Vagabond Мангака: Иноуе Такехико (авторът на Slam Dunk) Жанр: екшън, приключение, драма, исторически сейнен Възрастова група: 17+ Година: 1998 / Излезли томове: 28 - все още излизат
Описание: Шинмен Такезо завлича неговия приятел - хедониста Матахачи на война, за да търсят величие. В битката при Секихагара, която бележи началото на ерата Токугава, те са на губещата страна и едва успяват да оцелеят. Пътищата на двамата се разделят, когато приятелят му преспива с друга жена и зарязва своята годеница, а Такезо избира пътя на меча, желаейки да е най-великият войн под слънцето. Такезо е на път да стане един от най-великите самураи в историята на Япония - Миямото Мусаши...
Лична оценка: Базирана на романа "Мусаши" на Еижи Йошикава, мангата "Вагабонд" е шедьовър, който не отстъпва на други сериозни литературни произведения. Рисунъкът е невероятно детайлен, героите са нарисувани реалистично и нетипично за повечето манги. Въпреки това сцените не изглеждат претрупани и са лесни за проследяване. Героите са разнолики и многопластови. Единствените недостатъци са може би малко по-бавното темпо на развитие на действието, което е типично за много сейнен истории, и сериозната тематика на мангата, в която почти липсва хумор.
ПП: Още един недостатък - има само 1, 2 сладки мацки, които не могат да се доближат по 'смексинес' до бишонени като Мусаши... ;/
В момента дърпам 240... я, свалил се е. Все пак, да отворя темата.. Та така, сейнена е страхотен, а автора демонстрира с Мусаши и Коджиро че може да рисува и в стил, различен от обичайния му свръхреалистичен...
Но пък... последните глави - ако сте чели коментарите на сканекипа накрая на 239 "Вече не помня за какво беше тази глава"... нататък "Беше за това как Мусаши коли хора, налиии?". Сега си отварям 240-та да видим малко промяна. Ура, дългото колене свърши
Последните чаптъра вече всичко се размаза - то разбирам идеята на inoue за велика и епична битка 1вс70, ама чак толкова да се протачи... Чак е изнервящо. Ако обаче вместо да се бие с някви пълни weaklings (YOSHIOKA дамммм , yoshioka - пак са зле....) ако се беше изправил срещу sasaki Kojiro и се биеше с него толкова чаптъра, колкото беше битката срещу 70-те, щеше да бъде 48975 пъти по яко. С нетърпение очаквам този сблъсък, въпреки че 100% ще трае максимум 1-2 чаптъра. Просто всичко ще го решат от първия - втория удар..
То реалната им битка ще трае 2 чаптъра, но умното гледане около нея ще е поне два тома.
Апропо, не бързайте - ако се следва историята, първо трябва да натупа Мусо Гонносуке, и още поне 40 глупаци като него.
А иначе, това разтегляне и мен ме дразни. Последния чаптър е как окървавения ранен леймър (вече му забравих името) скача на Мусаши, и в следващия панел се вижда как хвърчи кръв. Не че на всички не ни е ясно кой ще бие де...
Публикувано на: Нед Дек 16, 2007 11:51 am
Evility
Аз съм още на 18 томче ама нещо малко се чудя и мая... хубаво тръгна историята ама не мога да се ориентирам за къф чеп го вкараха Kojiro... О.о Е, сигурно ще видя нататък. Хубава си е мангата, няма грешка
Амиии.... мангата е вдъхновена от книгата на Ейджи Йошикава, в която двамата противници (не е спойлер, всички знаят, че двамата се бият накрая) си имат свои идеи и живот и всеки е представен като един вид протагонист. Затуй.
Публикувано на: Съб Ное 01, 2008 6:53 pm
Morri D'in
Masaka?!
Няяякой друг следи ли въобще тая манга все още? Ужас, чудех се да почистя ли темата; остана само с 4 поста .
Както и да е, наваксах си клането.
70 души... O__o''' това беше почти толкова епично представяне колкото това на Гатсу (но като се вземе в предвид много по-реалистичния тон на Вагабонд, Мусаши печели 1 точка).
Сега му е леко резнат крака, но всички ние знаем, че ще се оправи и че мацката му пак ще е сама и тъжна, щото Миямото Мусаши всъщност си пада по глухия пич.
А като става дума за него - Кожиро, макар и по-грозен, за момента ми е по-симпатичен. Има по-мистична аура около него, Мусаши просто коли насам-натам, без да знае как и защо... дори не помни как ги е посякъл тия хора, как би предал техниките си, като той.. ерм... няма такива, поне на име.
Ме...бях прочел няколко тома преди време и нещо не ме хвана >< Не, че е лоша, но Мусаши не ми е особено симпатичен, а и самата манга нямаше кой знае колко оригинално развитие, че да ме заинтересува. Да не говорим, че и малко кофти японски ползват и ми е досада да го чета
Че не е лош, не е лош. Ма не може да се сравнява с тенджо-то и ангьо онши-то например. Пък и само коленето е скучно >< Добре е направено, спор няма. По-реалистично колене от това не мисля, че съм виждал. Дори в blade-a не мисля, че беше толкова пипнато. Ма ни му стига това, че да продължа да го чета ><
Е, едни манги са с мацки, други са само с колене... Поне е по-добро от Шигуруй, с неговите баналности и преувеличения.... Засега Мусаши не е направил нищо прекалено нереалистично, не е ходил по вода, не е сякъл ориз по зърната на мадами, само коли хора... и ги коли епично, муахахаххаха!
И да, Сафийр е прав, това е мангата с най-реалистични битки, няма по-добра в това отношение... и арта е прекалено добър, просто върха... Абре, някой знае ли точно на колко време излиза2
Публикувано на: Пон Мар 23, 2009 1:10 pm
Logrus
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
знаех си знаех си знаех си Преди да почна да я чета мангата, бях чел от тук от там за нея и знаех, че ще ми напълни душата и НЕ ОСТАНАХ излъган. Още съм на 167 глава едва
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
Заглавие: Re: Вагабонд
Публикувано на: Вто Мар 24, 2009 2:10 pm
Mephisto
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
Прекрасна като изпълнение манга. Артът еволюира с всеки следващ чаптър. Авторът пуска актуални истории. Мангите му определено се различават от мейнстрийм вълната, което определено ги прави интересни за мен. След като попрочетох в общи линии нещата онлайн се чудя кое от двете неща да направя - да питам автора колко волюма ще е в крайна сметка Vagabond, или да почна да ги събирам на книга.
Поздрав за всички, коит четат тази интересна манга :
_________________ One has to conquer nothing but himself.
Заглавие: Re: Вагабонд
Публикувано на: Вто Мар 24, 2009 5:44 pm
Logrus
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
Мангата радва сега ще видим до къде ще стигнем с кръга на смъртта сигурно ще го изчертава все по малък. А Коджиро рулз. Ако в тая манга final battle е Коджиро и Мусаши ще е лудницата
_________________ Buy manga support your favorite authors and artists ONE PIECE BATTLE GROUND COMING SOON
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 51 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения