Дата и час: Чет Фев 06, 2025 12:34 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: To be a fanboy...
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 8:26 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

... a story about a boy, becoming a fan.
Преди 3000 години, на една отдалечена планета, имало едно момче, което видяло падаща звезда. То решило, че това е Гъндам. Толкова се кефело на тази падаща звезда през 20тте сек които падала, че станал фенбойче на звездата. Дошла баба му и казала "има още хиляди такива пич, осъзнай се! Има и по-готини!" и тогава момченцето застреляло баба си през бастуна й.... sad story...
~janeeedarou...!

Изображение
    img: google

Фенбой е термин в аниме-манга обществата, описващ вманиячена персона(може и да е момиче, макар тогава да е по-нормално да се казва fangirl), по дадено аниме и/или манга до такава степен, че при спор често логиката и здравият разум остават на заден план, в опит на защита. Разбира се, фенбой може да станете и на различни от това изкуства, но все пак сме в аниме форум, нека говорим по същество.

Темата откривам не просто като разяснение на този термин, такова има във важната тема с термини. По-скоро тази тема е, за да се обсъди каквот е това Фенбой, защо се ражда, как да се борим с него и въобще - лошо ли е, че трябва да го борим ?! Като цяло в темата ще използвам думата "фенбой" за обобщаваща фенщината, тоест за включваща и фенгърл.

И така- що е то, всички знаем. А как се става?
Фенбойщианта се поражда от емоцията 'изумление'. Тоест- когато видите нещо за пръв път, то ви хареса страшно много(често -учудващо за самите вас), и мнението ви бъде подкрепено.
Пример: Нормално момче ходещо си по улицата изведнъж ХОП вижда телевизор по който дават Наруто o_O' Тогава, това момче за първи път вижда аниме, неговите ефекти, неговата безкруполност, освободеност, сила и т.н.. Вижда неща, които го кефят, без да е знаел, че може да се кефи толкова на такива неща. Анимация от по-високо ниво, филм без ограничения и сюрреализъм(поради щото по начало не е рално, но все пак...). Тогава това момче търси още от Наруто, то му става обсесия. Открива, че още МАСА хора знаят за наруто и му се кефят супер много!! Отива в даден аниме форум и почва да си излива целия кеф, че е намерил съмишленици, искайки още и още наруто............ какво лошо има в това по демоните ?!!

И стигаме до следващия момент от темата. Тогава, се появява анти-фенбой-персоната. И рядко е само един. Нека ги обединим с абривиетурата АФбП. Някои от АФбП наричат себе си отаку, някои и наситина са. Какво е отаку - темата за термините. И така... тези АФбП, изскачат досущ като онзи телевизор - out of nowhere, разбивайки всички мечти и идеи на фенбойчето, обяснявайки с някви доводи и аргументи как, разбираш ли, тва аниме за нищо не става :mm:

Развръзката на нещата. Защо фенбой идва като отрицателна дума... Защото след намесата на АФбП, от нормално грийнбой, момчето вече става фенбой! Дано не ви объркам, следете - Всъщност момчето не е било родено фенбой. То е било грийнбой. Зелен в областта, тепърва прохождащ, не знаещ за алтернативите... имащ само 1-2 избора, които го кефят страшно много, като първи такива. НО!! Заради наместава на АФбП, която често пъти е придружена и със сарказъм и МН ирония, от просто 'новопроходило в областта', демек грийнбой, момчето става фенбой. Яростно защитаващо (примерно:) Наруто, защото с накърняването на неговото идол-аниме, е накърнена и неговата чест, неговата идеолизация...

В крайна сметка, ако по-горните ми съждения са вярни, то фенбойчетата са просто продукт в процеса на аниме-манга обществата, а не някакви изперкали дечиня, които досаждат, нали така? Което е малко кофти ако е просто така. Разбира се, повечето от АФбП сега ще кажат "има хора, които при съвет го слушат и преминават на ниво фен, и други, които се ядосват, че някой им дава акъл - това са фенбойчетата". И не може да не се съглася, тъй като хора разни, а това да обърнеш внимание на съвет, дори и да не го послушаш, е нещо доста важно, не само в нашите комюнитита...

