|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Надценяват ли се ЕС (европейският съюз) Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 7:48 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Та за съюза, в който толкоз се мъчихме да влеземе да поговорим... Тия плу... ъм.. тия хорица, не се ли понадуха малко ТВЪРДЕ МНОГО
За какво говоря: 1. Съдят MS за това, че бил монополист OH MA GOSH, то тва е от ония ден, let us sue'em o_O. Ок, съдят ги, става въпрос за територията на ЕС -ок. НО погледнете темата в раздел "Новини". Сега пък искат да наложат ограничения в продукта MS VISTA, както и до колкото разбрах - да накарат MS да разкрие едва ли не сорса на някои от програмите си, за да може други мижави компанийки да се развият на техен гръб??!!! WTF?! Кви сте вие бе X_x. Ок, аз леееко ненавиждам MS и съм резервиран към да речем всичките им продукти, обаче... какво е това? Все едно некво си племе в ЮАР да дойде да ми каже да спра да им продавам кайсии щото други фирми не печелят заради мен? Ъх...
2. Щели да забранят(/ограничат) на руска фирма за газ, да внася, за да спре зависимостта на района от тях или най-малкото да спонсорират други(което е по-добрият вариант, но пак странен). Моляя... Някви пичове захранват егати големия регион с гас - ЕСТ печелят пари от това, и тъй като тоя регион сам не може да се оправи, нито да им създаде конкуренция, ЕС ще им кажат "stop your buisness here, so you can loose some big ca$h, ok..."
Не съм особено на ти с политиката или търговията, ноооо... ЕС да не би да са вече световен контролен орган и аз да не знам =/// Ест. че за всички дребни фирмичи това е УРА, обаче с какво право ЕС раздват световно правосъдие? Ми та те утре ще почнат да нареждат на китай да не изнася боклучетата(като тия в магазините за лев), защото зарибяват твърде много? Просто го очаквам утре в новините
Разбира се, като човек не приемащ това 'правосъдие', първото което би ми хрумнало е "тия си ползват властта, за да могат да прокарат свойте хора на пазара"
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 8:06 pm |
|
Reanimater |
|
|
Регистриран на: Вто Май 08, 2007 2:36 pm Мнения: 220 Местоположение: София
|
1. Sun Microsystems съди Майкрософт.
2. Руснаците манипулираха изборите в Беларус и Украйна, или поне се опитаха чрез газопроводите си и увеличаване на цената на газа. Заслужават си го.
3.Европейския съюз не се надува, а е втората по-големина икономическа и политическа сила в света и единствен по рода си вид съюз, има за какво да се "фукат".
4.На китай беше забранено да внася твърде много текстил, в един момент 90 процента от вноса за Европа идваше от Китай и Азия, на текстил. Знаеш ли по какъв начин действа това на региона - еми зле! Това убива бизнеса. Някой хора на другия краи на света се нуждаят от ориз, кафе и долар на ден, за да работят, е дори в България стандарта е по-висок.
Не съм специалист в областта, но се интересувам достатъчно от икономика, достатъчно, за да знам че ти не си специалист и че не се интересуваш много от икономика. Европейския съюз е създаден с такава цел, започва като икономическа организация с цел по-добър пренос на метал и въглища, след това се премахват границите и т.н.
Еврото, субсидиите, общата икономическа политика, това е основата и главната идея на съюза. Свободното пътуване е последствие, а не причина.
Без регулацията на тази организация, която съществува вече 50 години, не се знае как щеше да изглежда Европа сега.
Хм, аве по-добре с тях, отколкото без тях. А и в САЩ също има анти-монополистки дела: срещу Майкрософт, срещу АТ и Т, срещу големи компании за цигари и т.н.
Това е практика още от 100 години насам, имало е дела срещу петролния монопол на Рокфелер...
Nothing new under the sun.
Toushirou написа: мда прав си ! надцениха се....
Всъщност хич не е прав Без добър рефер на един голям пазар като европейския, се появява нестабилност, а това е нещото, което инвеститорите много мразят. И ако си държат парите и не инвестират, всеки пати.
Пример: нестабилност е да нямаш алтернатива на евтин източник на енергия за производството на някаква фабрика, тъй като можеш да разчиташ само на един източник (руския). За това се търсят алтернативи.
