|
Дата и час: Чет Мар 13, 2025 11:17 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] |
|
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Boogiepop Phantom  Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 5:36 pm |
 |
Liu |
|
 |
Регистриран на: Нед Фев 04, 2007 7:54 pm Мнения: 326 Местоположение: Сред вятъра професия:заплес приятели:Триона!
|
 Category TV Total Episodes 12 Genres Drama, Novel Year Published 2000 Studio Madhouse Production Не намерих тема за анимето,а ще ми е много интересно да разбера какво мислите за него Ако трябва да се представи историята само с няколко изречения и да разберете напълно за какво става дума,мисията граничи с невъзможността.Като цяло в голям японски град започват да изчезват ученици и виновник за това се посочва фигура наречена Буугипоп,а някои я наричат дори Смъртта.Историята поне отначало проследява последните няколко дни на учениците които изчезват или са намерени убити.Не е трудно да се разберат епизодите и да се проследи сюжета им,тъй като според мен той е даден последователно,макар и много често да има отклонения в миналото на героите,обиковенно преди пет години,когато пак е имало подобни случаи.Но въпреки това не е лесно да свържеш историите на епизодите с главната и още по трудно добиеш ясна представа каква е тя.Колкото повече се доближава края на анимето толкова повече се дава началото на историята и толкова по-често дават миналото.Епизодите стават по-объркани,с по-труден за разбиране сюжет особено ако не си запомнил първите.В крайните епизоди вече знаеш откъде е започнало всичко може би дори защо,но трябва да подредиш началните епизоди в дадената история.Последните два са ръзвръзка и епилог.Дават обяснения за много неща,но отново не пълно и лично на мен ми се наложи да гледам отново началото на анимето за да го разбера.Историята е объркана и сложна за проследяване,трябва да мислиш докато го гледаш и да се анализира.Иначе няма да схванеш нищо. Послание:Мисля,че за всеки посланието е различно.За мен анимето се обобщава под : Защо живеем?,но там има буквално всичко:Болка,пристрастяване,самота,самоненавиждане,жестокост,пропадане та дори и любов. За арта не мога да кажа нищо,нито те възхищава,нито те отвращава,доста е еднообразен,движенията понякога са сковани.Епизодите са тъмни,може би освен последния,което също за мен е част от замисъл на анимето.Лично откъм арт мисля,че можеше и да е по-добре въпреки,че анимето не е много старо-2 000 год. Ако нямах инат нямаше да стигна до последния епизод ,но си бях казала,че искам да го видя.Гледа се трудно и уморително не е нищо като Наруто,което можеш да зяпаш 24 часа и да не се умориш,понеже със самото гледане мислиш за да можеш да разеберш историята.Хареса ми,едно наистина стойностно и смислено аниме макар и да могат да се отправят доста критики към него. Та гледали ли сте го? Хареса ли ви? Какво ви даде(ако ви е дало нещо)? Бихте ли го изгледали отново?
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 5:53 pm |
 |
Spokesman Of Madness |
|
 |
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 10:43 pm Мнения: 2496 Местоположение: In the world oф bullshits
|
Почнах ,го допадна ми,но като цяло ми беше твърде мрачна атмосферата и така и не го изгледах.Не ме разбирайте погрешно,анимето е добро ,наистина доооста сложно и заплетено ,но просто тогава не ми беше до анимета,беше твърде мрачно, (помня ,че се дразних на потъмнените ъгли много)изгледох няколко епизода и се отказах.
_________________ Fuck this shit...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 5:55 pm |
 |
allinyourhands |
|
 |
|
Spokesman Of Madness написа: Почнах ,го допадна ми,но като цяло ми беше твърде мрачна атмосферата и така и не го изгледах.Не ме разбирайте погрешно,анимето е добро ,наистина доооста сложно и заплетено ,но просто тогава не ми беше до анимета,беше твърде мрачно, (помня ,че се дразних на потъмнените ъгли много)изгледох няколко епизода и се отказах.
x2
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 5:59 pm |
Hanabishi_\R/_*cool huh? |
|
 |
|
съгласен съм т'ва много брейнуашва о.Х , ей сега ми седи на компа , ма се чуда да го гледам ли , че след няколко еп. и съм О.о  ....иначе е сравнително интересно , показва се историята от различни гледни точки и всеки от героите е някъв врътнал и с различни проблеми ~_~
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 6:16 pm |
 |
evilduke |
Henshin! |
|
Много трудно се гледа, но е толкова интересно, че те кара да се мъчиш до края, за да разбереш какъв е целия смисъл на всичко което се случва. Японците за пореден път, са доказали, че може да се постигне страхотна атмосфера и за без пари. Мда, анимацията е доста зле :) Арта обаче ми хареса, а и с тази история която не те оставя да си вземеш дъх от нон-стоп анализиране, защото може да изпусеш важна секунда от пъзела, изощо не се забелязват техническите му недъзи. Страхтоно аниме и ми е от любимите в жанра.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 21, 2007 9:51 pm |
 |
Mephisto |
|
 |
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
За това анием съм писал някъде в този форум...100% съм сигурен...
Както и да е. Това е едно от A must see аниметата.
Атмосферата е с доста притворена бленда, така да се каже
Задълже, задълже. За всеки начинаещ аниме уочър.
П.С. Най ме кефеше, навремето като го гледах, епизодът с оня пич, дето ядеше буболечките. Супер фешън. Много имплице!
П.С. Нещо пиша лигаво, не знам какво ми е, важното е, че филмът е наистина задължителен.
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|