Дата и час: Чет Фев 06, 2025 7:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 6 [ 85 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: [AsAA 2007] Коментари, дискусии
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 12:16 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Отворена тема за дискутиране на тазгодишните награди.
Ако имате да казвате нещо по организацията и въобще по наградите - тук! Темите са само за гласуване, не ги цапайте!

Rebuild:
viewtopic.php?t=23180
Коментари към вече проведените награди ;]
Очаквайте съвсем скоро да попнат и наградите на журито...

Последна промяна SayanMk на Вто Апр 01, 2008 11:36 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 9:47 pm 
Аватар

Ще започна с нещо малко.
Защо някой от Най добрите комедий/пародий са отишли в категория Slice of Life ? (визирам Lucky Star и Mikani-ke ).
Какъв е смисъла на съществуването на категория Newcommer
за да сложим там всички анимета който не влизат в други категорий ?
Има още много обаче като получа отговор на тези двете ще пиша повече.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 9:57 pm 
Аватар

PCgamer написа:
Ще започна с нещо малко.
Защо някой от Най добрите комедий/пародий са отишли в категория Slice of Life ? (визирам Lucky Star и Mikani-ke ).
Какъв е смисъла на съществуването на категория Newcommer
за да сложим там всички анимета който не влизат в други категорий ?
Има още много обаче като получа отговор на тези двете ще пиша повече.

http://en.wikipedia.org/wiki/Slice_of_life
Така... изяснение? ^^'
А колкото до Newcomer, си съвсем прав, но и заглавията от тази категория показват съвсем отчетливо, защо и за тях трябва да има място из наградите/номинациите за AsAA 2007.
/избягвай ползването на й в случая :Р/

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:05 pm 
Аватар

Аниме категориите са направени така че да няма повтарящи се заглавия
т.е едно аниме не може да влиза в две категории
Да- Лъки Стар е Комедия,но е и Слайс ъф Лайф ,Минами-ке абсолютно същото
Примерно Комплекс-а е и Комедия и Романтика,Умишо е Ечи,Комедия и Спорт
няма аниме само с един жанр :mm:
категориите са направени така че всяко заслужаващо си аниме да получи своята награда
така да се получат възможно най-много добри заглавия от тази и без друго сравнително бедна година

Нюкомъра принципно е за анимета почнали в края на 07 година -т.е до момента имат излезнали 3-4-5 епизода
трудно е да кажеш как ще свърши и дали ще е хубаво или не
и не можеш да го сравняваш с аниме от 24 епа завършено което си изгледал и имаш цялостната представа за него

ПП Ако проблема е специално за Слайф-а погледни това което ти даде Кисосо

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:18 pm 
Аватар

SSJ Kisoso написа:
Така... изяснение? ^^'

Знам какво е Slice of Life като жанр не съм казал че анимета не влизат Обаче Основното на тези анимета е че са комедий.
То очевадно идеята е да няма повтарящи се анимета и да овеличим шанса на GONZO да вземат награда поне в една категория(да се чете да няма повтарящи се победители ако сложим едно аниме в повече от една категория) обаче така ощетяваме самите аниме някак си. Ако дадено аниме има място в наградите сложете го почетнов категорията която му се полага. и да вземе гордно награда там. А не Mikani-ke да вземе награда за най добър slice of Life защото всичко го намират за много смешно и забавно.
А като заговорихме за Slice of Life каде е "Byousoku 5 cm" не го видях в никоя друга категория ? (може да е в спорт или някаде другате да не съм го видял поправете ме ако греша). да не е дефектно аниме нещо ?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:24 pm 
Аватар
Цар Алко

Byousoku 5 cm tv anime ли е или movie/dvd? Отговори си сам. Както виждаш тази година няма награда за best movie просто 5те санта взима наградата на журито за най-добър филм и тва е ;).

Последна промяна spiralkinda на Вто Яну 15, 2008 10:25 pm, променена общо 2 пъти

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:24 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

минамито и лъки-то са си баш slice of life. Това че има и комедия нищо не променя. За бога в минамито в началото изрично казват, че това е история за дните на трите сестри! Къде по-slice of life от това!?
Бьосоку-то си получава специална награда за пълнометражен филм ^^

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:34 pm 
Аватар

PCgamer написа:
SSJ Kisoso написа:
Така... изяснение? ^^'

Знам какво е Slice of Life като жанр не съм казал че анимета не влизат Обаче Основното на тези анимета е че са комедий.
То очевадно идеята е да няма повтарящи се анимета и да овеличим шанса на GONZO да вземат награда поне в една категория(да се чете да няма повтарящи се победители ако сложим едно аниме в повече от една категория) обаче така ощетяваме самите аниме някак си. Ако дадено аниме има място в наградите сложете го почетнов категорията която му се полага. и да вземе гордно награда там. А не Mikani-ke да вземе награда за най добър slice of Life защото всичко го намират за много смешно и забавно.
А като заговорихме за Slice of Life каде е "Byousoku 5 cm" не го видях в никоя друга категория ? (може да е в спорт или някаде другате да не съм го видял поправете ме ако греша). да не е дефектно аниме нещо ?

