Дата и час: Чет Фев 06, 2025 4:57 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2008 3:03 pm 
Аватар

Frostburn написа:
хаха, яко смешка и те малоумниците плащат :lol:

1.иначе нека си режат трупове, на тях(труповете) какво им дреме :lol:
2. като цяло религията съществува поради един основен дефект в мозъка на хората - неспособността им да мислят сами

1. Идеята беше че не са им позволявали да ги режат, НЕ защото е гнусно, ами защото ще открият много противоречия със Стария съвет относно сътворението на човека...
2. Не знам дали е така, никой не може да е сигурен, но поне моето мнение не е че религията съществува поради неспособността на хората да мислят сами... а поради последствията от тва...
Т.е. когато нещо се случи хубаво много ряко казваме "Господи, благодаря ти"... Обаче всеки обича като направи некъв гаф и да се обърне към Господ... "Господи, защо ме изостави", "Какво съм ти сторил"... Точно тва го цитирам от една личност, не мога да ви кажа коя, мога да ви кажа че съм го чел във вестник с интервю на някой преди няколко години:

"Господ е измислен от хората, за да имат на кой да се оплакват"...

По тая връзка имаше един подпис в един друг форум, в който пишеше "Do you say a prayer when you're feeling down"... и са ще отговоря същото... То е еквивалентно на "Отваряш ли чадър когато си в купчина лайна...?" Не, изпълзяваш... Ако се надяваш Господ да протегне ръка и да те спаси, жестоко се лъжеш. И някои накрая като са имали кофти период и са разбрали, че са си помогнали сами, поне благодарят на Господ... ама им благодарят, че ги е научил на оцеляване :lol: :lol: Е кажете ми... трябва ли да благодарим на нещо, че не прави нищо... и трябва ли да му приписваме заслугите, че ни е научило, че щом дистанционното е далече, трябва да станем и да си го вземем...? =)) Вие ми кажете... :lol:

И все пак ще се повторя, щото някой е модерирал...

Ако Земята не е била плоска, скоро ще стане...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2008 3:31 pm 
Аватар

Много се извинявам но ме мързи да чета какво сте писали.

Това което щях да кавам е че, човек има нужда да вярва в нещо по-велико от самия него. Защо? Много просто-защото така е по-лесно. Казват ти какво да правиш и какво да не правиш и те лишават от правото на избор и бихте казали че това е лошо, но дали? Всъщност през живота си човек се изправя пред много проблеми и трябва да прави избор за живота си и с този избор той знае че има отговорност пред самия себе си. А понякога отговорността изглежда толкова тежко бреме че си непосилен да го носиш. Всеки ден си казваш "А какво ако тогава бях...?" и се обвиняваш и знаеш че вината, че сега си нещастен, си е само твоя. И в този случай не е ли много по-лесно и приятно просто да се носиш по течението на живота си, да изпълняваш сляпо законите на църквата. Казват ти какво е редно и какво-не, какво да правиш за да бъдеш щастлив и не се изправяш пред въпроса "А какво ако тогава бях...?" защото вече друг носи отговорността и ако случайно все пак си нещастен, това е защото "така ти било писано".
Ето това е смисъла на религията и религия винаги ще има, защото хората имат нужда някой друг да носи отговорността за собствените им грешки. И погледнато така науката никога няма да бъде религия в пълния смисъл, защото тя не дава отговори на онези въпроси, на които хората се страхуват да си отговорят сами.

А аз твърдо не вярвам в съвременната наука, само да вметна. Моята религия изповядва, че светът е такъв, какъвто ние вярваме че е. Следователно, ако ние всички дружно повярваме че живеем на голям преял розов слон, ще заживеем на голям преял розов слон. Проблема в изпълнението е, че ние подсъзнателно никога няма да го повярваме, защото ни е втълпено че това е небивалица. Но ако успеем да убедим децата си че всяка мечта вдействителност се сбъдва ако достатъчно много хора повярват в нея, то тогава те ще живеят в един много по-интересен свят, изпълнен с големи преяли розови слонове.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2008 4:42 pm 
Аватар

snookie написа:
...
По тая връзка имаше един подпис в един друг форум, в който пишеше "Do you say a prayer when you're feeling down"...
...

И си прав и не си... Ти гледаш нещата само от пошлата им страна. Но има едно друго нещо, което пропускаш. И това си е вярата. В онези моменти, в които малко или много се отчаиваш, ако просто имаш вяра, ще ти е много по-лесно да изпълзиш от дупката. Дали ще е вяра в себе си или нещо по-така извисено е напълно без значение. Това е чистото послание на религията, а това което ти си описал е просто изкривено. Имай вяра, обичай ближния, почитай предците си. Това е... А другото е:
Цитат:
На Вас единственият бог който трябва да ви е в акъла е на разврата, перверзията и перфекционизма - Slaanesh.

ПП: Прочети постовете! Струва си.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2008 8:13 pm 
Аватар

Hasegawa Kumiko-chan написа:
Много се извинявам но ме мързи да чета какво сте писали.

принципно не си извинена защото е много обидно към труда ни да ги напишем тези постове и ти така арогантно да се изказваш :D
ама айде ... пустите му години ... простено ти е ... не чети щом не те кефи, но не парадирай с този факт :wink:

Благодаря за останалите за положителните оценки, обаче се надявах да изкочи някой рицар на науката и да обори всичките ни теории ... по-интересно е и повече си напряга акъла човек, като има сблъсък на различни мисли :P

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 12:48 am 
Аватар

ами сори пич, малко е трудно да те оборваме, като сме съгласни с теб ( но както казах само за малки подробности ни се различава мнението, но е тъпо да издребнявам). :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 2:08 pm 
Аватар

Dunan_Knut написа:
И си прав и не си... Ти гледаш нещата само от пошлата им страна. Но има едно друго нещо, което пропускаш. И това си е вярата. В онези моменти, в които малко или много се отчаиваш, ако просто имаш вяра, ще ти е много по-лесно да изпълзиш от дупката. Дали ще е вяра в себе си или нещо по-така извисено е напълно без значение. Това е чистото послание на религията, а това което ти си описал е просто изкривено. Имай вяра, обичай ближния, почитай предците си. Това е...

