Дата и час: Пон Мар 03, 2025 11:44 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 11 [ 155 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Аз съм човекът...
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:40 am 
Аватар

Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Аз съм човекът, който седеше самотен
Аз съм човекът, който върви към дома неохотно
Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден
Аз съм човекът, който стоеше безмълвен, смутен
Аз съм човекът, който носи болка в очите си
Аз съм човекът, който винаги крие сълзите си
Аз съм човекът, който живя в страх и насилие толкова време
Аз съм човекът, разрушен от това бреме
Аз съм човекът, който се давеше в презрение
Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение
Аз съм човекът, когото мачкаше за забавление
Аз съм човекът - от твоето поколение
Аз съм човекът, чието име не знаеш
Аз съм човекът, за когото нехаеш.
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.

Лора Граймс е 14-годишно момиче от Бристъл, Великобритания, което се самоубива, след като е системно малтретирано в училище от свои връстници. В предсмъртното си писмо оставя стихотворение, което моли да бъде прочетено на погребението му.

Какво мислите за уницеф?А за малтретирането?Били ли сте малтретирани някога и според вас какъв е изхода от ситуацията, защото за много хора това е реалност.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 10:53 am 
Аватар

Рекламната кампания е много хубава, но по училищата все още няма такава гласност .. поне в мойто.Иначе относно малтретирането - до сега не съм бил малтретиран или съм малтретирал, но това е доста гадно и изходите са няколко :
-Казваш на някой учител или родител, за да се реши проблема.
-Купуваш си УЗИ и избиваш половината училище.
-Пазиш го в себе си, докато не спре тормоза.
-Ходиш на фитнес, тренираш някакъв вид ръкопашен бой и след това си взимаш нещо метално и тежко и изкарваш целия живец на тези, които те малтретират.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 11:01 am 

Това което мразя най много след прекомерните сълзливи изблици на съчувствие е малтретирането/унижаването/стъпкването/умаловажаването ня някй човек.

Това е нещо отвратително. Човешката психика не е детска играчака. Колкото и стабилна да изглежда от външната страна, толкова чуплива може да бъде всъщност.

Не бих дал себе си за пример, но като малък съм бил мишена за чуждите подигравки. Не пропусках сбивания по този повод ... което накара и всички останали да имат едно на ум за мен. С една дума пак не бях по-добре. Тоя е еди какъв си , тоя еди що си. Хората могат да бъдат отвратителни същества. Но какво се получи От 1.55 за по малко от 2 години на 1.95 с брада като на Робинзон. Тренирана психика, вече никой не се ебава с мен - само ми дайте да се заяждам за нещо. Чувстовто е готино.
Не съм здрав, но принципно комплексарите ,които се заяждат и те не са. Отвращaвам се от такива хора.
Развил съм такава самоирония, че ако става въпрос да "храня" себе си ще сдухам всеки, който се опита xDDD Но това е частен случай.

Самоубииството не е решение за каквито и да е проблеми. Но момичето е проявило силна воля в края на живота си. Самото стихотворение е въздействащо и като си представя как бива четено над гроба и ме побиват тръпки.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 12:01 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Мисля че самоубийството е единствения начин в някои ситуации-незнам каква е била конкретната и затова не мога да съдя дали е постъпила правилно или не-но самият факт че е ходила на училище означава че е имала някакво социлно положение,доходи,родители поне.Това е много повече отколкото някои хора даже и си мечтаят.Има хора за които парче хляб и вода на ден са блаженство,които се надяват да уцелеят другия ден,има хора които са във ръзете на някой психопат,изнасилвач,педофил,изнудвач или просто убиец,които след като уцелеят бих могъл да кажа че нямат друг избор да се избавят от болката...та няма да давам конкретни примери но достатъчно съм гледал,чел и даже виждал наживо някои от тези неща които могат да се случат на човек и заради което може да се окаже в дупка-толкова дълбока,толкова счупен че да няма друг изход освен този...

Но според мен това момиченце не е постъпило правилно-избързало е и с чуствата и със заключенията и с действията си.Живота е единственото нещо което е ценно в този свят-не трябва да постъпваме необмислено и да отхвърляме такъв дар(колкото и болезнен да ни се струва в момента)-защото след ден-два,може би след години може да се обърне точно противоположната му страна и да ни накара да се чустваме невъобразимо щастливи.Много дълго стана това мненийце,по принци не ги пиша такива ама както и да е

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 12:05 pm 
Аватар

Затова изхода-бойни изкуства.Учиш се на ред и дисциплина и когато откриеш че не може по лесния начин е време да му покажеш трудния и болезнен път на отговаряне.Ти за него ще бъдеш предвестника на болката и ще му покажеш какво е чувството.Не че съм за насилието но когато един лигав лайнар не може да разбере от дума ще разбере след тупаника който връзстника ще му хвърли след като известно време е отбягвал този метод.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 12:13 pm 
Аватар

Човешката психика, физика и акъл трябва да се каляват и развиват, който не може е добре дошал да си ходи :thumbsdown: .
Hе обичам да ми се пробутва разбирането за света от човек, дето е толкова слаб, че сам да си отнеме живота. Към самоубийците тая само тихо презрение. Изклученя са само ритуалните и културните самоубийства (както е било прието навремето в Япония например) и самоубuйствата по време на война.

