Дата и час: Пет Фев 07, 2025 9:19 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Battle Royal
МнениеПубликувано на: Пет Ное 11, 2005 11:13 pm 
Аватар

Wanderer написа:
Изображение

Battle Royale

Автор: Takami Taguchi, Masayuki Taguchi

Година: 2000 - 2006

Жанр: Seinen / Action / Horror / Drama

Брой излезли глави: 119

Описание: "Програмата" - най-ужасяващата игра в историята на човечеството.
В близкото бъдеще на случаен принцип се избира някой клас от няколко училища и те участват в телевизионната игра, чието название е "Програмата". Участниците е нея биват изпратени на остров, без да им бъде даде избор дали да участват. Биват им раздадени оръжия и хранителни запаси, и в продължение на три дни трябва да се избият взаимно. Ако след края на третия ден не е останал един победил – всички ученици ще бъдат убити до един.
Шуя Нанахара е един от учениците от този клас. Той поставен в среда, в която трябва да избере дали да убие всичките си досегашни приятели или да загине той. За съжаление мисълта да убиеш всичките си съученици е абсолютно приемлива и примамлива за някои от тях – а и няма как да е по друг начин, това е единствения ти начин да се измъкнеш жив.Пред Шуя стои още една преграда – той се влюбва в момиче от неговия клас – има ли начин да я спаси? Победителя ще е само един.

Мангата е по романа на Коушун Таками. Нарисувана е много странно и може да не се понрави на всеки. Но бъдете предупредени – на надписа Seinen трябва да му се обърне внимание. Мангата на моменти граничи с гротеска и може да отврати всеки. Ако си мислите че Gantz и Berserk са брутални манги you’ve got to see this!! Кръв, пробити глави, течащи мозъци…не е за хора със слаби сърца. Ако си падате по такива брутални сцени може да ви хареса мангата. И все пак тя не е една обикновена безмозъчна касапница – дава също и много теми за размисъл.

==Линк==

Изображение

Чели ли сте тази манга? Какво мислите по добра ли е от филма (под по- добра можете да разбирате по-брутална)?

Мангата можете да намерите тук: http://www.stoptazmo.com/
И двата филма ги има в датата.

Последна промяна Dr. P на Сря Ное 16, 2005 10:26 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 15, 2005 11:36 pm 
Аватар

Ми не съм я чела,ако ви се намира някакво линкче няма да е лошо :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 28, 2005 8:16 pm 
Аватар

Мангата и филма малко се различават, но като цяло и мангата и първия филм много ме кефят. Вторият филм ми се струва по-слаб. Но като цяло и мангата и филмите са много брутални.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 08, 2006 10:41 pm 
Аватар

понеже виждам, че никой не дава линкове реших да споделя един линк с вас :

http://chise.ludost.net/Manga/Battle%20Royale/

(това съм го взимал от един друг форум, но не обръщайте внимание)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 09, 2006 3:41 pm 
Аватар

Um Craze, аз съм дала линк към стоптазмото.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 14, 2006 11:52 am 
Аватар

ааа веднага ще го затегля ... само остава и някой да пусне линк към книгата, по която требва да са правени анимето и мангата ... тукмо си намерих и пълния саундтрак на батъл роял

хъм в стоптазмо го няма ... поне си стои в чисето :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 15, 2006 3:04 am 
Аватар

А някой знае ли къде има главите след тези в Стоптазмо и дали ги има изобщо?

Търси хора за ролеви игри в София.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 16, 2006 10:43 am 
Аватар

нз за други глави
а по темата - като че ли филма ми хареса малко повече от мангата ... но се радвам, че я чета защото хвърля нова светлина върху героите - светлина върху миналото им, която просте не е било възможно да бъде показана във филма

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 17, 2007 5:37 am 
Аватар
in need of a hero

Пфу... не съм писала? Ще се възроди темата, лошо няма.

Невероятна манга. Автоматично ми се бутна в Топ-а на любимите манги.

Замисъла е невероятен, арта не чак толкова но по дяволите като почнат да се веят крайници и органи няма нищо по-добро!

