Дата и час: Вто Фев 11, 2025 5:45 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 13 [ 188 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Gundam 00 (есен 2007)
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 1:26 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение

Заглавие: Gundam 00 / 機動戦士ガンダム00
    Жанр: Меха, научна фантастика
    Епизоди: 25 (+очаквани още толкова)
    Старт: 06.10.2007
    Телевизии: MBS, TBS на HD формат
    Продукция: Sunrise
    Сценарист: Йоске Курода
    Директор: Сейджи Мизушима
    Начална песен: "Daybreak's Bell" - L'arc-en-Ciel
    Крайна песен: "Wana" - The Back Horn
    Придружаваща медия:
    Mobile Suit Gundam 00P @ Dengeki Hobby Magazine
    Mobile Suit Gundam 00F @ Gundam Ace
    Mobile Suit Gundam 00V @ Hobby Japan
    Официални сайтове:
    http://www.gundam00.net/
    http://www.mbs.jp/gundam00/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_Suit_Gundam_00

През 2307ма година от новата ера, фосилните говирва на земята са съвсем изчезнали и хората се обръщат към другия източник на енергия: слънцето.През това време, 3 орбитални асансьора ползващи слънчева енергия биват построени.
Но не всички нации могат да извелкат полза от тези устройства, което води нещата към война. Тогава, от конфликта се появя мистериозна военна организация, представяща се за "Небесни създания", ползващи мобилните екипи GUNDAM. С това започва историята на Gundam Maistar- пилотите на невероятните роботи.

Връзки (Аниме)

Първи епизод напълно оправда очакванията ми. Страхотна анимация, доста добра история и може би това ще се окаже най-добрият Гъндам като цяло до сега. Ще видиме как ще се развие де. ЯКО герои, както винаги, всеки от тях ползващ невероятните роботи ииии... поне тоя път има доста разнообразни модели не само измежду Гъндамите...
Ония Вердж, е прасе >:]]] Якото прасе! Егати power-beem-а дето изстреля. Снайпера също кефи доста повече от главния герой с неговите крила.... може би пак атомни? Any ideas?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 1:42 pm 
Аватар

изглежда добро
не съм гледал никой Gundam, но ако този се явява предистория, няма лошо да ми е първия

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 1:50 pm 
Аватар

чесно казано бях доста скептично настроена... предвид последните
нови Gundam-и.. :roll:
Голяма съм им фенка и за това кротко ще си гледам всичко...
а и щом Саян го препоръчва... :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 1:58 pm 
Аватар

Това ми беше най-очакваното аниме от месеца поне и определено не останах разочарована. Просто това е друго нещо.
Арът е страхотен, главният герой го озвучава Мiyano Mamoru, оп и ед-а са много добре както песние така и клиповете, исторята си я бива и въобще много добре. А и дори да го развалят нататък, ще се насиля да го изгледам цялото.
Обаче ми е много смешно, че както винаги всички бяха супер очудени от неизвестния mobile suit- Gundam и ест някой трябваше да произнесе името с изненада.
А и имаше едно hallo-like нещо към края на епизода..
И къде ми е човекът с маската...трябва да има човек с маска :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 3:02 pm 
Аватар

като си го гледал кажи линк или торент от кадето да го свалим че нещо си изпуснал да го добавиш в инфото :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 3:13 pm 
Аватар

Тъкмо преди малко преместиха темата с линка в раздел Връзки. тук

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 4:06 pm 
Аватар

SayanMk написа:
Първи епизод напълно оправда очакванията ми. Страхотна анимация, доста добра история и може би това ще се окаже най-добрият Гъндам като цяло до сега

Ъъъ, да бе, сериозно :roll:

Ок, само аз ли НЕ останах особено очарована ?!

За историятa си нямам идея дали ще се окаже толкова добра, тъй-като не е нищо кой знае какво ...то почти нищо не знаем за нея де...нито пък за персонажите ...вярно, че ни ги хвърлиха всички наведнъж (а те не са хич малко) барабар с техните мобилни екипи и т.н. амааааа кой какъв е и за какво се бори, си е все още мътна работа. ( И не, нямам предвид Gundam Meister-ите, а останалите персони ...и бтв, пичът с червеното ли ще е злодеят или ? :roll:)

А Мамору се излага ...можеше малко да си попромени гласчето, все пак озвучава момче, по дяволите, а не някой мъж ...толкова сериозен беше през цялото време. Защо ми се струва, че Сетсуна страда от липса на чувства и емоции ?! И бтв, това в ендинга с ябълката нарочно ли беше, що ли ?

