Дата и час: Пет Фев 07, 2025 3:20 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 4 [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Кое повече ви харесва цялостно
 Bleach  58%  58%  [ 82 ]
 D.Gray Man  42%  42%  [ 59 ]
Общо гласове : 141

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 29, 2007 11:10 am 
Аватар

Не ни мислете за хейтъри на Блийч,просто си казваме мнението...
Още няколко прилики:
Ичиго и Ален са на 15 години и имат що годе еднаква ценностна система
Крос и Урахара са двамата учители,които бутат учиниците си между шамарите и после в последния момент ги спасяват
Акумите и холоуите са грозни...
Ишида и Канда са тези,които спорят с главния герой и имат различно мнение...
Гадните герои и в двете анимета са и от добрите и от лошите...
И аранкарите и Ноа имат човешка същност...
Кон и Реро/Рело/ - говорещите предмети,които оправят деня ни...
Иноуе и Линали са крепителките на главните герои.Пример Иноуе: "Куросаки-кун,Куросаки-кун..."/това дразни/ , Линали:"Ален-кун,Ален-кун..." /това е поднесено с изключителен драматизъм и сълзи/
Хуморът в ДГМ е доста по-добър от този в Блийч...
ДГМ е пълен с драматични моменти -в Блийч има само два/когато умира майката на Ичиго и когато Иное се сбогува с него/
В ДГМ има повече смърт ..повече загадки...по-мрачна атмосфера
Ален и Канда са просто конфликната точка.... хД...разговорите между Ичиго и Ишида са лекоо изтъркани...
Аз лично сравнявам двете манги за да избегна в едното аниме има еди-си-колко филъра,а в другото 2/3...

Следват световете...
ДГМ се развива в един свят... нашето ново време + измислица
Ходят в Китай,Япония,Франция,Индия....т.н. - красиво нарисувани, въпреки че не се спира много на детайлите
Блийч - 3 свята /местности/ нито един от тях не е разгърнат
Ходят и в трите и виждат само по един град...при такъв потенциал си е направо разхищение...
И двете анимета имат предостатъчно много герои ...

:!: :!: :!: Блийч историята е като пълнеж между отделните битки...т.т
И двете анимета се отличават с приемливи техники и умения
При ДГМ има някакво развитие на персонажите и на взаимоотношенията между героите- в Блийч няма такова
Историята на Блийч е Боза...

Това е може би най-слабото място на Блийч....и понеже обичам да чета/гледам нещо с повечко свързаност ДГМ взема моят глас :love:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 29, 2007 11:40 am 
Аватар

За ценностната система не съм съгласен. На Ичиго не му пука за холоу, докато Ален избива акума именно заради тях. На Ичиго не му пука особено за Айзен-чама, докато Ален изпитва съвсем неподправена ненавист към Сеннен Хиокшаку.

Аранкарите поначало са някакви неща, които водят трети живот - сиреч, един аранкар първо е живял като много хора на земята, после като холоу в Хуеко Мундо, и после като аранкар. В тях има човешки признаци, които обаче са леко лишени от логика, при положение че те са съвкупност от души - би трябвало да са доста по-раздвоени.

Ноа са си в огромна степен хора, изкривени от обстоятелствата и от близостта си с Херцога.

За разлика от Линали, Иноуе е почти абсолютно безполезна в битките, а когато прави нещо, е по-смешно и от изявите на Сейлър Муун. Освен това, Линалии не е просто крепителка, тя се бие рамо до рамо с Ален и пътува заедно с него, така че може да се каже грубо, че нещо между Рукия и Иноуе.
Ишида, за разлика от Канда, е съвсем не на място, щото е нито шинигами, нито някакъв друг особен леймър, а напротив, води се враг на шинигамитата - и въпреки това се бие с тях. За разлика от него Канда си е на мястото, член ан Ордена е, а Ален е новият, който идва от майната си.

Крос и Урахара са отвратително различни. Урахара е весел, и не би могъл да мине за ментор, ако не обясняваше някакви си неща. Той не е класическия учител, по-скоро някой, който дава съвети. За разлика от него Крос е маниак, налита на жени, пие, мърсува, въобще, Д.Грей-мен варианта на Хико Сейджуро 13.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 29, 2007 11:44 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
crazy_little_crow написа:
Историята на Блийч е Боза...

