|
Дата и час: Чет Фев 13, 2025 10:56 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Окт 09, 2007 11:31 pm |
|
Denkira |
|
|
|
Знам, Деси, но аз си направих връзката за мен Та относно това дали са уникални...не смея да говоря много, тъй като не съм гледала ККС, но ще ви кажа аз как го възприемам. Според мен специално първите трима (Шаоран, Сакура и Уатануки) са едни и същи в Тсубаса и Холик, а доколкото разбирам Шаоран и Сакура от ККС са различни, но са със същите души, затова когато във втори чаптър Юко говореше за Шаоран и Сакура от ККС каза "not the same ones...But it'll be them." и видя по-късно Шаоран и Сакура от Тсубаса. Колкото до Юко и за нея съм на мнение, че е една навсякъде. Всъщност най-сложно е за Клоу...Вече почвам да си мисля, че този от ККС и този от Тсубаса са различни...или поне имат различни роднински връзки в различните светове. Така или иначе Клоу почва да ми създава главоболие и накрая наистина ще взема да направя едно родословно дърво....който е за да каже аз
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 10, 2007 11:42 am |
|
littleVillain |
|
|
|
Denkira написа: Така или иначе Клоу почва да ми създава главоболие и накрая наистина ще взема да направя едно родословно дърво....който е за да каже аз Аз!Аз! Най-после го намерих тоя цитат за Шаоран. Отскоро пиша в този форум, така че не знам дали това сте го обсъждали и ако е така съжалявам, че ви занимавам с него.Ето го (Vol20, 152 chapter, pg15): Цитат: The one who should have died being stabbed by the magician, shortly after regaining his original power was Clow Reed's blood relative "Shaoran".
Това като го прочетох преди време и доста ме озадачи. Значи Шаоран е роднина на Клоу Рийд (Рийд като ФУР...да не са и те роднини О.о).Как Шаоран е щял да си възвърне истинската сила, която е по-голяма и от на Юи? Или вече я е възвърнал след като Сакура премахна проклятието над Юи?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 11, 2007 9:14 pm |
|
littleVillain |
|
|
|
Denkira написа: Помагай тогава да разрешим пъзела Колкото до цитата - дам, ФУР, Клоу и Шаоран са от една фамилия, всичките са Рийд и затова всички имат способност да виждат в бъдещето чрез сънища. Само че какви роднини са точно не е ясно. Например според мен Клоу е баща на Шаоран, но пък това е твърде очевидно. А попринцип се води, че Клоу е баща на Сакура, но колко това е така не е много ясно. Има според мен голяма вероятност Сакура също да е Рийд, тъй като има същата способност....надявам се горе долу да съм успяла да ти поразясня макар че се съмнявам
Сакура също може да вижда бъдещето чрез сънища, така че е логично да е дъщеря на Клоу и следователно сестра или по-далечна роднина на Шаоран. Ще бъде малко странно накрая привързаността им един към друг да се окаже братска обич, но това обеаснява защо истинския Шаоран се държеше по-студено със Сакура.От доста време ми се върти в главата теорията, че Клоу и ФУР са братя, а Шаоран е син на ФУР, който го е отглеждал в онзи...инкубатор от раждането му (какъв грижовен баща го изкарах! ). Такаа...оправих ги набързо роднинските връзки само Уатануки го забравих, ама по тая логика и той трябва да е Рийд.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Окт 13, 2007 3:14 pm |
|
Haruka |
|
|
|
Няаа, не издържах и прочетох спойлерите за 169 чаптър и сега не мога да си намеря място..Ако някой друг ги е чел, да се обади, защото имам нужда да си споделя радостта, че един път познахме нещо Не мога да не го напиша поне като спойлер:
спойлерът написа: Омг, Куро-сама има метална протеза ръка! Стана, наистина стана!
А и изглежда добре сме се насочили към Х. Като че ли ще връщат доста от героите от там в историята и ще изсняват работите около тях.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Окт 14, 2007 2:26 pm |
|
littleVillain |
|
|
|
Darkprince написа:
x2
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 17, 2007 2:21 pm |
|
Darkprince |
|
|
|
Ето го и 169 chapter.
Така first things first: атмосферата, като цяло, беше пленителна - кого ли се опитвам да заблудя -> прЪщя от фенбойщина, та се пукам NiHON COUNTRY!!!!
