|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 5:52 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Mx0 Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 1:16 am |
|
oversoul |
RyuKo FanSubs |
|
Име: Mx0 (エム×ゼロ) Автор: Yasuhiro Kanō Година: 2006 Жанр: Action / Comedy / Ecchi / School Life / Shounen / Supernatural Описание:Историята започва с ретроспекция - по време на приемното интервю за новото училище на Казуми Тайга е зададен въпрос - какво би направил, ако можеше да използва магия. "Да завладея света" е неговия отговор, който веднага бива последван от невъздържан смях от едно много симпатично момиче. След тези събития в съзнанието на Тайга не остава много - само спомена за момичето и чувството, че то е повлияло за провалянето му на приемния изпит в избраното от него училище. По-късно, разхождайки се около гореспоменатото школо той бива объркан от един от учителите за ученик, който се опитва да избяга от клас и бива "изтеглен" вътре през... мгическа бариера! От там започват приключенията на Кузуми Тайга - ученик в училище за магия, който трябва да оцелее там без да има възможност да използва такава! Link: viewtopic.php?t=25886
Последна промяна oversoul на Нед Дек 30, 2007 11:30 am, променена общо 1 път
_________________ My Music - OverSoul A.K.A Plamen Tsvetanov
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 1:22 am |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Ами те са до 81ви чаптър, все пак мангата започна миналата година... .
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 1:54 am |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Определено крайно време е да спрат PoT, просто тази манга яко я мъчат от доста време. ES21 много ми харесва, но пичовете са до крайната цел(телевизора) и няма да се учудя ако спрат и нея, но все пак мисля, че поне едно спортно аниме трябва да има. Аз лично с интерес следя шотовете, но няма да се разсърдя ако най-сетне вкарат клейморките в седмичния джъмп. Mx0 за мен има още доста потенциал, не са мръднали, а нашия се обучава още. Сетете се първите чаптъри как дадоха картата и на останалите училища, имаше още едно в Япония, както и други в Азия и Европа... Няма начин да не се срещнат . Само да не преместят мангата в месечния джъмп .
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 2:15 am |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Има потенциал определено. Историята може да се развие много добре, въпроса е дали ще я оставят дотогава. Ниския и рейтинг може да идва от това, че колко чаптъра му трябваха, за да има някакво развитие Казуми. И не се знае дали ще я чакат още, но точно такъв пример е Reborn.
PoT уж по едно време беше обявено, че ще свършва, но незнам какво стана. ES21 имам странното чувство, че просто няма да я спрат(а и тея колко си обещаваха, че трябва пак да играят). Ще принудят автора да я продължи, защото е доста популярна (btw американския дублаж на анимето е ужасен, и го направи да прилича, като за 10 годишни).
edit: Има и още 2 спортни манга в SJ - K.O. Sen и Volleyball Tsukai Gouda Gou
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 11:34 am |
|
oversoul |
RyuKo FanSubs |
|
Според мен не би трябвало да го спират... Все пак е още в началото, пък и историята е доста обещаваща. А ако го все пак го решат да не го издават вече ще е много тъпо
П.С.
А къде се намира тази манга класация, защото аз прегледах този ( http://jump.shueisha.co.jp/home.html ) сайт и нищо не намерих - ако може някой да ми даде линк да видя.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 1:11 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
oversoul написа: А къде се намира тази манга класация Това е класацията, както ги подреждат всеки път във списанието. Тя зависи от популяритета и главно от решението на едитора на SJ. Пример за последния брой: Issue #06-07 Naruto (Front colour) One Piece Bleach Gintama Reborn Urooboe Uroboros ONE-SHOT (center colour) Sket Dance Eyeshield 21 Psyren Muddy PoT Poseidon Neuro K.O.Sen KochiKame Hatsukoi Limited Samurai Usagi D.Gray To-Love-Ru Yuusha Mx0 Muhyo JaguarА тук може да видиш, класацията за 2007 година 1.) One Piece with 45 chapters had an average rank of 1.111. Highest rank was 1, lowest was 3 out of 21. 27 #1 positions, and 11 Top 5 positions. 7 covers and 7 color pages.
2.) Naruto with 47 chapters had an average rank of 2.46. Highest rank was 1, lowest was 5 out of 18. 10 #1 positions, and 29 Top 5 positions. 7 covers and 8 color pages.
3.) Bleach with 48 chapters had an average rank of 3.55. Highest rank was 1, lowest was 10 out of 18. 5 #1 positions, and 30 Top 5 positions. 6 covers and 8 color pages.
4.) Eyeshield 21 with 48 chapters had an average rank of 4.59. Highest rank was 1, lowest was 11 out of 19. 4 #1 positions, and 22 Top 5 positions. 4 covers and 6 color pages.
5.) Katekyo Hitman Reborn with 48 chapters had an average rank of 5.09. Highest rank was 2, lowest was 12 out of 18. 0 #1 positions, and 27 Top 5 positions. 3 covers and 5 color pages. Ще прескоча останалите .. 14.) Mx0 with 48 chapters had an average rank of 10.77. Highest rank was 4, lowest was 18 out of 21. 0 #1 positions, and 4 Top 5 positions. 1 cover and 3 color pages.От 2008 броевете, най-високото място е 19то. Започна главно да затъва около #46 2007, като дотогава държеше средно ~12 място. Виждаш разликата от тогава и сега. Такаче, освен някой ново заглавие да затъне бързо, изобщо не е добро положението на Mx0 SayanMk написа: :rant: you sons of ea beatches 8 тона манга, само заради едната корица от 3ти волиум и една оцветена картинка на Луси...
