|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 10:10 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 12, 2008 1:51 am |
adidaf |
|
|
|
Safiir написа: blood_smile написа: А колко невинни хора не са си заминали, а БИХА си заминали, ако престъпността не беше намаляла, когато Райто се хвана с престъпниците? А на престъпниците им пука дали ще ги убие Кира като ги хванат, да. Все едно да кажеш, че не виждат разликата между това да живеят и да са мъртви Дръжки на чушки. Дори и без да ги убиват биха били осъдени доживотно. Очевадно, че за да тръгнат да убиват някой са сигурни, че няма да бъдат хванати. Следователно няма и как да се притесняват, че ще ги убие. И ако наистина не ги хванат той няма как и да ги убие. Въобще как може да смяташ, че човек способен да убие друг предумишлено може да разсъждава трезво :/ В крайна сметка професионалните убийци никога не ги хващат и без това, а серийните убийци са си тотални откачалки. И тогава кои остават? Някакви кретенчета, които като се напият/надрусат и убиват някой? Е те като са в такова състояние мислиш ли, че си дават сметка какво правят?
То пък сякаш в Япония всеки втори пиян е убиец. Законът би трябвало да се смилява над непредумишлено убийство, а оттам и отпада доживотна присъда.
+това едва ли всеки убиец го дсават по телевизията. Там дават само най-сериозните случаи и Лайто се разправя основно с тях.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 12, 2008 9:29 am |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
adidaf написа: То пък сякаш в Япония всеки втори пиян е убиец. Законът би трябвало да се смилява над непредумишлено убийство, а оттам и отпада доживотна присъда. +това едва ли всеки убиец го дсават по телевизията. Там дават само най-сериозните случаи и Лайто се разправя основно с тях.
Ммм какво значение има колко убийства се извършват заради алкохол? И да предполагам при непредумишлените убийства да не го/я осъждат толкова сурово. Ма примерно някое 10-годишно хлапе ако си играе с пистолета на баща си и вземе, че гръмне някое свое приятелче то заслужава ли да умре?
По телевизията със сигурност казват за абсолютно всеки убиец, който е арестуван. Силно ме съмнява в Япония да има чак толкоз убийци, че да не могат да ги споменат в новините всичките.
В крайна сметка кои са тия, които няма да убият само заради това, че Педерайто ще ги утрепе ако ги хванат?
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 12, 2008 10:13 am |
Hanabishi_\R/_*cool huh? |
|
|
|
Е то тоя рокер , не че беше пък някъв съвестен гражданин , но си има и достатъчно други случаи , оня агента дето го следваше , тъкмо беше на път да го остави и можеше спокойно да не си го трепе , после жена му ...и после.....
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 12, 2008 11:03 am |
|
|
|
Закача, изнасилва , краде (малко ми е смътно, но тея си бяха чисти утрепки).....въпреки това не смятам и не виждам да съм писал някъде , че трябва да умре , но и не го мисля за пчеличката мая ....няколко годинка на топло обаче, много добре ше му се отразят , да му дойде акъла малко
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 12, 2008 1:05 pm |
adidaf |
|
|
|
Много по-добър свят би бил, без подобни утрепки по улиците, защото, дори и да са на филм, образите и делата им са вдъхновени от истинския живот. Ако някой е гледал "Шофьор на такси" - там Де Ниро имаше същите планове, защото ако не мразиш помията по улиците, то ти я оставяш да се развие и да достигнем до нивото, при което човек не може да излезе спокойно вечер навън, защото всяка тъмна уличка е потенциално скривалище за подобни нищожества.
А подобни доводи като "горките хорица"; " действията му са нехуманни"; "какво са му сторили, нали не закачат него" са смешни и жалки, защото в крайна сметка, щом органите, които трябва да се справят с тези случаи не могат, то тогава трябва да се появи някой, който да го направи.
Защото и всички супергерои пак бият лошите, с тази разлика, че накрая не ги убиват, а ги "предават в ръцете на закона". Но щом този закон и институции са вече толкова покварени, корумпиртани и кухи, то тогава човек няма избор, освен да вземе всичко в свои ръце и да се разправя с тях, по единствения категоричен начин......
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 12, 2008 1:17 pm |
|
|
|
Мда....нека да изтрепем всеки направил малка кражба или незнам си какво малко престъпление , това пък е още по-смешно .....не е ли по-добре първо да се опита да се променят тези хора , мислето им , да се образоват по някъкъв начин , или поне да бъдат по-леко наказани , а не веднага да се избиват......ми аз съм сигурен , че и нормален човек в дадени условия може да убие.....това означава ли , че всеки човек трябва да бъде убит , защото е потенциален убиец , може и всички шофьори да избием , та да няма повече пътни произшествия....
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 12, 2008 1:24 pm |
adidaf |
|
|
|
Hanabishi_\R/_*cool huh? написа: Мда....нека да изтрепем всеки направил малка кражба или незнам си какво малко престъпление , това пък е още по-смешно .....не е ли по-добре първо да се опита да се променят тези хора , мислето им , да се образоват по някъкъв начин , или поне да бъдат по-леко наказани , а не веднага да се избиват......ми аз съм сигурен , че и нормален човек в дадени условия може да убие.....това означава ли , че всеки човек трябва да бъде убит , защото е потенциален убиец , може и всички шофьори да избием , та да няма повече пътни произшествия....
Спри да говориш наизуст. Къде по дяволите видя в цялото аниме, Лайто да убива дребни крадци или шофьори1?!?!!? Ако те кефи - живей си сред такива среди, но има хора, които не могат да търпят повече такива самоволни прищевки. "Всеки можжело да убива" - ами това е вече изказване на индивид, живеещ в подобни условия, в които даже и убийството е нормално нещо.......no comment.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 12, 2008 3:51 pm |
adidaf |
|
|
|
Safiir написа: кхъ, кхъ, кхъ...хората които могат да си позволят да подкупят съдиите никога не ги арестуват. My point exactly. Щом никой друг не може да направи нещо, щом като заловят някой наркобос и могат да го пуснат след 1 седмица, щом може да започне да тероризираш млада жена, насред улицата, пред всички, без да ти кажат нищо, то тогава би следвало някой достатъчно смел и умен да вземе мерки. Приеми го като естествена реакция - прочистване на обществото от боклуците. Safiir написа: Виновен е за това, че избиваше невинни хора. За това е виновен. Убил е стотици хора (може би дори хиляди), които не е заслужавало да умрат.
Аз така и не разбрах, откъде вземата тази информация!?1 Къде в анимето се казва, че е убивал невинни хора. "Потенциални убийци" както се изразиха по-горе?!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|