Дата и час: Съб Фев 01, 2025 7:45 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ~< Tegami Bachi >~
МнениеПубликувано на: Съб Дек 15, 2007 1:32 pm 
Аватар

Изображение

Tegami Bachi (Letter Bee)

Автор: Hiroyuki Asada

Жанр: Shōnen | Fantasy | Supernatural | Steampunk | Adventure

Описание: Историята се развива в страната на вечния здрач - Amber Ground, която е частично осветена единствено от изкуствено слънце. Извън Амбър Граунд мракът е пълен. Лаг Сийнг (Lag Seeing) е малко момче, което започва работа като Letter Bee - пощальон, чиято задача е да пренася пратки между градовете. Letter Bee-тата не се ограничават само до писма, а до всичко което има изпращач, получател и необходимата марка - включително и хора. Работата им не е лесна, защото между градовете обикалят Gaichuu (Armored Insects) и е доста опасно. Затова си имат и партньор, обучен специално за да им помага, наречен Dingo.
Арта е много приятен. Историята също се развива добре и се загатват мистерии около героите и около света, които тепърва да се разкриват. Мангата е месечна и е започнала да излиза към края на 2006 в Shounen Monthly Jump, а сега продължава в Jump SQ. В момента е на 12-ти чаптър.

------------
Преведени глави:
Link @AnimeS
Link @data (и темата в Манга Връзки: е тук ;) )

Последна промяна PA3YM на Пон Май 19, 2008 11:09 pm, променена общо 7 пъти

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 15, 2007 2:35 pm 
Аватар
Masaka?!

Брей, това било добло всъщност. Много тежка атмосфера, страхотен арт.

С целия тоз мрак, зима, сняг, отчуждение, 'heart', класово разделение > може да стане една солидна драмичка (и пролетариата да се надигне :lol:), пък не ми се четат точно такива в момента :(

Сещам се и за Снежната кралица на Андерсен, нз що... много тежка история :(

Пък и самата манга е малко твърде хм, не мога да я определя. Ако главният герой бе девойка... Или нататък се появява някаква мацка? (дано...)

И заглавието 'Letter Bee', лелеей, да го бяха превели Wasp, по-сериозно звучи :lol: Пчеликча, пчеличка V_V (знам, че bee подхожда по-точно, но все пак...)
"I want to be a bee", srsly...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 15, 2007 10:18 pm 
Аватар

ми правете си изводи - всичко публикувано в Jump Supreme Quality започва от първа глава, освен три манги, които продължават съществуването си на страниците му: едната е комедия/пародия, тъй че остават две сериозните заглавия - Тегами Бачи и Клеймор :nod:

атмосферата си е един от плюсовете на мангата ;)
драмата е качествена а бтв има поле за развитие и на сносно приключенийце - изкефих се как започва като One Piece - Лаг си има пример, който да гони в лицето на пчеличката от първа глава, който иска да става Head Bee - най-силния от пчеличките :lol: на пчеличките пък централата е Bee Hive :drop: общо взето трябва да се попривикне с предразсъдъците по някои термини и после всичко е наред xD~
а Мори - за мацки питаш... ^^ виж в one-shota още на корицата се вижда едно много сладко лоли (а това го чуваш от човек, който не се радва много на лолита ^^"), което участва наравно с Лаг ^^
а пък ето тази Letter Bee Vice-Supervisor-ка страшно се надявам по-честичко да я дават :mm: :oops:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 16, 2007 10:38 am 
Аватар

Извинявам се за нахълтването си, но понеже съм фен(ка) на Jump Square да си кажа, че друго много готино заглавие, започнало на страниците му е Shiki ^^ ( може би ще му направя темичка very скоро :lol: )

Иначе тая манга съм си я заплюла и сиг. ваканцията ще и метна няколко погледа ...само ме притеснява главният герой -- в смисъл, напоследък съм станала такъв шотакон-маниак, че, ако прочета и това съвсем ще си изгубя ума ^^'

