|
Дата и час: Нед Мар 16, 2025 11:22 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Ное 01, 2007 3:03 am |
 |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
HollowMan написа: ...
Ъм, нямаше ли да е по лесно просто да кажеш че ти харесва xD
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Ное 01, 2007 3:22 am |
 |
BlossomStar |
|
 |
|
Belgarion написа: HollowMan написа: ... Ъм, нямаше ли да е по лесно просто да кажеш че ти харесва xD
Но виж...Мефисто сигурно ще се размаже  нищо...лошо няма
_________________ When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Ное 01, 2007 10:32 am |
 |
Mephisto |
|
 |
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
HollowMan написа: ааа, мислех си да мина само с един едит, ама не, някакси мисля че има какво да се каже, не ми беше тва първоначалната идея, но... Mephisto написа: Границата
На границата...границата между него и нея,между неговото и чуждото...там посяга и се отдръпва,полека прозира тънката линия на раздела,на мимоходното подминаване на личното и безличното... през предела преминава и лъжата и мълвата,и промяната и замяната... Достигнал до своята граница той плъзга ръката си по малолетната й кожа,притискайки сърцето си с другата,за да не кърви прекалено бързо... Междувремието на тази гранична позиция се плъзга по лицето му под формата на сълза...достига устните и ги съживява със соления си вкус...в този момент часовникът прозвънява и му казва,че времето е изтекло,а границата се затваря за него...тъй невъзможен за връщане през нея...
така... ужасно чувствено, без да е претенциозно или позьорско, без да е лигаво. което е основния проблем на повечето опити за пресъздаване на този тип взаимоотношения. аз като тенденциозно деформиран неизбежно търся и се опитвам да анализирам, а точно това не искам да правя тук. текстът е пределно ясен по отношение на екстра-лингвистичната вселена, макар и на моменти загатнато, не остава неразбрано "реалното", към което се отнасят думите; построен изключително пестеливо върху един единствен образ-символ и останалото се върти като спирала около него, доизяснявайки. но може би малко прекалено скромно, малко прекалено пестеливо. или с две думи: много е късичък:) . иначе определено доста еротично, особено ми допадна паралела между делничното и личното, между безличното и потопеното в горчивите краски на копнежа... унесох се. между еротиката (тук - чиста, не сурова и плътска, а в образа на невръстна, малолетна...) и студенината фригидност (егати тафталогията) на ежедневието (часовника). и тук, образа на страстта, натоварен със именно това противопоставяне носи и обреченост, незадоволеност, "невъзможност за връщане към нея"... осъжда не непрекъснато търсене и достигане до границата, но тъй като е граница, по дефиниция изплъзваща се същност, която и свързва, и разделя, лир. аз бива грубо, рязко върнат отново в света. и тук - ръката, която придържа сърцето - неминуемата жертва от това непрестанно "преминаване", от този непрестанен копнеж...
*размазва се*
Сериозно, евалата. Много добре си разбрал. И тъпкано го връщаш на автора за трудноразбираемия стил
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Ное 01, 2007 3:49 pm |
 |
AOK |
|
 |
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 11:43 pm Мнения: 468 Местоположение: forum.animes-bg.com
|
BlossomStar написа: мммм....твърде съм голям оптимист и грандоман, намирам живота със своите лоши и хубави страни за толкова интересен, както и самата борба с него, че да ми харесат тези текстове
Не, според мен не е нито едното нито другото (ех, може ад има по съвем мъничко и от двете в него, но по скоро е ЕГОТО. Има голямо ЕГО.
Иначе относно характерното и за двата текста ме жегнаха много приятно от гледна точка, че така бяха наредени думите, щото породиха у мен усешнаето точно за сайбър пънкариика....
Виждах аниме детайлите.... Знам, че рядко пиша за аниметата (макар и да пиша точно в този ФОРУМ), но от това което ти си написал ми се прииска да направя цяло едно аниме... Просто ми идваха визуални образи.... Много яко.
За границата... не ме грабна толкова... макар, че има една песен дето я ремиксирам... "На ръба на светлината и на мрака"... Малко за нея ми напомни...
