Дата и час: Съб Фев 01, 2025 6:04 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Mx0
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 1:16 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Изображение

Име: Mx0 (エム×ゼロ)

Автор: Yasuhiro Kanō
Година: 2006
Жанр: Action / Comedy / Ecchi / School Life / Shounen / Supernatural

Описание:
Историята започва с ретроспекция - по време на приемното интервю за новото училище на Казуми Тайга е зададен въпрос - какво би направил, ако можеше да използва магия. "Да завладея света" е неговия отговор, който веднага бива последван от невъздържан смях от едно много симпатично момиче. След тези събития в съзнанието на Тайга не остава много - само спомена за момичето и чувството, че то е повлияло за провалянето му на приемния изпит в избраното от него училище. По-късно, разхождайки се около гореспоменатото школо той бива объркан от един от учителите за ученик, който се опитва да избяга от клас и бива "изтеглен" вътре през... мгическа бариера!
От там започват приключенията на Кузуми Тайга - ученик в училище за магия, който трябва да оцелее там без да има възможност да използва такава!

Link: viewtopic.php?t=25886

Последна промяна oversoul на Нед Дек 30, 2007 11:30 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 1:21 am 
Аватар

забавно е, още не съм прочел всичко преведено, но имам чуството, че края няма да е нещо особенно ... нещо което по някакъв начин да ме трогне (още съм под влиянието на края на анимето за Алхимистите :( )

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 1:22 am 
Аватар
Цар Алко

Ами те са до 81ви чаптър, все пак мангата започна миналата година... ;).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 1:27 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Аз пък имам големи очаквания за тази манга - грабна ме почти веднага и (о не, какъв шок, още не мога да го осмисля -) ми харесва повече от Bleach и Naruto :shock: Определено е много забавна :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 1:50 am 
Аватар
Модератор

Само да кажа, че мангата е заплашена от спиране :>. От немалко време е на дъното на SJ заедно с някой други заглавия. И ако сега новите заглавия които започнаха в SJ, покажат потенциал и се задържат, нещата изобщо неизглеждат добре за Mx0 (както и още 2-3 заглавия).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 1:54 am 
Аватар
Цар Алко

Определено крайно време е да спрат PoT, просто тази манга яко я мъчат от доста време. ES21 много ми харесва, но пичовете са до крайната цел(телевизора) и няма да се учудя ако спрат и нея, но все пак мисля, че поне едно спортно аниме трябва да има. Аз лично с интерес следя шотовете, но няма да се разсърдя ако най-сетне вкарат клейморките в седмичния джъмп. Mx0 за мен има още доста потенциал, не са мръднали, а нашия се обучава още. Сетете се първите чаптъри как дадоха картата и на останалите училища, имаше още едно в Япония, както и други в Азия и Европа... Няма начин да не се срещнат ;). Само да не преместят мангата в месечния джъмп ;).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 2:15 am 
Аватар
Модератор

Има потенциал определено. Историята може да се развие много добре, въпроса е дали ще я оставят дотогава. Ниския и рейтинг може да идва от това, че колко чаптъра му трябваха, за да има някакво развитие Казуми. И не се знае дали ще я чакат още, но точно такъв пример е Reborn.
PoT уж по едно време беше обявено, че ще свършва, но незнам какво стана. ES21 имам странното чувство, че просто няма да я спрат(а и тея колко си обещаваха, че трябва пак да играят). Ще принудят автора да я продължи, защото е доста популярна (btw американския дублаж на анимето е ужасен, и го направи да прилича, като за 10 годишни).

edit: Има и още 2 спортни манга в SJ - K.O. Sen и Volleyball Tsukai Gouda Gou

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 11:34 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Според мен не би трябвало да го спират... Все пак е още в началото, пък и историята е доста обещаваща. А ако го все пак го решат да не го издават вече ще е много тъпо :?
П.С.
А къде се намира тази манга класация, защото аз прегледах този ( http://jump.shueisha.co.jp/home.html ) сайт и нищо не намерих - ако може някой да ми даде линк да видя.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 11:57 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

:rant: you sons of ea beatches
8 тона манга, само заради едната корица от 3ти волиум и една оцветена картинка на Луси...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 1:11 pm 
Аватар
Модератор

oversoul написа:
А къде се намира тази манга класация

Това е класацията, както ги подреждат всеки път във списанието. Тя зависи от популяритета и главно от решението на едитора на SJ.
Пример за последния брой:
Issue #06-07
Naruto (Front colour)
One Piece
Bleach
Gintama
Reborn
Urooboe Uroboros ONE-SHOT (center colour)
Sket Dance
Eyeshield 21
Psyren
Muddy
PoT
Poseidon
Neuro
K.O.Sen
KochiKame
Hatsukoi Limited
Samurai Usagi
D.Gray
To-Love-Ru
Yuusha
Mx0
Muhyo
Jaguar

А тук може да видиш, класацията за 2007 година
1.) One Piece with 45 chapters had an average rank of 1.111.
Highest rank was 1, lowest was 3 out of 21.
27 #1 positions, and 11 Top 5 positions.
7 covers and 7 color pages.

2.) Naruto with 47 chapters had an average rank of 2.46.
Highest rank was 1, lowest was 5 out of 18.
10 #1 positions, and 29 Top 5 positions.
7 covers and 8 color pages.

3.) Bleach with 48 chapters had an average rank of 3.55.
Highest rank was 1, lowest was 10 out of 18.
5 #1 positions, and 30 Top 5 positions.
6 covers and 8 color pages.

4.) Eyeshield 21 with 48 chapters had an average rank of 4.59.
Highest rank was 1, lowest was 11 out of 19.
4 #1 positions, and 22 Top 5 positions.
4 covers and 6 color pages.