1. Sakura, връзването й (-> което ме кара да си правя асоциации с "Укротяване на опърничавата" ~XD) и Syaoran - отново се завърта сериала "Ходене по мъките" N# на брой епизод; засега ще се наложи на "мъжете" на Sakura (ама и аз как ги "ожених" ) да пътуват без нея - евентуално за да намерят начин как да върнат душата й обратно или да намерят FWR и да ИЗТРЪГНАТ от него този начин. Или.... но за това по-нататък....
За Syaoran - няма какво да коментирам, даже направо copy-paste-вам един пост:
YamiSakura2 написа: Syaoran looking at Sakura scene is so pretty and tender his little "gathering" the petal in his hand... such a sweet scene!!
Everyone eyes in this chapter are so pretty...
Няма какво повече да коментирам , it is sooooo fangirlish (X_X) НО ме накара да се досетя - изненаданите физиономии на Syaoran ме докарват дооо... даже и аз не знам вече до какво ( ) - значи все пак той не знае всичко; като ли че той вече разбира/усеща, че бъдещето се променя по някакъв начин, но не към лошо, а по-скоро към нещо непредвидено, т.е. нещо, което е извън всички други възможни предвидими "futures" (така си мисля )
2. Fay - така предлагам да оставим за малко настрана роднинките връзки и да обърнем внимание на това, как Fay "извади магията от окото си" (това не е нещо ново, все пак е мъгьосник) => от сега ви казвам това е хинт, какво ЕВЕНТУЛНО би могло да се случи с R!Syaoran-Watanuki-C!Syaoran, но нямам представа какво би могло да стане И......
Охооо, дали Fay ще премине от magic атаки към melee такива или по-скоро - "вампирски" Просто нямам търпение да го видя in action. *kekeke* (хммм, нещо ме засърбяха "кучешките зУби" )
3. KURO-SAMA! - знаех си , знаех си, ЗНАЕХ СИ! KURO-SAMA с Automail (><) Къде ми е поста, където писах, че може да му прикачат high-tech изкуствена ръка? .......*търси* ....... Нееее, изтрил съм го Добре тогава слагам си авторски права за познаването - KURO-SAMA с изкуствена ръка© (Първата ми идея, след като Kurogane "жертва" ръката си, беше свързана с една друга манга на CLAMP - Clover, където събитията се случват в един постапокалиптичен Sci-Fi свят) Лелеле, на FWR д**е да му е яко, ако Kurogane го набара. (*тананика си* Ако в крачка те набарам, 100 патрона ШЕ ти вкарам.... )
4. "X"-елементът или появата на Fuuma и Seishiro - ами аз като ви говоря, че TRC-то започва да придобива "Х/1999" привкус, значи не приказвам Между другото не очаквах точно Fuuma да се появи- не ми е любимец, но все пак е the most cool dressed bad guy ever (поне така е в Х/1999 ) Уж Kamui ми е симпатичен, ама да не беше таковаааа sissy (--_--) Но както и да е.
Seishiro, that son of a gun , тъкмо се чудех, къде го дянаха CLAMP, той взе, че се появи (^_^) . BTW и него не мога да го понасям , едвам му издържах "похотливите" шегички в TB (\_\)( Tokyo Babylon), но да ви кажа честно има нещо закономерно -> фамилното му име е Sakurazuka, Sakura е "вързана" за sakura tree (мноУ череши, мноУ нещУ )
Хубавото в цялата история е, че четири поредни седмици ще има TRC, докато това не мога да кажа за xxxHolic (Т_T). (CLAMP <= мразим ги, Прешъсссссс )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 17, 2007 3:34 pm |
|
Haruka |
|
|
|
След детайлните съботни спойлери, нямаше нищо ново за мен в чаптъра, но поне се нагледах на картинки :Р. Като цяло много добре, имаше от всичко по малко и леко почивка от тези страшни роднински връзки..
В началото на чаптъра казаха "начало на Нихон арката", което значи, че надали само ще се мернат да се уредят я с нов крайник, я с душа, ми и нещо друго ще става.
1. Сакура добре би направила ако си седеше под Сакурата и оставеше другите да и уредят нещата, защото и без това става много сложно когато всеки прави както си науми. Добре де, всъщност то точно дова е нещото, което обърква плановете на ФУР, ама.. проблемът е, че Сакура пречи на мойта фенгърлщина За сега я оставям на страна.
