|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:10 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: __ .. Anime versus Manga .. __ Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 2:40 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Epic clash ...
Анимето е анимация, анимирана понякога добре, понякога пагобно. ++ В анимето има звук, има озвучаване, има OST който е един от най-важните фактори, макар и да не се забелязва на пръв поглед. Въздействието и ефектите са много по силни. Има цветове, които придават съвсем различен вид. Историята се следи напълно последователно, не можеш да си наспойлиш за края на епизода и да искаш. Аниматорите определят бързината на действието. -- В анимето звукът не винаги е качествен, понякога не съответсва с историята дори. Гласовите актьори - сейюутата, понякога не се справят добре със задачата си и звучат пренасилено. Анимацията е твърде евтино производство и студиата печелят пари от евтина продукция, целяща масовата аудитория. Всяко от посочените по-горе, само по себе си може да срине едно аниме или поне да ви откаже от него. Проследяването на историята може да застранства от оригиналната и тя да бъде пратена в съвсем друго направление, което няма нищо общо със сюжетната линия, което дразни. Тоест- правят се филъри за печелене на повече от по-популярните заглавия. Аниметата в повечето случаи(за да не казвам във всички) се правят по манга, тоест се правят в ролята на фенсървис за феновете на мангата или с други думи, да се спечелят още пари от даденото заглавие. С това на линия може да се каже, че доста често се срещат евтините продукции.
Манга - мангата е комикс, анимиран в над 99% от случаите добре или поне приемливо(т.е. поне на ключовите моменти е добре). ++ Анимацията винаги е добра и далеч по-старателна от аниме адаптациите. В мангата винаги се води оригиналната история, което изключва думата филър. Черно-бялото и класическо четене на манга внасят особена атмосфера, различна от повечето комикси по света. С мангата може за съпровод да се ползва музика, каквато читателят си избере. Четяйки манга, човек има пълната застрахованост, че не може да си наспойли, тъй като той чете историята докъто тя се пише. Ефектите в мангата могат да бъдат пъти по- въздействащи в 1 стр. отколкото може да бъде една 20 мин лоша анимация. Доуджиншитата изникват бързо и лесно, за разлика от аниметата, където не могат да бъдат направени. -- Омакетата са ограничен брой, историята се развива бавно и ако е успешна се точи с години, а в края адаптацията е едносезонна. Има опасност с объркване на 10та и 1ва страничка да си насолиш доста от чаптъра който четеш. Публикациите зависят от шонен джъмп/магазин и други подобни магнати, които могат да наложат на мангака-та да създаде/разточи още историята пак за пари, тук вече се появява думата филър и при мангите.
И тхъкхааа.... какво избирате Вие. Отговорите са само 2, ест. Ако сложа "и 2те", то повечето това ще изберете, а така не е интересно. Гласувайте или само за 1то или дайте довод защо не можете да гласувате. Най-ще се радвам в анкетата никой да не гласува, това значи, че цените цялата индустрия еднакво равно ;] Аз няма да гласувам, по най-простата причина, чета манга - но успоредно с това си гледам и аниметата. По- слабите истории ги предпочитам на аниме, защото по-бързо и ефектно минават, тъй че +1 точка за аниме по-скоро, но заради нестарателната анимация -1, тъй че пак са равни.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 2:58 pm |
|
pavlina_1990 |
|
|
Регистриран на: Чет Яну 04, 2007 8:06 pm Мнения: 2174 Местоположение: ^_^
|
Ами труден е избора! И двете имат своите плюсове, но си мисля че само анимето има минуси!
Вялно има озвучение и цветове, в които в мангата ги няма! И даже е имало случаи, когато в мангата не разбирам кокво става поради проостата причина, че е черно-бяла, и разбирам когато изледе дадената серия на анимето ops: ! Анимето има звук(японското озвучаване винаги ме е радвало, макар че в началото ми беше много трудно докато свикна с езика и озвучаването ), има цвят, но анимето също има и филъри, в които, щеш не щеш, нивото на арта спада
Въпреки всичко гласувах за анимето! Обичам да има движение и цветове , и звук! Ами в крайна сметка двете вървят ръка за ръка! Не могат едно без друго
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 3:10 pm |
|
dwigga |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 10:56 pm Мнения: 1378 Местоположение: In a world of music
|
Въпроса е страШотно относителен.