Това понятие го знаят тези, дето имат ИСТИНСКА вяра... Но това не са мнозинството от хора... Аз не вярвам в Господ, аз вярвам в себе си... Идеята е добра, начина по който е поднесена е от прост по-прост...

Не е задължително да вярвам, че е имало някъв дето е разрушил църква като е умрял след това я престроил за три дена и е възкръснал, за да знам, че трябва да обичам ближните си... Сеш ли се? Т.е. нито е виновен Господ, че съм паднал в лайната, нито трябва да му благодаря, че съм имал достатъчно акъл да излезна...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 2:59 pm 
Аватар

Мхъм... Така си е. Абсолютно прав си.
Цитат:
Аз не вярвам в Господ, аз вярвам в себе си...

Пич и това твойто си е вяра. Дали вярваш в "Господ" или в себе си... абе както казах се тая.
ПП: Радвам се, че ще си "оползотвориш" времето с тоя филм. Радвам се, че съм привлекла нечие внимание.
ПП2: А никът ми, ако не знаеш, иде от Appleseed. Това беше едно от първите ми анимета и още до днес съм си влюбена в главната героиня. :P
Абе снуки, ти да не си близнаци?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 3:07 pm 

What the bleep do we know...
е един тъп филм. Мразя филми, в които ми се повтаря едно и също нещо през цялото време без информацията да се качва на по-горни нива. Чувствам се ощетен като свърши филма в такива случаи... Имаше някои много хубави неща. Много ми хареса идеята за баскетболната топка и изобщо за предметите в пространството. Много ми хареса и идеята за това че чуствата влияят на теб и на тези около теб по същия начин, по който влияят на водата. Второто няма нищо общо с квантовата физика. Другото беше безсмислено в моите очи. А да не говорим за шибаните последни 20 минути на онова шибано парти... КАКВО общо имаше ТОВА с квантовата физика по дяволите?!?! O_O Б**ти филма за лелки :?

А очаквах много като за първи път видях за какво ще става въпрос във филма. Жалко че ме разочарова така :?

По темата... аз вярвам в себе си също. Единствено и само в себе си. Това е ултимативната религия за мен. Стига да имам вярата, че аз мога да направя всичко, което си наумя, аз мога да направя.
ПП: Само да сте ми излезли с някой тъп коментар като "Ами повярвай си че ще оцелееш като паднеш от 30-я етаж и скочи щом можеш" и просто не знам какво ще направя :mm:

Последна промяна ShApEsHiFt3r на Вто Яну 15, 2008 3:30 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 3:15 pm 
Аватар

Пич тоя филм е за неособено интелигентни хора в област квантова физика.
Нормално би било на някой да им се стори не особено интересен. Особено на Хокинг феновете. ...
Аз пък очаквах да е някъв супер тъп и той надмина очакванията ми, това е и до въпрос на нагласа. Ако сте умни, гледайте го напушени... Е тогава вече филмът просто няма равен. :lol:
Така че да го имате впредвид това, за да не останете разочаровани.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 3:31 pm 

Dunan_Knut написа:
Пич тоя филм е за неособено интелигентни хора в област квантова физика.

Ще приема това като комплимент и ще си замълча :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 5:04 pm 
Аватар

Шейпшифтър, братле... Знам че звучи АДСКИ тъпо и не можеш да обясниш просто колко плоско и безумно звучи тва, да повярваш че ще полетиш и ще полетиш. Но тоя филм, е единствения... който ми го каза директно, до някакво ниво успя да ме убеди и даже не ми звучеше банално и изтъркано...

Цитат:
Абе снуки, ти да не си близнаци?

Еми аз не съм близнаци, аз съм дете с двама братя... Не мога да съм два близнака едновременно (освен ако не си говорим за филма :lol: :lol: )...

Нее, близо беше - рак съм... Тъй че, Шейпшифтър, не се прави на умен (макар че мойта е 50/50, т.е. или си го знаел вече или не можеш да го разбереш и почваш се дразниш :lol: ) и ни остави на мира да го прехвалваме...

Цитат:
неособено интелигентни хора
И не само в квантовата физика... такива като мен :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 19, 2008 11:16 pm 
Аватар

еми аз сам логи4ен 4ожек и не признажам жсяко у4ение дето казжа 4е има некжо желико бозестжено сащестжо което да е по разли4на и по могащо от мен като устроистжо а и смятам ако намера такожа не6то да го утрепа и да му напража аутопсия за да разбера таината на негожото сащестжужане.
_______
Да, но ако не пишеш на кирилица я църквата, я наса, я аз, ма някой ще те накаже :>

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 9:04 am 

Да го духат религиите. Заради точно тези религии са се водили толкова войни на скапаната ни планета. В/у това замисляли ли сте се?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 5:23 pm 
Аватар

evil demon2 написа:
Да го духат религиите. Заради точно тези религии са се водили толкова войни на скапаната ни планета. В/у това замисляли ли сте се?

Пич хората водят войните ... религията е просто предтекст за по-глупавите и необразованите.

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 5:25 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Logrus написа:
evil demon2 написа:

Пич хората водят войните ... религията е просто предтекст за по-глупавите и необразованите.
agreed ^^

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]