Дата и час: Чет Мар 06, 2025 12:11 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 8 [ 111 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 22, 2007 4:58 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Ем, нормално, нали все пак историите трябва да вървят успоредно, времената в холика и тсубасата са изравнени... т.е. не в световете, а в сънищата де :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2007 1:38 pm 
Аватар

Хъъъх... новият чаптър ме изненада Оо В смисъл,мислех,че ще е повече свързан с Тсубаса,а те пак завъртат историята около Кохане-чан.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2007 3:55 pm 
Аватар

Нищо така е по-добре. Има време за Tsubasa-та. :lol:

BTW не трябваше ли 147-ми chapter да бъде с colour pages. :? Where are my colour pages?(O_o) ( :lol: )

1. Watanuki е ЧОВЕКЪТ. То вече не знам за кой път се казва, ама пак ще го повторя :lol: (докато не покажат как накрая той ще нарита FWR ) Даже дори и е да е на n-та степен повторено, то то е със основание - тооолкова coolnessss, че турбо-фенбойщината ме връхлита (*пуфти* Humpf, humpf, humpfuuumuuu Watanuki 8) / :hotl: /)

Ъъъъъъ.......кхъм......това последното да се ignore-ва. :drop:

На друго искам да обърна внимание - сянката на Watanuki на 9 стр. (*~*)

2. This is my official qoute of the day, like totally - Doumeki: "....You really did hit your head, didn't you? Must've been hard, too." -> :hotl:
Doumeki е просто дзвер в това отношение. :lol:

3. Kohane-chan - това мАмиче ме вкарва не във филми, ами аз не знам къде (*~*). Още от самото начало не мога да я разбера. :? Типичен случай на малтретиране над дете - ама тук вече е прекалено. Не мога да проумея, как така ще покажат някой по телевизията целият в рани и бинтове - какво трябва да значи това :?, че умните деца от бедни семейства са малтретирани и въпреки че са давани по местните медии и обявявани за celebreties, тези деца са нещастни и самотни. Значи досега в мангата са разказвани истории (от реалността), върху които CLAMP има лично отношение/мнение (май :? ). Или просто искат да покажат, какво става с такива деца, когато Шоубизнесът се намеси в живота им (сега се сещам като примери "младите таланти" в US :? ) :hmm:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2007 8:56 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Как и да го гледаш, тая жена има нужда от усмирителна риза и бой с камшик :? На такива хора трябва да им се отнема възможноста да имат деца, не просто децата.. и въобще не ми дреме за причините зад това държание :?

Та в тоя чаптър единственото което имаше значение е, че поне Кохане е още жива и че Моконите ще влязат в света на сънищата за да осигурят *връзката*...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 2:57 pm 
Аватар
Masaka?!

Такам.

Героите - няма да ви повтарям колко ме кефят и т.н. Всъщност не.

Himawari-chan - забелязахте ли как всеки път като подаряваше нещо беше купешко? То е ясно, че сте забелязали, но причината е яка - тя знае, че е прокълната, и че ако направи нещо от себе си то може да носи лош късмет. ^^

Zashiki-warashi - искам романс между нея и Уатанаки :(

Мугетсу <3 искам такъв домашен любимец :(

Юууко-сан няма да ви я закачам.

Така - Уатанаки.

Има общо със Sayoran. Какво?
А. Имат обща душа?, което е интересен момент само по себе си - защото телата са им страшно различни, но няа лошо де ^^
Б. Юууко-сан: 'Уатанаки е добро момче; нали, Clow?'
Потомък е на Clow Reed - това е почти сигурно. Даже е неговият пряк потомък/прераждане. :nod: ?!?
Изображение
Усещате ли приликата? :lol: Тооолкова е очевидно, че чак е тривиално. :lol: Ако не сте чели CardCaptor Sakura - цъку. Сигурно е по-завъртяно обаче...

Юууко-сан го готви за свой заместник/наследник (може би?). Защо ще му разкрива толкова от свят, който така или иначе трябва после да забрави (първото му желание). Оставя го сам да разкрива света.

SayanMk написа:

Впрочем, забелязвате ли - и 3те цени, са пряко обвързани с Уатануки и разплащателното средство също отива при Уатануки, а НЕ при Юууко!!! ?

Защото и той може да изпълнява функциите на Юууко-сан. ^^

Но според мен Уатанаки има по-голям потенциал от нея. Особено ако теорията с прераждането е вярна. Пък и без нея. Той може да изпълнява желания без обвързаност. Обича да подарява и не очаква нищо в замяна.
Не че Юууко-сан много обича да взима - просто това и е договора. Понякога в неговите рамки успява да го излъже и наклони везните, но не може да направи много ;/ Много тъжна съдба е да искаш да помогнеш, но да не можеш без да вземеш еквивалентната цена.