мод ме подкрепи :spinin: (макар и яои фен :dull: )...ама ме подкрепи :spinin: :spinin:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 29, 2007 12:05 pm 
Аватар

Всъщност не съм точно съгласна....Ичиго стана Шинигами за да защити някого...
на Ичиго му пука за Холоулите, защото един от тях е убил майка му...
и съответно се старае да ги избива за да не убият някои друг...няма да ги остави да си се разхождат по улицата
И да на Ичи вече му пука за плановете на Айзен- при положение че е направил Аранкари и отвлече Иное
И той и Ален не убиват други -шинигамита , аранкари - или в ДГМ Ноа-та
Ален не изпитва омраза към Графа.... :o ....това от къде падна
---
А това че Иное нищо не върши си е доста вярно...е поне може да лекува
но както казах в Блийч най-интересното са битките...
---
Ми то и Крос не е точно учител на Ален... щото реално не го учи на нищо
просто го кара да му плаща дълговете...-_-"
Дадох ги за пример защото и двамата крият инфо... и чак накрая решават да разкрият нещо/обикновено нашите герои сами са си дали сметка затова вече/
или инфото им е много необходимо да го получат
И двамата са развей прах-- :P --and they are so cute :love:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 06, 2007 12:21 am 
Аватар

Цитат:
Ален не изпитва омраза към Графа....

Как бе, в Арката щеше да му скочи ей така... Всъщност Херцога е единствения, който Ален мрази и не се опитва да си обясни що е зъл...

Много тъпо и необяснимо е защо Ичиго с лекота избива десетки холоу, обаче остава живи разните му арранкари, като те не са много по-различни. Дам, приличат на хора... бааа... Е да де, то Ичиго си е леко глуповат в някои отношения.

Всъщност, на Ичиго му пука за Айзен доколкото това касае някой от неговите приятели - той се втурва в Хуеко Мундо за да спаси Иноуе, през шикая му е за Айзен-чама.

---------

Мдаам, но пък, макар и само загатнато, е явно, че Крос е учил Ален ра разни неща, свързани с Иносенс, или по-скоро с акума и какво представляват.

ПП: Едно безумие в Блийч, което не мога да проумея - как всички енергийни рейндж атаки са суперсилни и почти крайно безмислени - Серо, Гетсуга Теншоу, умението на шикая на Урахара... Тъпо е мечоносци да мятам топки енергия, които да са в пъти по-силни, и да не вършат никаква работа. Ичиго е побеждавал с Гетсуга Теншоу напълно само във филърите, например.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 06, 2007 7:25 am 
Аватар

D.Gray-Man...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2007 11:26 am 
Аватар

много ми е трудно да реша кое от двете да избера - и двете анимета ги следя редовно всяка седмица! и все пак:

+ Bleach: в белината ме кефи арта, sword-play-a и героите. най-вече героите, има уникати като Урахара, Чадо, Айзен-сама Хитсугая, Биякуя, Нел - това са култови герои. Имаше няколко епизода(дори някои от филърите, като този за иккаку и училището по кендо), които просто ме грабнаха, например 146, където ичиго се запонзава с Нел, ме скъса от смях.

- Bleach: недостатъчно real-world action - много дразни как упорито не развиват историята в нашия свят(може би затова и толкова ми хареса филма); голяма част от филърите дразнят, най-добрият пример е баунто филъра; част от героите са ужасно дразнещи с еднотипното си поведение - ичиго(пълен идиот, докато не дойде време за битка, когато няма чак такава промяна), иноуе(ако нямаше големи бомби, нямаше да е в това аниме), ишида(mr. know it all) и др. Капитаните от Сейрейтей са супер слаби.

+ D.Gray-Man: изключително интересни истории, мрачна атмосфера, наистина задълбават в това какво е да загубиш някой любим. Главният герой се оказа, че не е чак толкова супер силен още в началото. Спомагателните герои са готини... за спомагателни герои, може и по-добре. Розовия фестивал в 40 и някой си епизод беше голям повод за гордост. историята се развива само в нашия свят.

- D.Gray-Man: Ален си ъпгрейдна ръката съвсем в началото - можеше това да се забави поне с още 10 епизода. акумите са изключително грозни. филърите по едно време почват яко да дразнят. хуморът куца.

Много труден избор, но все пак - Bleach печели с фото-финиш!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2007 11:52 am 
Аватар

То не че Холоулите са много красиви -_-"
Цитат:
- D.Gray-Man: Ален си ъпгрейдна ръката съвсем в началото - можеше това да се забави поне с още 10 епизода. акумите са изключително грозни. филърите по едно време почват яко да дразнят. хуморът куца.