Ах, имената, имената -- вярно, че японците обичат екзотичните и труднопроизносими имена, ама някой да се казва Алелуя ми идва твърде множко ...а пък и ако това му е kind of заучена фраза направоооо... ей, ако при всяко негово появявяне трябва да казва "Алелуя нещо си" ще се хвърля от терасата >.< А ми беше любимият персонаж.

Май като цяло най-съм доволна от OP. Laruku са извадили страшна песничка ^^ Днес цял ден си я въртя!

Оценка на епизода: 7/10 (даже му е множко, но карай).

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 4:50 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Колкото повече - толкова повече :D
Така да се каже нов Гъндам нов късмет :wave:
Задължително ще се следи 8)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 5:01 pm 
Аватар

Въпреки, че други Гъндами не съм гледал, първи епизод много ме впечатли.
Анимацията е на много високо ниво, само някои меки ми се струват "дебели" от време на време, зависи от перспективата.
Opening-a - много добра песен, също много добра анимация, няма spoilers като при много други анимета.
Ending - песента в началото не ми хареса, но припева е супер, малко скучен е, но все пак е добре.

Първи епизод - заинтригува ме, много нови идеи, които липсват при други меки, за жалост много от героите приличат на някои популярни от други анимета, но какво пък - не може толкова различни личности да има все пак 8)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 10:57 am 
Аватар

Туй вчера преди да заспа го гледках
Разби ме от всякъде =))
Обикновено колкото и героитеи героините да да приличат на другия пол ги раззпознавам, тоз път имаше двама които ги обърках и на следващата сцена Оо
Беше си шок за мен :lol: Мислех си че съм достатъчно опитна в това отношение(отивам обратно на водопада ХХ)
Иначе за епизода ами Гъндам го наречи и прецени дали ти се гледа поредната меха одисея :) Нямам някакви по-специални впечатления от сюжета

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 11:46 am 
Аватар

Aerith написа:
Защо ми се струва, че Сетсуна страда от липса на чувства и емоции ?!

Защото вероятно е :lol: . И според мено точно заради това М.М. говори по този начин, мисля, че му отива.
Алелуя и мен ме потресе :lol: . Но спокойно, винаги може и по-зле. Нека си припомним добрата стара Eureka = Еврика.
Историята..аз от исторя на Gundam никога не се впечатлявам от 1 еп. Тепърва ще става ясно. Четох в едно превю, че малко напомняла на тази на Г. Уинг и като се замисля има нещо вярно, но нататък се променяла. Трябва да и дадем шанс ^^

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 12:02 pm 
Аватар

Дъъ, faye, знам за кого говориш ^^

Бтв, то и името му (Tieria) е женско, обаче аз понеже знаех какво да очаквам от персонажите и хич не съм си мислела, че е жена -- даже, ако беше жена, щях да си сложа край на живота :lol: Принципно, който е гледал Loveless, или е запознат с арта на Yun Kouga, би трябвало да знае за какво говоря. Тя рисува страхотни бишоунени ^^

Изображение

Всъщност, той ли беше Virtue, неговият Гъндам де ?!

Haruka, наясно съм, че затова говори така, но той пак можеше да си е супер сериозен и с по-детски глас ...защото знам, че Мамору има страхотни гласови данни и знам как звучи ...но не, той реши, че с ала Райто-вския глас ще успее да привлече повече фен(ки)ове. Все едно де, не е чак болка за умиране, но ми е някак нереално :roll:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 12:28 pm 
Аватар

Току що станаха 3 персонажите дето им обърках пола Оо
Ммм не знаех че е с дизайни от автора на loveless. Сега като погледна определено се връзва ама все пак.... :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 12:33 pm 
Аватар

:lol: Че кои са другите двама тогава ?

Бтв, някой иска ли пълната версия на Daybreak's Bell ? :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 12:41 pm 
Аватар
Henshin!

На Kouga Yun дизайните са страхотни, определено я бива и в женските персонажи :) И все пак гъндам тиима са си bishounen squad :D

Историята според мен си се изясни пределно добре в първия епизод, ясно че ще започнат с политически конфликт, после ще преминат към личните драми на пилотите от селестиала(ще разберат че не са прави или нещо такова:Д) и така нататък, има бая материал. Аз лично си останах напълно задоволен и екшъна беше страхотен и героите ми харесаха (поне до сега нямаше нищо дразнещо)... какво повече му трябва на един гъндам :) Иии да, наистина нещо напомня на wing и се надявам да не се развие по същия начин историята, че.... mah.

Едит: аз я искам :)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 13 [ 188 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]