Последна промяна Reanimater на Сря Сеп 19, 2007 8:10 pm, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 8:09 pm |
|
Super_Beast |
|
|
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 9:40 pm Мнения: 7954 Местоположение: FIRELINK SHRINE
|
Nilion написа: А според мен не се надценяват, но прекаляват. Да не е честно, но ЕС е едва ли не създаден, за да е контролен орган над Европа. Това е част от идеята му. Не разбирам какво толкова против имате. Разбира се винаги има губещи, но погледнете повече от страната на печелившите.
а защо да гледаме там като сме от другата страна а?
_________________ It`s Over 9000!!!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 8:33 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
M =/ Тrue, не съм разбирач и не се интересувам достатъчно, но все пак ще си перифразирам думите, за да съм сигурен, че не сте ме разбрали погрешно. Нямам против съществуването на ЕС. Нямам против юрисдикцията му над територията на ЕС. Нямам против спонсорирането и насърчаването на конкуренция.
Имам против раздаването на световно правосъдие, засягащи не просто териториите на ЕС. Под "надцениха ли се" имам предвид точно това. Нормално е да има с какво да се фукат. Въпреки целият им авторитет обаче, те са ЕС, не са световен орган за раздаване на ред и правосъдие. Или ако са такива- аз просто не знам явно.
Това кой съди MS ме грее, както казах не съм им фен, те че го заслужават даже и съм съгласен. Но едно е да се бориш за конкурентоспособност на свойте, друго е да нареждаш на чуждите да намалят, че твойте не смогват. Когато нямаш алетрнатива е разумно да я създадеш, не да мачкаш източника си. Също като при кашлицата. Вместо да се стараеш да не кашляш, пробвай да спреш да пушиш(чист пример, не ме нападайте на офтопик ).
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 9:12 pm |
|
the_real_maniac |
|
|
Регистриран на: Нед Окт 22, 2006 12:58 pm Мнения: 942 Местоположение: Europe -> BG
|
Защитавата си интересите с кръв , ти се чудиш дали няма да го защитават с дела, много на сериозно си се взимат - да , щото ... ... ми щото примерно това са е*ати най-развитите държави на Европа .. т.н Стар континент
като изключим Русия и САЩ
кой са остналите Велики Сили ?
Англия , Германия ,Франция
сега нещат не са точно така, но това са държавите който не просто са се били , ами .. много простотии са правили , защото са мислии че са прави ...
да не кажа, че може ЕС да прави много глупости, но прави и доста хубаво т,а ак че сложна работа.
_________________ At 5.6(or 8.07) there's just no limit, you're absolutely FREE !
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 9:12 pm |
|
TheDutyCalls |
|
|
Регистриран на: Чет Дек 08, 2005 11:26 pm Мнения: 563 Местоположение: Nqkade tam
|
[яуоте="бабагинка"]Е поне не разрешават проблема с бруте форце както някой други "съединения" [/яуоте]
че това тези дни е почти невъзможно
_________________ Im walking my way,dying a bit every day...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 9:13 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
TheDutyCalls написа: [яуоте="бабагинка"]Е поне не разрешават проблема с бруте форце както някой други "съединения" [/яуоте] че това тези дни е почти невъзможно
Всъщност е, но би донесло повече проблеми отколкото са реално допустимите
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 9:30 pm |
|
M1sT1kaL |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 19, 2007 5:26 pm Мнения: 779 Местоположение: In the middle of the slack
|
TheDutyCalls написа: всичко което прави еу тряабва да се подкрепя.Все пак те са по развити държави с много по големи интереси от някаква си българия на някъв си балкански полуостров.тва че ние сме прецакани на кои му пука?ни така или иначе винаги сме били под ножа
Бих казал че това е много кофти изказване защо мислиш че така. България е една от страните с много добро минало и много кофти получили се неща по време на робството. Англия Германия Франция еми да де е тея страни големите дето викаш, е точно малката България дето за "нищо" не става им пречеше нали. Е тея големи страни ни предложиха да влезем в ЕС за да премахнат определени неща който им пречеха. А това че имаме глупави депутати който не пазят интересите на страната е друг въпрос...
_________________ .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|