Дата и час: Съб Фев 22, 2025 1:25 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Дискусията за матурите по БНТ
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2007 11:17 pm 
Аватар

Местоположение: ...помня, че снощи пих, но после ми е мътно... Къде съм ???
За първи път от много време гледах телевизия, и пак разбрах че е нямало защо...
Гледах по часовник за 45 минути от предаването за нищо не разбрах относно матурите... Имаше 5-10 минути, в които казаха нещо интересно, но всичко останало беше глупост...
Аз много искам БНТ да направят още една такава дискусия, защото ще направя всичко възможно да отида там, в ролята на някой от учениците в студиото :!:
Така и не разбрах откъде го намериха тоя ненормален тъпанар, който единственото, с което се отличи е да каже думата "дебил" :!:
И още нещо когато отида там просто още в началото на предаването ще попитам тъпака Вълчев "г-н Министре, ще ми отговаряте ли на въпросите директно без да овъртате или не ?". Ако отговора е да - продължваме, ако не - ше си мълча цялото предаване и нищо няма да кажа... Просто ми писна тъпаци, които просто нищо не правят да ми казват "Доверете ни се"... Аз да не съм овца та сляпо ше ти се доверявам бе смешник...

Някой гледали го предаването ???

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2007 11:35 pm 

Некакво цигане прекъсва и се отнася с неуважение към Андрей Райчев в предаването по Канал 1...копеленце черно.Ще го причакам пред студиото с верижния трион!!1 :evil: :evil: :evil:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2007 11:40 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Гледах част от него, щот майка ми го гледа в стаята, та ето ти и контратеза(в известен смисъл)..
Аз пък съм зад гърба на министъра. Аргументите на учащите са СМЕШНИ... момент, аз всъщност никви аргументи не чух. Чух само нападки към министъра, за страничните проблеми, ТВЪРДЕ посредствено ангажирани с полагането на изпита наречен матура. Човека обясни преясно защо се прави това и както стана в 7ми клас по мое време(аз бях точно от първия випуск на който сложиха тестовете...), рано или късно ще стане, независимо от спекулациите.
Колко е смислено или безсмислено, ми е горе-долу ясно, но от моя гледна точка матури трябва да има, стига те наистина да покриват ISO стандарти.
Таа... тия таммм всичките ученичета... един свястен довод не чух, то и ти май не си доволен от тях... А сега колкото до увъртането - говориш с политик, няма как да не "увърта" + това от моя гледна точка, той просто почваше отговора по-назад, защото някои неща просто не са им ясни на дечинята по обясними причини, както и на мен не ми бяха ясни.
Тъпо беше непрекъсващото прекъсване... и водещите бяха адски зле в контрола над предаването. В крайна сметка нз как е свършило/продължило, аз да съм гледал 20-30 мин, но.. не мисля, че има значение.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2007 11:47 pm 
Аватар

SayanMk написа:
Гледах част от него, щот майка ми го гледа в стаята, та ето ти и контратеза(в известен смисъл)..
Аз пък съм зад гърба на министъра. Аргументите на учащите са СМЕШНИ... момент, аз всъщност никви аргументи не чух. Чух само нападки към министъра, за страничните проблеми, ТВЪРДЕ посредствено ангажирани с полагането на изпита наречен матура. Човека обясни преясно защо се прави това и както стана в 7ми клас по мое време(аз бях точно от първия випуск на който сложиха тестовете...), рано или късно ще стане, независимо от спекулациите.
Колко е смислено или безсмислено, ми е горе-долу ясно, но от моя гледна точка матури трябва да има, стига те наистина да покриват ISO стандарти.
Таа... тия таммм всичките ученичета... един свястен довод не чух, то и ти май не си доволен от тях... А сега колкото до увъртането - говориш с политик, няма как да не "увърта" + това от моя гледна точка, той просто почваше отговора по-назад, защото някои неща просто не са им ясни на дечинята по обясними причини, както и на мен не ми бяха ясни.
Тъпо беше непрекъсващото прекъсване... и водещите бяха адски зле в контрола над предаването. В крайна сметка нз как е свършило/продължило, аз да съм гледал 20-30 мин, но.. не мисля, че има значение.