2. Нях, това беше интересно като начало. Вярно, че винаги са казвали, че "his blue eyes are the source of his magic", но никога не съм го възприемала като, че точно цветът има роля. А и това изречение ми звучи сякаш сините имат магия, а другия чифт нямат..То верно може да има друг чифт, защото как по-точно иначе човек ще си махне цвета на окото и после ще се оцвети точно в златисто
А ако смятат, че сините очи са източник на магия при хора, които попринцип я притежават, то и Уатануки може да е нещо такова. Щото там като правеха размяната с Доумеки и той после можеше да вижда понякога сякаш от негова гледна точка.
Фай/Юи (наистина сега най-голямото ми притеснение е как да му казвам -.-) ще си атакува както преди вероятно. Все пак той едва наскоро взе да използва магия. И аз не бих отказала вампирските атаки иначе :Р. А споменах ли, че фенгърлинга ми изби около него в този чаптър. Ня..*дълбока въздишка*, Кламп се бяха постарали тук определено ^^
3. Спокойно, ще ти я пишем запазена марка тази идея
Като четох много хора се възмутиха, че била плашеща ръката, мъ аз нищо лошо не и намирам. И къде къде по-зле сме веждали. Поне е съразмерна (къхъм, а не тип Алън от ДГМ) и явно ще си има "допълнителни функции". Обаче това е някак си..от къде са знаели, че и това може да стане, че толкова предварително да приготвят и пасваща ръка. Още когато са били в Piffle ли е знаела Томойо О.о..
4. Фуума на една страна, ами Сейширо-като казаха на края "какво ли е дошъл да търси", ама какво ли наистина . Ако сега ми върнат Субару-сама, фенгърлигът ще излезе от границита на допустимото. А Сейширо каквото искат да го правят, ако го отрепят, най-добре.
Кламп обичат да гледат Сакура и да пият саке, факт :Р. Нищо чудно с тези имена. Но бтв, повече ме радва варианта Sakurazakamori, звучи..дълго Но да има нещо общо с нашета Сакура, не ми се връзва. Пък кой го знае вече, на края да не й се окаже баща -.-`
Мм той Сейширо като има перо, ако успеят да го вземат сега, как ще го дадат на Сакура. И въобще на коя Сакура трябва да се дават..? Вероятно ако и го пробутат в тялото, може да вземе да си изгражда мисли/душа/нещо си..
5. По Кендаппа не мога да преценя, а Соума я дадоха само веднъж от далеч, така че все още се чудя как върви времето в Нихон. Томойо определено изглежда по-голяма и си мислех, че ако другите са /т.е. Соума/ като преди, значи е възможно Томойо да е платила цена, свързана с "време". Но ако и другите са по-големи, значи..не знам и аз. Лошото е, че не може да се прецени на нашите хора как им тече времето, защото артът на Тсубаса се е променил много от началото..Остава ми мистерия как може да се движи времето за хора, пътуващи из светове. А и това, което Фуума каза, че не знае дали е вярно че "it`s bee a while", защото не знае при тях как е..А той също пътува из светове. Yuuko`s delivery boy, huh
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 17, 2007 6:15 pm |
|
Darkprince |
|
|
|
1. Вярно, по-добре остави Sakura настрана, чИ нИ съм съгласИн с това, как мислиш за нея
2. Това за цветовете и магията около тях - фактът, че има и друг начин да се extract-не магическата сила от окото, а не чрез груба сила, за мен е достатъчен. От това даже мога да измисля какъв би бил финалът на TRC -> Ок, това беше too self-confident - добре, от този факт може да се "точат доста локуми"
Така. За Watanuki, мисля, че беше изяснено още в xxxHolic, че очите му имат особена енергия и за тях се борят доста......същества (тук не знам как да ги нарека ) . А те са СИНИ. Clow има същия цвят очи. Това не значи обаче, че само те разполагат с магически сили, напротив - по-скоро техните сили са уникални/редки, не - СИНИТЕ очи прави хората с магически сили УНИКАЛНИ/РЕДКИ. Това за мен е нещо ново. Като в потвърждение на думите ми, нека припомня, че Ashura-ou беше казал на Fay, че в него има нещо уникално/рядко. Същото нещо беше казала и Yuuko-san на Watanuki.
Сега "фокусът" на Fay много ме заинтригува. След като е дал и последния "извор" на неговите магически сили, дали означава, че той не може да ги използва повече? Защото ако Fay разполага с малко, то той лесно би могъл да си върне очото от C!Syaoran със същия "фокус" . Без да му го "изяжда".
И друго - щом с магия може да се extract-не нещо от окото, да се "даде" сърце, защо и да не се "пренесе" и душа? Нали "очите-прозорец към душата"!.