Мацката, обаче, радва много ^^. Няма ли цветна страничка с нея, случайно ? :roll:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 17, 2007 11:31 am 
Аватар

Aerith написа:
Извинявам се за нахълтването си, но понеже съм фен(ка) на Jump Square да си кажа, че друго много готино заглавие, започнало на страниците му е Shiki ^^ (може би ще му направя темичка very скоро :lol: )

е какво нахълтване - добре си дошла :mm:
а пък аз съм далеч от идеята, че Тегами Бачи и Клеймор са единствените сериозни серии в SQ - но другите заповат от първи чаптър, вероятно подбирани и пазени за премиерата на списанието, а Тегами Бачи продължава там т.е. доказало се е като качествено заглавие според стандартите на SQ - а японците са луди на тема качество :drop:

втори чаптър, където се появява лолито трябваше да е готов вчера ама се забави нещо - уж е готов де, тъй че тия дни ще го има за дърпане;
а бтв героя може да е шота ама има и разни щъкащи бишонени за разсейка (доколкото аз разбирам от такива) :P :drop:

Ариа (мацката) радва мнооого :nod: -> за жалост не съм я видял още цветна ама има надежда ^__^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2007 6:59 pm 
Аватар

Ъхъм...От ревюто една дума ми стигаше-Steampunk...заглавието ми се струва доста интересно и ще подлежи на следене

ЕДИТ-Така ако търсенето на раловете все още е валидно..
!Заповядайте

ЕДИТ 2-Блаа отделих време да го прочета...ИИ очакванията ми се оправдаха...Прекрасно заглавие с много добра атмосфера...Бее отлично си е заглавието

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2008 10:33 pm 
Аватар

Yamato, 10x за raw-овете ама това са 1-ви и 2-ри том а то 3-ти липси ^^
иначе се радвам, че ти е харесало :D

ето линк за втори чаптър, който нааай-накрая е готов 8)
ще го добавя и в първия пост, както и ще сменя линка към първи чаптър със същия релийс, но с двойно по-малък размер ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 11:17 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Бях доста скептичен в началото, кат видях тая шота... мне аз съм скептичен към повечето неща които почвам май... ма как и да е. Скептичноста ми я издуха тва детенце, като взе да влачи Гауче ^^

Мначи -атмосферата е доста добра, някак те потапя в тоя свят. Имаш чувството, че си между 2 града, където по принцип ти не можеш и няма как да бъдеш... Формата на чудовищата, която би трябвало да е леко смешна всъщност, някак хич не я забелязах. Те бяха просто фактор от картината на света, нямаше как да ми изглеждат смешни или нещо от сорта - важна бе историята...
Вероятно, ако след като взе пистолета бе просто спасен от Гауче, нямаше да ми хареса особено, но все пак заложбата с този амулет и волята, която прояви, като го помъкна ме очароваха окончателно. А когато нещо ми хареса, вече автоматично се ретроспектирам...

Гауче е страхотен герои, но е вече изграден, тъй че нз дали ще го виждаме често(надали). И все пак се надявам някой път да спаси нашто момче от ролята на хедбии...
Нашто момче(как му беше името) сега е порастнало с 5 год и очаквам от него по-добра физика само, тъй като волята вече показа, че я има. Интересно през какъв път ще мине и кой ще му е партньора...

Което ме връща пак на историята... тежеста на това да си пчеличка... в този тъмен и така стриктно регулиран свят, с отделена столица са висшите... има нещо неприятно във върховите точки на цялата организация най-вероятно... както и 'майка му', която предполагам е била взета, защото е използвала цялото си сърце(демек е била пчела) =//

Впрочем чел съм само първи чап. До колкото разбирам има 2ри 3ти и омаке.. so... i'll be back
_

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 07, 2008 6:40 am 
Аватар

Втори чарптър ми се стори малко по...ъмм не скучен но нещо подобно(може би защото не си падам по лолита)..Сега странно защо арта ми прави по голямо впечатление от преди с тази своя изчистеност и алл..Наистина ефекта на завладяване заради който като хванеш манга и не можеш да я пуснеш се усеща...Бее цялото нещо си е Убер добро...Ноо от всичко най много изгарям от нетърпение да видя столицата (тъй като мангата е СтиймПънк елементи а аз имам слабост към мъгли от пара)...Бее
уберп е Всичко...БТв тъй като ме е мързел да гледам у MangaUpdates някой ще сподели ли броя на групите работещи върху цялото нещо..И кога и на колко излизат главите.

