Дата и час: Пон Фев 24, 2025 6:59 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 5:38 pm 
Аватар

Първо да започна с обвинение :lol: как можа да пуснеш реплика на Оскар Уайлд :evil: =))
Не ме разбирай погрешно просто много обичам самият писател :D
И сега ме бъзна много жестоко защото не съм сигурен от каде е самият цитат :lol: мисля че е от "Портретът на Дориан Грей" :lol: ма не съм много сигурен ще седна да си го прочета след малко отново за да съм 100% сигурен :D

Ааа сега как талкувам самата мисъл:
1."Избирам приятелите си по красивата им външност..." Обичам да съм обграден от красиви хора.Ако е вярно от "Портртът на Дориан Грей" то приятелството няма да е от голямо значение :lol:
2."...познатите по доброто име.." Движа се в "хай-лаифа" на тогавашното време :lol: или по точно сред "хай-лаифа" на любимият ми град Лондон :lol: Хмм англичаните са много превзети хора за някой неща =)) (почвам да ръся глупости)
3."...а враговете по ума им" Ми най-сладката битка е с умен противник такъв който може да ти се противопостави както силово така и умствено :) поне според мен тогава се получава най-съваршенната победа :) когато си надмогнал човек(противник) който е имал същите възможности като теб :)
А бе общо взето това е моята мисъл ама много се обвързва с даден роман :D ма нищо ще го преживеееш :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 5:51 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Хммм...не ми се мисли особенно днес,но ще се постарая заради великия автор...

според мен е хубаво да забравим "Портртът на Дориан Грей" ако ще се мисли по самота мисъл...без убиди...

за "Избирам приятелите си по красивата външност"
според мен значи че приятел за вечността няма,всичко е преходно и понеже човекът е хитро жувотно-избира приятели с красива външност за да може да...как да го кажа по-точно...се наслади на красотата която обгражда красивите хора :roll: ...сами си тълкувайте мисълта ми смятам че достатъчно просто се изразих.

за "познатите по доброто име" мога да го тълкувам по доста начини,но първото което ми дойде на ум е-хората те съдят по това в каква среда се движиш,ерго-щом имаш хора с утвърдено в обществото име значи и ти спадаш към тях...

а за "а враговете по ума им"-врагът е този който те стимулира да се развиваш,да станеш по-добър,по-умен,по-изобретателен от него за да може да го победиш

и макар войните да са водени предимно за териториални придобивки,винаги в дълбочината е стояло това нещо-кой е по-добър от другия...

та както казах сега не ми се мисли много така че когато се понасъберат мненийца пак може да се включа :roll: ...

Последна промяна Vego на Сря Дек 05, 2007 6:00 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 5:58 pm 
Аватар

FeaRSomE написа:
Ами, това е цитат от интервю с Оскар Уайлд.. Иначе и аз много го уважавам :) Колкото до '' Портретът на Дориан Грей'' - миналата година го
учихме по английски и ми направи невероятно впечатление. Като цяло Уайлд е един велик писател и човек, един от най-странните хора за времето си.
Жалко, че умира по такъв нелеп начин..

Мдам велик е! Ма не е умрял чак пък нелепо :? Все пак много хора умират от болести това не е нелепа смърт :)

vegetosayajin Ест че няма да се обидя просто това ми е любимото произведение на Уайлд :D затова тръгнах да тълкувам самата мисъл пречупена през него :)
А и като цяло и без да намесвам самото произведение пак мисля почти по подобен начин :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 6:07 pm 
Аватар

Ест за кво ти е тъп врагъ ?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 6:25 pm 
Аватар

Аз не съм чел нищо на Оскар Уайлд, но това няма да ми попречи да коментирам.
Първата част за приятелите за мен си е чист цинизъм будещ съжаление,
втората част за познатите си е чиста пресметливост, а третата - за враговете, ами най-лесни са умните врагове просто защото са най-предвидими т. е. те мислят за това което ще направят. И идиотизма до известна степен може да е предвидим, но като цяло си е мистерия.

Последна промяна Lorenar на Сря Дек 05, 2007 6:26 pm, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 6:25 pm 
Аватар

Еми да почвам и аз да се включвам така:
1."Избирам приятелите си по красивата външност"-това го тълкувам,че той е обичал да е обграден от красиви хора със стил или аристократи.
2"Познатите по-доброто име"-това го тълкувам,че той е обичал да избира от познатите си и то хора само,който имат изграден афторитет в обществото, и на които да се разчита и няма да те предадат,защото нали се казва,че с каквито се събереш такъв ставаш.Така че явно той е търсил хора на които да може да разчита,че няма да го предадат.
3."а враговете по ума им"еми това,е че врагът те кара да действаш да мислиш той те стимулира.И ако го победиш това доказва ,че е слаб и си търси други по-умни.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 8:04 pm 

