Дата и час: Сря Фев 05, 2025 6:58 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 40 [ 591 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 40  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 7:11 pm 

Изглежда че видеото не ми насича само аудиото.
Не знам какво да прам вече :dontknow: .
Незнам и тоя Nero кодек от де се е взел и как се маха.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 7:16 pm 
Аватар
AnimeGod

anAngel написа:
За настройките вече да казват СССР потребителите

Хъм ами аз не съм правил никви настроики на ссср освен,
че не слагам Zoom Player а ползвам и неро 7.
С тая разлика че слагам Lite или Micro.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 7:20 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Nero също си ползва собствени кодеци и не съм чул да влиза в конфликт(имах и време, в което ми бе инсталиран, но не пречеше).

Преименуването на файлове не винаги прави проблеми, но понякога прави, зависи от твърде много неща(всъщност само от кодеците с които е рендван XD). Та нищо чудно да тръгва да зарежда едни кодеци, опитвайки се да пусне един файл, а вътре да е кашимаши, щото не е такъв файл.
Тоет - тия коит не си преименовал тръгват ли ти? Щото ако да, тряя ти е ясно...

До колкото виждам пускаш HD клипче. vob/mpeg хуу, но сигурен ли си, че нямаш проблеми с HD? С толкова отворени файърфокса особено x|

Начи, не пречи да повъртиш малко. Пускай други миксери и декодери, да видиш дали няма да тръгне, може просто дефаулта да не е за теб. DivXvid-ите нямат проблеми с СССР, проблеми и имат други кодеци. Цъкаш, спираш, пускаш поиграй си, ако не стане - върни дефаут настройките.

Пусни един CCCP Insurgent да видиме все пак на един шот какви кодери имаш, не е гаранция, че няма нещо поостанало...
И впрочем казваш, че до сега си карал на един дивашки Х ли <o<?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 7:43 pm 

Мерси за суматите идеи, много работа си е ма требва да се набара тая настройка щотото преди просто си работеше.
Това да му сложа старото разширение на файла не върши никаква работа пак си е същото.

Гледай са(повтарям се от първия ми пост) аз сложих CCCPто на напълно чист от инсталирани програми WIN XP pro . нали само това което си е в WINа си беше. За CCCP само дето при настроийките му махнах отметката да полза DivXа.
http://img229.imageshack.us/img229/4765/49522300oz2.jpg
После си сложих по новата версия след като CCCPто си беше готово. Свалих си DivX кодека от офицялния сайт и инсталирах само него.
Нищо не съм пипал при инсталациите.

Файла ми вървеше идеално преди да сложа каквито и да е кодеци на WINа. Все пак WIN XP си поддържа mpeg2 и това си го пише още по време на инсталирането. Според мен разширението на файла нема нищо общо щото е само едно окончание. Файла винаги ще си е с mpeg2 encodван. А и смътно ми е, но мисля че когато си беше и с AVI разширенито си вървеше клипа идеално. Нали преди да почна да салгам кодеците а Nero го сложй много по-късно. И мисля че и преди него пак беше така.

Какво беше това CCCP Insurgent че не се сещам в момента?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 8:05 pm 
Аватар

Според мен си направил нещо напълно излишно, сам си създаваш проблеми, но как и да е. :lol:

CCCP Wiki написа:
I want to use DivX for decoding DivX. How do I set it up properly?
It's not really possible to do it so that everything works. DivX has HUGE decoding problems with, well, anything. Somewhere around 5.2.0 it even stopped being fully compatible with itself. What follows is instructions on how to do it the least evil way.

When you install DivX and get to the "Choose components" screen, uncheck EVERYTHING (if you really, really want the EKG, you may install it without any ill effects, but it's not very useful). All the extra things it tries to install are evil and should be avoided. When the installation is finished, go to the decoder configuration (Start -> Programs -> DivX -> DivX Codec -> Decoder configuration utility) and check "Disable postprocessing" and uncheck "Film Effect". If you want to get rid of the annoying logo, click the "Quality settings" tab and check "Disable logo". You're now finished here, press OK and head over to the main CCCP settings page, where you uncheck DivX in the "ffdshow Video Decoders" section. Press next, then apply and you're done.

Known bugs and issues you should be aware of:

Releases encoded with DivX 5.0.x will have problems with blocking.
If "smooth playback" is on, DivX will have the same b-frame lag problem that ffdshow used to have (see above about lagging styled SSA subs).
Ways to solve these problems:

The blocking problem for 5.0.x encoded movies can be solved by either turning on a slight amount of postprocessing or by enabling "Smooth playback" (will break SSA).

ЕДИТ

Да спомена, че и аз съм със CCCP, Nero и DivX кодек инсталнат отделно и ми върви без проблеми. Само дето сега ще го махна, щото не ми трябва. :lol: Бях го забравил.

Последна промяна victor_1988 на Сря Яну 30, 2008 8:36 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 8:09 pm 
Аватар

SayanMk написа:
Nero също си ползва собствени кодеци и не съм чул да влиза в конфликт(имах и време, в което ми бе инсталиран, но не пречеше).

