Дата и час: Сря Фев 26, 2025 2:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2007 10:28 am 
Аватар
Модератор

Можеш ли да дадеш още жокери? Кажи нещо повече ако се сещаш. Възможно ли е да говориш за SHOGUN въпреки, че не е японски.

Профил  

Заглавие: Re: Стар японски сериал по Канал 1
МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2007 12:03 pm 
Аватар

pepsi написа:
Търся името на един японски сериал, който беше излъчван по Канал 1, някъде 1990-94 г. Става въпрос за игрален сериал, самурайски. (Ако си спомням добре, в началните надписи на всеки епизод се виждаше водопад, с японски букви пред водопада. Не знам, дали това помага.)

аз пък търся стар японски сериал излъчен през 80те години, мноо як, спомням си че имаше хора със островърхи шапки и някои от героите се биеха с тях. Както и един от любимите ми герои се биеше с пумпали, имаше жена и дете и те се биеха, моя герой май го убиха и лапето още от малко се беше научило да се бие с пумпалите на баща си и почна и то да реже глави..... сериала е от 80те години. А този от 90те не го помня, но е друг 100%. Като говоря за 80те трябва да е в периода 83-88

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 12:22 am 

Спомням си, че през 1992 година, по първа програма, даваха един самурайски сериал, преведен на български с името Отмъщението на самурая. Нямам представа дали това е оригиналното му заглавие, защото с него не успях да го открия. Филмът беше изключително завладяващ. Първата серия напомняше за бягството на граф Монте Кристо от затвора. Главният герой успя по същия начин да се измъкне от тъмницата. Помня също името на една от героините - Маби.
През 90-те години по втора програма излъчваха историческата драма Шинген Такеда. Лошото беше, че бяха закупили само около 12 серии от филма и не успях да го догледам. Накрая се оказа, че драмата е от 1988 година, с Киичи Накаи в главната роля.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 12:48 am 
Аватар
Модератор

Аз си спомням един сериал по Канал 1 от средата на `90 години. Беше за едно малко момиче, което става сираче и после живее много тежък живот. Накрая като пораста отиде в големия град и стана гейша. Нещо такова беше. Но самия сериал не беше много стар.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 8:33 am 

Да, май е този. Благодаря. Той беше с по-малко епизоди и помня, че ги дадоха всички.
А драмата с малкото момиче се казваше Ошин. И аз я гледах, въпреки че и нея не я бяха закупили цялата.

Последна промяна ukio на Сря Окт 31, 2007 12:08 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 30, 2007 1:50 am 
Аватар

Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
Темата е за RQ раздела, който е точно под този :!: Също е важно да спазваш правилата за оформяне на заглавието!
Местя :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 31, 2007 12:04 am 
Аватар

zdzdz написа:
Аз си спомням един сериал по Канал 1 от средата на `90 години. Беше за едно малко момиче, което става сираче и после живее много тежък живот. Накрая като пораста отиде в големия град и стана гейша. Нещо такова беше. Но самия сериал не беше много стар.

Ааа, този и аз съм го гледала :shock: Всеки ден бързах от училище, за да се върна и да гледам целия епизод. Даже ми са останали разни откъслечни спомени - как главната героиня говори с една жена, май й беше някаква работодателка или приятелка, край едно мъничко езерце в една градина; също че главната героиня по едно време стана шивачка и че в започването тя вървеше през някакъв много дебел сняг (най-важното от всичко! :lol: ) и самата атмосфера беше много трогателна :(
ukio написа:
А драмата с малкото момиче се казваше Ошин. И аз я гледах, въпреки че и него не го бяха закупили целия.

Е това не го помнех. Пък съм останала с впечатлението, че има тъжен край :roll: :?

Naruto couples I support: ItaxSaku, ShikaxTema, HinaxNeji, SasuxNaru ;P
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 27, 2008 1:14 pm 

Странно, сякаш само на немски има информация за него.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]