p.s. И в духа на нейните думи - Аз съм човекът, който ти показа среден пръст, защото си тъпа, лигава, изнежена, разглезена, европейска патка

Последна промяна Logrus на Вто Яну 15, 2008 12:15 pm, променена общо 1 път

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 12:15 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
попаднете в някоя от ситуациите които съм изброил и ще ви питам какво ви е мнението ако оцелеете :o
иначе за мацката съм съгласен с Logrus

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 12:22 pm 
Аватар

vegetosayajin написа:
попаднете в някоя от ситуациите които съм изброил и ще ви питам какво ви е мнението ако оцелеете :o
иначе за мацката съм съгласен с Logrus

Мисля че те разбрах какво имаш в предвид :? да понякога живота е твърде жесток, наистина. Но това са сериозни посегателства над тялото и честта ти, малко хора имат йеланието или силната воля да излязат отново победители , сред такива премеждия. Повечето или рухват или аз лично наистина бих предпочел да умра, но дали ще го направя и какво точно бих сторил е твърде хипотетично, че да си заслужава дори да мисля по темата. Но това не е нейната история доколкото схващам

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 12:33 pm 
Аватар

Малтретирането е нещо ужасно мога да го кажа защото сам бил в тази ситуация и е много трудно да се преодолее особено когато си малък за това не сам съгласен че момичето е виновно и слабо виновните хора са родителите му че не са видяли неината мъка и не са и помогнали да я преодолее се пак си говорим за дете а не всяко дете има психиката да се справи само.В моя случеи се справих с яки тренировки на боини изкуства което ми вдигна самочуствието и след това си варнах всичко тъпкано.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 1:03 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Напълно съм съгласен с Logrus.

Тъй като нося очила от рождението си ми наложиха "определението" зубър /всъщност бидейки изолиран аз си изпълвах времето с четене на разнообразна литература и просто знаех повече от тях/, и си умираха да ме гаврят... и аз си траех... и така до 7ми клас. Тогава дойде момента в който всичко ми прекипя и им разказах "къде зимуват раците" - накратко налетях на бой, само че един от съучениците ми ме наръга с нож в лявото бедро/почти смъртоносно - 4см дълбока и 6см дълга рана.../ после не помня какво точно съм направил, но ми обясниха, че почти съм прегризал гърлото на един, а на друг съм докарал тежка фрактура на главата и едната китка...
След онзи момент повече не посмяха да ме пипнат...
Тогава захвърлих розовите очила и видях живота такъв какъвто е - или мачкаш или те мачкат. /в последствие развих чудовищна агресия, която все още не мога да овладявам достатъчно - пребивам хора само за една дума казана не както трябва.../

пп.Не забравяйте, че женската психика лежи на малко по различна основа от тази при мъжете, и са твърде малко жените които са истински устойчиви на такива неща ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 2:06 pm 
Аватар

Всички сме съгласни с Логрус явно... Света е кофти, хора умират, стават лошотии... Ако всичко приемате навътре си е ваш проблем. Като те малтретират или ги манипулирай, или се примири...
А ако искаш, можеш просто да направиш двата грешни избора:
1. Да се изнервиш и да почнеш да налиташ на бой на всеки...
2. Да се държиш като емо, да се прикриваш, да плачеш, да повтаряш колко е шибан и мрачен света и накрая да свършиш като момичето...

Велики хора... мдаам... Лора Граймс.... Велико дело... да се самоубиеш, защото са те малтретирали. Браво... много зряла и умна постъпка...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 2:17 pm 
Аватар

snookie написа:
Велики хора... мдаам... Лора Граймс.... Велико дело... да се самоубиеш, защото са те малтретирали. Браво... много зряла и умна постъпка...

Как искаш постъпката и да е зряла тя се пак е била на 14 години тя е дете затва ако едно дете извърши престъпление не се съди като възрастен защото не може да расъди достатъчно доре затова и тя е направила този много грешен избор

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 2:19 pm 
Аватар
СЕЛСКИ БЕКs

THIS IS SPARTA !

End of thread.

Убиваш за да оцелееш, това е.

[The Roads of The Lords~]
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 2:21 pm 
Аватар

yyh написа:
snookie написа:

Как искаш постъпката и да е зряла тя се пак е била на 14 години тя е дете затва ако едно дете извърши престъпление не се съди като възрастен защото не може да расъди достатъчно доре затова и тя е направила този много грешен избор

И тва че е дете, значи че не трябва да я виним :o
Добре... тогава подхождаме по друг начин:
1. Съдим родителите
2. Съдим правителството... :o Много умно... А... като сме тръгнали да съдим, премахваме Канада от лицето на Земята, защото както знаем всички - Канада е виновна за всичко...

Знам само едно - на 15 години съм, не се пиша за умен, но ако АЗ направя глупава грешка, няма да казвам, че наште са виновни... :wink: Ще си поема вината... Явно родителите ми са твърде плоски да ме възпитават така... :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 2:31 pm 
Аватар

За Канада съм съгласе не им е там мястото нещо трябва да се направи за тях :lol: :lol:
А иначе си зависи от човека очевидно някои приемат нещата по много лош начин и им е по трудно.Не оправдавам самоубиството по никакъв начин напротив.Казвам че някои хора трудно надживяват подобни неща и не са толкова оправни и това че имат нужда от помощ в един момен не ги прави некадърни се пак човек винаги може да се промени.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 11 [ 155 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]