|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 10:18 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Нова столица на България? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Дек 27, 2007 5:39 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2.gif) |
Tra[n]ceR |
Let there be SPAM! |
![Let there be SPAM! Let there be SPAM!](./images/ranks/admin.gif) |
Регистриран на: Съб Юли 16, 2005 8:28 am Мнения: 19347 Местоположение: Out of Space
|
Нова столица на България около Угърчин и Луковит?
Да се построи нова столица на България около Угърчин и Луковит предлага екип с ръководител Юрий Бибин - Президент на AMEXIM Co. - American Export Import Company, WI, USA и "ИНФОРМКОНСУЛТ" - България. Идеята трябва да се подложи на общонационален референдум. Тя ще бъде оповестена официално за първи път на 28 и 29 януари на Press and media center в София. Инициативата за нова столица е многоцелева операция, твърдят нейните създатели. Тя не се ограничава само до изграждането на нов град, в който след преместване на президентската администрация, законодателните и изпълнителни структури, държавните институции и част от населението на София и страната ще стане новата столица на България, но и с постигането на цели от общонационално значение. Една от тези цели е спирането на миграционните процеси. Много села са почти напълно обезлюдени, такава е тенденцията и в по-малките градове, дори такива с население около 40 000 жители. Като следствие една значителна част от населението в провинцията се насочва към по-големите градове и основно София. Миграцията към София ще продължи с "лавинен ефект".Не се изисква особена прозорливост, за да се види, че в близките 5 години градът ще достигне до ситуация, непозволяваща нормалното му функциониране и неосигуряваща нормални условия за живот.
При анализ на териториалните възможности за изграждане на новата столица, изборът на Юрий Бибин е Ловешка област и по-точно - територии от общините Луковит и Угърчин. Теренните условия са сравнително подходящи, а съществуващата пътна инфраструктура - удовлетворителна. Същевременно от земеделските земи в Луковитско около 160 кв.км са необработваеми, подобна е ситуацията и в Угърчин, което няма да ограничи приходите от земеделие и животновъдство, твърди Бибин.
Районна устройственна схема - изглед
По подробна информация за това има на този линк http://www.pressandmediacenter.net/new_capital.html
До 27 януари, всички са свободни да изпращат своите мнения, идеи, препоръки и становища, които ще бъдат обобщени и оповестени по време на пресконференцията, на адрес:
nc@pressandmediacenter.net
Какво мислите по въпроса?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Дек 27, 2007 6:16 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=9353.gif) |
yyh |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Вто Май 15, 2007 2:04 am Мнения: 170 Местоположение: Пловдив
|
Top4o написа: :o "преместване на часта от населението на София и страната" - това ми прилича на copy-paste ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) А аз да си призная, докато не видях сега картата, не знаех къде се намират Угърчин и Луковит (първото не го бях и чувала - но това не е прецедент, аз по принцип съм МН зле с географията..) ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Луда работа.. Абе ще чакам да го оповестят наистина официално и ако го пуснат по бТВ новините поне ще се посмеем цялото семейство дотогава ще запазя веста, че местят столицата в тайна:D
x2
_________________ Коцето е тлъст сом
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Нова столица на България? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Дек 27, 2007 7:28 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=849_1267017977.png) |
GoDSmAcK |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 8:33 am Мнения: 4133 Местоположение: The frontline
|
icohp написа: Ми не виждам нищо лошо ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
x2
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|