|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:08 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 22, 2007 11:43 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5225.jpg) |
the_real_maniac |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Нед Окт 22, 2006 12:58 pm Мнения: 942 Местоположение: Europe -> BG
|
относо самата тема като Питанка ... виждам само този отговор за мене:
Простотията ходи по хората, А понякога и по животните.
Белгарион ... ще ми простиш , но според мен това е една от най-****** теми
то не че зададено грешно, то не че в поста ти въпроса се променя поне 3 пъти !
стига се накрая даже "Абе вие всъщност не за силата, ами въобще готови ли сте да жертвате всичко"
така че .. изясни си въпроса
изясни си колк охора въобще ще разберат какво ги питаш
и накрая се погледни в огледалот и си кажи: станах спамер, ама верно
и реши дали да се гръмнеш или не
пп: това последното беше шега, но на там отивах с тези изречения хахаха ... та сериозно , е*ати простотията ...
това ми е отговора ... и не го вжидам в анкетата...
_________________ At 5.6(or 8.07) there's just no limit, you're absolutely FREE !
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 22, 2007 11:48 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2268.jpg) |
DarkAzazel |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Вто Яну 17, 2006 1:46 am Мнения: 694 Местоположение: Стара Загора
|
Belgarion написа: Цитат: Незначителен не значи никакъв , пък и ако не изпитваш емоции няма да изпитваш нито нуждата , нито мотивацията да вършиш каквото и да било със силата си. Да, затова и уточних, че ако остане нещо ще е адски променено ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Любопитен съм, защо смяташ че нуждата и мотивацията са част от емоцийте? Ще се радвам, ако споделиш на каква база си направил този извод ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
И си наясно , че ще са променени защото ?
Прочети пак , какво съм написал.Казах , че ако не изпитваш емоции няма да изпитваш нужда или мотивация , а не че те са такива.
И тук аз мога да ти задам следния въпрос: ако имаш тази сила и не изпитваш емоции , каква нужда или мотивация би имал ?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 22, 2007 11:52 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
@the_real_maniac Много правописни грешки имаш тоя път, май пропусна спел чека а
Цитат: то не че зададено грешно, то не че в поста ти въпроса се променя поне 3 пъти ! Ти прочете ли го въобще ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) , какви 3 пъти , какви промени бе човек ![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif) . Аз много ясно съм си го написал, а че ти не можеш да го изтълкуваш както трябва си е твой проблем ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Цитат: стига се накрая даже "Абе вие всъщност не за силата, ами въобще готови ли сте да жертвате всичко" И? Пак казвам - най-великата сила срещу най-великата жертва, кое не можа да схванеш Цитат: така че .. изясни си въпроса Аз въпроса много добре съм го изяснил, ама май някой хора ги мързи да четат ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Цитат: това ми е отговора ... и не го вжидам в анкетата... Впечатли ме с рядко безмислен пост ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) (а аз съм бил спамер а ![=))](./images/smilies/=)).gif) , успя да ме разсмееш ![=))](./images/smilies/=)).gif) ) пп. DarkAzazel написа: Belgarion написа: Цитат: Незначителен не значи никакъв , пък и ако не изпитваш емоции няма да изпитваш нито нуждата , нито мотивацията да вършиш каквото и да било със силата си. Да, затова и уточних, че ако остане нещо ще е адски променено ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Любопитен съм, защо смяташ че нуждата и мотивацията са част от емоцийте? Ще се радвам, ако споделиш на каква база си направил този извод ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) И си наясно , че ще са променени защото ? Прочети пак , какво съм написал.Казах , че ако не изпитваш емоции няма да изпитваш нужда или мотивация , а не че те са такива. Променени ще са я. Ако се поразходиш в сърцевината на ядрен реактор ще виждаш ли и ще ти бъде ли косата 100% ок след това? Без промени? Надявам се си схванал тънкия намек ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Коментара ми беше провокиран от частта "няма да изпитваш". Нуждата и мотивацията не са емоций а инстинкти, също така първоначалната причина да бъдат предизвикани може да се дължи на извод добит след обмислянето на дадена ситуация ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) DarkAzazel написа: И тук аз мога да ти задам следния въпрос: ако имаш тази сила и не изпитваш емоции , каква нужда или мотивация би имал ?