Неможах да подмина темата за един от любимите ми писатели.Ще коментирам само 3тото.Та според мен умният враг стимулира в неговият опонент нуждата за самоусъвършенстване(може и еволюция на личноста да го наречете).Поради тази причина чрез по-умни врагове един човек може да "полира" своето съзнание и мислене до степен по висша от другите.(философията и литературата са ми хобита :oops: ) Надявам се да съм бил полезен.
пс:И мисълта за това,че никой не може да предвиди какво ще направи един идиот е хубава и доста интересна но това теоритично неможе да се докаже а практически резултатите са двупосочни.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 8:22 pm 
Аватар

Местоположение: C:\WINDOWS\system32\Protect\S-15-18\user\Blue Drop.dll
Умен враг е тоя които знае кога как и колко беспрощадно да постъпи .
-Изобщо никакъв говор само топалка !!!!!! :roll:
ако имаш касмет да се измъкнеш от такъв значи си умрял от страх : :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 8:41 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Аз пък разбрах :P -харесва ми мнението на пича само че незнам дали влага толкова дълбок смисъл,който аз тълкувам :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 8:56 pm 

Умен враг ли... умният враг е един от най-безобидните.

Цитат:
Умен враг е тоя които знае кога как и колко беспрощадно да постъпи .

Напротив, умният враг е този ,който знае своите граници и тези на закона. Максимално далеч от безпощаден. Ако си имал опит с шизофреници и/или други подобни психично изкривени индивиди...ами те правят описаното от теб ... а някои от тях не могат и да говорят свързано

(ако бе зададено "хитър враг" тогава нещата са малко по различни, но малко и пак не съвпадат с описанието ти)

Нека продължим ... познати с добро име, можеш да ги използваш за много неща. С една дума са полезни. А колкото до приятелите ти, фактът ,че са ти приятели значи ,че не можеш да ги използваш. Тогава поне да са красиви :lol:

Избери умен враг ,за да не пострадаш
Познати с добро име , за да са ти от полза
Красиви приятели, за забавление (красиви приятелки in particular XD )

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 05, 2007 9:50 pm 
Аватар

От трите твърдения смятам, че единственото смислено (според мен) е за умния враг. Врагът често пъти се оказва човекът с който си най близък-той познава всичките ти слабости и силни страни, в такъв случай би било много по-забавно и за двама ви ако сте на едно интелектуално ниво-така конкуренцията би била по силна, а битката да е до последно.
Както и да е, ако не сте забелязали, той казва "избирам ги по ума им", но човека може да е имал в предвид че ги избира глупави, зада им се присмива на глупостта може би.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 06, 2007 1:54 pm 
Аватар

нали все някой от двамата трябва да е умен
в противен случай ще трябва да действаш против него по нянакъв начин

ако врагът ти е умен или няма да ти го позволи (ще ти спести усилия) или ще те слейне преди да разбереш че ти е враг
маа му стаа
за кво требе да се мразиме, не може ли да седнем на по чаша бира (просто цянкалия се разтваря по лесно в нея)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 06, 2007 8:56 pm 
Аватар

Местоположение: Auschwitz-Birkenau, Belzec, Kulmhof, Janowska, Jasenovac, KZ lublin
аз ли4но предпо4итам третото...поне ще има още един 4овек,който да се посмее с мен,така и така ще е най-близо до мен.Все пак глупостта в света е безкрайна,а ако се съберем на едно място с такъв 4овек едва ли ще имаме време да правим нещо друго...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 10:30 am 
Аватар

Gatler написа:
нали все някой от двамата трябва да е умен
в противен случай ще трябва да действаш против него по нянакъв начин

ако врагът ти е умен или няма да ти го позволи (ще ти спести усилия) или ще те слейне преди да разбереш че ти е враг
маа му стаа
за кво требе да се мразиме, не може ли да седнем на по чаша бира (просто цянкалия се разтваря по лесно в нея)

Точно така е.
На никой не му трябва умен враг, това го има само по филмите и книгите.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 07, 2007 9:43 pm 
Аватар

Такам...и аз ще се изкажа:
За приятелите наистина съм забелязала че има нещо такова че ги избират само заради красивата им външност :roll: ...не винаги,но се случва често :? ...аз никога не постъпвам така,винаги гледам само характера...
За познатите по добро име има известна доза истина,но си зависи пак от човека...аз предпочитам да си се оправям сама и да не разчитам на познати :o ...
А за враговете по ума им - не мога да кажа, защото зависи от природата на човека...някои врагове е по-добре да са умни,други - да са тъпи,но едно е задължително - да не са по-умни за теб,защото това означава че врага е по-силен от теб...а никой не обича да губи :)

The Resistance
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]