Дата и час: Вто Фев 25, 2025 7:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Кой ще победи?
Анкетата свършва на Пет Окт 05, 2007 4:09 pm
 Kurogane  31%  31%  [ 18 ]
 Monkey D. Luffy  69%  69%  [ 41 ]
Общо гласове : 59

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2007 11:05 pm 
Аватар
Цар Алко

Нали се сещаш, че мангата не важи, каквото е излезнало на аниме това е, аз също си чета хрониките... ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2007 11:25 pm 
Аватар

..............

Последна промяна Darkprince на Нед Сеп 30, 2007 2:06 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 28, 2007 11:26 pm 
Аватар
Henshin!

Аз лично нямам представа кой би бил по-силен в случая, обаче: 1. клампизма ми напира, 2. На Darkprince аргументацията е по-убедителна ;]

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2007 12:45 am 
Аватар

................

Последна промяна Darkprince на Нед Сеп 30, 2007 2:06 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2007 4:11 am 
Аватар

няма да гласувам просто шанса ще определи кой да победи.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2007 8:57 am 
Аватар

Luffy :pirate2:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2007 9:06 am 
Аватар

Мисля,че Курогане ще спечели :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2007 9:28 am 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

Monkey D. Luffy :pirate: :pirate2:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2007 10:48 am 
Аватар

>>>>>>

Последна промяна Darkprince на Нед Сеп 30, 2007 2:05 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2007 8:54 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

T_T
Ебати ужасаааааааааа, не искаммм T_T
Впрочем верно, ако беше Зоро срещу Куроччи, щеше да е убииствено лелееееееееееее простооооо .__.
Начи, ако съпоставиме Зоро vs Luffy, Луфи може да го бие. Принципно, само Зоро и Санджи, но заедно, могат да спрат Луфи.
Да, вече може би не е така... но не гледаме мангата тук. Ако гледаме мангата става uber-сложно... Но ние гледаме аниметата. И за мое улеснение ОВА-та още не е излязла ;lol; Не сме виждали кой знае колко от Курогане в анимето, докъто Луфи е сцепил не малко градове в берзъркърската си форма... А и Луччи имаше способности тип DBZ направо, включително и като скорост.. но си го изяде въпреки това...

Та трябва да гласувам за Луфи. Demo yappari yadanaaa..... T_T Не искам... T_T Няма да гласувам T_T

А Зоро срещу Куро.. мале.. това щеше да продължи едно 20 дни или 20 секунди T_T I wanna fuckin see that!!!!!! T___T

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2007 10:10 pm 
Аватар

Kurogane макар че като гледам няма мн голям шанс

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2007 10:40 pm 
Аватар

Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
Monkey D. Luffy !!!
Аре умрете от яд! :twisted:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 01, 2007 2:38 am 
Аватар

Така поради разни причини ще се опитам да си събера аргументацията в един пост:

Darkprince написа:
Така първо ще кажа няколко думи за Luffy и Gear-овете: Изгледах възможно всичко относно битката му с Lucci и просто не мога да скрия, че съм изумен, не АЗ СЪМ ИЗУМЕН :shock: . Много яка битка. Просто няма такава като нея. Попрочетох това онова за Gear-овете (както бях казал, още не съм достигнал дотам с мангата)- еми "якинки" са си :lol: (който не знае за тях може да провери в wikipedia, там ги има). Така:
- 2. Gear - МНОГО МОЩНА и МНОГО БЪРЗА атака - бараж :shock: , НО има един недостатък - за нея Luffy използва много енергия/stamina и въпреки, че от гума, тази атака много го изтощава и ако противника му не е отнесен от нея, то нещата стават сложни. ЗАТОВА

-3. Gear - също МНОГО МОЩНА и ВСЕПОМИТАЩА атака, НО за съжаление много бавна и ако на противника още го държат краката, и ако успее да избегне удара, то с няколко "пестеливи" (пестящи време/разстояние) противника има възможност да достигне до него и да нанесе решаващ удар.

Още нещо за Luffy: "атаки с остри предмети" не са му от най-любимите и както спомена вече faye - когато става дума за "nakama", бързо го прихващат "дивите". Luffy има също още други атаки, но ще спра дотук, защото хората ще започнат да се чудят за кого всъщност въм гласувал. :lol: :lol:

Гласувах за Kurogane, поради следните причини:

- 1.Kurogane е бодигард на Princess Tomoyo (в страната си Nihon) -> тя е била мишена на assassin-и, така че Kurogane изпълнявайки дълга си (-> качества като чест, достойнство и т.н. не са му чужди), се е изправял срещу ВСЯКАКВИ противници. В началото на анимето даже отиде да се похвали на Tomoyo, че е елиминирал ВСИЧКИ протиници -> той се е доказал като най-силния в страната си. Сега това че на Tomoyo и бе Фтръснало от мачоменството му и го сиктирдоса в друг свят, това е друга тема. :lol: :lol: Така че и той е леко "лабилен", когато някой споменене нещо за Tomoyo :mrgreen:

- 2.Kurogane е ninja (въпреки че се бие с katana) -> той е доста подвижен...........ок......това звучи тъпо :lol: , добре да кажем, че е доста пъргав -> доказателство за това са битките му в анимето. И като ninja той също е подготвен/трениран за всякакви атаки. Вярно, че Luffy е МНОГО бърз, но едва ли Kurogane след като отнесе няколко удара, ще има желание да стой неподвижен и да гледа тъпо :lol: , даже ще се старае да избягва ударите на противника - все пак някои удари могат да се окажат фатални.

