Дата и час: Пет Фев 07, 2025 8:11 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 4 [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Как да се гласува от трети кръг нататък?
 Чрез пускане на мнение.  57%  57%  [ 38 ]
 Чрез анкета както си беше досега.  43%  43%  [ 29 ]
Общо гласове : 67

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2007 8:10 pm 
Аватар
The No-Goodnick

spiralkinda написа:
EDIT- а защо например не стане така. Аз смятам, че например Сульо ще спечели и пиша:
1. ЗА Сульо
друг на същото мнение като мен и той иска да гласува и му се апда втори глас си пише:
2. ЗА Сульо
и после примерно се аргументира щото е мискинин и курвар... или както там си иска
Обаче влиза някой и смята, че Сийка трябва да победи и тя си пише:
1.ЗА Сийка
щот вари много хубави компоти.
Дълго е, но надеждно и лесно

идеята не ми звучи зле :hmm: :nod:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2007 8:13 pm 
Аватар
Цар Алко

victor_1988 написа:
Ако се намерят мераклий да броят по време на боя, ама това вече майче идва малко в повечко.

Аз лично така бях планирал да ги броя. Хем няма да ми дойдат 12 страници наведнъж, хем ще може и да се информира.

Не става дума за постоянно броене. Веднъж на ден два преброяваш и пишеш колко е. След това продължаваш от там до където си стигнал.

Но както казах това може да идва малко в повече, дори и за навитаците. :lol: :lol:

Ами може и така, хем по-лесно за преброяващите, хем всеки ще знае горе долу как върви битката.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2007 8:22 pm 
Аватар
Masaka?!

spiralkinda написа:
Също така относно преброяващите за да няма договорки ...
...
...

Слоожноооо... не оправя проблем 1, който за мен е най-важен. Просто няма начин да го решите ;/ Ако има - млъквам веднага.

Твърде много усилия ще се вложат, за нещо твърде не-атрактивно - проблем 1.

А в основата си това е една фенсбойска визуална игра - има си анкетки. Хората си гласуват и се кефят, че героят им бие или хранят фенбойчетата на другият герой, когато губят. Как сега ще знаят кой губи/бие до самият край - проблем 1. Пък и става твърде ангажиращо/сложно за средностатистическия човек, дето прекарва 15 минутки във форума.

Защо аджеба за нещо толкова детинско да се прилагат толкова ограничаващи мерки, които на всичкото отгоре да убият и атрактивността на играта?

Искате сложна и безупречна игра по отношение на избирането на победител игра? Хм... мисля, че вече има такава, но това не е Бойният Колизеум > http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=25054

Като гледам няма такъв интерес, хм.. странно... :hmm:

Не може хем да е mainstream, хем да е добре изпипано със сложни правила, хем да е абс. безпристрастно.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2007 11:37 pm 
Аватар

OMG някой хора наистина много се вживяват в тая игра.
Все пак това е само за забавление и за да си изкажат хората мнението за различните герой. Все пак още преди да е започнала играта на мене ми беше ясно ,че ще спечели героя който има най-много фенове и е глупаво да се мисли че всички ще гласуват безпристрастно. Така че в крайна сметка победата няма почти никаква стойност и няма смисъл да се престарават хората за такива дреболии.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 28, 2007 11:56 pm 
Аватар

Еми, айде локвайте я тая тема и да се почва втори кръг. Явно сте решили, така че...

И не сме ние тези дето са се вживяли, все пак не ние гласуваме с по 5 акаунта. :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 1:04 am 
Аватар

Добре нека да дам предложение, което мисля, че ще реши всички проблеми.

По въпроса за начина на гласуване: Първо във всяка тема още в началото на първия пост да са написани с големи червени букви как да се гласува, а именно:

Решил си да гласуваш за даден герой. Пишеш в някакъв цвят различен от черен още в началото на поста си
Цитат:
Гласувам за герой А. Временнен резултат А:Б=х:y

(т.е. временния резултат преди това трябва да е бил А:Б=(х-1):y)
Естествено човека, който гласува трябва да провери какъв е временния резултат преди това, но не мисля че това ще бъде кой знае какъв проблем. (или направо всеки който поства да пише временния резултат още в началото на поста си независимо дали е гласувал досега или не - за по-лесно следене на временния резултат)

Нека също така бъде написано ако някой бъде хванат да гласува повече от един път или пък излъже с временния резултат да бъде БАНнат за един месец. По този начин модовете няма да са задължени да следят нон-стоп двубоя за чийтване. Първо надали ще има някой който да се осмели да чийтне. Второ ако има някой достатъчно смел да чийтне и да гласува примерно 2 пъти за А, то друг потребител (примерно, който е за Б) достатъчно е да забележи измамата и да пише едно ЛС на някой мод и да представи съответните доказателства - откъдето ще следва анулиране на гласовете на гласувалия за А и съответно дисциплинарно наказание. Така ако някой чийтне и му се размине виновни ще са тези от другия отбор, че не са го видели (и тези от отбор А, които най-вероятно ще си мълчат).

И право да гласуват да имат само потребители с регистрация от поне 1 месец например.

Така мисля, че просто с един принудителен ред във всеки пост може да се реши целия проблем.

