|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 3:49 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: "Изоставените деца на България" от Кейт Бюлет ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 6:49 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5124.jpg) |
koala |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Чет Окт 12, 2006 12:11 am Мнения: 1426 Местоположение: The other side of the looking glass
|
Днес прочетох 1 статия в новият брой на Капитал, която ме потресе. След това гледах и филма, за който се говори в статията и мога да ви убедя, че каквото и да съм виждала и чела никога не ме е било толкова срам да кажа, че съм част от тази държава. Не мога да ви го опиша с думи. Просто боли, когато човек вижда такива неща. И от камък да ти е сърцето не може да пропуснеш подобни факти. Искам да споделя с вас всичко това, за да го знаете и защото някой ден повечето от нас ще са родители, а всики ще сме част от това общество. От статията: "Ако не сте гледали филма на Кейт Блюет, отделете час и половина от забързаните си дни, за да видите тези спрели животи. Изумителното е, че нито една българска телевизия до този момент не е излъчила материала. Кейт Блюет е журналист на ВВС, която снима филма "Изоставените деца на България", излъчен по четвърти канал на британската обществена телевизия. В деветдесет минути филмът, сниман в дома за социални грижи за деца с физически и умствени увреждания в село Могилино, показва "неподправен ужас", както пише "Дейли телеграф". "Те умират. Само ще гледаме ли? Докато четете тази статия, Филип бавно изчезва. Погледнете показалеца си. Това е дебелината на ръката му. Сега съберете два пръста. Това е обиколката на крака му. Спомнете си снимките на най-слабите деца в Африка, които сте виждали. Те са охранени в сравнение с Филип. Защото към момента в много институции на децата с увреждания се гледа като на продукти с адски къс срок на годност. Складираш ги за известно време, а след като срокът изтече, ги изхвърляш или в институция за големи, или на местното гробище. Което, ако се замислите, е едно и също нещо. Най-разтърсващият момент от филма на Кейт Блюет "Изоставените деца на България" за мен са кадрите с гробовете на децата. Иво Димитров Николов. 9 декември 2001 г. - 21 декември 2006 г. Бояна Иванова Лазарова. 29 септември 1988 г. - 29 декември 2006 г. Тъпо е, когато целият ти живот наистина може да бъде събран в надписа на един кръст. Тези деца са се родили. И са починали. А между това не им се е случило нищо. Едно изпразнено от съдържание тире." Toва е линк към филма
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 7:06 pm |
![Аватар](http://i253.photobucket.com/albums/hh79/thefolenangel/AV35.jpg) |
thefolenangel |
Всепризнат Спамър |
|
koala написа: ...колко плитко разсъждаваш
Може да е плитко, но поне е вярно.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 7:07 pm |
koala |
|
Регистриран на: Чет Окт 12, 2006 12:11 am Мнения: 1426 Местоположение: The other side of the looking glass
|
thefolenangel написа: koala написа: ...колко плитко разсъждаваш Може да е плитко, но поне е вярно.
Не, плитко е!
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 7:08 pm |
![Аватар](http://i253.photobucket.com/albums/hh79/thefolenangel/AV35.jpg) |
thefolenangel |
Всепризнат Спамър |
|
koala написа: thefolenangel написа: koala написа: ...колко плитко разсъждаваш Може да е плитко, но поне е вярно. Не, плитко е!
Да съм отрекъл? Казах, че е вярно..не че не е плитко...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 7:13 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3485_1365159118.jpg) |
Mephisto |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
Това стана лична разпра.
По темата - докато три бременни жени загиват в катастрофа край Пловдив, а абортите сред непълнолетните продължават да се увеличават като процент, ще кретаме.
Всеки носи два типа отговорност - лична и социална.
За мое съжаление не разполагам с достатъчно средства.
Не е важно да направиш каквтото и да е по проблема. Важното е да направиш каквото трябва, когато трябва.
Съжалявам...
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 7:13 pm |
koala |
|
|
thefolenangel написа: koala написа: thefolenangel написа: koala написа: ...колко плитко разсъждаваш Може да е плитко, но поне е вярно. Не, плитко е! Да съм отрекъл? Казах, че е вярно..не че не е плитко...
Нещо толкова повърхностно не може да е вярно... а и явно не можеш да ме разбреш какво се опитвам да ти кажа.
Никъде не твърдя, че сега трябва да направим нещо... на нивото от животът ни, в което се намираме ми е пределно ясно, че това няма как стане. Не очаквам дарения и планове за конкретни действия, просто ми е интересно вие що за хора сте да реагирате по такъв начин.... само това ли имате да кажете. "Еми кфото такова и животът е гаден"
ЕВАЛА!
Последна промяна koala на Нед Окт 21, 2007 7:24 pm, променена общо 2 пъти
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 7:23 pm |
koala |
|
|
Можеш да направиш много неща:
1 можеш да се интересуваш
2 можеш да покажеш, че имаш душа
3 ако имаш стари дрехи/играчки вместо да ги хвърлиш на боклука можеш да ги пратиш в някой дом
4 можеш да се постараеш ти или жена ти някой ден, да не правите глупости докато тя носи твоето дете, за да е недоносено или с някакъв недъг, а дори и това да се случи, пак да обичаш и да не го изоставяш като непотребна вещ, а д аположиш непбходимите грижи д асе излекува
5 можеш да повлияеш на приятел, да промениш нечии мироглед
6 можеш да видиш до какво води липсвата на грижа и отговорност от страна на държавата и да си обещаеш, че ти не би постъил така, защото си ЧОВЕК и че ако има нещо, което да зависи от теб ще се интересуваш от него вместо да го пренебрегнеш
7 можеш да оцениш това, което имаш и да бъдеш благодарен за него!
и т.н.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 7:59 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3485_1365159118.jpg) |
Mephisto |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
koala написа: Можеш да направиш много неща:
1 можеш да се интересуваш 2 можеш да покажеш, че имаш душа 3 ако имаш стари дрехи/играчки вместо да ги хвърлиш на боклука можеш да ги пратиш в някой дом 4 можеш да се постараеш ти или жена ти някой ден, да не правите глупости докато тя носи твоето дете, за да е недоносено или с някакъв недъг, а дори и това да се случи, пак да обичаш и да не го изоставяш като непотребна вещ, а д аположиш непбходимите грижи д асе излекува 5 можеш да повлияеш на приятел, да промениш нечии мироглед 6 можеш да видиш до какво води липсвата на грижа и отговорност от страна на държавата и да си обещаеш, че ти не би постъил така, защото си ЧОВЕК и че ако има нещо, което да зависи от теб ще се интересуваш от него вместо да го пренебрегнеш и т.н.
Всичко това съм го правил, правя и ще го направя. Но нямам вече детски дрехи...
Не нападай остро хората, те не носят лична вина за този проблем. И още нещо, щом са прочели темата, писали са, гледали са клипчето, значи им пука.
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 8:18 pm |
koala |
|
|
да, разбира се, няма проблем, не е правилно да се възмущавам, че именно от такова отношение се стига до тези ситуации...
Това, че си и го правиш е похвално, за нищо повече не иде реч, но хората пренебрегват именно малките неща и веднага се изръсват оправдания от сорта на "Е, аз какво да направя", "Това не ме касае и не е моя работа", "Животът е гаден" ....
няма да коментирам повече, триите темата ако искате
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|