Това не беше минус а плюс поне за мен....Ичи направи Банкай в 60 епизод...ако
трябваше така да чакаме и за Ален да ъпва по ниво на всеки 60 епизода... :roll:
Второ ДГМ не е направено да е смешно аниме.... :roll: ...
Трето филърите на ДМГ-то бяха в пъти по-добри от тези на Блийч....
Примерно трите епа битка между Тики и Дейша са филъри -но изобщо не им се забелязва :roll:
А да не говоря за арката с баунтото и някои епизоди ,които явно опитваха да бъдат смешни но не бяха :roll: -на които заспивах

И много голям плюс на ДГМ -героите се развиват :!:
В Блийч Ичиго си е Ичиго-Бякуя си е Бякуя и толкоз...каквито сме ги видели в началото такива си и остават

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2007 12:52 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

clc, nem.. ще ви убия докъто не умрете :hmm: Не забравяйте в кой раздел сме! Сравненията и аргументите ви падат с над 50%... че и нанасят спойлер демидж на хората :roll: За мангата може да се пусне друга тема - в манга раздела :roll:

______
Блийч вече ми е много далеч от това което беше преди филърите. Нито хумора ми харесва, нито анимацията, нито развитието на историята. Все едно гледам наруто, просто - се вижда как някой си гълта пари от тия точения. Последните епизоди хореографията е пагобна!! Толкова тъпи битки по-добре да не ги и показват =/ Вече никой не си ползва меча в тва аниме или ако се опитва то няма нищо общо с нормален меч...
А в сивия човек битките стават все по и по-грандиозни. Баси, дори само тия тренировки на Алън с онова ... готиното .. пазача дето е, са мнннн по- swordsplay отколкото в Блийч е имало за последните 50 епизода :roll:

CLC изтрих мойте мнения със спойлерите~~ гоменасай ~~ ^^"

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2007 3:33 pm 
Аватар

ами аз съм голяма привърженичка и на двете анимета и чесно да си кажа и в двете анимето сюжета е от изтъркан претъркан и въпреки и двете анимета са много яки в този случай ще кажа че обстановката на Д ман е много яка ама пък арта на блййч е много як .....и все пак ще кажа ДА за блййч и да за Д грей :mrgreen: :mrgreen:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 1:01 pm 
Аватар

Цитат:
Вече никой не си ползва меча в тва аниме или ако се опитва то няма нищо общо с нормален меч...
А в сивия човек битките стават все по и по-грандиозни. Баси, дори само тия тренировки на Алън с онова ... готиното .. пазача дето е, са мнннн по- swordsplay отколкото в Блийч е имало за последните 50 епизода

по дяволите това нем ога да измисля как да го оборя - прав си тука... блийч избяга мнооого далече от началната идея.

а иначе блийч сега е трудно поносимо, както сега в наруто нищо не се случва, така и в блийч действието е малко, нарядко, и изпъстрелно с филъри, което вече взема наистина да ме дразни.

А за сивия човек - много ме кефят битките на онова със сабитевместо ръце(много готино оръжие) срещу нашия човек, но другият фронт на кораба не е чак толкова забавно - левел 3 срещнахме и по-рано в анимето, към 20-ти епизод, и бяха лесно победени 3 левел 3-та, а сега героинята се мъчи с един? не ми струва логично.

Въобще сивият човек е изпълнен с нелогизми и неяснотии, които ме дразнят - за сравнение, в блийч всичко е много по-открито.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 8:46 pm 
Аватар

Нормално е за анимета със 100+ епизода да се развива действието бавно , то това е логиката на аниметата с много епизоди (като изключим филърите).Немога да кажа че действието в Блийч се движи бавно , като се има в предвид че го изгледах на един път до там дето свърши SS arca и след това трябваше да чакам по седмица за епизод , забелязах че имаше отделни 2-3 епа филъри иначе боунто арка ми хареса и след това си го следя всяка седмица.Д-Грей ман го изгледах след 30 и някой епизод и ми се видя много еднотипно и следващата седмица немаше и нов епизод и замина със се папката в кошчето :D от тогава. На Блийч даже не забелязвах кога са филари и кога не, но докъто ми рисуват красиви банкаи и хубави битки филарите могат да се преживеят , а след като разбрах какво точно е филър и почнах да гледам Д-Грей ман чесно да кажа всички епизоди ми приличаха на филари.За мен хубаво аниме ти става тъпо след като почнеш да четеш мангата - на блийч почнах да чета и като знам какво ще се случи ми убива интригата от анимето, добре че успях да се спра да я чета.
Хората са се надъхали от 60 епизода качествен нон стоп бой в блийч и ся като няма всеки епизод бой ,така е и при Наруто и са почнали да четат мангата- нормално е да ти затъпее като знаеш какво може да очакваш и ако не ти харесва да кажеш че е затъпяло или действието се развива бавно, а до колкото до историите и на двете анимета са ми еднакво тъпи и еднакво интересни , въпросът е че блийч ми е уставило по-добро впечатление като цяло , ако пусна на някой дето си няма понятие от аниме блийч и д-грей ман , ще ги изгледа на един дъх и 2те обаче 90% съм сигурен че ще определи блийч за по -доброто.

