|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 7:42 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 10, 2007 2:35 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Тоя Rouvelier ми мяза на смеска между Хитлер и Вулканец (от Стар Трек). не лош чаптър, но изкочиха мнооого въпроси :>
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 10, 2007 3:34 pm |
|
Darkprince |
|
|
|
CaBa написа: Тоя Rouvelier ми мяза на смеска между Хитлер и Вулканец (от Стар Трек). не лош чаптър, но изкочиха мнооого въпроси :>
Хъм, че подхвана темата . Тоз франчоля, Rouvelier, вЕрно е одрал кожата Хитлер .
Всъщност бих искал да почна по друг начин: не знам как мангаката изсмука........ъммм , да кажем този обрат в историята - т.е. връща ни към реалността и каква е истинската цел на Църквата и etc. Битката между Tiki и Allen се проточи мнооооого (да, вярно драматизъм ), а и то не бяха болестти (добре, на всеки може да случи), пък после 5-6 седмици почивка за събиране на материал - еми то е ясно, че сме стигнали до някъде, от където не можем да продължим, ама как да "разточим" още повече Действително, аз си мислех Showdown-a в "Кивота" е края - изглеждаше, че мангаката пуска всички свои козове, само че не го прецени правилно. Anyway. Това са бели кЪхЪри.
Сега мистерията около "Teh 14.th" много ме заинтригува. Предполагам, че "предателят" на Noah е Mana - определено искам да разбера повече.
Относно прическата на LenaLee - връщам си думите назад.
Бонбон! (^_^)
Cross го раздава гъзе, ама ШЪ мЪ прощава. #(O_o)
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 10, 2007 6:01 pm |
|
Darkprince |
|
|
|
nem13 написа: Просто виждам как Крос въобще няма да му дреме за тия... Тоя човек е Д.Грей-мен варианта на Хико Сейджуро, някакви хитлерчета ли ще му заповядват... как хубаво си заспа посредата на заседанието...
То по принцип на Cross не му пука за другите, освен ако не става въпрос за мерки 90-60-90 И как няма да му се спи като имаше "тежък" ден , пък не сме и сигурни наистина колко е силен. Cross e лисица , но ми загрозява гледката на Lenalee
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 10, 2007 6:33 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
Това за предателя и аз си мисла, че е Mana. Дори и да не е, е свързан по някакъв начин.
Косата на Lenalee си ми липсва, но вече свикнах и с тази :>
А Cross, че е изруд това се знае :>. 2 Innocence, извинявай, остава и мека гъба да е :>. Мен по ме глозка, това което е на окото му, и където на череп беше станало цялото, от къде го има и т.н. Искам да го видя Cross преди да срещне Allen, защото си мисла, че Mana му го е дал това (проклел и него като Allen )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 17, 2007 2:15 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Няма да му простя на тоя автор, че отряза косата на Линали
... Та, първо за Алън. Ммм, ъпгрейда на Алън с тази маска го очаквам още от първи еп на анимето, като я видях в ендинга... беше ясно, че Алън ще е нещо равно на хилядолетния граф. А с тоя последния чап почва да изплува все повече. Като гледам, Мана е изглеждал като Ърл, поне в гръб. Проклятието на Мана какво беше? Някак не помня да е било изказвано на глас. В смисъл, Мана в момента е в Алън. Точно както Кросс използва 2 иносенса, Алън също има 2, но единия не е баш иносенс, а е ... нещо като лош иносенс, как да го кажа. Акума Иносенс... бе по-скоро Ноа способност. Внедряването на Мана в окото на Алън прави половината му тяло Ноа. Съответно Иносенса нямаше как да му е на лявата ръка. За това и до последно си мислих, че при ъпгрейда на способностите, Иносенса ще му отреже и дясната ръка и ще заеме нейното място... Но за щастие сгреших де, Иносенса на Алън се оказа доста по здраво копеуе, налази му цялото тяло. И сега дясната част на Алън е Ноа/Акума, а лявата Ексорсист/Човек...
