|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 10:43 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Link: Epik High [K-Hip Hop] Публикувано на: Пет Яну 18, 2008 9:58 pm |
|
Megera |
|
|
Регистриран на: Съб Ное 12, 2005 5:01 pm Мнения: 426 Местоположение: Somewhere around nothing
|
The group was unknown to many Koreans in the beginning of their career due to the lack of popularity of hip-hop music in Korea. They begun their success from Second Album, "High school, Lesson2(Sunset).. etc.". With the big success of their third and fourth albums (released in late 2005 and early 2007), they have become one of the most popular hip-hop groups in Korea. Members: Tablo (Korean Name - Lee Sun-Woong), (July 22, 1980) is the leader and rapper of the group. He was born in South Korea and moved to Canada when he was eight years old. Tablo is known not only for his appearance in Korean variety shows and sitcoms such as MBC's Nonstop5, but also for his Bachelor's Degree and Master's Degree in English Literature and Creative Writing from Stanford University, California, USA.[4] Tablo was a big hip-hop fan ever since he could remember, listening to old Run-DMC and Cold Crush tapes and always rhyming around the way in South Korea. But there was one emcee who inspired him to take it seriously. After he heard Drunken Tiger rapping, he became part of a group called Epik High in 2000 and also claimed to be the first emcee to invent the rhyming rifle. In the fickle world of hip-hop, Tablo kept his name alive over the years by doing shows and various cameos with the EPMD. He is planning on making his own album later. Mithra Jin (Korean Name - Choi Jin), (January 6, 1983) is a rapper in the group. Mithra Jin was originally a poet whose poems also worked as rhymes. Park emceeing and poetry readings were the first places where he met his future partner Tablo. They were introduced by a mutual friend and clicked right away because each other's style of poetic rhymes was comparable. DJ Tukutz (Korean Name - Kim Jeong-Shik), (November 19, 1981) is the disc jockey for the group. DJ Tukutz first got into DJ-ing in the summer of 1995 while spending his time at illegal raves and warehouse parties, where his passion for the scene and music began. He started playing at local raves and parties in Japan's underground Hip-Hop scene, before moving up to South Korea in 2000 to attend the Technics DJ School. After returning from the academy, he hooked up with Tablo and headed to the states. He worked and DJ-ed on radio shows, live events and clubs around the Boston and New York City area. Music Videos: Epik High - One ft. JisunEpik High - BreakdownEpik High - Umbrella ft. YounhaEpik High - FlyEpik High - ParisEpik High - Photo AlbumEpik High - I RememberEpik High - Being Alone ft. ClazziquaiEpik High - Day of PeaceEpik High - Love Love LoveEpik High - Music is my Life ft. K WillИ моя фаворит: Epik High - Fan ^^ Discography: Volume #1 Map of the Human SoulVolume #2 High SocietyVolume #3 Swan SongsUnder Construction Volume #4 Remapping the Human Soulukio написа: ukio написа: ukio написа: Лично на мен четвъртият им албум ми допада най - много. Песните в него ми се струват някак си по - мелодични, но зависи кой какво предпочита.
Последна промяна Megera на Нед Мар 29, 2009 6:07 am, променена общо 5 пъти
_________________ ~ "If you had one wish, what would you wish for?" ~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Фев 14, 2008 4:37 am |
|
caprice06 |
|
|
Регистриран на: Чет Мар 09, 2006 6:25 am Мнения: 1755 Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
|
От доста време исках да пиша в темата, обаче ме мързеше, защото знаех, че що се отнася до Epik High няма как да бъда кратка
Тези сладури ги харесах още през 2004г., когато по телевизията се въртеше "Пьонхуаe Нал" (Day of Peace) http://youtube.com/watch?v=tpeS8Pr23pc
В клипа ми беше направило впечатление, че са с танцьорките на Lee Jung, който тогава беше в класациите с хита Look at Me http://www.youtube.com/watch?v=MN41hDzRbko
Още оттогава толкова ме радваха, бяха такива cute little punks!^^ Особено Табло, всеки път като го видя, не мога да не се ухиля, много ми е сладък, прилича ми на щастливо пингвинче! xD
През 2005г. като пуснаха Fly (клипът му е много, ама много здрав ), малко се разочаровах заради приликата в звученето с Day of Peace. Все пак нов албум, очаквах парчето, на което да заложат като хит да е поне с по-различна мелодика...Струваше ми се, че не мога да очаквам особено развитие от тях. Но това всичкото съм си го мислила, без да имам представа от цялостните им албуми, а само от онова, което се въртеше по музикалните канали в Корея тогава. Всъщност сега като слушам пак парчето, приликата не ми е толкова голяма.
От албумите им първият ми се струва най-мелодичен, вторият и третият са с по-речитативен стил и монотонен ритъм. Последният им албум се усеща различно като звучене в двата му диска, Първият диск, The Brain, е отново по-монотонен и наблягат на рапирането, докато вторият,The Heart, е по-лек и мелодичен. Като цяло предпочитам втория за слушане, но пък най-любимите ми парчета са в първия диск, а именно Runaway (Mithra's Word) и Пихемансанг (피해망상). Runaway определено ми е най-любимото, грабва ме още с първата нота на интрото, както и когато Митра почва да реди "първо...второ..трето...", много ми е badass^^
Инструменталните им интерлюдии също са масълце за ухото^^
Да видим колко от наградите ще грабнат тази година
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Апр 18, 2008 10:20 pm |
ukio |
|
|
|
Ето и видеото:
Epik High- One feat Ji sun of Loveholic - http://4storing.com/8tyfj/01dcf8be45ef7 ... 620a7.html
Ji sun не участва в клипа, но затова пък гласът й присъства ясно в песента. Във видеото се е снимала актрисата Jung Ryu Won. Epik High са с нови прически.
Последна промяна ukio на Нед Юни 01, 2008 11:35 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|