Тъй че с тази тема, отправям от една страна молба към АФбП да понамалят малко със тона към новите и от друга от новодошлите/по-малко-гледалите - да обърнат внимание и помислят, преди да скачат.

От тук нататък оставям темата за дискусии на тема фенбой, да бъдеш такъв, да срещнеш такъв и..... да останеш такъв ;]

По последното се включвам аз ^^ Аз съм фенбой! ;D Вие не знаете колко съм гледал/е нито аз/, тъй че не можете да го отречете. Израстнал съм с покемон и още го гледам. Защо? Защото съм фенбой ^^ Да си фенбой няма нищо лошо! Но колкото и да е кофти- чат пат тряя се мисли, преди да се действа ;D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 8:51 pm 
Аватар

добре и аз съм фенбой , защитавах НАРУТО ( то ми е първото "аниме" за което знаех кво означава думата или самия термин )минаха 4 месеца дока се хвана да изгледам 1-вия епизод на BLEACH , колкото до въпроса как е дълга история понеже съм изгледал доста анимета и картууни без да си имам ни най-малка представа какво е това , сега малко повечесе отпуснах при защитаването на определени анимета , колкото започнах да псувам наред някой който дава лош вид на някое аниме като не го описва така както си е или каже АНИМЕ??? - "ква е тая идиотщина" или нещо от тоя сорт :evil:

ПС: забравих да кажа тва с отаку ме разби =)) =))

Последна промяна machomen на Нед Окт 07, 2007 9:13 pm, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 9:00 pm 
Аватар

Бъзика в началото на поста .... =))
Иначе по същество всичко е наред докато не се засегнат личните ми предпочитания. Хубу харесвам Блиич, Наруто мангата я смятам за смилаема, но само защото навсякъде чета само за тези двете почвам да изпитвам силна неприазъм към заглавията. Обърнете внимание на нуждите на АФбП :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 9:07 pm 

Самото "Фенбой" се разделя на доста значения. Саян сам акза , че е фенбой... аз не бих отрекъл , че съм. Но освен това смятам себе си за отаку , и за трезво мислещ човек ( малко се ижвърлих с последното ама карай)
Вманячеността тип Фенбой се получава при различни обстоятелства и в най-честия случай тя е подкрепена с аргументи ( за да се избягва флейм от определени персони)

Дразнещият фенбой ... е този който изниква като гъба ( кой го е поливал само той си знае) и започва да идеализира ... нека кажем Наруто ( ... ) ем хуубу нека си го кефи , има право на собствено мнение, но да се огледа около себе си... поне от време на време. Неинформираните фенбойчета са... как да го опиша : с пояс можеш да плуваш в басейна ... но няма как да да тръгнеш да прекосяваш океана.

Много е дразнеща липсата на толерантност ... при повечето пробудена от многото краткотрайни маний на изминалите години , и инстинкта на стадото. Та нека кажа още няколко думи за "Фенбоите с капаците" ... аз съм напълно против хора, които не приемат критика.
Нека използвам любимия си пример ... нямам нищо против Наруто ( не че имам намерение да го гледам някога , но помня колко се кефех на покемон ) Много хора се кефят специ ално на това аниме , браво бих казал , посоката е правилна , но да филосовстват колко е генялно и уникално и прекрасно ... а ако флеймят и класически заглавия ... това вече е прекалено

Получава се ефекта на временните запалянковци , те дразнят хора които са по навътре в матерята от самите тях ( но сега един себеуважващ се бЪлгарин няма да е такъв ако падне по ниско) ... и се почва с храненето ( замаскирано като ... съвет ...)

Човекът с право се е зарибил ... но на къде ще е света ако няма прогрес ... има много хора които просто прескачат по мейнстрийма и за тях няма значение ... дали след година ще са на друго мнение
... може да се заблудите ,че и това е прогрес ... но просто е видоизменяне на едно и също нещо.

Този , който е бил фенбой винаги си остава такъв...
(минаваме на следващото ниво)
Погледнете на всичко което става като една малка еволюция.
Фенбойчетата , които биват хранени се намират в предвериято на хранителната верига (и някои от тях не стигат и по нагоре , дали поради това , че правят нещо защото е модерно , защото са им казали , или за да импонират на някой... не важи само за аниме)

То (тоест аз) отива да яде ... и после ще допише XD

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 9:08 pm 
Аватар

А има ли название обратно на фенбой, щото аз май съм така на тема Наруто. Просто почнах да гледам втория филм (след като един френд ми разправяше няколко дена колко яко било) и пуснах си го очаквайки по - различни неща от които видях и просто не ми хареса. От тогава се дразня на разни работи от Наруто. Обаче видях профила на мачомен и героя на подписа и аватара му много ме накефи и питам го аз от къде е и той ми казва "наруто". Изпадам в шок и се надявах поне на фенарт манга с този герой само и само да не се зарибя на наруто. Иначе Какаши (май тей се казваше) е супер яко направен поне в подписа, пък и имам слабост към героите със бяла коса. А и да като казах бяла коса съм абсолютен фенбой на Грифит. Гледам си аз за пръв път Берсерк (какво може да се очаква от такова име) виждам си издивелия Гатс и по едно време един пич с бяла коса си лежи спокойно на една поляна и е съвсем безгрижен. След тва даже победи Гатс в двубой. Е, казвам си тоз е моя пич. А накрая.. повечето знаете какво стана. Все още го уважавам въпреки това.

Едит: И за devil may cry се сетих. Стана ми любимата игра (мечове, бърз геймплей, бели коси...) и чувам че ще излиза аниме. Еми бая време го чаках и накрая чесно казано не беше кой знай кво. И все пак го защитавах в темата и така нататък.

Благодаря ти Саяне за темата, че да си призная някъде тея раоти, че наистина ще ми се замъгли мозъка и ще нападам наруто без да мисля и ще защитавам разни безмислени работи. Чувствам се по - добре сега :)

Последна промяна Kleme на Нед Окт 07, 2007 9:14 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 07, 2007 9:13 pm 
Аватар

Мм тази тема е интересна.
Добре, ще започна от себе си. Както се забелязва лесно, регната съм преди доста време, но едва напоследък взех да пиша. Защо това..Ами точно защото самата аз смятах, че когато съм изгледала много малко анимета, въпросните АФбП ще ме направят на нищо. Много добре осъзнавах, че съм поредната фенгърла и не ми се пишеше само в 2 теми на кръст. Но от друга страна и аз харесвах това, което гледах и исках да го обсъждам, но нямах смелост именно защото се чувствах твърде "дребна". И сега не знам колко е правилно това. От една страна се дразня, че другите "начинаещи" не са мислили като мен, а не само, че пишат /как не ги е срам :Р/, но и се смятат за голямата работа. От друга страна си мисля "всеки е почнал от някъде", защо за Бога да не се кефят на Наруто/Блийч/т.н.!?
В крайна сметка не мисля, че трябва да се мразят фенбойчетата ако не пречат. Ако си личи, че някои от тях искат да гледат още, да разширяват кръга на вкусовете си, да не тъпчат на едно място или поне ако тъпчат да го правят както трябва, то какво лошо има в това, че са такива..Но тези, които смятат цял живот да си останат на Наруто примерно, поне да не се наричат аниме фенове, а Наруто фенове.
SayanMk написа:
Защо? Защото съм фенбой ^^

Де всички фенбойчета да бяха като теб, щях мноо да ги уважавам :lol:
И впрочем смятам, че е въпрос на чест до някъде да защитиш любимото си аниме от "старите времена". Така и така сме почнали с Наруто-много хора са умирали за това в началото, а после се подиграват на новите фенове и пищят, че Наруто е боклук. Много повече бих уважавала човек, гледал примерно 200+ анимета и твърдящ, че Наруто му харесва ако му харесва. Аз лично съм си обещала, че няма да кажа лоша дума за Ю-Ги-О /освен в кръга на шегата ест/, защото ми е първото, дори и да изгледам хиляда анимета.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 12:34 am 
Аватар
Masaka?!

Bleed4me най-много се доближи до това, което исках да кажа, но не съвсем.
Всички ние сме fanboys/fangirls... все пак пишем в този форум, :). По принцип всеки от нас би скочил да защитава аниманга културата без въобще да се замисля ако някой почне да плюе срещу нея ;)

Такам..., сега конкретно за феновете на специфичните анимета. Всеки от нас си има аниме, на което му става заклет фен за определено време...
Повечето хора тръгват с Наруто и Блийч. Постепенно може да натрупат каталог от гледани анимета и си избират други нови - "е, тва е върха на сладоледа, всичко останало съкс сравнено с него." /За мен такова аниме е One Piece (специално от шонените)...

Обаче все пак феновете на стартовите анимета си остават повече, защото са стартови. Ако има надграджане, то е бавно, пък и постоянно се създават нови фенове. Ако има 20000 човека гледали съзнателно 1 аниме, ще има 10000 гледали 2, 1000 повече от 10 и т.н. /Числата тук са мноого относителни и сигурно бая грешни, но като цяло е така.

Та - фенбойчетата на Наруто и Блийч са най-много.
И има там една групичка от 20 фенбойчета на One Piece... и те се дразнят адски много на това, че не One Piece е най-популярното; за тях то е най-доброто шонен аниме на света и трябва всички да си отворят очите, бла, бла... /One Piece е само едно заглавие, може да се замести с 50 други./ Това са така наречените 'анти-фенбой персоните'. Само че те не осъзнават, че са също толкова големи фенбойчета, само че на други заглавия и вътрешно ги е яд, че не тяхното заглавие е най-популярно. И почват да 'bash'-ват и да плюят по мнозинството от хора. А то си е естествено да има повече фенове на Наруто/Блийч.

Аз как процедирам - хваля дадено заглавие - One Piece, слагам линкове тук там, пиша повече за него и току виж някой го изгледал.
Пък и да не го изгледа никой друг - шанс. Няма да ходя да се тръшкам за това.
Първите 20 епа са посредствени, даже бих казал зле. Но нататък става най-грабващата шонен история (ако не ви грабне до еп. 34-36 (арката с Нами), значи няма да ви хване и нататък), която съм чел. Страшно смешна, понякога и сърцераздирателно тъжна, битките са невероятно разчупени, etc., etc. :D

В крайна сметка - всички не сме fanboys/girls. И да говорим, 'не трябва да ги гледаме накриво' и т.н. и общо взето да говорим за фенбойчетата като за 'тях' е абсурдно, защото всички ние сме... :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 1:50 am 
Аватар

Значи дразнят ме фенбойчета/фенгърлс тип Коне С Капаци
Като им обясняваш нещо ти винаги го приемат сякаш им накърняваш светинята
а обикновено просто искаш да предложиш нещо различно и ново..
все пак от опит глава не боли...
Пример... за Вс героите... един човек вижда в битките герои от Блийч и цъква на всичките..
без дори да погледне срещу кого се бият няма дори да споменавам
да прочете какви са им абилититата на онези другите

Фенбойството тип Кон С Капаци е дразнещо за всички останали...
1.защото не можеш да го обориш по какъвто и да е било начин -винаги си мисли че е прав
2.защото ти щом си срещу неговото любимо аниме винаги си не-прав
3.защото освен че не приема критика,не приема съвети и препоръки

Има огромна разлика между Фенбойството-тип-с-капаци и Фенбойството-без на дадено аниме
Може пак да ти е любимо... и да го защитаваш яросно но приемаш и кусурите на анимето
естествено опитваш се и да разшириш кръгозора си - пробваш нещо ново..
ако не ти харесва винаги можеш да продължиш с Блийч/Наруто
просто в този свят нищо не е съвършено 8) -нормално е

Споровете мужде два фенбоя-с-капаци обиконвено е много смешен отстрани
но не се намесвайте в него ... от опит го знам
вземете два такива фена -на Наруто и на ДБ -които не са гледали нищо друго
следователно не са гледали и анимето за което ще спори с другият..
сеирът е пълен... :lol: ... а за не толерантността да не говорим :?