Може би желанието и е да успее да се освободи и Уатанаки да заеме нейното място? Не мисля, че е вероятно обаче. Но със сигурност ще успее да изпълни желанието и (каквото и да е то) - той има по-големи сили от нея. ^^

Напоследък Уатанаки почна да се меша със сънищата. Пък и преди е имал сънища-поличби (онзи със Himawari-chan и половината черен панел - невероятен момент и предзнаменование, btw).
Тоест, той е DreamSeer, но не само.

Darkprince написа:
Ноооооо като вземем под внимание последния chapter, може ли да се заключи, че силата на Watanuki е да пътува между двата свята - нашето съвремие и този на духовете/сънищата. :?

Няма такова нещо като материален/нематериален свят.
Защо сънищата да не са реални и материални? Като сънуваме кошмари и примерно падаме от високо насън - винаги се събуждаме. Защо - това е може би защитен механизъм? Нима ако умреш насън, няма да умреш наистина - материално? ^^
SayanMk написа:
2. Кофти момент. Да забравиш материя в нематериално пространство... ~_~" Почва мешането ...

Никога не е имало мешане... Всичко е един сън (с много лица/измерения?). Дали пеперудата сънува, че е човек, или човекът, че е пеперуда - няма значение.

Уатанаки може да излиза и влиза в различни сънища, той пътува през тях. На теория може така да се движи през пространството. Влиза в един сън, преминава в друг - събужда се там.

Darkprince написа:
А, това с очилата малко ми дойде като - Heh?! (O_o) Няколко пъти се върнах, за да хвана момента. :lol: Кога стана? :o

Уатанаки има силата да прехвърля материя през сънищата (измеренията? сънища==измерения?). Може би на подобен принцип се крепят и силите на Юууко-сан?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 7:08 pm 
Аватар

1. В момента съм прекалено въодушевен да коментирам каквото и да е било свързано със Syaoran ^^""

2. Така, тука ще поприпомня някой неща - плащанията/предметите, които Yuuko взима, се складират и когато дойде времето, се дават на хората, на които ще им потрябват. Мисля, че само с желанието да раздаваш, няма да е достатъчно Watanuki да заеме мястото на Yuuko-san - за да дадеш нещо, трябва да вземеш нещо (от някъде, някого) /това е нещо, което е базирано на японската философия/идея за (равновесието в) природата/ (Morri-tama ще ти припомня историята с "маймунската ръка" ^^). Да кажем, че това е закон, който не може да се престъпва, мога да кажа също, че тези "ограничавания" са и нещо като "гарант"; давам пример (малко не на място ^^""")- то и Clow е силен маг, та и затова 'се го е Фанала липсата^^"".
spoiler написа:
В момента ми мина една лоша мисъл - ми ако "пребиваването" на Yuuko-san е временно, т.е. тя има задача да намери Watanuki -> затова "открива" магазина -> наема го на работа -> той опознава себе си и заобикалящия го свят -> овладява способностите си -> при което задача на Yuuko-san е изпълнена, нищо не я задържа в "този" свят (Watanuki, maybe?) и й се налага да "замине" T_T T_T T_T T_T

3.
Morridin написа:
Няма такова нещо като материален/нематериален свят.
Защо сънищата да не са реални и материални? Като сънуваме кошмари и примерно падаме от високо насън - винаги се събуждаме. Защо - това е може би защитен механизъм? Нима ако умреш насън, няма да умреш наистина - материално? ^^

Много убеден звучиш. ^^"" Поради съображения, че ще го избия на complete offtopic^^""", ще пиша на ЛС. Ще гледам да е скоро. Иначе не можеш да убедиш така хората. Какво е материалното - масата, столът и т.н. Какво е нематериалното - нещо, което не можем да определим, докосвайки го и т.н. Сега, това че понякога "усещаме" сънищата си, това е нещо друго. ^^

4. Всичко е един сън - да. Yuuko-san го каза вече. Но откъде ми е познато товаааа :hmm: - а, да сетих се -> "X/1999" ^^ - Kakyō Kuzuki се среща с Kotori (може би защото и двамата са dreamseer-и?)

Ми това е засега. Надявам се, че не съм прекалил.......много с разсъжденията^^"""

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 8:28 pm 
Аватар
Masaka?!

Това, което пиша е само една възможна интерпретация. Не претендирам за вярност/изчерпателност. :P

Цитат:
Да кажем, че това е закон, който не може да се престъпва
Дам, японците се кефят на равновесието - touka koukan, бла, бла... /малко FMA...

Нека кажа другояче тогаз - Уатанаки може да изпълнява желания без да взима нещо от себе си. Да, той не може да създава богове и други подобни 'невъзможни' неща. Но той може да подари ръкавички, да направи на някого обяд, да дари радост на хората. А защо искаме на първо място да ни се изпълнят желанията? > Защото искаме да сме щастливи, радостни. Уатанаки със своите действия дава радост на хората. На кой му е нужен monkey-hand?