Сега да премина на цялата история. Като заговорих за Ноа/Акума - тия са сходни ок.. нали можем да ги разделим на такива групи... Ърл - Ноа - Акума ~ лошите? Мана - Крос(генерали) - ексорсисти ~ добрите? 2те основни страни в скандала... които Алън обединява... Фоу/древните китайски нещоси, на страната на нашия клоун Буукман - неутралните писци на историята //notrly Хора - човешките същества, жертвата бореща се с Ърл //notrly Taka, къде е Алън? Алън тръгна от ексорсит/акума, в момента е генерал/ноа и скоро ще мине на по-горното ниво.
Но стига за Алън, какво става с цялата история? Аз лично се загубих в нея. Като игнорираме убийствата и способността на Ърл-а да става по-грозен отколкото è, защо все по-често чувам, от страна на "лошите", по адрес на "добрите", неща от рода на "демони, чудовища, мръснички" и така... Защо Ърла може и ползва арка на Ноа. Ноа не е ли поначало от "добрите"? Пречистеният човек? Каква е целта на Ърла- да рестартира човечеството от името на Бог, ъпгрейдвайки всички? Защо пресъздаде арка, а не ползва стария? Защо след като има толкова магия и толкова л3 кеш памет, не хване да избие EHQ?
Но не може да игнорираме убийствата и страдащите души, нали Тъй че горните въпроси, кой го греят, след като Ърла е лош. Ноа, добър или лош, все тая, се наричат в момента всичките 14 деца. Трябва да са 14. Това и преди съм го чувал ~_~" И впрочем яко се чудех къде са другите 10, като ние сме виждали само 4. Роад, Тикимики, Горилазз и Морфосистърс... 14-2=12. 12-1(предател)=11. Тепърва има да виждаме 9 нови Ноата при ърла?!! 14тия Ноа е предател. Предал е КОЙ? Алън в момента върви спасявайки хора, ексорсисти И акума. 14тия Ноа е Алън. Мана = Ърл надали.. по-скоро е Мана + Ърл=1001 нощи. Но Мана е мрЪтвец и някой тряя го смени...
Ясно е, че накрая Линали, Алън, Рави, Канда и Кроу ще направят революция и ще застанат в средата, избивайки Акума за тяхното добро, но преди това май ще минат през доста пречки от свойте. Поименно Папата трябва да спре да властва. Не се знае кой е папата и що за клоун или чия пешка е пък той. АвеХитлера е най-гадното нещо, появявало се в мангата, предпочитам Ърла пред него, а над него кой знае още какво има. Единствения начин наще да победят е да са независими, както действа Кросс. Защото ватикана е също толкова злоба/мръсни тайни, колкото е и Ърла.
Иносенс, тия божи кравички, мисля че нямат своя воля. Те просто програмирани парчета способност, досущ като една Акума, които могат да бъдат опитомени и ползвани добре. Иносенсът на Алън еволюира и му се подчинява над 100%, иносенсът на Крос също/и на вси генерали/, иносенсът на Линали също/ма тя не го знае още/, на Кроули също.... на Канда и Рави още не е, но може би ще, при сгобяването му. Когато Алън се би с онова огромното нещо, дето Иносенсът избиваше зайци.. това е супер нормална рекация сега като се замисля. В този момент помислих, че Иносенсът е грешен и че наистина ексорсистите се кланят на не когото трябва но.... Война. Отиваш на фронта. Заставаш лице в лице в противника. Обръщаш се и решаваш да стреляш по свойте. Оръжието ти обаче е програмирано и не ще, съответно почва да стреля по всичко наоколо с цел да избие противника. Лошо няя, особено щом Алън успя да го подчини ^^ Впрочем в този момент очаквах някак да го абсорбира, за да може неговия да се ъпгрейдне, ама нъцки...
Относно Бог/Дявола в това аниме, тия явно са некви несъществуващи, май няма да се стигне до там
Относно Тикимики, кво стана бе Ок, силен пич, но умря... 2-3 пъти... Не ми хареса ъпгрейда му. Заприлича на кръстоносец, честно казано И къв левел е това въобще... не съм доволен, щеше да е супер да си бе останал просто човек вече, егати...
