Дата и час: Вто Фев 11, 2025 1:32 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 11:56 pm 
Аватар

Perfect-Blue написа:
reformer написа:
дъното като марка си е добре, чипсета му е скапан, в смисъл по добре е P35, а с рамта няма да имаш проблеми (при положение че си вземеш 2180). предполагам знаеш че хитачитата са бившите IBM-и, за видеокартата - не бих си купил нещо на ati, за момента са много зле, по добре една 8600гт на 512ддр2 или на 256 с ддр3. но ти си знаеш най добре закво ще го ползваш компа и кво ти трябва.....

ps. доколкото знам 2600 като производителност е ~ 8500, ама със сигурност е по зле от 8600гт

reformer,за половин час прочетох из нета неща,обратните на които казваш ти.Чипсета му е "скапан" до толкова,ако го сравняваш с X38.Иначе това дъно е много добро отношение цена-качество,и има много добра възможност за клок (която аз няма да ползвам).
А аз не бих си купил нищо на Нвидиа,сега съм с GeForce,бил съм с ати,и за това което ми трябва да на мен - видеообработката - nVidia не могат да си оправят драйверите,а 2600XT е като 8600GT като производителност ,може на някои игри да е по-слаба,на други да е по-добра от ДжиФорса,но най-важното - по-евтина е,а върши съштата работа,плюс по-добра видеообработка.

най-голямото ми колебание сега е за хард-диска,и не мога да реша каква марка да бъде.Температурата не ме притеснява особено,тъй като ще е на отворена кутия и един вентилатор ще го духа постоянно,главното държа на това,да не ми гръмне и да ми замине информацията.А това нещо може да стане при всяка марка HDD,независимо дали 100 човека ползват тази и тази марка,може да се окаже,че аз ще съм 101-вия,на който ще му се случи това.

аве аз нв съм чувал лоши неща за хитачитата (дори точно обратното), но ти препоръчвам сиигейт те са най-добрите, а относно РАМ-а Кингстън са правилния избор според мен.

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2007 12:08 am 
Аватар

За кингстъна съм съгласен и аз само че както един приятел ми каза преди няколко месеца, защото е много популярен и са наизлезли много пиратски памети, така че ще ти трябва само късмет. За сийгейта по горе писах имам един на 3 години и през това време почивка не е видял :) но просто малко стържи :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2007 10:20 am 
Аватар

thewizards написа:
За кингстъна съм съгласен и аз само че както един приятел ми каза преди няколко месеца, защото е много популярен и са наизлезли много пиратски памети, така че ще ти трябва само късмет.

Затова се купува от правилното място, които внасят от който трябва.
На всичко се правят и фалшиви варианти. Затова човек ако знае от къде да купува няма проблем.
Също Кингстон имат доживотна гаранция, ако фирмата я признава пак нямаш проблеми.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2007 2:22 pm 
Аватар

anAngel написа:
thewizards написа:
За кингстъна съм съгласен и аз само че както един приятел ми каза преди няколко месеца, защото е много популярен и са наизлезли много пиратски памети, така че ще ти трябва само късмет.

Затова се купува от правилното място, които внасят от който трябва.
На всичко се правят и фалшиви варианти. Затова човек ако знае от къде да купува няма проблем.
Също Кингстон имат доживотна гаранция, ако фирмата я признава пак нямаш проблеми.

:nod: точно така :P :P :P :P

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 25, 2007 2:30 am 
Аватар

Aко ще си ползваш компа за игри ти препоръчвам ТАЗИ видео карта, на същата цена е като тази, която ти си избрал... Ъъъ... не се сърди, но процесора който си избрал е просто УЖАСЕН... да евтин е, но ще се скапе много бързо... ако можеш да отделиш повечко пари за процесор... ТОВА е много добър... звяр XD... a за рам ти препоръчвам да си вземеш две от ТЕЗИ платки... от дъна не разбирам достатъчно, че да тръгна да давам съвети така, че... някой друг ще те посъветва за тях... а хард и захранване... не ми се търсят... гледай да вземеш по-скъпи, че да не се налага да ги сменяш, че в днешно време компютрите се скапват бързо...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 25, 2007 3:27 am 
Аватар

Абе влизаш в www.kaldata.com форума и там питаш...казваш пари и за какво ще се ползва компютъра и те ще те посъветват...много са разбрани пичовете :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 25, 2007 1:37 pm 
Аватар

Благодарени на dksan току що обърнах внимание на това какъв процесор сикаш да си взимаш Perfect-Blue. Писал си Core 2 Duo но спецификацийте и дори името на модела са за Dual Core процесор: Линк
Да и 2те серии: Core 2 Duo и Dual Core ползват еднакви ядра - conroe. Но Dual Core е по-орязан - по-малко кеш, по-ниска шина, по-топъл.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 6:16 pm 
Аватар

Мога малко да помогна за видеокартата... пише, че се равнява на GF7600 и 8600, а всъщност разликата между тези 2те е само DX10-ката.
Общо казано от 8600 няма никакъв смисъл, защото е бая по-скъпа от 7600, а има само един DX10 повече (при който ще играете DX10 игрите със най-много 6-7 fps).
Аз на твое място бих избрал GF 7900, в момента е около 200 кинта и е най-изгодна от цялата GF серия : )

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 1:23 am 
Аватар

Perfect-Blue написа:
Малко се разрових и намерих това :
"Dual core is simply a generic term referring to any processor package with two physical CPUs in one. The Pentium D, Core Duo, Core 2 Duo and Athlon X2 are all current CPUs that have dual cores in one package."

Това е колкото верно гледано само по себе си колкото и грешно гледано като серия процесори с това име на интел.
По-горе писах каква е разликата м/у Core 2 Duo и Dual Core серийте. Може да имат и някоя друга инструкция като например виртуализацията при Core 2 Duo но това са основните разлики. По-долните серии (Pentium D и Core Duo) няма смисъл да ги гледаш.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]