Да и аз тва казвам за учениците... Незнам откъде са ги намерили... Затва искам аз да отида, щото просто знам какво не се знае още и кое трябва да се изясни :!: Мога на министъра да му го кажа в пет изречения, а той да си мисли и да говори каквото си иска...
Най-ме дразнеше това че и двете страни говореха за това "ама защо не се е направило нещо си по-рано" ОМГ какво значение има, какво не се е направило, просто трябва нещо да се направи сега на момента ЕБАТИ... Е затова искам да отида.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2007 11:50 pm 
Аватар

Това не го гледах, но го слушах докато си се занимавах с разни работи.
Така и не разбрах против какво викаха всички - така или иначе ще има матури, просто си сядат на гъза и си научават :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2007 11:53 pm 
Аватар

Aspirin4o написа:
Това не го гледах, но го слушах докато си се занимавах с разни работи.
Така и не разбрах против какво викаха всички - така или иначе ще има матури, просто си сядат на гъза и си научават :roll:

Проблема е не в научаването, а в това какво трябва да се учи... това не се знае още... и проблема е в това, че нещата за матурата са различни от нещата върху които се полагат изпити по ВУЗ-овете...
Проблема е че още почти нищо не се знае, а всеки лае своето си...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 14, 2007 12:06 am 
Аватар

Вече е късно. Каквото и да се каже, каквото и да се направи, матури ще си има. Остава само да се премирим, че сме яко прецакани и да ги изтърпим. :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 14, 2007 12:48 am 
Аватар

dripper написа:
Вече е късно. Каквото и да се каже, каквото и да се направи, матури ще си има. Остава само да се премирим, че сме яко прецакани и да ги изтърпим. :?
Уви,съгласна...кратко и ясно:We're fucked up!

The Resistance
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 14, 2007 12:53 am 
Аватар

dripper написа:
Вече е късно. Каквото и да се каже, каквото и да се направи, матури ще си има.

Тва е ясно, никой не твърди обратното :?
Въпроса е, че още не се знае къде водят тия матури, колко тежат като оценка, какво ги бъркат ВУЗ-вете матурите и т.н. т.н.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 14, 2007 12:55 am 
Аватар

Вузовете или поне тези с много кандидатстващи в тях посмъртно няма да приемат оценките от матурите да се кандидатства с тях.. не са толкоз зле да се откажат от кандидатските си изпити, покрай които прибират толкова пари :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 14, 2007 1:35 am 
Аватар

Добре че завърших.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 14, 2007 10:34 am 
Аватар

Тази дискусия не я гледах по простата причина, че ми е писнало да слушам едно и също за матурите. Също така от една дискусия на тази тема нищо не може да излезне, освен да се ядоса човек. Повече разчитам на повдигнатото от варненците обвинение в съда. Там поне може да се постигне нещо.

А матурите имате грешка знае се какво трябва да се знае - ВСИЧКО!!! Което честно да си кажа е непосилно, защото някой неща дори учителите не ги знаят или пък са недоизяснени - на пример начина на оценяване и какво трябва да си написал за шестица. Като аргумент мога да дам матурата по история. За да издържиш такава матура трябва да реших тестови въпроси, да съставиш хронологична таблица с няколко събития, да свържеш личности със събития, да дадеш определения на понятия, да наименоваш карта. да напише някакво историческо есе и за капак да напишеш на цитати от договори или закони или султански фермани кои са, кога са издадени или подписани И да допишеш пропуснати думи. Е извинете ме но това последното е вече прекалено....Какво става ако не си се сблъсквал с извора?

Да не започвам върху факта, че например в Софийския близките пет години няма да приемат матурата за кандидатстване, защото от частни уроци, курсове в учебното заведение и такса за изпита правят огромни суми :roll:

ПС връщам се към ученето за матуро-контролното ми по история днес - нищо, че съм 11 клас да си ни почнат xD

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 14, 2007 10:44 am 
Аватар
Цар Алко

Хах, всяка година от поне едно 12 години се чува реване против матурите, но те си минават и заминават. Тази също нищо ново, не е сън да се размине. :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 14, 2007 8:00 pm 
Аватар

И двете странни се представиха много зле. Признавам Вълчев каза много верин неща, но не може да защити тезата си, че матурите ще покажат нивото на преподаване в българското училище. Матурите не са нужни и седят безмислено, но ще ги има. Това е факт. На мен ми е по-интересно какво се тръшкат децата. Нали не се включват чуждестранните автори, а само българските. Не им е чак толкова голям материала.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 14, 2007 9:37 pm 

dream_dragon написа:
И двете странни се представиха много зле. Признавам Вълчев каза много верин неща, но не може да защити тезата си, че матурите ще покажат нивото на преподаване в българското училище. Матурите не са нужни и седят безмислено, но ще ги има. Това е факт. На мен ми е по-интересно какво се тръшкат децата. Нали не се включват чуждестранните автори, а само българските. Не им е чак толкова голям материала.

И то само две матурки?!? :? Деба,като не ти се учи,не учи.Ко ме занимават,даже и митинги,репортажи и прочие... :lol:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]