Гадното лоли ме кефи, кой знае колко е дърта, вероятно е най-силният Ноа наоколо ^^
Линали на нищо не прилича с тая коса и тия бинтовани крака... и само я връщат в първи клас... въобщеее... сринаха го тва момиче бе деа х( Но няма страшно, веднъж преживее ли си миналото, иносенсът й ще включи и ще има стелт ритане :>
Рави премина ли тежкият си период най-сетне? Или тепърва има още да се изяснява щото така, а не иначе... Смятам, че като иносенса му стане л2, вече ще е ясно, че той е ексорсист. Може би тогава ще махне и айпача от очето си..
Кроули стана вече 100%тов вампир, да ти е кеф да го гледаш простооо евалата ^^
Миранда нарочно я игнорирам, не мъ кефи туй момичи, ша мъ прощаати.. ~_~
Канда е още на л1 и преби Ноа сам... мнечовек... евалата просто. Сега ме е хептем яд за анимето и глупостите в него. И как се карат с Алън просто е плакнене за очите като са заедно
Кросс ... ем ...
Сянката в огледалото... тва пак за Алън, баси, се едно е главния герой тва момче, се за него говоря... та сянката в огледалото, е отражения на лявата част на тялото му, демек на Ноа който е в него. Ще е хубаво да почнат да се разбират скоро, така и така няма лоши намерения за ся като гледам. В сми - дори и в гадния сън, с който тормози Алън, Линали е все още жива дори след края на света, тъй че --- нп ;R
Айде стига, че стана 43 стр тоя пост :-0
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 17, 2007 2:52 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
Охх, докато го прочета, забравих за какво си писал в началото :>
За Leenalee, предполагам, че от скоро я четеш мангата, и още не си свикнал. Така е с всеки :>, на никой не му харесва, но след време започва да свиква, и остава да се надяваме, че пак ще и порасне бързо :>
Доста въпроси задади :> от което се вижда, че има доста неотговорени и неясни неща. А като четях финалните битки в Арка, си мислех, че ще свърши мангата. А вместо това, още повече въпроси изскочеха, като се появи Хитлера :>
За Ноа бройката им, пропуснал си оная дето се появява в анимето, забравих й името сега. Тя се появи 2-3 пъти в мангата, и от тук нататък явно ще се появява по-често. А нз онея братя за колко ще ги приемат за 1 или 2. Така или иначе остава да видим още немалко нови.
Относно за Тики, на мене не ми стана ясно дали наистина умря (трябва пак да видя чаптъра). Иначе мен ме изкефи къв стана :>
А това за проклятието на Мана, си го мисла, както казах някой друг пост по-нагоре, че Мана е дал и на Крос некаква такава сила (лявото си око на Алън, дясното на Крос :> )
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Ное 28, 2007 12:46 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Еее...тоя чаптър беше уникален...Линали ще има левъл ъп....
Инвейжън в ядрото на екзорсистите...само не разбрах това акума ли са или Ноа...но мадамата кефи на макс...лошото е че там са само учените и няма да могат да се защитят/гадно ми е за Джони,обаче ако убие Ривър или Бак няма да и простя/сега ще има бая кръв и бой, нали всички са изморени и ранени от предишните битки...ще се радвам да се включат генералите,тъй като от Клауд и Сокаро нищо не сме видяли...
Аз лично смятам че Мана е свързан с 14тия,но не е той,тъй като Графа го убива,после Ален го превръща в акума и го убива,бе тоя човек няма утрепване...
Ален ме съмнява да е Ноа,макар че много харесвам двойката Ален х Род.И какво е изведнъж това мразене на Ален...абсолютно безпочвени обвинения и всички им се връзват/егаси тъпите хора/...
И как така не мразят Крос нали и той е взел сила от 14тия да контролира акума?
Единственото което ми стана ясно от тези глави беше как така Ален едновременно ще има родители циркови артисти и Мана.../поне се разбра че Мана е бил клоун/
Хитлера дразни...и протежето му с двете точки също...
Не разбрах от миналите глави защо Графът заплака...?
И къде отиде Род?Нали двечките бяха показани да тръгват заедно...?
А защо по ангелите е буквата Д ?/на черепа в окото на Ален/
То ясно че ако Мана е Ноа си е сменил името и си е измислил фамилията...но...
Както каза СаВа ние мислехме че мангата свършва, а тя взе че продължи...