Убийствата са толкова добре нарисувани, че са почти реални някак.

Героите бяха уникалки, дори най-психясалите ме израдваха (е то пи принцип ме радват, но тези ме плашеха в началото XD). Фаворити са ми Мимура от момчетата и Митсуко от момичетата. Адски добри герои просто изпълват ме на макс, особенно като им почнат истории от миналото и умирам от кеф.

Та като цяло е доста динамична манга, аз лично я прочетох на един дъх. То ако не погледна следващия чаптър не ме свърта: "Айде този и край, ама не мога да не видя какво става пък след това, айде само още един, е ама сега не мога да спра пък тук, давай и следващия"...

Та като цяло препоръчвам я горещо на всички, които нямат проблеми с брутални сцени от разни убийства.

{АЗ} {AIR GEAR}
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 07, 2008 5:05 pm 
Аватар

много добра манга :)

наистина е доста брутална ; сцените са изобразени адски реално , дори на моменти се стреснах ; луди глави са тез японци , ето за това кефат на макс :P

Профил  

Заглавие: Re: Battle Royal
МнениеПубликувано на: Пет Апр 02, 2010 6:55 pm 
Аватар

Не ме накефи тази манга, що ли, щото имаше най-малоумният край, по-добре да бяха измрели всички, отколкото да останат героите, които 15 тома само ревяха, тия двама бяха толкова малоумни, особено момчето, на което така и не му запомних името, през цялото време ревеше, все се надявах, че тоя рев ще спре и когато се наложи да се предприемат някакви действия, той ще ги направи, да ама не. Абсолетен плазмодий, още се дразня. Предпочитам на негово место да беше останал Кавада и дори болният мозък Кирияма, който между другото беше най-яко нарисуван от всички и убиваше със стил, а те да ми решат да ми оставят този мухльо :headbang2:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 05, 2011 2:26 pm 
Аватар

Манга с добър замисъл (макар и не особено оригинален), интересен ретро стил и груб (много груб) екшън. Лошото е, че с всеки чаптър ставаше все по-нереалистично, като накрая опря до Драгонбол и един вечно неумиращ супермен с безкрайни амуниции.
Иначе си имаше бая извратенщини и хора, които умряха по не особено приятен начин...

МнениеПубликувано на: Пет Яну 07, 2011 12:56 am 
Аватар

Мангата беше жестока! Много ми хареса! И артът беше приятен.
НО!

СПОЙЛЕРИ - ВНИМАНИЕ!!!

избиха любимците ми - Мим и този карате пича, който си падаше по икебана мацката и Кавада нещастника ... пуууу! Не успя да оживее. Абе за малко повярвах, че наистина ще ги застреля - мангата щеше да свърши по един безумен и неочакван начин :lol:

И пак - бива ли така?! Особено Мим! *много въздишки от моя страна*

Малко ме издразни и факта колко непобедим беше Кирияма - не му ли свършиха патроните беее... + ебати копи нинджата Какаши беше, заклевам се :lol: + не умрира ли не умира ли....като се замисля май със светена вода трябваше да го пръскат :lol:

И леко се преексплоитира идеята за тежкото детство на децата - трагедия и драма за 10 филма в 3 класа... Но пък аз обичам драмата <3

Много рев, сополи, черва и убеждение колко преебана психически и емоционално нация са японците :lol:
Биг Брадър в много японски стил : 3
Илиииии Кралят на мухите

Мангата е бонбон за любителите на идеята какви жалки същества са хората, когато искат да оцелеят.
Отне ми ден да я изклюпам : >

Ще хвърля и едно око на филма...но честно казано не искам да се разочаровам, както беше случая с Angel Sanctuary - лелееее....трагедия пълна беше.

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 08, 2011 11:42 am 
Аватар

Един чаптър остана догато преведът, Battle Royale 2: Blitz Royale, което се води нещо като продължение, ама не точно.Авторът е същият, но артистът е различен.Не съм я почнал, защото чакам да я преведът изцяло, ама коментарите не са много положителни.Там май са разделени на отбори.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]