Сенсей сорри ма това бяха единствените ралове който намерих...Утре(така де днеска след обяд) ще проверя отново ма се съмнявам

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2008 1:59 pm 
Аватар

добавени са линкове за чаптър 3 и 4 :mm:
имаше доста комични моменти в тях - особено ме израдва въвеждането на новото "нещо" (да не кажа герой ама нещо като маскот) с име Steak :lol: и Ниш продължава да забавлява с гневния си поглед :drop:

а бтв дръпнете си пак и втора глава щото добавих линк в 1-я пост към друг релийс, в който са преведени и информативните странички в края на 1-ви том ^^ добавям и линкове към останалите преведени чаптъри макар че са чак 11 и 12, просто ме притеснява да не експайрнат линковете към фрий шеровете за тях ;)

Yamato, не знам за групи ама има една LetterBee, която се е захванала да ги сканлейтва - казва че ще прави новите глави, а сега и началните - 2, 3 и 4 са нейни, но мисля че и тя няма чаптърите от началото на 3-ти том, което е куцо щото се получава дупка >.<

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2008 4:41 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Добре, аз супер се обърках >_< Начи, току-що си дочетох 2ри том, до колкото аз знам... или 3ти @__@
1 чап + 2 чап = 1 вол
3 чап нагоре = 2 вол
И тва хуу, ма аз изчетох 2ри вол(рау от муле си дръпнах), ама там няма 12ти чап, който току-що дръпнах от линковете >_>
Бахти мешаното...

Как и да е, хареса ми как Ниччи си зе месо от на ония друшльо дингото :twisted: Иначе беше ясно, че нашия ше ги смаже в това състезание, ма не очкавах всички тегамибаччита да са толко готини типове :-0

Ама нещо имената пак ли ги превеждат както уж автора има прведвид.., Ниш е Ниччи, а Гауче е Гоошу :-0

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2008 6:58 pm 
Аватар

Прочетох първа глава и ми хвана окото.Като някаква приказка е.(което е плюс)По-натам ще ги дочета и другите чаптъри

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2008 7:05 pm 
Аватар
Модератор

SayanMk написа:
3 чап нагоре = 2 вол

c03-06(или 07) = v02
v03 който ще са c07-10 (предполагам) ще излезе другия месец на 4ти
от 11 нагоре вече са в Jump SQ
Ако си прочел v02 и c11-12, означава, че си прескочел c07-10 :>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2008 1:04 pm 
Аватар

втория том е с чаптъри 3 до 7 - в началото на 3-та глава има преведено съдържанието на томчето ^^
май няма да изскочат липсващите чаптъри преди танкобона ама то не остана - 20 дена само :nod: странно бях прочел по късна дата преди време ама така изненадата е по-приятна xD

бтв има скан и на 5-та глава :D

а за имената незнам как се изговарят - не съм чел да има "указания" от мангаката, ама Ниш си е Ниш заради нишата на която я нарече Лаг :lol: :P

едит: оо сега видях темата с линк към д-л.анимес 10х to CaBa, тъй че трия шеровете от първия пост ^-^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2008 5:44 am 
Аватар

ООо нови чарптъри...Имам си и папка в даулнолдса...Перфе,Сенсей много ти благодаря..Са отивам да си ги чета :D :D

Едит-Изчетох ги до пети чарптър...Мангата почва да ме радва все повече и повече(особено от както пържолата се появи :lol: :lol: =)) ) не мога да дочакам следващия чарптър..Много ме радва всичко и все още не мога да дочакам да видя столицата <3

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]