- 3.Kurogane е доста ЯК. Носи на БОЙ. Колкото и да го бият, той няма да се предаде и ще иска още, още и ОЩЕ :twisted: . Доказателство за това е т.1., И когато бяха в страната, където един FWR-лакей-доктор беше отвлякъл децата от един град, Kurogane трябваше да дръпне една от ръчките, регулираща нивото на водата на реката, и той взе, че на шега я счупи :lol:, а и също ->

- 4.Когато групата беше в Outo country, след една засада на едни oni-ta и Fai беше си изкълчил крака (горкичкият :lol: ), Kurogane му каза: "It's not that you won't die from it, but that you can't die. I'm going to kill those who are coming to kill me. I'm going to kill those who are trying to do away with people who are trying to protect their lives as well. I've lost count of how many I've killed already. I don't feel like saying pretty things. However.... There's nothing in this world I hate more than those who take their lives for granted" -> това е достатъчно доказателство за тезата ми, а и също ще ми потрябва за следващите ми аргументи. :)

-5. Kurogane е доста проницателен, така че на него трудно могат да се правят шикалки. Luffy си го спомням сериозен, когато се бие или става въпрос за nakama, иначе през останалото време или яде, или спи. :lol: Не че и Kurogane не е ставал за мезе доста пъти :lol: :lol:

-6. Колкото до слабите му места, то единсвеното, за което мога да се сетя е "проклятието" на Tomoyo - когато Kurogane убие някого, силата му отслабва.

-7. Kurogane има малко, но полезни атаки (също са и дистанционни): може да се разпределят на: по-леки - Hikougeki (Flying Light Attack - a blue, lightening-like attack), Senryuu-Hikougeki (Sparkling Dragon: Flying Light Attack - a blast of blue light); средни: Chiryuu Jin-En-Bu (Earth Dragon: Circular Attack Dance - a circular swell of golden light, obliterates enemies, може да се каже, че е масовка), Tenma Shory Sen (Heaven's Magic: Rising Dragon Flash); доста по-силните: Tenma-Ku-Ryou-Sen (Divine Magic: Sky Dragon Flash - big blue dragon - и то какъв :shock: ) и специалитетът Hama Ryou-ou-Jin (Magic Wave: Dragon King Sword) :D И за да онагледя силата на атаките му, отново пример - пак случката в Outo country: след като раниха Fai, използвайки средна по сила атака (Chiryuu Jin-En-Bu), мечът му се счупи :shock: (пак :lol: ). Сега ще си кажете, че такива мечове ги продават по битаците :lol: , ами в случая на Kurogane този меч му вършеше доста добра работата, когато млатеше oni-та из Outo country (преди да вземе Souhi), просто не издържа на силата на атаката му.

- 8. Противниците на Kurogane са малко, но не какви да е - Seishirou (X/1999, не точно същия, но си е същото гаднярче :twisted: ), беше налазил също Ashura :lol:, RG Veda, но Yasha развали прекалено рано купона :lol: , Syaoran (когато бяха в Shura) =>=>

=> -9. Това не означава, че Kurogane, че след като се е доказал в страната си, той си е наумил, че е най-силния, НАПРОТИВ, когато групата пътуваше из различните измерения, винаги му беше скучно :lol: и все търсеше начини да се сбие, да се докаже -> т.7 + босът на гангстерчетата от Hanshin, който имаше kudan Level 1 (т.е. най-силното ниво за там) - сега, че той беше слабичак и Kurogane беше благосклонен и не искаше да го бие много :lol: , това е друга тема :lol: - малко ли oni-та (от най-слабите до най-силните), демони, рокерчета натупа, че и даже насмота почти цяла арния от FWR-роботчета :lol: Сега за двата сезона на анимето , аз мисля, че са достатъчни. :wink:

-10. Още нещо - Kurogane е имал тежко детство -> като малък, демони наднали страната му и убили баща му, а майка му - пред самите му очи. Това за мен е повратна точка в живота му -> ЖЕЛАНИЕ да стане СИЛЕН и ВСЕ ПО-СИЛЕН, за да може да защити, тези, които обича (макар че като малък Kurogane е искал да бъде силен колкото баща си), и да търси начини да се самоувършенства (40 и 41 еп.). Така че не е някакъв slacker. :wink: Всъщност смъртта на майка му предизвиква такава реакция у него, че в анимето само показват, как демоните атакуват, Kurogane взима Ginryuu от изтръгнатата ръка на баща му, а в следващата сцена - единственият оцелял е само той, озверял от болка.

-11. Групата от ТС пътува из различни измерения/светове -> ИЗМЕРЕНИЯ/СВЕТОВЕ > СТРАНИ. По никакъв начин не подценявам силите на героите от ОР, даже напротив, но се замислете дали силите на character-и от едно измерение ще е съизмеримо с тези на други такива от друго измерение?

Сега броя на епизодите и на двете анимета не могат да се сравняват, все пак TC има само два сезона и едно OAD (което ще излезе ноември месец, но за мен е вече излязло, има си клипче, картинки :P ), а ОР - 200+ и още филми. Така че "килото" победени противници и порутени сгради на Luffy не могат да се сравняват с тези на Kurogane (казахме вече повече епизоди) :lol: . Но немците са казали: In der Kürze liegt die Würze. :wink:

P.S. Споко, този път това съм наистина аз, т.е. аз де, който трябва. :lol: Моля не трийте :onegai:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 02, 2007 9:25 am 
Аватар

:lol: :lol: :lol:

Luffy ще го спука от бой този Курогане :D
ще го бие и ще го бие докато онзи вече не може да се изправи :twisted:

даже мисля че Luffy ще иде на финала тука :!:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 02, 2007 9:45 am 
Аватар