Няма лошо да си фен на мейнстрийм анимета.. и те са хубави :P
защото ако гледате все някакви забутани само с един човек ще си говорите
Всеки в този форум е малко или много фен/ка на някои аниме/персонаж и т.н
така че да си фенбой/гърл не е обидно да си Дразнещ фенбой/гърл вече е

ПП Мори пропуснал си ДБ фенбойте

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 4:39 am 
Аватар

Аз съм един от новите в анимес-БГ(то си личи от броя на мненията ми де).До преди година може би, нямах нито, нет нито комп.Въпреки това много обичах аниметата рисувах, гледах само каквото мога и даже не познавах хора като мен, които харесват анимета, мислех си че съм единствен даже май(е не съвсем де :mrgreen: нещо такова).По-късно намерих приятели, като мене аниме фенове и много им се учудих в началото, но и много се зарадвах(най после някой като мен :spinin: )

По принцип проблемът с фенбойчетата(и аз съм такъв, но в положителния смисъл на думата) е в това, че са си харесали едно аниме, което са гледали за първи път и това адски много ги е впечатлило(толкова много, че не виждат другите анимета около себе си).Когато са го гледали обаче, до този момент(на първия път)най-вероятно те не са виждали подобно нещо преди и изведнъж адски много ги е накефило(те виждат това само в първото аниме, което са гледали и го боготворят едва ли не)та от там идва проблемът.Аз също можех да съм един от тях, но слава богу на времето имах RTL 2 и знаех от малак за аниметата и си ги харесвах първите ми много, ама винаги се кафех и на новите.Та искам да кажа, че до следващата година може да се появят още много зелени в областта на аниметата и е важно как ще започнат.Нека само дам пример.Когато аз срещнах приятелите си, които като мен гледаха анимета ме смятаха точно за такъв зелен и незнаещ много за аниметата(и мангата).Та какво ми предложиха те да гледам?NARUTO!!!NARUTO!!!NARUTO!!!Еми добре де гледах го Наруто яко е кефи ме, друго кво да кажа.Друго какво ми предложиха?BLEАCH!!!BLEАCH!!!BLEACH!!!И него гледах не цялото.След време може да се появи известната нашумяла Шоненка "На Баба ми хвърчилото"(шегувам се естествено :lol: )И ние какво ще предложим на новаците които са решили да гледат анимета, защото за първи път виждат толко яко нещо?"НА БАБА МИ ХВЪРЧИЛОТО"!!!"НА БАБА МИ ХВЪРЧИЛОТО"!!!"НА БАБА МИ ХВЪРЧИЛОТО"!!!...И те естествено ще станат луди фенове на "На баба ми хвърчилото"То ще е едно от любимите им анимета.Само, че трябва да се замислим относно това дали ще гледат по такъв начин и на другото не чак толкова известно мистъри шонен фентъзи "На дядо ми хвърчилото"То може и да има два пъти повече смисъл от "На баба ми хвърчилото" но те няма как да го видят :? .
Когато си видял първото си аниме ти си живял с него радвал му си се и не можеш да го забравиш.Просто когато чуеш думата аниме ти се сещаш за него.Важното е на какво ще ни научи то, и ще ни накара ли да се променим по някакъв начин.Всичко зависи от самия човек от това до къде умее да харесва и цени.Няма значение дали някой ще се запали по Naruto, Bleach или "На баба ми хвърчилото".Дали ще умее да напредне и да се усъвършенства да стане по-добър фен и да не плюе другите анимета или фенове зависи от самия него.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 9:21 am 
Аватар
Masaka?!