5.) Katekyo Hitman Reborn with 48 chapters had an average rank of 5.09.
Highest rank was 2, lowest was 12 out of 18.
0 #1 positions, and 27 Top 5 positions.
3 covers and 5 color pages.
Ще прескоча останалите ..
14.) Mx0 with 48 chapters had an average rank of 10.77.
Highest rank was 4, lowest was 18 out of 21.
0 #1 positions, and 4 Top 5 positions.
1 cover and 3 color pages.

От 2008 броевете, най-високото място е 19то. Започна главно да затъва около #46 2007, като дотогава държеше средно ~12 място. Виждаш разликата от тогава и сега. Такаче, освен някой ново заглавие да затъне бързо, изобщо не е добро положението на Mx0

SayanMk написа:
:rant: you sons of ea beatches
8 тона манга, само заради едната корица от 3ти волиум и една оцветена картинка на Луси...

Явно доста хора са на това мнение :>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 2:07 pm 

Хмм...още съм в сравнително началото , но ми допадна...приятно ечи комедия....по-нататък не знам дали става по-зле , но ако е а същото ниво като началото ще си е супер......дано да не я спрат де X_X

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 2:59 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

На същото ниво си остава :) Ама то май това е проблема, май за да бъде успешна една манга трябва да скапят тотално основната идея и да я разводнят на MAX, иначе шансовете и са малки...
@SayanMk
Честно казано тази манга не ме привлича с битките си и заплетените ситуации (въпреки че и те ми харесват), а с комедията и хумора на автора. 100 пъти повече ми харесва да се забавлявам на това, което чета, отколкото да чакам някакъв екшън, който не винаги е качествен както е в повечето шонени.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 3:23 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

m? :? wait, нека си кажа мнението всъщност...
Мангата започна добре, беше супер весела в началото, макар и като нея да има хиляди. Интересно бе с какво ще стане по-специална - ест., щеше да е идиотско, ако не бяха развили каратата на нашият герой, но от хумористична и "просто така се случи" манга, ни пренесоха в екшън света. Последните томове са само и единствено за битките и нарушителите. Дори тренировката бе абсурдно тренировъчна. Потенциалът на женските в тази манга е огромен, но се използва едва НИЩО от него..., а това не fighting манга, или??
На тренировките можеше да има поне едно фенсървис чаптърче, в гората с битките бих предпочел да гледам как червенокосото и Хиираги се въргалят в калта, отколкото как нашия се крие в храстите, които дори не са красиви като Луси..
Зациклянето в екшъна и неизползването на еччито за сила в тази манга я опропастяват. За да стане нещо различно от >>>поредната<<< губивремка, ще е нужно или героят ни действително да се сдобие с магическа карта и от тук насетне да си е магическа манга или друга такава драстична промяна - примерно да се разбере истината за него.

Героите...
Когато главният ни герои е в пинч, и буквално няма какво да направи, изведнъж вади асо от тениската си, без ние да подозираме, че той може да направи това. Да, това асо не решава проблема, но е основа за решението му + това е достатъчно мощно. Тази идейност на героя става леко абсурдна по едно време вече.
Червенокосото е мн красива мацка и трябва да я използват повече =/
Русото е мн готина мацка и трябва да я използват повече =/
Classrep е мн сладка мацка и трябва да я използват повече =/
Хиираги, като главна героиня не прави нищо по-главно от горните няколко, освен че има повече screentime.
Хиираги-папа е бати пича, винаги е готино като е наоколо..
Нее-чан-лолито е готина също
Скейбордистчето е бати пича

Идеята...
Уан-шота, в който нашия все пак има някаква магия и им смъква гащите ме изкефи ужасно много... Ако и в тая манга се случваше по-често щеше да е великолепна..

Прецаканото..
Прецаканото в тая манга съм Аз. х( Отивам си в раздел връзки и гледам ЯК постер, добри коментари, думичката еччи в коментарите - отивам и чета и чета и чета и чета и .... е свърши ли бее o_O 8 тона манга залуду?!!? Кво ечи кви 5 лв, толкова мн мацки МОЖЕШЕ да видя, мм - да ама НЕ видях х(( Всичките тия 8 тона манга за единия постер на 3тия том и едната оцветена картинка на Луси. Всъщност щях и момента в басейна да го броя, ако не беше с толкова LQ =/

Ми тва е от мене... нз... бих предпочел доуджинши по тая манга, отколкото самата нея вероятно... нз до колко ще я чета/следя, ще видиме...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 3:39 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Е, така погледнато си прав... Но аз все пак си мисля, че има време да му дадът златна плочка или да направи някакъв много специален ъпгрейд на МО-то. Разбира се, ако това не стане ще е меко казано малко тъпо.
Абе както казват руснаците - "поживьом, увидим" :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 4:02 pm 
Аватар
Модератор

Казуми няма да получи златна карта, това е вече 100% сигурно или специални ъпгрейди. От тука нататък ще развива MO. Както загатнаха, MO е доста силно и действителните му сили са известни на малко хора.
Това за еччито е вярно, даже за мене това не е еччи.
Мангата принципно не е fighting, може за вбъдеще да стани, но замомента определено не е.
Луси си мислех, че ще играе по-голяма роля, но вече и не се появява толкова. Дошла му идеята на автора за нея, после си променил мнението и я захвърлел. Такава чувство имам.
Хиираги и тя би трябвало, от тука нататък да започне да се развива повече, но дали ще стани е друг въпрос.
Определено има доста персонажи, които са забавни и радват, но не се използват пълноценно.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]