Дата и час: Пет Фев 07, 2025 9:58 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 9 от 19 [ 274 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Следваща
Виновен ли е Ягами Р/Лайто
 Да, убийството си е убийство!  34%  34%  [ 134 ]
 Не, той 'прочиства' света  49%  49%  [ 196 ]
 Не мога да взема такова решение xD Средно..  18%  18%  [ 70 ]
Общо гласове : 400

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 12:13 am 
Аватар

Специално Ягами си е пълен нещастник ...
Да беше килнал Буш или Ладен .
Идиот. :mrgreen:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 12:40 am 

batmanz написа:
Кажете ми по какво тогава се различава от престъпниците които убива нашия Кирчо,той е просто някво вчерашно лапенце(да не го обидя повече),който получил някаква власт и вече вижте ма аз кой съм,веднага тръгнал да съди всеки който заслужава не да умре,а поне да заслужи доживотен затвор,само този който е дал живот той има правото да го отнема.По такъв начин той се превръща не във прочистник на лошите,ами обратното най-големия престъпник на света!Виждали сте във филмите как един престъпник убива партниора сим който също е престъпник,е какво ще кажете за примера,Кира(престъпник)убива=>престъпник,ако този момент в който мафиот убива партниора си(за пари или квото и да е да речем примерно)го бяхте гледали по Телевизията в някой филм да речем веднага щяхте да кажете този е убиец от класа,защо просто някои хора крият очевидното,че Кира е престъпник номер едно във света,надявам се това че харесвате Кира(като герой в анимето) да не ви притиска да казвате истината за него :wink:

А тогава какво ще кажеш за хората осъдени на смърт от ЗАКОНА. Защото има и хора, които очакват смъртната си присъда. Примерно онзи още отначало, който бива изполван СЪЗНАТЕЛНО от Ел, за да си свърши работата. Тогава нима държавата със законите си не е убиец? И тогава идва въпросът, кой ги приема тези закони? Ами народът. И по тази логика всички граждани, търпящи смъртната присъда са убийци, защото те СЪЗНАТЕЛНО убиват престъпници....според мен това последното е и дефининицията за Лайто. По какво той се различава от нас - просто по метода на убийството. Не с инжекция, а с тетрадка...разлика голяма не виждам.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 10:07 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Разликата е че вината се разпределя сред много хора. То затова и системите за убиване на престъпниците са направени така че никой да не знае кой в действителност е убил престъпника. Включително и изпълнителите на присъдата.
Освен това законите не се приемат от народа, а от парламента. Така че едно е да обвиняваш хората, че са гласували за депутати, които са гласували за закони, които след това са използвани за да убият човек осъден от съда и то след достатъчно много години за да е сигурно (или поне почти сигурно), че не е станала грешка. А съвсем друго е да кажеш, че тези хора от народа имат същата вина като някой, който все едно е опрял пистолета до главата на човек и е дръпнал спусъка. Да не говорим, че Фрайто изобщо не се интересува от това дали човека е виновен или не. Единственото от което се интересува е дали е обвинен (дори не му трябва да е осъден) и дали му пречи. Отговаря ли на някое от двете условия и съвсем спокойно си го утрепва.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 12:14 pm 
Аватар

adidaf написа:
batmanz написа:
Кажете ми по какво тогава се различава от престъпниците които убива нашия Кирчо,той е просто някво вчерашно лапенце(да не го обидя повече),който получил някаква власт и вече вижте ма аз кой съм,веднага тръгнал да съди всеки който заслужава не да умре,а поне да заслужи доживотен затвор,само този който е дал живот той има правото да го отнема.По такъв начин той се превръща не във прочистник на лошите,ами обратното най-големия престъпник на света!Виждали сте във филмите как един престъпник убива партниора сим който също е престъпник,е какво ще кажете за примера,Кира(престъпник)убива=>престъпник,ако този момент в който мафиот убива партниора си(за пари или квото и да е да речем примерно)го бяхте гледали по Телевизията в някой филм да речем веднага щяхте да кажете този е убиец от класа,защо просто някои хора крият очевидното,че Кира е престъпник номер едно във света,надявам се това че харесвате Кира(като герой в анимето) да не ви притиска да казвате истината за него :wink:

А тогава какво ще кажеш за хората осъдени на смърт от ЗАКОНА. Защото има и хора, които очакват смъртната си присъда. Примерно онзи още отначало, който бива изполван СЪЗНАТЕЛНО от Ел, за да си свърши работата. Тогава нима държавата със законите си не е убиец? И тогава идва въпросът, кой ги приема тези закони? Ами народът. И по тази логика всички граждани, търпящи смъртната присъда са убийци, защото те СЪЗНАТЕЛНО убиват престъпници....според мен това последното е и дефининицията за Лайто. По какво той се различава от нас - просто по метода на убийството. Не с инжекция, а с тетрадка...разлика голяма не виждам.