А нима трябва? Ти за чист интелект чувал ли си ?
Последна промяна Belgarion на Чет Авг 23, 2007 12:02 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 23, 2007 12:00 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
DarkAzazel написа: Frostburn значи казваш , че ще имаш силата ,с която за тебе абсолютно всичко е възможно и ще си направиш живота по-труден за да ти донесе удоволетворение когато накрая получиш каквото искаш ?? надявам се виждаш иронията
не това не е което аз ще избера, това си представях че вие може да го изберете, на базата на това което казахте
хората не се раждат еднакви, нито по външност нито по ум, така че Bel, не си прав за това специално
ако се задълбочи още повече темата, ще стане кофти
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 23, 2007 12:05 am |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
the_real_maniac написа: Добре бе човек как по-леко да ти акжа ,че за мен темата ти е страшно безмислена и по-зле ?
Ами ... по л.с. ? Поне аз знам че може и да се ползва за това ^^ (надявам се схвана сарказма ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) , нищо лично де ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) )
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 23, 2007 12:21 am |
DarkAzazel |
|
Регистриран на: Вто Яну 17, 2006 1:46 am Мнения: 694 Местоположение: Стара Загора
|
Хах аз пък казвам , че можеш да получиш силата И да останеш абсолютно същия и тъй като говорим теоритично няма никакъв начин да ме обориш.А отностно инстинктите би ли ми казал , какъв инстинкт би имало създание , което няма нужда нито да се храни , нито ще има някакъв естествен враг ,при това със способноста да създава живот ?
И да чувал съм за чистия интелект ... и мисля , че от чисто интелектуална гледна точка , ако имаш тази сила не би я използвал за нищо , защото няма да ти се налага.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 23, 2007 12:32 am |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
DarkAzazel написа: Хах аз пък казвам , че можеш да получиш силата И да останеш абсолютно същия и тъй като говорим теоритично няма никакъв начин да ме обориш.А отностно инстинктите би ли ми казал , какъв инстинкт би имало създание , което няма нужда нито да се храни , нито ще има някакъв естествен враг ,при това със способноста да създава живот ?
И да чувал съм за чистия интелект ... и мисля , че от чисто интелектуална гледна точка , ако имаш тази сила не би я използвал за нищо , защото няма да ти се налага.
Може и да може да се получи така силата, но аз започнах с въпроса ДАЛИ АКО ТРЯБВА да се жертват толкова ценни неща пак някой би се решил
По въпроса с инстинктите си отговори сам в последното си изречение
А ако не зацепваш - както казах, нуждата и мотивацията не са резултат присъщ единствено на инстинктите ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) При чистия интелект те са едни от основните действащи принципи за изпълнение на задачите
Пък за това дали създание без нужда да се храни и естествен враг ще има някакъв инстинкт или какъв щял да бъде той , ще заявя, че такова създание би развило възможностите на интелекта си
В последното си изречение сам си постави клопка ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . Напротив, точно защото има сила ще се ползва за нещо ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) . Ти като имаш крака и ръце, защо не спреш да си ползваш краката, щом със същия успех ръцете могат да поемат тяхната функция заедно с останалите си просто защото имат силата? Помисли върху това
А за оборването - dude, това е дискусия на базата на анкета, не е спор, че да има нужда да побеждаваме
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 23, 2007 12:37 am |
Ensenga |
|
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
DarkAzazel написа: какъв инстинкт би имало създание , което няма нужда нито да се храни , нито ще има някакъв естествен враг ,при това със способноста да създава живот ?.