Някой беше сравнил по горе покемон с блийч , а ми вижте главния злодей в Д-Грей ман и пак ми кажете , същия умник дето ми е преправил некви реплики на героите от блийч и ми вика че 2/3 са филари само глупости имам чуството че говори и не е гледал анимето вопще , добре че поне приятелката му има вкус :roll:
Глас за блийч , макарче и двете заслужават да се гледат

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2007 12:16 am 
Аватар

Цитат:
качествен нон стоп бой

Макар винаги да съм твърдял, че Блийч си струва само заради тепането, няма никакви 60 епа качествен бой. Качествения бой е най-много десет епизода, до баунт арката.

Д.Грей-мен странното е, че много епове, които изглеждат като филъри, не са, и обратно.... Не знам как са ти се стрували филъри, явно много манга четеш...

На Блийч пък е отвратително ясно кога са филъри, то баунт арката направо си крещи "Мен Тите Кибо не ме е барнал, и ега ще ви напълня главите с простотия". Плюс това, битките досега си остават тъпи, с няколко малки изключения (всъщност, 3). Готините битки почват сега - а аз гледа анимето, за да видя мангата анимирана.

Това си е лично мнение де, не се впрягай.

ПП: Сри за спойлерите, не усетих, че не е спойл-фрии темата.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 1:21 am 
Аватар

Блийч беше за мен идеално до спасяването на Рукия.Даже тогава си мислех,преди момента,в който се появи Айзен(бтв беше елементарен неговия образ),че ще е най-добре да направят още петнадесет епизода с разкрития за Ичимару,да го победят или там,каквото ще му правят и да отърват Хинамори от мъките й наречени живот.Обаче нейсе...Айзен реши,че трябва да докаже,че е елементарен и се появи,като умаловажи вечния Банкай на Хитсугая,прибра си Ичимару ,показа на ичиго,че не струва и айде...Запраши към небесата.И после тея баунто.Аз просто минавах епизодите за по три секунди от ужас.Само дето имаше някакви битки,които също не можех да проумея.До вчера ичиго и компания бяха враг номер едно,а след това изпускат по петнадесет пъти едни и същи нови врагове,но вече са приятели.Мислено,мислено и недоизмислено.
Това,копето харесвах на Блийч е,че се развиваше бързо и имаше повечко екшън.Не знам защо,но не обичам аниметата с твърде наситени драматични моменти.Май съм си объркала пола.харесваха ми и образите,и идеята.Пък и образите.Мен лично ми харесва,че не се променяха радикално.Точно в това им е чара.
Обаче за хиляден път се доказа,че много хубаво не е на хубаво.Тъй и не се разбра тези Шинигамита какво аджеба представляват.Почваха една история и не я довършваха или пък ти пъхаха някаква съвсем не нужна(Мацумото и Ичимару ги за*аха някъде,но пък трябваше да разберем за нараненото его на Сой Фонг).
А сега с това Хуеко Мундо и Иноуе.Не стига,че мацката е пословично глупава и безполезна,ами трябва и да ни занимават с неосъзната й същност.Много го мразя тоя тип персонажи,а винаги има по един.Както имаме и по един безумно скучен Ишида и още по-противен Чад.Въобще хората малко изидшат,Шинигамитата са перфе от капитан до трети офицер(в 11 и петия),останалите май с дървена пръчка да ги пипнеш и..Аранкарите няма да ги коментирам.Еспадата поне са някви яки,обаче как се появиха Аранкари с добри души и досега не ми е ясно.Но сега се задават някакви човешки изпълнения.

Колкото до Сивия човек.Отдавна съм се отказала от идеята да разбера философията на главния герой в едно аниме/манга.Просто си я приемам.Не е лошо,но просто мен ме побъркват този тип мрачни анимета,наситени с такава доза драматизъм.А пълната липса на естетически поносими бед гайс е пагубна за окото ми.Поне се развива бързо,макар да върви и неясно и нелогично.Не,че ми пречи,харесва ми самото аниме,но заедно с всичките си несъвършенства Блийч си ми е на сърце.

ЕДИТ:Нещо съм била надрусана като съм го писала това.В интерес на истината в момента Сивия ми е на светлинни години пред Ичи и ко.След като прегледах наново епизодите без филърите(изключая Дейша-Тики,което си беше малко по историята,малко филър) просто си ми влезе по кожата.Даже не ми е толкова драматично...По-скоро едно такова-завладяващо.

Последна промяна Zenith на Сря Яну 23, 2008 12:21 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 1:27 am 
Аватар
Цар Алко

Не мога да ви разбера само Shippuuden ли ви е базата за сравнение(абсолютно не става за това, просто няма прилики с аниметата по темата)? Аз пък казвам, че сега Сивия человек и Белината человек са на един кантар спрямо епизодите. До момента Gray-a е на 63ти епизод и е еднакво толкова добър колкото до 63ти на Bleach. Друг е въпроса как нататък се развива мангата, само ще ви дам жокер, че сивокосия печели в бъдещите епизоди ;).

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 4 [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]