По принцип двете няма нищо общо освен сюжет. Точен отговов на този въпрос никога не съм имал. Задавал съм си го безброй пъти.
Тук гласувах за мангата, въпреки че рядко чета... Повече гледам анимета заради динамиката, все пак това е анимация с движения, говор, много добри ост-ове и т.н., но все повече оставам разочарован, особено от сюжетите на тази година.
Докато Мангата е един комикс - редица илюстраций подредени по смисъл . Само, че повечето анимета се правят именно по тези манги и вече ги пресъздават по доста лош начин, и ако си чел мангата преди това, направо се отказваш от анимето. В доста случай хората предпочитат да си четат мангата от колкото да гледат анимето, най-макото заради това, че мангата е оригинала на дадения сюжет. Няма по-добро от авторското.
По въпроса оставам пасивен и едва ли скоро ще си обоснова точен такъв.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 3:37 pm |
|
Spokesman Of Madness |
|
|
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 10:43 pm Мнения: 2496 Местоположение: In the world oф bullshits
|
Манга
Защо ли?Ми от малък се кефа да чета книги квито попаднат , и може би от там съм свикнал да извличам максимално удоволствие от четенето.Плюс това мангата залага понякога повече на въображение ,което разбира се е прекрасно.Още нещо друго, в аниметата ги развличат много и дърпат локуми следователно действието се влачи и се губи тръпката,докато при мангата ,действието се развива толкова бързо колкото имаш желание или колкото бързо можеш да четеш.
Някой жанрове обаче се получават много по-добре като са анимирани.Комедиите примерно.Друго си е да му чуеш дебилния гласец на Кентаро Аое и да се насереш от смях като го чуеш как мрънка study,study,study.
И двете си имат плюсове и минуси,но аз лично предпочитам мангата.
_________________ Fuck this shit...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 4:10 pm |
|
Super_Beast |
|
|
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 9:40 pm Мнения: 7954 Местоположение: FIRELINK SHRINE
|
тва е много сложно...пьрво мангата е картинка(страница или там както искате го наричайте) и в нея е нарисувано действието,а в анимето тази картина е раздвижена с eдин куп..все пак тва е все едно да сравниш телевизора с книга и ест. че технологията повече ще се хареса и повече ще те улесни в някой аспекти..друго е че книгата те кара да мислиш и вьобразяваш по свой собствен начин нещата...
аз избрах аниме защото има движение на персонажите има цвят и най важното звук но от кьм история и сюжет сьм твьрдо зад мангата
_________________ It`s Over 9000!!!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 4:19 pm |
|
sakabatou |
RyuKo FanSubs |
|
Не мога да изкажа твърдо мнение, но повече се вълнувам, когато чета манга. Заради повечето подробности или просто, защото, някой път ме дразни как са направили анимето по мангата, не знам, но си предпочитам мангата.
Друг въпрос е, че ме дразни да я чета на монитора, а принтера ми е прецакан и реже малко от картинката
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 4:54 pm |
|
faye |
|
|
|
Както и да го мисля мангата печели повече точки Лично за мен е най-важна историята. И най-яките ефекти, и най-добрата музика въобще няма да имат ефект, ако историята не ми харесва сама по себе си! При мангата винаги можеш да се изненадаш на нещо ново невидяно до момента. Множество страхотни заглавия никога няма да бъдат анимирани. Има далеч по-голямо разнообразие, макар и от тоз факт да идва проблема с качеството на заглавията. Мангата е оригинала, анимето е или просто раздвижване на историята или интепретация.
При аниметата имам чувството че са почнали без въобще да се интересуват само да ги изкарват като от фабрика за масово производство Поквари се индустрията
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|