Уатанаки може ли да подарява? > Да. Юууко-сан може ли? > друго освен мили думи - не.
Уатанаки получава в замяна само усмивки. Юууко-сан може да дава безплатно само усмивки/мили думи.

Може ли да създава примерно богове? > Не. Юууко-сан може ли да създава богове? > Да.
Но трябва ли му тази сила? Това, което може със собствени сили е според мен напълно достатъчно да изпълни желанието на Юууко-сан.

Могат ли и двамата да пътуват през времето и пространството? > Да. Никой друг не може да пътува в истинския смисъл на думата. Използват магия, Мокона, etc. Ограничени са. Ето защо Уатанаки е по-могъщ: не е обвързан с договор, а може да пътува истински като Юууко-сан. ^^

Уатанаки пътува чрез сънищата през време/пространство/материя. 1.Той остави физически обект в сън (очилата), по демоните! :lol: Значи може да прехвърля и материя през сънищата - други не могат освен Юууко-сан и освен с магия, бла, бла. 2. Като беше с дядото на Доумеки Уатанаки показа, че може да се движи в реалността/други сънища дори и насън. 1 + 2 = Imba. :nod:

Цитат:
Поради съображения, че ще го избия на complete offtopic^^""", ще пиша на ЛС

Ето всичките ми аргументи за 'как така сме сън, уе' тук: http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=26814

Извинявам се че стопирам така грубо Holic дискусията с тия фермани. То затова не пиша и в темата за Тсубаса.... :lol:
Но и там как перфектно може да се лепне теорията за Съня... :mm:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 04, 2008 3:24 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Холика излиза и в списание, нали? :o Щото в share намирам само сканове за излезлите отделно томове :/

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 04, 2008 3:30 pm 
Аватар
Masaka?!

@Young Magazine...

Но наскоро не са излизали нови глави. Има манга-ъдпдейтс, има и тема за бързи въпроси. Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 04, 2008 9:36 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Видях в мангаъпдейтс, че пише, че се издава в kodansha, но не мога да си обясня защо ги няма в share сканове? 0_о Как и да е. Явно просто никой не ги сканлира списанията, а само томовете.

Edit: Та изчетох ги досега излезлите чаптъри и да си каже мислите :

Малко се разочаровах от това с Химавари. Очаквах да е нещо по-драматично от просто "носи лош късмет" >< Това с пребиването на Кохане ми се струва безкрайно пресилено :/ Баси някакво момиченце, което се води, че е медиум...е що толкоз я мразят? Няма никаква логика :/ Единственото, което ми идва наум е ако този свят е създаден само за Ватануки (да, Мори, научи се да го пишеш правилно ><) и затова е толкоз пресилено :/ Иначе ми е наистина интересно кой ще се окаже накрая. Същото важи и за Доумеки.
Бтв кой е Фейуан Рийд? 0_о Това име само в 11-ти волюм го срещнах :/

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 04, 2008 9:51 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Safiir написа:
Бтв кой е Фейуан Рийд? 0_о Това име само в 11-ти волюм го срещнах :/

Ако не се лъжа това е "лошият" от Tsubasa Reservoir (те нали са свързани).
Изображение
Този с монокъла

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 04, 2008 9:55 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ахъм. Ясно >< Мори ща утрепя! Значи първо е трябвало да прочета тсубасата :lol:

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 2:52 am 
Аватар
Masaka?!

Не не е трябвало. Ако беше прочел първо Тсубаса щеше да си 'кой па е тоя от холика?' примерно. Само веднъж се споменава, дъъъ... :roll:

Холик е по-късо пък и е като мини-вариант на Тсубасата. Каквото става в Холик - в Тсубаса има паралелно действие, при това много по-грубо.

Ъъъъ... лошият късмет на Химавари почти не уби Уатанаки... до който се приближи/докосне рано или късно пуклясва, това ако не е 'драматично'... :roll:
:mm:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 10:00 am 
Аватар
Пантсу Мастър

В/УатанУки бря! >< И не, не е драматично. В смисъл ако е само това, че така се е родила не е. Ако има нещо повече около нея тогава ще е интересно ^^

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 10:26 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Напротив, трябваше първо Тсубасата, че ти се невидело, само мажеш масло!! Винаги е първо Тсубасата. Сега за колко от изпратените артефакти е узнал, че са жизнено-важни артикули изпратени от TRC?!?!?! А тва е една от най-съществените връзки в тия истории!
Чехх ти се невидело :mm:
Тряя някъде да го напиша с големи букви реда на четене...

Лошият късмет на Химавари е тъжен сам по себе си, драматичен стана когато пое белезите на Уатануки... :( Баси, тва няма ли човек късмет...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 8 [ 111 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]