Говориш пълни глупости само,защото харесваш Киро,да не ми намекваш че той трепе хората за добра кауза(явно е много тъп),ако някой си спомня още от първите серии не си спомням конкретно коя май 2/3,когато Ел се показа по телевизията,но разбира се това не беше той,а някакъв осъден на смърт,който нашия Киро изобщо си нямаше на представа,като си мислеше чер това е Ел,(който никога не бил виновен,не е убивал и т.н.)и нашия веднага грабна моливчето и реши да го убие,като си имаше на представа че той е Ел(повтарям отново) от което следва=>Кира убива всякакви хора виновни или невинни,а това че го харесваш не трябва да ти пречи да мислиш потенциално,за да видиш истината,кой е добрия в анимето!И защо иначе полицията ще тръгне да го издирва ако не е виновен :wink: Има ли някакъв смисъл?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 12:51 pm 
Аватар

Л хич не играеше ролята на Дъ Гуд Гай.
Беше си и той едно копеленце,но с малко повече съвест.
adidaf отбеляза нещо много важно...Л беше готов и даже използва,престъпници само,за да си поиграе на котка и мишка с Кира.
Иначе,че каузата на Кира беше изсмукана от пръстите и,че още в първи епизод,когато почна да разбравя,че ще става Ками на Нов Свят ни стана ясно,че на момчето му хлопаше дъската.
Това,че е виновен и откачалник,не му пречи да е интересен и добре замислен главен герой.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 1:04 pm 

Safiir, а как ще коментираш факта, че повечето хора дори подкрепяха Лайт, даже имаше и телевизия, посветена на него и делата му. Което ни говори какво? Че хората, подкрепящи Лайт са същите, които подкрепят и смъртаната присъда - по-голямата част от народа бих казъл. Щом те го подкрепят и не виждат нещо нередно в действията му - то и НАРОДЪТ не вижда нищо опасно в това. Вече дали са виновни или не - това не може да го определи той(Лайт). Това са осъдени хора, които със съдебна заповед са задържани от ЗАКОНА, който разбира се в една демократична д-ва се определя и може да бъде променян от хората.

batmanz, там вината на кого е? На Ел или на Лайт. Ако не беше Ел още в началото - това нямаше да се случи. А и се замисли - ако не беше полицията и в частност Ел, то тогава Лайт би могъл да продължи да си убива САМО ВИНОВНИ хора, без невинни или полицаи. Като си вреш носа, където не трябва е логично да си готов да си поемеш рисковете. Защото отначало той убиваше само престъпници, чак после се захвана с полицаите.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 1:22 pm 
Аватар

И това ли му е основанието да убива полицаите които са си невинни хора,ми че той ги изтрепа половин народ повече от всички престъпници на взети на едно място които са трепали хора през живота си!Значи само защото полицаите са решили да го открият той вече ще ги трепе,мога да му кажа само "Шшш брат я по споко ве...".Ми те и престъпниците трепят невинни хора(както и Кирчо) да вземем най накря да им теглим един куршум в главите им ,а кво ще кажеш?Представяш ли си и в нашия свят ако има такъв ненормалник,как ще се почувстваш,ще си смениш мнението веднага..

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 1:38 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

adidaf написа:
Safiir, а как ще коментираш факта, че повечето хора дори подкрепяха Лайт, даже имаше и телевизия, посветена на него и делата му. Което ни говори какво? Че хората, подкрепящи Лайт са същите, които подкрепят и смъртаната присъда - по-голямата част от народа бих казъл. Щом те го подкрепят и не виждат нещо нередно в действията му - то и НАРОДЪТ не вижда нищо опасно в това. Вече дали са виновни или не - това не може да го определи той(Лайт). Това са осъдени хора, които със съдебна заповед са задържани от ЗАКОНА, който разбира се в една демократична д-ва се определя и може да бъде променян от хората.