Явно доста хора са на това мнение :>
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 2:07 pm |
Hanabishi_\R/_*cool huh? |
|
|
|
Хмм...още съм в сравнително началото , но ми допадна...приятно ечи комедия....по-нататък не знам дали става по-зле , но ако е а същото ниво като началото ще си е супер......дано да не я спрат де X_X
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 2:59 pm |
|
oversoul |
RyuKo FanSubs |
|
На същото ниво си остава Ама то май това е проблема, май за да бъде успешна една манга трябва да скапят тотално основната идея и да я разводнят на MAX, иначе шансовете и са малки...
@SayanMk
Честно казано тази манга не ме привлича с битките си и заплетените ситуации (въпреки че и те ми харесват), а с комедията и хумора на автора. 100 пъти повече ми харесва да се забавлявам на това, което чета, отколкото да чакам някакъв екшън, който не винаги е качествен както е в повечето шонени.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 3:23 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
m? wait, нека си кажа мнението всъщност... Мангата започна добре, беше супер весела в началото, макар и като нея да има хиляди. Интересно бе с какво ще стане по-специална - ест., щеше да е идиотско, ако не бяха развили каратата на нашият герой, но от хумористична и "просто така се случи" манга, ни пренесоха в екшън света. Последните томове са само и единствено за битките и нарушителите. Дори тренировката бе абсурдно тренировъчна. Потенциалът на женските в тази манга е огромен, но се използва едва НИЩО от него..., а това не fighting манга, или?? На тренировките можеше да има поне едно фенсървис чаптърче, в гората с битките бих предпочел да гледам как червенокосото и Хиираги се въргалят в калта, отколкото как нашия се крие в храстите, които дори не са красиви като Луси.. Зациклянето в екшъна и неизползването на еччито за сила в тази манга я опропастяват. За да стане нещо различно от >>>поредната<<< губивремка, ще е нужно или героят ни действително да се сдобие с магическа карта и от тук насетне да си е магическа манга или друга такава драстична промяна - примерно да се разбере истината за него.
Героите... Когато главният ни герои е в пинч, и буквално няма какво да направи, изведнъж вади асо от тениската си, без ние да подозираме, че той може да направи това. Да, това асо не решава проблема, но е основа за решението му + това е достатъчно мощно. Тази идейност на героя става леко абсурдна по едно време вече. Червенокосото е мн красива мацка и трябва да я използват повече =/ Русото е мн готина мацка и трябва да я използват повече =/ Classrep е мн сладка мацка и трябва да я използват повече =/ Хиираги, като главна героиня не прави нищо по-главно от горните няколко, освен че има повече screentime. Хиираги-папа е бати пича, винаги е готино като е наоколо.. Нее-чан-лолито е готина също Скейбордистчето е бати пича
Идеята... Уан-шота, в който нашия все пак има някаква магия и им смъква гащите ме изкефи ужасно много... Ако и в тая манга се случваше по-често щеше да е великолепна..
Прецаканото.. Прецаканото в тая манга съм Аз. х( Отивам си в раздел връзки и гледам ЯК постер, добри коментари, думичката еччи в коментарите - отивам и чета и чета и чета и чета и .... е свърши ли бее o_O 8 тона манга залуду?!!? Кво ечи кви 5 лв, толкова мн мацки МОЖЕШЕ да видя, мм - да ама НЕ видях х(( Всичките тия 8 тона манга за единия постер на 3тия том и едната оцветена картинка на Луси. Всъщност щях и момента в басейна да го броя, ако не беше с толкова LQ =/
Ми тва е от мене... нз... бих предпочел доуджинши по тая манга, отколкото самата нея вероятно... нз до колко ще я чета/следя, ще видиме...
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 3:39 pm |
|
oversoul |
RyuKo FanSubs |
|
Е, така погледнато си прав... Но аз все пак си мисля, че има време да му дадът златна плочка или да направи някакъв много специален ъпгрейд на МО-то. Разбира се, ако това не стане ще е меко казано малко тъпо.
Абе както казват руснаците - "поживьом, увидим"
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 30, 2007 4:02 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
Казуми няма да получи златна карта, това е вече 100% сигурно или специални ъпгрейди. От тука нататък ще развива MO. Както загатнаха, MO е доста силно и действителните му сили са известни на малко хора.
Това за еччито е вярно, даже за мене това не е еччи.
Мангата принципно не е fighting, може за вбъдеще да стани, но замомента определено не е.
Луси си мислех, че ще играе по-голяма роля, но вече и не се появява толкова. Дошла му идеята на автора за нея, после си променил мнението и я захвърлел. Такава чувство имам.
Хиираги и тя би трябвало, от тука нататък да започне да се развива повече, но дали ще стани е друг въпрос.
Определено има доста персонажи, които са забавни и радват, но не се използват пълноценно.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|