Преименуването на файлове не винаги прави проблеми, но понякога прави, зависи от твърде много неща(всъщност само от кодеците с които е рендван XD). Та нищо чудно да тръгва да зарежда едни кодеци, опитвайки се да пусне един файл, а вътре да е кашимаши, щото не е такъв файл.
Тоет - тия коит не си преименовал тръгват ли ти? Щото ако да, тряя ти е ясно...

Нещо тука има фиши.

Какво представляват avi и mp4 (и mkv също мисля) формата/разширението например?
Те не са ли просто контейнери, а вътре видео и аудио стрийма да са кодирани с какви ли не комбинации от кодъри. Например:
Video: DivX, Xvid, h.264, mpeg, mpeg2, ....
Audio: mp3, AAC, ....
t.e DivX с mp3, DivX с AAC, Xvid с mp3, Xvid с AAC, .... i t.n.
Според това ^ преименуването на разширението не трябва да има значение освен ако не е някакъв супер дървен плеър а той явно ползва MPC.

Пс аз също имам неро и кодек пакет, и не съм правил абсолютно никакви настройки и си вървят 2те заедно без да се бъркат едно друго. Но това не значи че декодера му не може да се извика от някой плеър.

DARK MASTER ето и шотче какви декодери ползва моето MPC за този видео файл който си дал.
Link 1
Link 2

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 9:31 pm 

Това за DivXа го знам. Разлика няма.

anAngel
Информацията за файла е като в първата ти снимка.
Освен на type, size и media length.
Каточели не си го дръпанл целия нали :).

Да има разлики и в аудио и видео кодеците дето ги ползва.
http://img100.imageshack.us/img100/2786/codeciju0.jpg

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 9:53 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Мии като си махнал отметката на DivX-са си го изключил, което може да е проблема. ffd си ползва divх филтри, все пак за декодиране става въпрос...
Пробва ли да включиш друг декодер и да плейнеш?
Иди в options на MPC, playback - output и го смени на VMR7.
при мен си плейва със същите като твойте кодеци(но си имам човката).

CCCP I - start - programs - cccr - settings и си включи човеката и пак пробвай(при всяка промяна е добре да ресваш плеъра за всеки случай).

Геле, ми не е баш така, понякога е, но понякога не. Защото малко или много, плеърите имат различна поддръжка на контейнерите и техният проблем не е от това, че не могат да разчетат какво има вътре, а от това, че не е тоя контейнер, който си мислят... За това като смениш mpg на avi няма проблем, но avi на mpeg може и да има... ма тва е дълга и широка, а и аз не съм толкова вещ всъщност =)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 10:28 pm 

Мне нищо не стана. Пак насича аудиото.
Накрая ще махна всичките кодеци барабар с Neroто и готово :evil:.
После като сложим на ново CCCP както си му е реда ще видим.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 08, 2008 4:06 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ето ти изключително просто обяснение - махаш всички кодеци, които си слагал; инсталираш СССР; преименуваш субтитрите така че да са със същото име като това на видео файла (като обаче си оставяш да е разширението .ass) и след това го пускаш видео файла с mplayer classic. Ако и това не ти е достатъчно просто си намери някой, който да разбира повече от теб.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 08, 2008 4:19 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

^ принципно тва ще ти е най-полезно, но...
Ако си държиш на булшит плеъра.. не става ли с десен бутон, другото меню, зареди субтитри..? Не ми се вярва да не поддържа аss..

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 08, 2008 6:30 pm 
Аватар
AnimeGod

1.Конвертираш ги в srt (subrip) със http://subs.unacs.bg/soft/subtitleworkshop251.rar
Ще има странични ефекти но няма как.

2.А проблема ти е че vobsub не се разбира с bs.
Ако го имаш инсталиран(част е от к-лайн... и повечето пакети) ползваи wmp.
И не забравяй в една папка и с едно име.

3.В раздела за субтитри има една важна тема с линк
за един архив в който има всичко и е все srt.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 11, 2008 1:54 am 
Аватар
AnimeGod

WMV пускам го и тръгва на монитора.
Местя го в телевизора и видеото изчезва само звук остава?! :shock:
Връщам го и пак се появява образа.
Това става с 3 различни плеара и ме съмнява че има няква настроика в драйверите...
С АТИ Каталист в. 8.2 съм. И да само с WMV става.
Та някои да се е сбъсквал със същия проблем?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 11, 2008 7:21 am 
Аватар
Пантсу Мастър

А защо го местиш? >< В смисъл няма ли опция в драйвърите на АТИ просто да клонира видео сигнала и да направи този за втория дисплей (демек телевизора) да става на full screen?

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 11, 2008 9:19 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

WMV smuxxx -
Може проблема да е в милионите цветове или нещо резолюция, ала-бала. Вкъщи едно dvd имам, дето с най-смотаните кодеци файл над 800х не може да пусне. Може и тв-то да ти прай такива проблеми. Виж само за пробата малко смени тва-онва...
Пробва ли си с WMP да го пуснеш бтв, може и от тва да е, нали имат някви скапани кодировки понякога..

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 40 [ 591 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 40  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]