3. Смешно ти е на тебе, а? Oh, pardon my fuss about such trivial matters. ( )
За мен изкуствената ръка си е перфектна. Какво толкова не й харесват. Какво очакват - шедьовър на Моне? (*~*) Между другото хареса ми също физиономията на Fuuma, когато обясняваше за ръката - I like the look of his eyes Тая ръка ще е интересна *kukuku* ->(BTW това с ръката - Berserk, anyone? )
Казвал съм вече, че Tomoyo е лисица ( ), има вероятност да са го "предвидили".
4. Това беше игра на думи, darling. (a Subaru не ми го споменавай, че ме прихващат тиковете. Най-вече като се сетя за последният chapter на "Х", който четох (в папката на faye се води с# 18.5 ))
Но е интересно, как двамата братя hunter-и са се събрали на едно място. (!!!)
5. Какъвто е единият брат, такъв е и другия. Щом Fuuma може да пътува из измерянията, значи ......
Haruka написа: Yuuko`s delivery boy, huh
Ми, к'о да праИш, ние, мъжете/момчетата, живеем в години на феминизъм, трябва все пак да оцелеем , -> , ->
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 17, 2007 9:52 pm |
|
Haruka |
|
|
|
1. Нях, аз Сакура я харесвам, ама когато мърда..под дърво не ми е интересна. Искам Tube!Sakura ^^`
2. Честно казано за мен беше по-изненадващ факта, че може да се изтръгне с груба сила, отколкото, че може да се екстрактне.
И аз това си мислех, ама точно О.о
Първо дали очите са единствения източник на магия на Фай и дали този "фокус" може да го приложи на друг човек освен на себе си. Но мисля, че няма да стане, защото никога не са споменавали за друг източник на магия при него. Ако тръгне да си яде окото става малко прекалено. Нека помислим и от гледна точка на горкото око, никой не иска да бяде ваден и изяждан 2 пъти
Уатануки и неговите очи е просто тема, по която...може доста да се говори, защото те са преживели повече от всички други. Виж за Клоу не се сетих, мерси, че напомни ^^
Но от това единствения извод, който мога да си направя е, че не би ми се искало да съм героиня на Кламп с магически способности
Ами то на този принцип с екстраткването се получава същото както когато Шаоран даде окото си на клони, но без да се вади. Напълно възможно ми се струва да може и така .
3. Куро-сама и Моне ще е далеч по-страшно отколкото сегашния аутомейл О.о.
Ноо както беше казал някой, Кламп скоро ще го покрият с ръкавица и дълъг ръкав, защото няма да им се занимава да рисуват това детайлно нещо всеки път.
4. Спокойно, диър, не съм си и помислила, че ще ги сродиш само заради едно име Тихо за Х, защото не съм го чела цялото..и няма и скоро. Но Субару от Тсубаса е по-скоро като този от ТБ, т.е. този, който аз харесвам, тъй че..
5. Едно само мога да кажа- мъж попаднал в ръцете на Юко не знае в какво се забърква ^^``
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 18, 2007 12:27 am |
|
Denkira |
|
|
|
Та да взема и аз да се включа Беше наистина страхотен чаптъра първо, мн ми хареса, но по същество...
1. Какво не му харесвате на горкото момиче А ако й намерят перата може просто да ги пазят докато душата се върне към тялото, което обаче май трябва скоро да стане иначе...Според мен само ако сложат перо в тялото й не е достатъчно да почне да изгражда душа... 2. Ах това беше велик момент просто преливах от фенгърлинг Наистина и на мен ми е по-странно, че може окото да се изяде, отколкото да се извади магията от него. Обаче едва ли ще може с магия да си върне окото от клони, щото той сега само магията си даде, а другото око цялото е изтръгнато...но не се притеснявайте, то да се стигне дотам ще се намери начин Иначе за магията на сините очи почти 100 % е така и бтв и на Уатануки едното око после стана златно...(Деси, ти кога ще ми покажеш магията си ). Така още повече ми се връзва Уатануки да е дете на Клоу...а и напоследък теорията за тризнаците ми се струва логична, макар и малко невероятна. Щом R!Syaoran знае за връзката си с Уатануки по-логиката на тази теория знае и за Сакура, така че може неговото да са братски чувства. 3. Добре си му е ръката на Куро-сама, макар че нямаше да му се разсърдя на Фуума ако я беше покрил с кожа Но както казахте тя от ръкава не се вижда най-вероятно. А наистина как са знаели, че даже е и същия размер пък като за него. И да знаят как могат да са сигурни, че Куро-сама ще жертва ръката си... 4. Знаех си, че съвсем скоро ще се появи Сейширо, просто изчакваше момента А Деси, и Субару и Камуй ще се появят скоро не се безпокой...ще съберат вампирите на едно място А наистина какво ли прави там...
