Дата и час: Вто Фев 11, 2025 10:45 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 6 [ 76 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ~ ef - a tale of memories ~ (есен 2007)
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 9:07 am 
Аватар

Изображение

Title: ef - a tale of memories (съкратено от eternal feather)
Genre: romance
Type: TV
Episodes: 12
Year: 2007 (06.10 till xx.2007)
Companies: SHAFT
Website: http://www.ef-memo.com/

Music: Tenmon (Voices of a distant star, The Place promised in our early days, Byousoku 5 Centimeter ...)

OP Theme: "euphoric field" - Tenmon feat. ELISA (yes! yes! yes!)

*По visual novel-ата на minori (Wind - a breath of heart)

Историята се върти около Хироно Хиро (Hirono Hiro), беден ученик, който рисува шоуджо манга, за да се издържа (да, момче, кото рисува момичешка манга :P). Една студена зимна вечер, след срещата му с мистериозна жена в църквата, по нещастно стечение на обстоятелствата, друга мистеризона жена (момиче по-скоро) му открадва велосипеда. Тръгвайки да я гони, я намира припаднала/в безсъзнание на улицата. Името й е Миямура Мияко (Miyamura Miako) и по също толкова странно стечение на обстоятелствата се оказва, че някакъв мотициклетист й е откраднал чантата :roll: Не след дълго, двамата се сприятеляват, радвайки се на училищния живот и какво ли още не ... докато не се намесва Шиндоу Кей (Shindou Kei), приятелка от детинството на Хиро.

Това нещо го чаках от доста време, имайки предвид, че по някакви странни причини съм obsessed by visual novels :lol: Първи епизод излезе вчера. Предполагам, че скоро трябва да го събнат. А, дам, в темата за *Makoto Shinkai* бях дала линк към OP видеото на играта, което по мое мнение, заслужава да се види, тъй-като е наистина красиво. А и ще придобиете представа за анимето :)

Аз отивам да гледам ^^

Последна промяна Aerith на Нед Окт 14, 2007 10:45 am, променена общо 4 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 10:35 am 
Аватар

Гледах петминутния пролог и ми изглежда обещаващо. Има симпатични героини и приятен арт.
Като преведат първи епизод задължително ще го видя и се надявам, че ще реша да продължа анимето.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2007 8:25 pm 
Аватар

Преглеждайки новите анимета, това ми хареса като история и ми се струва обещаващо, така че ще видя за какво става дума 8)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2007 11:00 pm 

Колко малко ми трябва за да ми стане интересно едно аниме... убийствения оп има тая игра... ако и анимето е с такъв арт просто няма начин да го изпусна :o

Може ли да качите сега на AO, няма значение raw или преведено, че като ги гледам тея 4-5 часа до края на dl хепинес левъла ми пада на 0 ~_~

Последна промяна ShApEsHiFt3r на Сря Окт 10, 2007 11:03 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2007 11:02 pm 
Аватар
Henshin!

На играта ОП-а е от Шинкай Макото... анимето обаче не е :)

Едит: а тя Aerith го е казала вече :)

Ontopic: И аз като visual novel фен мисля да го гледам това, даже по-скоро това ще следя, а clannad-а ще остане за наведнъж :)

Последна промяна evilduke на Сря Окт 10, 2007 11:05 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2007 11:05 pm 
Аватар

Виках си за Неуро, че започва странно, обаче, това нещо, хич не остава по-назад. Има да се чудите кой кой е (то не че аз не се, ама поне бързо се осъзнах :lol: )

Иначе, поне първи епизод не беше лош, като изключим завъртяния сюжет и постоянното сменяне от един герой на друг ...свят ми се зави.

Пффф, ED беше ужасен ... лигав ...де да знам какво им става на тия хора, нито ЕD на CLANNAD, нито този са в тон с това, което става ...абсолютни иновации, само дето, нещо хич не можаха да ме впечатлят. Надявам се поне OP да си е на място (ако въобще има такъв :roll: )

И как още никой не го е превел >.<

ShApEsHiFt3r написа:
Колко малко ми трябва за да ми стане интересно едно аниме... убийствения оп има тая игра... ако и анимето е с такъв арт просто няма начин да го изпусна :o

Ми артът, да ти кажа, поне в първи епизод, беше малко странен. В смисъл, определено имаше моменти, в които се доближаваше до нивото на Шинкай (доколкото е възможно, разбира се), но пък керъктър дизайнът издъхваше ...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2007 2:41 pm 
Аватар

Aerith написа:
Надявам се поне OP да си е на място (ако въобще има такъв :roll: )

Ъхъх, аз си помислих, че това...нещо в черно-бяло и досадна мелодийка се води оп.
Иначе много добър първи епизод. Вече реших, че това и Кланад са единствените любовни, които си заслужават от сезона. Героите даже са приятни и май ще има доста заплетени връзки. Хубаво ще е като че ли :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2007 2:44 pm 
Аватар

Колкото и да ме кефи анимето, ще си джиткам първо играта.

