5:57 pm 

виж ми подписа той е един вид лъжа.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 28, 2008 12:22 am 
Аватар

вреда защото нищо не може да остане скрито все някога ще се узнае но колкото по рано толкова по добре :wink:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]