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Ное 01, 2007 8:30 pm |
 |
Mephisto |
|
 |
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
Нарисувай се
Нарисувай се на екрана в твоя ум,виждаш ли форми? Усещаш ли цветовете си?От теб идва ли мирис?Можеш ли да се различиш? Можеш ли да очертаеш разграничителната линия между себе си и останалата част от света? Има ли нещо,което те отличава,което те прави уникален?Усещаш ли теглото си? Има ли място,където не си в творческа безтегловност?Ти не се ли размиваш все повече с всяка изминала минута? А нима си бил предназначен?Предопределен? Не,не си.Ти си едно безформено съществование,което търси цял живот своята рамка.Как да я намериш?Къде да я намериш? Как ли ще изглежда?Не знам.Ти знаеш,защото не пътят формира границите ти,а начинът по който го извървяваш - криволичейки,падайки,ставайки,за да намериш някаква константа,някакъв барометър,който да те предпазва от вечния уклон в една или друга посока.Ти ще видиш,че си предопределен за средата на пътя,там,където той е най-широк.Там,където сме всички ние,но не го осъзнаваме. Твоят грях е прекомерното ти желание да бъдеш нещо конкретно,без да се съобразяваш с действителността,която ти казва,че ти си само една вена в тялото на трансцедентната фигура на човечеството...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Ное 02, 2007 2:34 pm |
 |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Mephisto написа: Никога, никакви. Мога да предизвикам всякаква емоция у себе си без нуждата на наркотици.
Нали  , самия живот е предостатъчен стимулант, че да се ползват и още
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Ное 02, 2007 5:41 pm |
 |
Mephisto |
|
 |
|
Бос
Тръгва бос бавно по ръба на света,внимавайки да не се подхлъзне и да падне в морето на безличието...сянката на неговият страх го преследва и той ускорява крачка...стига завой...трябва да спре...не може веднага...дишането се учестява...мъчително спира на ръба точно преди да парне и веднага сменя посоката,пак бавно тръгва по ръба и постепенно ускорява крачка...вече вижда следващия завой...,отрано се опитва да спре,но не му се отдава отново...защо не спира?...успява да се удържи отново накрая да не падне...продължава бос по ръба,докато достига...достига...мястото,откъдето е започнал - началото.Тук няма край,тук няма опасност да падне и въпреки това той се подхлъзва и пада...пада...пада...и накрая се събужда от кошмара си.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Ное 02, 2007 7:16 pm |
 |
Mephisto |
|
 |
|
Има ли някакъв сериозен замисъл зад въпроса?
Не, и гъби не.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Ное 04, 2007 2:17 pm |
 |
Mephisto |
|
 |
|
За това,което ни вдъхновява
Лежах в морния следобед и си мислех на музикален фон за пречистването.И за именно пречистващата сила на изкуството. В този си пост искам да упомена едни от творбите и авторите им,които ме впечатляват в продължение на години и ме инспирират. На първо място искам да спомена музиката (любимото ми изкуство) - прекалено много парчета ме вълнуват през времето,но малко са нещата,които са трансцедентни като Енигма.Майкъл Крету наистина е постигнал това,което се е изисквало от него - да направи музика,каквато дотогава не е правена. На второ място искам да спомета изобразителното изкуство.И тук на първо място изниква името на Луис Ройо.Уникален талант и невероятно виждане спрямо света и още повече върху женската природа.(Върви много добре в унисон с Енигма) Следва да спомена и литературата - "Чудовище" на Наоки Урасава.Невероятно "жива" книга с реални герои и случки.Трилър,който те държи в напрежение докрай.Който се интересува от психология непременно трябва да хвърли един поглед върху нея. Анимация - да,анимация.Но тук не говорим за детското в анимацията.А за тази анимация,която е по-голяма от повечето игрални филми.И по-конкретно японската анимация.Заглавието е "Ангелското яйце" (Angel's egg) на Маморо Оши.За годината,когато е правена тази анимация графиката уникално пресъздава деменциалните интерпретации на Библията. Фотография - тук не бих си позволил да цитирам определен автор.Взимам от всичко,което видя наживо или в интернет.Има прекалено много на брой уникални фотографии,хващащи в рамките на снимката толкова много и то толкова простичко. Склуптура.Тук няма да съм еднозначен.Харесвам ренесансовите творби,както и предшестващите ги антични такива.За мен най-перфектното (ако може да има нещо перфектно) е природата във всичките и форми,пък била такава и човешката физика.Всяка скала,всяко дърво,всяка струйка вода,всяко листо,всеки облак може да бъде идеален пример за скулптура. Ораторство - начин на изказване.