Дата и час: Пет Фев 07, 2025 9:59 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 7 [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Смъртно наказание?
 За  53%  53%  [ 55 ]
 Против  47%  47%  [ 48 ]
Общо гласове : 103

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2007 5:37 pm 
Аватар

За смъртното наказание съм. Общо взето съм съгласен с Саян.
Затворите явно дори българските на са чак толкова лоши щом се намират хора на които да не им се излиза от там. Разбира се всичко зависи от начина на мислене на определения човек.
Все пак просто като си помисля какво бих искал да е наказанието за някой ако изнасили бъдещата ми дъщеря или убие бъдещия ми син определено бих предпочел смъртта.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2007 7:08 pm 
Аватар

Против. Защо?

1. Отнемането на човешки живот по този начин е просто.. недопустимо.
2. Ако индивидът се е провинил чак толкова много,има и по-лоши наказания от смъртта :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2007 9:49 pm 
Аватар

"Против".Смъртта е гадна в всичките си форми.
Когато умреш всичко свършва.Край.Не можеш да дишаш повече.Не можеш да ядеш,да виждаш и да гледаш анимета ако искате.
Гандалф добре го е казал: "Не бързай да съдиш,защото е лесно да се убие някой,но не можеш да го съживиш.Никой не знае кой е достоен да живее и да умре."(или нещо такова)
И
animefen2007 написа:
Ако индивидът се е провинил чак толкова много,има и по-лоши наказания от смъртта :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2007 10:08 pm 
Аватар

ся се сетих нещо...

имаше в вестника преди време една статия за някакъв дето живеел при баба си и дядо си... и един ден решил и заколил баба си. Вместо веднага да го заколят него (както би било по добре според мен) те му направили тест за лудост. Оказало се че не е в час и затова го върнали. На другия ден момчето заколило и дядо си.

Освен това всеки един ненормалник оставен жив е потенциална заплаха. Не всички са с доживотна и така след като го освободят винаги може да поправи грешките си :doom:

В Death Note - Kirra да не затваряше престъпниците, не той ги унищожаваше, защото това е единствения начин.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2007 10:44 pm 
Аватар

аз съм за защото е по-хуманно от алтернативата - доживотната присъда

Every fight is a food fight if you're a cannibal
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2007 11:30 pm 
Аватар

Смъртта е леко наказание.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2007 11:48 pm 
Аватар

Ми поскоро за.
Писнало ми е някои системно пиян шофьор, да помете с рейса си 1 спирка и после да се оправдава с "изпох само една чашка". Някои изнасилвач след като го хванат да каже "тя се беше облекла предизвикателно". За сериините обиици да не говориме. Има си хора които трябва без съд и присъда на място. Баба ми и дядо ми през 85 та са били в саудитска арабия. Там справедливостта е била на площада пред джамията. Изнасилвач (по 1 на месец за града примерно) директно му режат оная работа.
Крадец - ръката.
Разправял ми е че когато си е заклщчвал колата и врата местните му се смяли.
Не като тука затварят ги в затвора и след 2 години ги пускат за добро поведение или защото е пълен.
От друга страна доживотен затвор без право на помилване също е гадно. Но при това положения рано или късно затворите ще станат на големина като студенски град.
Затва Хан Крум. като потече реката от кръв ще се замислят циганите дали да бърникат по чантите на хората по рейсовете или наркоманите да разбиват къщи за да продават покъщнина.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 12:21 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Против. И да го убиеш и да не го убиеш файда няма. Пък винаги има опасност да се окаже невинен човека. Има доста случаи когато хора осъдени за убийство след 10+ години се доказва, че са невинни. И в крайна сметка важното е такива индивиди да се махнат от обществото. Което нещо става повече от адекватно и с доживотна присъда.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 2:45 am 
Аватар

По-добре да седи 40 години в килия метър на метър, без прозорци (ако е като нашият затвор в Пазарджик ще ходи по нужда в кофа :twisted:). В която да седи свит и да мисли за постъпките си. Тогава сам ша си прегризе езика за да умре :twisted:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 2:48 am 
Аватар

Ishy написа:
По-добре да седи 40 години в килия метър на метър, без прозорци (ако е като нашият затвор в Пазарджик ще ходи по нужда в кофа :twisted:). В която да седи свит и да мисли за постъпките си. Тогава сам ша си прегризе езика за да умре :twisted:

МАЛИИИ кво злобарче :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 2:50 am 
Аватар

Против ... кой си ти че да определяш какво да направиш с живота на някой друг ? Никой ... нямат право .. ех каква система .. >.>

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 3:09 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
за^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 4:53 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Кво се правите ве :twisted: , в човешката природа е да сме кръвожадни ^^, няма нищо лошо да поразпуснем инстинктите, и да трепем всеки който ни вреди :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 1:45 pm 
Аватар

Hinata_Foxy написа:
Против ... кой си ти че да определяш какво да направиш с живота на някой друг ? Никой ... нямат право .. ех каква система .. >.>

Ти никои , ама система определя правилата, аз сам за подари множество причини голяма част посочена от саиан.
И тфа за килията и затвора е адски тапо .............. има хора които убиват само и единствено да са в затвора .... Цитирам престапник "Неска ма пуснаха и ся кфо да работя ли ??? М неее ще престъпя закона пак и ще ме хранят ще има каде да спя " .... Че извиняваи ама затворите в България са По-хубави от сиропиталищата ..........
А пак и затворите са допълнителна тежаст за обществото ...... Затова смърт поне после няма да го мислиш

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 3:16 pm 
Аватар

ЗА , но не по политически причини :lol: (уточнявам - да няма смъртно наказание, издадено по политически престъпления, че тогава си е таковало мамата :twisted:
)

Аз съм на мнение, че трябва да има, макар и рядко да се издава, все пак да съществува като вариант. Идеята на смъртното наказание e много проста - не прави това, защото ти си следващия на бесилката. Смъртното наказание няма да върне отнетия живот или чест на жертвата, но може да спаси нечий друг такъв в бъдеще.

А специално за тези дето използват* ножове в бой, трябва да се измисли такова назание, че да плачат на съдийте за смъртна присъда :evil:

*естествно изключвам когато е при самоотбрана

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 7 [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]