ПП: Установил съм, че щом името на анимето е тип ~ ef - a tale of memories ~ с две тилди около името, ми харесва. Съвпадение?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2007 2:59 pm 
Аватар

Добър 1 епизод. Героите изглеждат приятни. Тези двамата дето (се?) чакаха в църквата са ми най-интересни засега.А и момичето с превръзката на окото също. Сигурно и него ще следя (не съм гледала толкова романси през живота си >.>) Пък това което е опенинг....що не са направили нещо ,като на играта >.<

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2007 9:31 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Мхмм, това все забравям да го коментирам...
Ми може би в мен е проблема ама ми хареса =/ А нз дали би трябвало, доста мешане на ... хммм "кой знае кво" беше. // не съм чел новелите
Вземането на заем на колелото е класически момент, после всички спират да мислят за потрошения байк и към 5ти еп някой напомня за него, за да вкара 10 сек смут ;Р Не беше лошо колелце, ама тая как изхвърча с него все едно беше мотор :lol:
Ъъъ отплесс..... Та оп/ед не ги помня, сега ще гледам тия на играта щом са хубави...
Историята ми се вижда добра. Като чеее.. всичко това са спомени.
Ще ме накефи историята да е за едни и същи герои в различна времева зона, но не е.... иначе щеше да е яко, да развиват романс в 3 времеви зони едновременно. Преди, сега и в бъдеще... пак се отплеснах?
Леко е объркващо и за това ми хареса. А и идва коледа, а аз обичам да мисля за коледа от това време насам :> Дано и при нас вали сняг по коледа ^^ ...
Впрочем оная готина изоставена гара... пуу искам и аз такова местенце, където да няма жив човек//нито мъртви// :( Красота.
Ок, somebody плесс me >o> От следващия еп ще гледам да се придържам към анимето...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2007 12:15 am 

Не ми хареса толкова, колкото очаквах да ми хареса, ама все пак си го бива и ще си го следя анимето :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2007 6:16 am 
Аватар

ShApEsHiFt3r написа:
Не ми хареса толкова, колкото очаквах да ми хареса, ама все пак си го бива и ще си го следя анимето :)

На мен даже ми се стори доста скучно, случайни ефекти постоянно - сестра ми се ядоса, някаква killing аура се появи :lol: , колелото се върти, снежинките са абсолютно еднакви и много големи, черно-бяло на моменти, черни фигури на плажа ... доста скучно, не се е получило както са го замислили може би, но аз още от промото съм си го избрал да го следя 8)
Главният герой много прилича на Kyon , много героини представиха в първия епизод, даже май прекалиха :o
+ това ending-a е момиче стил Dragonaut, много неестествено стои :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2007 9:08 pm 
Аватар

ох, колко странно аниме. когато зяпам анимета има едно точно определено чувство, което изпитвам докато ги гледам. Има само едно аниме, което съм гледала с различна нагласа и това е било наруто. Сега и това е така и не мога да разбера защо. При бакано ми се случва същото, но не толкова ярко. :o Странна работа.

Иначе малко се изплаших като разбрах, че е правено по игра. Излгежда сладко за сега и като че ли е вложен някакъв смисъл в него. Ще видим как ще потръгне.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2007 11:31 pm 
Аватар

Хареса ми артът :lol: ... не мога да кажа много за анимето с първият епизод. Всички тези герои, това встъпление в следващите действия, някак си не много класическо... което ми харесва ^^.

Интересното е, че в тези 22-23 минути успяха да вмъкнат толкова много история за "всяка двойка" (освен вече влюбените, там направо минаха). Ще бъде доста вълнуващо, когато тези персонажи се сблъскат по един или друг начин (няма как иначе, дори да е в последният епизод : )). С нетърпение очаквам следващият епизод, може да разкрият още някоя мистерия около героите (but I'm keen on solving them, тс :Р)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 14, 2007 11:41 pm 
Аватар

Момиченцето дето прилича на Ak/gito е адски симпатично ^^ XD
Арта е дпобър.
Странен ми се стори първия епизод. Мааалко объркан, но предполагам ще ни се избистри по нататък ^^
12 епизода ми изглеждат достатъчно, даже се радвам че ще мога да си го изгледам XD

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 6 [ 76 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]