Това е нещо,което е като мозайка,която всеки сам сбира през живота си.Способността да се изразяваш правилно,точно,впечатляващо,въздействащо е сбор от лексикални,интонационни и жестикулационни способности.Те се придобиват в социалния живот на човека,за тяхното натрупване трябва време. Накрая да заключа - има прекалено много неща,които могат да вдъхновят човек.Всъщност абсолютно всичко може да го направи.Защото изкуството всъщност е дейност, присъща единствено на човека,която стимулира сетивата ни,мисълта ни,духа ни.Чрез него ние предаваме своите емоции и идеи.Колкото повече сетива възприемат изкуството,което създаваме,толкова по-качествено се изразяваме.А чувството да си разбран правилно е нещо,което всеки желае,нали?Вследствие на това,ние придобиваме чар,аура,влияние.Всеки го нарича различно.И разбира се,не на последно място,това как се изразяваме ни формира и като външен вид малко или много. Изразявайте се,показвайте,че сте тук и сега.И попивайте от живота,защото той засега е само един...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Ное 08, 2007 12:32 am |
 |
Mephisto |
|
 |
|
Пясъкът
Лежеше в горещия следобед по гръб върху твърдото легло... кръвта във вените му биеше толкова силно,че при всеки удар на сърцето тялото му като че конвулсираше в синхрон с нея...всяко раздвижване на тялото му му напомняше за секса,който правеха преди...,но това нямаше значение вече. Беше му безразлично и затова се обърна на една страна и се загледа към прозореца. Пердетата бяха спуснати,за да не нахлува цялата гама горещи лъчи в стаята..., но ето,че се появи ветрец...,всеки полъх отместваше за миг време края на пердето и силен лъч навлизаше в стаята и огряваше брадясалото му лице,като го караше да замижава.Играта на полъха с пердето продължи няколко минути и после спря...постепенно времето вън се намръщи... облаците придобиха тъмен оттенък а в далечината се чуха първите гръмотевици...беше му все така безразлично. Изведнъж заваля силен дъжд...едри капки заудряха стъклото на прозореца,като размиваха "грима" му,поставен от мръсотията,натрупала се с времето по него. Настроението навън се променяше,а вътре беше все същото - задушно,топло и сухо...толкова сухо,че ако някой запалеше клечка кибрит във въздуха,то всичко щеше на лумне в пламъци,най-напред душата му,а след това и всичко около нея... Той гледаше все така неуморно в пространството пред него,но някак си без цел.Най-вероятно му беше вече безразлично.Немалко образи и парфюми се бяха сменили пред очите му последните години,но всички бяха вече размити.Безмислените нерви,които беше хвърлил преди сега му липсваха... Полежа още малко и след това се изправи.Приближи се до стария шкаф в стаята и извади от едно чекмедже малка кутийка.Отвори я и извади от вътре крехка стъкленица. А в нея плуваха две очи.Две кафяви очи.Разтворът ги беше запазил добре.Той ги извади и внимателно си ги сложи.След това прибра кутийката в същия шкаф,облече си костюма, взе работната чанта и излезе,запътен към света.Беше време да стъпи в пясъка отново.Надяваше се,че този път,ако потъне,то ще е завинаги...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Ное 14, 2007 5:54 pm |
 |
Mephisto |
|
 |
|
Осъден
Седеше на металната скамейка в тясната и тъмна стаичка.Знаеше,че времето наближава,че днес е денят на изпълнение на присъдата...Вече му беше присъщо да забравя всичко хубаво от живота му...та той скоро щеше да свърши,а с него да изчезнат и спомените...Знаеше,че всичко вече е решено,че той е осъден и наказанието му е неминуемо.Не знаеше защо е осъден,но и вече нямаше значение - другите го осъдиха,а той беше останал сам.Тънки лъчи пробиваха в тъмнотата на килията и като прожектори осветяваха точно лицето му.Сякаш самото слънце показваше,че е виновен и трябва да бъде наказан.Времето течеше...той не знаеше дали то течеше бързо или бавно,мярката му за света му липсваше вече...та той самият като че ли липсваше вече от реалността... Изведнъж вратата на килията се отвори със скърцане,вътре влезе фигура,хвана го за ръката и го изведе дърпайки го.Той излезе на двора.Навън беше ужасно светло.Свикналите му с тъмнината на килията очи не можеха да привикнат към силната светлина.Така той различаваше само светли и тъмни петна... Стоеше сам,изправен навън,облян от лъчи светлина.Изведнъж той усети така познатият му парфюм...ефирният аромат изигра ролята на предсмъртни удари от барабан преди стрелба.Той отвори очи и в мига преди да настъпи моментът Я видя до себе си...позна я.Последва целувка,целувка,която отне последния му дъх...той се строполи неподвижен на земята...присъдата беше изпълнена...
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|