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Ное 28, 2007 1:18 pm |
|
PA3YM |
|
|
|
дам инвейжъна беше изненадващ ход на фона на идиличната атмосфера в началото на чаптъра - мацката предполагам ще вземе яйцето и ще си тръгне, а акумите ще пречат на преследвачи >.> ама верно дано да няма повече намушкани сред екзорсистите... или поне не така от по-запомнящите се -.-
след това се надявам да има таймскип, в който да си възстановяват иносенсите, Линали да научи новия ъпгрейд, да и порасне косата и така
а бтв 'този' дето после стана Лулубел - не пусна ли той няколко слуха за Алън в началото на чаптъра - еей, тва слуховете са голямо нещо...
бтв след като Мана супер много прилича на Графа в гръб се зачудих дали и Графа няма да е един от 14-те Ноа че да намалее бройката на неизвестните още ^^
и дам, мисля си че Мана е 14-я щото не е ли научил той Алън да чете музиката, а само 14-я е можел да го прави - тоя силует в огледалото обаче е забавен, Алън скоро ще почне по-спокойно да си приказва с него - което би сконфузило хората около него ^^"
ех добре че не свърши мангата, бях я позарязал след смъртта на Канда за да изчакам евентуалния край - те всички измираха и действаше много депресантско ама нещата се наредиха що годе добре - Ален пусна команда undelete -> къв е добряк само
_________________ GIDA owns U!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Ное 28, 2007 1:32 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
РАЗУМ написа: Ален къв е добряк само
Е за тва ми е най-кофти - Ален казва да не убиваме Ноа и те са хора и те си имат добра страна и тича да ги спасява и защитава,а те точно него се опитват да унищожат и да му направят гадно...
Сега ще ми е интересно как ще защити Лулбел / тук ще стане голям гаф в анимето,защото Хошино още не е дала име на геройнята/ и ще разправя че е добра след като избие половината народ в Щаба...
И това според мен не са акума,защото Ален би трябвало да разбере, дори и с телепортация би трябвало да ги усети предварително...и нямат номер...а пък ми мязат много на Тики и мисля че са души на предишни Ноа или...де да знам...
Ален в момента се стреми да не си говори сам...и не знам ако примерно си затвори лявото око,ще може ли да го вижда...
А най-чудно ми е защо пренесаха яйцето,какво им пречеше да си остане в ковчега...?Какво ще му гледат толкова?За ковчега Хитлер си каза плановете,ама за какво им е яйцето?
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Ное 28, 2007 2:25 pm |
|
Oni_no_ko |
|
|
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 12:06 am Мнения: 625 Местоположение: Bishounen~Land
|
На мен пък ми стана много гадно за Тики . Дори не схванах напълно в какво точно се превърна накрая... Ама силно се надявам да си стане като преди.
А тая Лулубел много ми ходи по нервите. В анимето едвам я изтърпях . Освен това малко грубо се получи с това инвейдване. Аз реших, че поне малко ще ги оставят да си починат пък те ги подкараха веднага и то им дойде яку из отзад. Ама си мисля, че няма кой знае какъв шанс тя, защото колкото и да е в момента в Ордър-а има 4ма генерали + 6~ екзорсиста, които могат да се бият... сравнително. Едиствено може да се опита да ги забави с ония неща, които я придружават, докато тя офейка с яйцето. И то вероятно точно така ще стане
А за ъпгрейда на Линали и на мен ми е много интересно... Ако стане паразитен тип, как ли ще изглежда...? И освен това се чудя при положение, че иносънса й я защити 2 пъти, как така ще е съвместим с нея само на 10% сега?
И аз съм на мнение, че 14тият е Мана, просто няма кой друг да е... Освен, че е научил Алън да чете музиката, също как така го е прокълнал, че ръката му да стане анти-акума оръжие? Освен това после Крос намира Алън и го прави екзорсист. То едва ли е просто съвпадение... Едно на ръка, че Мана адски много прилича на Графа в гръб
А и другоо.... Много се израдвах на появата на Алън, когато Графът тъкмо нападаше Линали . Само как се появи зад нея и "Good evening, Earl" - беше просто ъбър куул
И последният чаптър беше много готин (като изключим появата на тъпата Лулубелка ). Линали как медитираше с Канда
Бтв мисля си, че вече е време да поразкажат малко за Канда и Лави, защото досега само загатват, което е много досадно
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|