Мале какви ли глупости написах тъкмо що?! *отива да спи*

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 1:11 am 
Аватар

@Card_master:

Morridin и Sayan си го казаха. Колко човека ще погледнат първия пост да видят как точно се гласува? Па камо ли да си номерират гласовете.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 1:16 am 
Аватар

Еми като няма анкета естествено е да си зададат въпроса как се гласува. И като е написано примерно с Големи червени букви в началото на темата как се гласува ще разберат. И като има някакво сериозно предупреждение ще се наложи да спазват правилата.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 2:09 am 
Аватар
Souten no mukou

Като видят, че няма анкета ще се заинтригуват как да гласуват.
Отделен въпрос е, че повечето "нуубс" и не само, не четат всичките страници за дадения герои, също така повечето незнаят как да приложат цвят.. ^_^

Аз бих предложил тез дето ще броят за да се избегне "чийтването" с втори вот... Примерно на "notepad" да си записват освем гласовете за дадените герои да си записват и кои е гласувал... пример...

nick: Morridin - глас: Luffy

Иначе това да се броят гласовете през ден-два е доста по полезно, но и повече играчка.
Щом тези дето ще броят ще са "анонимни", може някои моде да пуска временния резултат в първия пост или в последен пост...
Разбира се тук идва и момента, че никои луд няма се занимава... Но примерно на два-три дена да се обяви резултата за момента е хубаво!!!
Примерно дадения "брояч", брои гласовете 3и дни след пускане на темата.... Праща ЛС на няои мод и той пише пост или добавя временния резултат в първия пост.

"Временния резултат към дата 28.10.2007 23:48 часа е!!! Пешко - 37 гласа
Жорко - 42 гласа.

Както и да е, каквото измислите все тая.. И двата варянта са куци, но лично се спирам на преброяването, ще падне четене на теми и внимаване за гласове, но мисля, че така ще е най приемливо.
А колкото до това да се объркваш с двете мнения или пвоечето на даден "user", не мисля, че ще стане ако си пишеш кои човечец за кои герой е гласувал..

И без друго по цяла нощ чета теми и постове, с удоволствие ще помогна с квото мога. ^_^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 8:45 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Card_master написа:
Еми като няма анкета естествено е да си зададат въпроса как се гласува. И като е написано примерно с Големи червени букви в началото на темата как се гласува ще разберат. И като има някакво сериозно предупреждение ще се наложи да спазват правилата.

Е май не си от тия хора, тъй че нека ти кажа :hmm:
Така губиме около 80%+ от гласуващите. :lol: И за чии го правиме БК тогава? Аз мога да питам през скайп кво мислят по въпроса тия дет ше останат да гласуват, леко няма сми :hmm: Никой нито ще ти гледа правилата, нито шрифта, нито предупрежденията и ще си постят напразно...

IvCHoy написа:
Като видят, че няма анкета ще се заинтригуват как да гласуват.

... а ако земе да ги види(правилата), направо ще браузне ъуей ;[[ "кво шсе занимаам"
Накрая ше са пак анкети усещам, не става, прецаква се целия елемент на игра в тая игра... :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 11:55 pm 
Аватар

Какво хубаво мнение имате за горките фенбойчета :lol: . Не са чак толкова зле (ъм, поне някои от тях), все ще прочетат ако се напише още в началото на темата едно ясно, точно и кратко правило с големи букви. А за който не му се занимава, пак едно име да се напише не е кой знае колко. Така мисля съдейки по гласуването за най-добър аватар в лафче-то. Има си го и спама, но хората си гласуват както трябва. Знам, че едно е там, а друго тук, ама...Там примерно също не се знае временния резултат.
Иначе, че с анкета е по-интересно, няма спор. А и все повече виждам недостатъците на гласуването с пост. Ако само можеше да се направи така, че все пак да не може да се гласува с едно айпи, пак щеше да е достатъчно. Ако някой вече тръгне да сменя и айпи-та и да прави регове с нови, то за него няма спасение просто :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 29, 2007 11:59 pm 
Аватар

Те че ще гласуват, ще гласуват. Само като влезнат на страница от 2 нагоре и като видят мненията на другите ще се досетят (пак ще има питане де :lol: ). Само дето няма да гласуват болднато, което ще тормози броячите само. Иначе ще си гласуват.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 31, 2007 1:11 pm 
Аватар

Гласувах за "мнения", но лично на мен не ми допада самата концепция на играта. Дали ще е с мнение или просто анкета гласовете са субективни. Всеки гласува за "тоя който ме кефи". Така не би могло да се определи кой е най-силен като герой, а кои имат най-силна подкрепа от феновете. :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 31, 2007 1:54 pm 
Аватар
Souten no mukou

Колизеума трябаше да се казва "Фенски-Колезеум", а не "Боен-Колизеум". =))

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 31, 2007 4:27 pm 
Аватар

Ами вярно че гласуването с няколко акаунта и фенбойските гласове обизмислят анкетите но пък и без това те са си безмислини поначало. В смисъл ,че ако просто трябва да се гласува за героя с по-големи сили то на първите 10 места ще са ДБЗ геройте който унищожават планетите на опонентите си. Няма да има смисъл да участва да речем герой като Кеншин защото негова битка срещу Алукард или срещу Биакуя например е безмислена.Така ,че според мен в тоя си вид Фенския кулизеум е по-смислен и по-интересен.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 4 [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]