Първо ти сега говориш за това какво показват в анимето/мангата. Смяташ ли, че в реалния свят реакцията им щеше да е същата? Мен страхооооотно много ме съмнява.
Второ - ти беше казал, че Спрайто е необходим защото съдебната система е погрешна. Еми щом той разчита на нея това не означава ли и че той е погрешен? В крайна сметка той е някакъв кретен, който се мисли за голяма работа. Не е с нищо по-специално от всеки друг човек. Сега се сетих за една сай-фи историйка. Доста стара беше. Не ми се разкзва цялата затова ще кажа само последната мисъл на главния герой : "Що за човек би сложил в ръцете на малоумно дете истински пистолет?". Положението е същото. Той получава много по-голяма сила отколкото, който и да е човек би могъл да използва разумно.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 22, 2008 6:38 pm 
Аватар

faye написа:
juletoo написа:
според мен дали кира е виновен или не,защото убива,зависи предимно от обстоятелствата,например убиец на деца заслужава ли да бъде на свобода(умишлено убийство) и имаше един случай-поради грешка на диспечер от самолетна компания самолет пада и в самолета са били жената и детето на един човек и той убива диспечерът....съда го освободи...според мен кира правеше добро до момента докогато вече се налагаше да убива за да скрие тайната си и просто по-лесно щеше да бъде да спре да убива и да изгори тетрадката...btw гледах само филмите и мнението ми се основава на тях. :)

Не бих искала да попадна в тоз съд :roll: Когато го е убивал тоз диспечър е имал пълното съзнание какво прави. Независимо имал или не право го е убил, следователно трябва да приеме последствията от действията си! Какъв е тоз съд дет е казал оправдан?!

/Малък оф:
Не, нямал е ясното съзнание какво прави. Човека е бил силно афектиран от смъртта на семейството му, но въпреки това не е смятал да убива диспечера. Отива при него за да поиска извинение, не за да го убие. Не помня точно как се бяха развили нещата, но човека определено не беше отишъл там с намерение да убива когото и да е. Така че в този случай става дума за нещо съвсем различно от предумишленото убийство.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 22, 2008 6:41 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

shadowblack написа:
/Малък оф:
Не, нямал е ясното съзнание какво прави. Човека е бил силно афектиран от смъртта на семейството му, но въпреки това не е смятал да убива диспечера. Отива при него за да поиска извинение, не за да го убие. Не помня точно как се бяха развили нещата, но човека определено не беше отишъл там с намерение да убива когото и да е. Така че в този случай става дума за нещо съвсем различно от предумишленото убийство.

Абе и непредумишлено да е пак си е убийство >< Да не би да са го оправдали само за предумишлено убийство, но все пак да са го осъдили за непредумишлено?

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 22, 2008 6:50 pm 
Аватар

Safiir написа:
shadowblack написа:
/Малък оф:

Абе и непредумишлено да е пак си е убийство >< Да не би да са го оправдали само за предумишлено убийство, но все пак да са го осъдили за непредумишлено?

Не, мился, че не. Доста време мина отколкото гледах филма за катастрофата (даваха го по National Geographic), тъй че не помня вече подробностите.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 22, 2008 8:29 pm 
Аватар

Сигурно са пледирали временна невменяемост.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 22, 2008 9:31 pm 
Аватар

Значи след като е било грешка случея няма общо с темата. Лайт прави всичко в пълното си съзнание. Не виждам как може да се избегнат последствията от действията му при такива обстоятелства.
Колкото за тоз човек, за мен едно оправдан и седмични психологични сеанси не стигат за наказание :? Все пак да си изпуснеш нервите и да убиеш някого... Дори тоз път да е имало причина, следващия път може да няма. Веднъж разклатени нерви трудно застават обратно на мястото си :?
Не знам случея, говоря спрямо това което сте писали домомента!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 22, 2008 9:33 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Питах майка ми и ако става въпрос за същия случай убиеца е бил осъден на 7 години затвор от швейцарски съд. Пак ми се струва малко малко ама пък наистина семейството ти ако умре така нормално е да не можеш да разсъждаваш нормално.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 23, 2008 10:43 am 
Аватар

Незнам нищо относно този случай,но от това което прочетох мога да допълня=>УБИЙСТВО-няма значение какво е то(всмисъл умишлено или не),то си е убийство,и дали човека е бил с ясни мисли какво върши до момента или не,неможе да го оправдае,да бъде невинен :wink: ,като цяло ако става въпрос за някакво престъпление човек трябва да си плати за всичко дори за най малкото!

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 9 от 19 [ 274 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]