това е много добър въпрос, тъй като от инстинктите идват и повечето интереси
мии да кажем че това ще е ново същество с нов начин на мислене и вероятно нови инстинкти, ако не прекратим връзката с биологичните характеристики на човек, иначе няма да е същество
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 23, 2007 12:40 am |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
Frostburn написа: DarkAzazel написа: какъв инстинкт би имало създание , което няма нужда нито да се храни , нито ще има някакъв естествен враг ,при това със способноста да създава живот ?. това е много добър въпрос, тъй като от инстинктите идват и повечето интереси мии да кажем че това ще е ново същество с нов начин на мислене и вероятно нови инстинкти, ако не прекратим връзката с биологичните характеристики на човек, иначе няма да е същество
Напротив, ще Е същество и то живо, но не и живо по човешките дефиниций ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) (които според мен са адски нелепи, но кой ли ме пита xD)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 23, 2007 12:51 am |
DarkAzazel |
|
|
хах , че аз не съм си и мислил за побеждаване все пак всички си имаме лично мнение и съм наясно , че нито ти ще си промениш мнението нито аз ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) просто разнищваме въпроса :} и го казах в смисала на това , че тъй като говорим теоретично не можеш да обориш аргумента ми за това , че може да остане непроменен
Мне инстинктите и интелекта нямат нищо общо пример:
взимаш едно куче и един човек. Хвърляш една пиратка пред кучето и човека.Пиратката гръмва - кучето се разбягва( инстинкт за самосъхранение) човека (може да се стресне разбира се , ако не знае , че пред него има пиратка) не се разбягва ми си вика я пиратка.
Цитат: Пък за това дали създание без нужда да се храни и естествен враг ще има някакъв инстинкт или какъв щял да бъде той , ще заявя, че такова създание би развило възможностите на интелекта си
не знам какво разбираш под ултиматна сила , но според мен и ултиматно развит интелект влиза в пакета
И да наясно съм с темата но е неправилно зададена според мен защото както вече отговорих да готов съм да я платя тази цена но не искам това което ми се предлага
едит:и тъй като всички си мислим за различни неща всички сме до известен смисъл прави де
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 23, 2007 12:56 am |
Ensenga |
|
|
DarkAzazel написа: взимаш едно куче и един човек. Хвърляш една пиратка пред кучето и човека.Пиратката гръмва - кучето се разбягва( инстинкт за самосъхранение) човека (може да се стресне разбира се , ако не знае , че пред него има пиратка) не се разбягва ми си вика я пиратка.
най-глупавия пример за инстинкт за самосъхранение - пиратка
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 23, 2007 1:08 am |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
DarkAzazel написа: Мне инстинктите и интелекта нямат нищо общо пример: взимаш едно куче и един човек. Хвърляш една пиратка пред кучето и човека.Пиратката гръмва - кучето се разбягва( инстинкт за самосъхранение) човека (може да се стресне разбира се , ако не знае , че пред него има пиратка) не се разбягва ми си вика я пиратка. За пореден път ще се повторя, та дано тоя път ме разбереш. Инстинктите са си инстинкти, интелекта си е интелект. Двете попринцип работят добре заедно, особено когато интелекта е доминантен ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Сравнението с кучето и човека очевидно е неподходящо, поради липсата на интелект у животното, или поне свръх малките зачатъци на разум в мозъка му ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) (макар да няма как да се докаже твърдо това, за сега оставам на това мнение) А някои хора са с толкова преобладаващи инстинкти, че ако дори просто пляснеш силно с ръце иззад гърба им, ще побягнат с викове, да не говорим за гърма от пиратка ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) DarkAzazel написа: не знам какво разбираш под ултиматна сила , но според мен и ултиматно развит интелект влиза в пакета Всъщност това не е задължителен фактор ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) DarkAzazel написа: И да наясно съм с темата но е неправилно зададена според мен защото както вече отговорих да готов съм да я платя тази цена но не искам това което ми се предлага И заради това смяташ че съм задал въпроса неправилно ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) , are you serious? ![=))](./images/smilies/=)).gif) Ако исках щях да дам допълнително вариаций за отговори, но съвсем целенасочено не го направих. Точно за да не настане объркване DarkAzazel написа: едит:и тъй като всички си мислим за различни неща всички сме до известен смисъл прави де ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
еми да, това се подразбира
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|