Ама хора - няма 'положителен смисъл' на думата фенбой. :lol:
@Renever - начинаещите фенбойчета са си харесали едно аниме, което ги е впечатлило. Е, 'advanced' фенбойчетата са си харесали друго, не толкова известно и всички хейтят начинаещите, щото са повече и им се натрапва мнението им. Писал съм в предишният си пост за това.

Цитат:
Значи дразнят ме фенбойчета/фенгърлс тип Коне С Капаци

Абсолютно всички фенбойчета/фенгърлс сме коне с капаци по дефиниция. Проверете във вики или някъде другаде ако искате.

Малко примери:

Аз съм фенбой. В игрите в бойния колизеум гласувам понякога против всякаква логика. Вижте мачът Гримждоу - Онизука... Еми както и да го погледна Онизука няма и 1% шанс да бие и все пак гласувах за него :lol: Хората каквито и аргументи да ми бяха давали, каквото и да са писали - аз пак щях да си гласувам за Онизука, защото съм фенбойче - кон с капаци.
Казваш, че се дразниш, че хората поддържат до дупка Наруто/Блийч... е това е, защото не си Наруто/Блийч фенбой. На феновете на Гримджоу според теб в момента забавно ли им е, че (към момента) 34 човека са гласували за Онизука без той да има абсолютно никакъв шанс да бие. Ама никакъв. :lol:

Още един пример. CLC-san, ти си Урахара фенгърл. Сега, така е - предложи го за играта, гласува си за него. Над 90% от хората (+/- 7,8%) гледали Bleach и HxH биха гласували за Килуа, защото го смятат за по-силен. Ти си гласува за Урахара. Е, даде и аргументи защо, но това не те прави по-малко фен на Урахара.

Вече зависи колко акъл имат фенбой/фенгърл хората. Начетените дават аргументи за своята позиция и увъртат така, че да излезнат винаги прави. Кухите лейки в общият случай използват един и същ рециклиран аргумент, без да мислят, че той е бил оборен 1000 пъти, и въобще не ги е еня за чуждото мнение (начетените ги е еня доколкото да напишат добър контра-аргумент да го смачкат). В моя случай с Онизука - даже не се старах да пиша аргументи, щото е безсмислено (няма начин да бие както и да го суча) и просто си гласувах за него, щот съм фенбой - 'куха лейка' в случая. :lol:

Цитат:
ПП Мори пропуснал си ДБ фенбойте

Какво за тях? По-малко са от тези на Наруто/Блийч. Откога като си фенбой/гърл на някое аниме това те прави по-зле от тези на останалите анимета/герои... Между феновете на по-популярните анимета има и по-глупави хора, защото просто са повече (има повече шанс да има кухи лейки, следователно).
'Advanced' гледачите на анимета са по-малко и затова там може би са по-малко, но пак си ги има. Гледах наскоро един пич 'я, той се кефи на Блейм мангата, егати пича', после му чета мненията... 'малеее, тоя е страшно зле'... така че няма гаранция, дали ще си куха лейка независимо колко анимета си гледал/манги си чел.

Най-ме дразнят тия 'аз съм гледал 200+ анимета - значи съм по-прав'. Чаакай малко, според мен просто си си губил времето повече от останалите Изображение
Човек трябва да има база за сравнение - да, но след определена бройка - колко си гледал няма никакво значение.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 12:59 pm 
Аватар

Morridin написа:
Ама хора - няма 'положителен смисъл' на думата фенбой. :lol:
@Renever - начинаещите фенбойчета са си харесали едно аниме, което ги е впечатлило. Е, 'advanced' фенбойчетата са си харесали друго, не толкова известно и всички хейтят начинаещите, щото са повече и им се натрапва мнението им.