Haruka написа: Едно само мога да кажа- мъж попаднал в ръцете на Юко не знае в какво се забърква ^^
Колко вярно, не бих могла да го кажа по-добре
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 18, 2007 4:59 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
0. Бе на мен ли ми се струва... или тия сега дойдоха <_< Това Nihon Ark ми звучи и изглежда като 2ра част ... Играеш играеш, превърташ играта. ХОП появява се продължението - 2ра част, героите ти търпят ЯК ъпгрейд/ъпдейт, качват няколко левъла автоматично и кво... ми тепърва се почва
Как и да е, аз нямам нищо против, дори ми харесва.. Маг -> вампир маг; нинджа -> сайборгнинджа; як боец -> як маг-боец ; Мокона -> Мокона xD
Сега по темите... 1. Sakura.
Вики написа: да почне да изгражда душа... O mah goshhh.... ~_~ Това пък как ми убягна, дори не го осъзнавам.... Ми ест., напълно нормално е да почне да изгражда душа. Шаоран се сплитна на 2 все пак. Една Сакура не стига. Сакура се сплитна на две... егати случайността ~_______~""" След връщане на перо, ТАЗИ Сакура може да почне да се събужда, СЪС спомените си за Шаоран! Защото тя е просто тяло, спомените са взети от другата Сакура, съзнанието й, което еее ... де'а знам къде. УЖАС >_< Ма нищо чудно... 2х2 Иначе нека си лежи там и да бълва сакура през дървото, поне при Томойо ще е насигурно... мъъ надали.
2. Окото на Юи...~janaku... Окото на Фай. Както казах, при края на арката с брат му, от там трябва да излезе Фай Д. Флоулайт и да живее и животът на брат си. Та окото на Фай, съдържало магия... o rly Това и преди го бях чувал Първо татуса му беше меджик сорс, после оная тупалка на килими, сега окото... Чушки с боб! Ще си извадиш магията от окото ли.. как? -> с магия? От де тая магия, като я вадиш уе, как ше я задържиш после ?! А свиркането?!! Или слюнката си я пази за следащото плащане Ама ок, ся... придоби вампи способности, разбираемо е, че иска да ги отренира ^^
3. Ръката на Куропун...Бах, тая ръка изглежда по-органична от мокона <_< Прилича ми на ръката на Рептайл(мортал комбат), коетооо ако има 50% такива абилитита, в което не се съмнявам, тогава *вади seal of approvel* Относно как Томойо е знаела - това е просто цена за стока. Цената е нещо което рано или късно ти се налга да платиш. Когато всички видеотеки минат на dvd, ти трябва да си земеш видео, че да гледаш филмче. От къде производителите на dvd плеъри знаят, че трябва да направт +1 бройка и за теб. Ми пределно ясно е >_> Same here > имаш хора пътуващи из световете и знаеш, че им предстои труден момент. За да ги измъкнеш от този момент, те трябва да ти платят. Ти го знаеш и съотетно знаеш с какво ще ти платят. Следователно отиваш в Sony Inc. и им казаш "I need an ARM and a LEGG " ... и те или звънят в полицията или ти дават dvd-то. И така Юууко просто е предвидила, че една Куроринска ръка ще трябва да иде и е поръчала на Томойо да направи. Томойо ако не знае за размерите на Курору/надали/, има кой да пита :>
4. И тъкмо си мислят всички "ММмм, нови сили, къде ли може да ги пробваме " *Seishirou pops up* " - Hey... WHY r u dudes stearing @ me like that >O> " *evil looks* Не бе, нз дали ще си налетят, все пак Сейширо е наясно със R!Шаоран от преди F!Шаоран да е наясно със себе си вероятно... + това има вампири наоколо(Фай), а и брат му. Нз как така го лепнаха точно тук, точно сега, егати. Но явно скоро няма да си тръгнат от Нихон
5. Delivery Boy Е се някой тряя върши черната работа ;Р Но щом е избран от Юууко за такава длъжност, значи няма да ни прави проблеми. Щом той няма да ни прави проблеми, май и брат му няма =D
6. Това да не би да е на Томойо-чан мамчето?♥
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|