Byousoku 5 cm е филм, а не серии. Поглдни в anidb, никъде не се дава награда на филм в някакъв жанр.
Има една категория, където Byousoku 5 cm може да получи награда и това е категорията Movie. Тази година бяхме ощетени по отношение на филмите, този е един от малкото преведени.
А и какви са тия глупости, че се с многото категории се увеличава шанса на Гонзо? Не съм сигурна, ама Gonzo имат само 4 анимета във всички категории, като не гледам тези в категориите за герои. ами MadHouse, те имат мноо повече. Тук никой не се е опитвал да дава шанс на някой. Като просто има продуценти, които са направили толкова качествени анимета тази година, какво? Да ги ощетим заради мрънкала като теб ли? Няма ли това да е ощетяване спрямо аниметата? Нали целта е да отличим най-добрите? Ако хората смятат че едно аниме добро, ще се гласува за него, ако не е няма. Какво толкова, че има мноо категории и много Гонзо?
А колкото Minami-ke е тук ще споря здраво. Имаше мноо по-яки комедии от това аниме тази година. А пък и Minami-ke беше смешно защото се наблягаше на парчета от странния живот на Кана, Чияки и Харука.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:38 pm 
Аватар

mistery/horror e доста трудно да се реши..всичките заглавия си заслужават там :roll:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:42 pm 
Аватар

@spiralkinda
До колкото четох никаде не се споменава че анимета в категеройте са само ТV.
@Safiir
Да знам какво казва първата реплика на Mikani-Ke обаче втората казва не очаквайте много от него а трета те забива от смях казвай ки че трябва да седиш на 3 метра от телевизора и да го гледаш на светнато.

Но след отговорите на всички до тук става ясно че идеята на наградите е просто да раздадем награди на колото се повече анимета за шоуто. а не да предоставим на потребители възможносто да изберат найдобрите аниме в категорийте в който са най силни категорий.
Просто в крайна сметка излиза че ви завиждам за свободното време което сте има и сте изхабили за направта на таз годишното AsAA. :D.
Такаде благодаря за вниманието поне ми се изчисти идеята защо сте решили нещата да са така колко и не правилно да ми се струва на мен се пак това си остава мое менение.

@extasy добре стана ми ясно защо нещата са споредвас не съм мрънкал просто исках да прочета защо нещата са така. и да ви се порадвам как за няколко реда всички се изсипвате да се защитавате. с по 20 - 30 ;). колкото до гонзо просто ми дойде първо на ум нищо конкретно и madhouse да бях написал се тая :).

Последна промяна PCgamer на Вто Яну 15, 2008 10:50 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:48 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Идеята, че едно аниме може да влиза само в една категория, нищо повече...

Та... гледах си аз Gundam WC и знаете ли какво установих :hmm:
... Догодина Best Female ще са 50+ девойки :shock: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:49 pm 
Аватар

extasy написа:
Тук никой не се е опитвал да дава шанс на някой. Като просто има продуценти, които са направили толкова качествени анимета тази година, какво? Да ги ощетим заради мрънкала като теб ли? Няма ли това да е ощетяване спрямо аниметата? Нали целта е да отличим най-добрите? Ако хората смятат че едно аниме добро, ще се гласува за него, ако не е няма. Какво толкова, че има мноо категории и много Гонзо?

мрънкала? Темата е за критика, обаче, ако някой си отвори устата...

Би трябвало да е ясно защо няма повтарящисе анимета. За да не взима 1 аниме по 5 награди при това без да ги заслужава (повечето). :lol:

Еми, тук май това е най-правилния начин. :dontknow:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 11:37 pm 
Аватар

victor_1988 написа:
extasy написа:
Тук никой не се е опитвал да дава шанс на някой. Като просто има продуценти, които са направили толкова качествени анимета тази година, какво? Да ги ощетим заради мрънкала като теб ли? Няма ли това да е ощетяване спрямо аниметата? Нали целта е да отличим най-добрите? Ако хората смятат че едно аниме добро, ще се гласува за него, ако не е няма. Какво толкова, че има мноо категории и много Гонзо?

мрънкала? Темата е за критика, обаче, ако някой си отвори устата...

добре прав си. Поправям 'мрънакала' на оплакващи се.

просто се ядосвам като хората недоглеждат, а това за Гонзо наистина си беше супер невярно. Но айде, всеки си има право на мнение.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 16, 2008 12:00 am 
Аватар

spiralkinda написа:
Остава и една OVA да спечели... и ще ви призная за абсолютните фенбойчета :).

Еми така де... от филми и серии, се стигна и до OVA... форматът има ли изобщо значение? :?
//още ви мразяя, че махнахте Kaharu Biyori, защото си беше най-доброто ечи :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 16, 2008 1:53 am 
Аватар

extasy написа:
просто се ядосвам като хората недоглеждат, а това за Гонзо наистина си беше супер невярно. Но айде, всеки си има право на мнение.

Извинявай следващия път ще се опитам да правя връзки който ще разбереш по лесно. написах във скобите какво точно исках да обаче. да недоглеждането е лошо нещо.

@SSJ Kisoso
Ми и според мен формата няма значение.
напрактика излиза че трябва да делим ТV на 13 , 26 епизодни също по тази логика. защото са си различен формат се пак времетраеното е двойно при вторите но нека оставим нещата така че сека ще ми скочи цялото жури да се защита и противоречи помежду си :D

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 6 [ 85 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]