Мда имаш право и настина всички сме фенбойчета/гълчета.Но защо ако начинаещите фенбойчета ако са си харесали примерно някое си аниме и си пишат мненията там(смислени или безсмислени), то значи 'Advanced' фенбойчетата да са си харесали друго не чак толкова известно и да хейтят начинаещите, ако и те си защитават тяхното аниме, макар и с истински достоверни аргументи.Това няма ли да ги ги принизи и тях до същото ниво?Един 'Advanced' фенбой би трябвало да няма точно определено любимо аниме, може да има примерно едно, но то до не е единствения му обект на интерес.А ако види някав хейтърски пост на някав начинаещ пръшлио дето плюе другите анимета, просто да му затвори устата(все пак ако наистина е 'Advanced' фенбой), щото така или иначе не може да го изгони от форума(освен ако не е някой от шефовете 8) )
И искам да кажа, че Naruto и Bleach никога не са ме дразнили, харесвам ги и са ми едни от любимите анимета :P .Това не ми пречи да харесвам и One Piece и Dragon Ball и "На баба ми хвърчилото".Това, че примерно най-любимото ми от всички е само едно не го прави по-добро от другите(и то си има кусури, ама си го харесвам, красотота е в несъвършенството).Така, че да защитаваш само едно аниме е ограничаващо и безполезно.Моето най-любимо аниме примерно е "На баба ми хвърчилото" защо пък някой път и да не го покритикувам малко, ако нещо не ми е харесало.То пак ще ми е любимо, това че определено нещо от него не ми е харесало, не го изважда автоматично от моя топ 3 или 5 или 50...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 1:14 pm 
Аватар
Masaka?!

Е, те фенбойчетата дето са гледали повечко си имат повече от един любимец, в повечето случаи. То и начинаещите фенбойчета си имат повече от един. Говорех в най-общия план. А колко са/сме 'advanced' е спорно, затова го слагам и в кавички.

А това, че има фенбойчета дето плюят без да гледат - еми те са от кухите лейки :lol: Начетените фенбойчета като не знаят си траят, но все пак си гласуват за своите любимци /пак визирам бойният колизеум Изображение

Има я и обратната страна на медала:
Имаше един пич от форума, на 20 и нещо, човека е студент, няма време да се занимава явно много с аниме - гледа само Наруто и Блийч за разпускане. Просто човека наистина си има живот /за разлика от повечето от нас/ и няма време да гледа :lol:
И ще дойде някъв 'advanced' и ще почне 'ууу, Наруто въобще не е най-якото, нууб, гледай това и това и това и това...', 'хейт, хейт'...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 1:46 pm 
Аватар
Henshin!

За колизеума има и 3ти тип хора, като мен, на които цялата "битка" им се вижда прекалено абсурдна, за да я приемат на сериозно и да представят безкрай хипотетични аргументи защо еди кой си бил по-силен, защото в еди кой си епизод убил еди кой си с не знам си коя техника и било невъзможно да се counter-не и така нататък :) Всичко това е абсолютна фантазия и нито един "аргумент" не е валиден докато някой не направи аниме с тези двата героя, аз съм на мнението, че, както всички знаем, в света на аниметата всичко е възможно и ето защо всичко в играта, за мен, зависи от нивото на фенбойщина или можеби по-различно казано, общото впечатление което даден герой ми е направил като "силен" ;]

Сори, че съм малко офтопик ама все пак си мисля, че колизеума не е съвсем подходящия начин за определяне на хората :)

Edit: За да не стане недоразбиране, мен ме кефи да си чета аргументациите, определено се получиха интересни някои битки, но не е за всеки това нещо :)

Последна промяна evilduke на Пон Окт 08, 2007 2:39 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 2:13 pm 
Аватар
Masaka?!

Офтопиц: Е, аз съм давал примери... иначе - дам, чешаме си езиците в него общо взето, ама важното е да е забавно и да има повече активност в аниме раздела :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 2:27 pm 
Аватар
The No-Goodnick

Ем пикчето което е сложено за описание на фенбой е просто брутално :lol: и верно 8)

Ама т'ва: "Hands: Covered in Calluses and smelling of lotion. Weird!" направо ме уби :hotl:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]