Дата и час: Съб Мар 01, 2025 7:58 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 13, 2006 11:30 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Дамм, готина тема. Но това е единия шамар де, има си и друг. Все пак темата е предимно за over 20 годишни отакувци :) А и предполагам (въобще не се осланям на някакви знания, просто предполагам) - в големия град, че е така- да, но не смятам, че в провинционалните градчета се гледа с чак толкова лошо око на отакувците.

Всъщност в днешно време 'отаку' не носи чак толкова обиден смисъл, като навремето. Нещата се изместват с хората. Преди е било мн по-зле, но в днешно време, до колкото знам, дори има такава специалност в тамошните университеи -за изучаване на 'маниите'....

ПП: nice cosplay .. Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 24, 2006 1:25 pm 
Аватар

BlossomStar написа:
....супееееер глупаво е....в Япония има ли изобщо някаква логика за каквото и да било... :roll:

Не.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 30, 2006 12:37 am 
Аватар

Местоположение: In the land where I am surrounded by cute 18 years old japanese schoolgilrs
Мда, интересна тема, наскоро и аз започнах да търся и да чета повече инфо за отакутата и производните им. А между впрочем кога е написана тази статия (в оригнал имам впредвид :) ), че ми се струва, че е малко пресилено това с отритването, не че съм бил в япония, но бях останал с впечатлението, че вече започва да не се гледа с такова лошо око на отакутата
P.S. Morridin откъде помпиш това инфо (надявам се да не е на японски )

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 17, 2006 4:49 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Сега като разглеждах hentai game форума на hongfire попаднах на един пост на японец който е живял в Щатите ( което обяснява и факта че може да пише на английски :roll: :lol: ), в който има много интересна информация :

Doom3k написа:
We do talk of ero, just about anywhere, we discuss releases, events or game plot (or description of how moe a chara is) even in the subway, in fact there are sometimes people reading eromanga or erobook just infront of you.
I know this isn't possible in the US of course (last time I went though people would say nice things about my maid t-shirts or cosplay elements lol). Of course in Maid cafe eroge is normal talk too. :3

Та щом могат спокойно да си обсъждат хентая ми се струва, че надали има нещо срамно в това да се говори за анимета. Като се има предвид обаче че това все пак са относително млади хора, но при всички положения над 18 годишни :roll:

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 15, 2007 6:09 am 
Аватар

Доста странно, сега дочетох статията ... представете си да влезете в някой ресторант, да питате някой приятел :
- Hey, have you watched the new episode of Code Geass ?
и всички съседни маси да се изнесат, крещейки :
- He watches anime, he's a monster !
При положение, че в Япония анимето и мангата са ценени, от къде на къде да си otaku е престъпление . . . ?!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 04, 2007 1:59 am 
Аватар

а хрумвало ли ви е че в някои части на страната може да е дискриминация, а в други да се приема нормално, не нали, но обаче дя някъде е така и често когато някой говори по някаква тема за някоя държава се появяват спорове и никой не се сеща да погледне по нерационално.
в Япония обаче отакутата могат да стигат до крайности в тяхната мания което не се забелязва в другите държави, и това може да налива масло в огъня - че японците са леко крайни, хем много лошо съдат, хем това което съдат може да е много лошо

чувал съм, че когато японец и чужденец кажат че гледат аниме се приема по различно

а когато на нас част от отакувщината ни се изразява в харесване и изучаване ня япония, те няма кво да я харесват и да я изучават, нали там са израстнали :lol: така че те запълват това с повече гледане на аниме и задръстеняковщина, а също така е известно че изучаването на чужди култури, езици и обичаи развива мисленето и човека, сещате ли се как може наистина просто проблема да си е в j-отакутата а не в другите японци или анимето

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 03, 2007 7:54 pm 
Аватар

абе правят се и те на важни! :evil: :evil: :evil:за деца били!надути снобове!сигурно и тия ,дето говорят така,са фенове,ама понеже се срамуват,си избиват комплекси!изобщо не мога да повярвам,че в япония аниметата ги принизяват по такъв начин!и то почти всички жанрове! :shock: :shock: :shock: :x :x :x

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2007 12:07 am 
Аватар

Amenseut написа:
абе правят се и те на важни! :evil: :evil: :evil:за деца били!надути снобове!сигурно и тия ,дето говорят така,са фенове,ама понеже се срамуват,си избиват комплекси!изобщо не мога да повярвам,че в япония аниметата ги принизяват по такъв начин!и то почти всички жанрове! :shock: :shock: :shock: :x :x :x

Ами, това отношение не мисля, че е само заради аниметата, хентая и мангата. Не знам, но от това, което съм гледала/чела там крайностите са доста по - изявени отколкото в останалите части от света. Просто в един момент, има случаи, в които аниметата се превръщат от хоби в зависимост и изместват целия останал живот на човека, сякаш. Не знам, но ако имам пораснал син и лавиците/шкафове/etc в стаята му целите да са запълнени с разни модели на роботчета и тн, и освен компютъра и леглото друго да няма вътре... ами аз ще го изхвърля да спи навън. Колкото и да обичам анимета, манга и останалите неща, в такава стая не бих могла да живея. Макар че това все още е по - лекия вариант на отакувщина. Сега си представете случая с 30+ годишен мъж без какъвто и да е личен живот, на който като влезеш в къщата му, едвам има място да се придвижиш от стая в стая, защото по всички възможни места са накачулени кукли, около 50 на брой поне, с които той прави секс... сменя им личицата(да не говорим за тези, които наподобяват малки момиченца), прическите, дрешките... еми и мен ще ме е гнус да се приближа до такъв човек честно казано.

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2007 11:52 am 
Аватар

lol Megera
това е някво прекалено, дори и за мене, къвто съм привърженик на крайностите и "истински свят на боклука"

май вкара повечко фантазияв това с куклите :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2007 12:04 pm 
Аватар

Е аз за крайностите говорех така или иначе. Но това и мен ме беше шашнало... гледах го в една от поредиците на BBC Japanorama, човека си показа къщата... наистина изглеждаше така. Може би още ги има качени на АО... който не вярва, може да го потърси да го изгледа. xD

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2007 11:00 am 
Аватар

Абе май в 40-те беше тоя човек с куклите :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 04, 2007 9:44 am 
Аватар

BlossomStar написа:
добре де, а тези хора, които правят аниметата и комиксите...за тях какво мисли обществото?

не трябва ли да ги линчуват:):):):):)

според тях да, ами тези , които озвучават аниме-тата?....все едно да кажеш:
"А! Познах те по гласа...ти си този, и този, и този....хайде сега да те линчуваме"

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 13, 2007 10:37 am 
Аватар

Добре,че не са намерили и пуканки в апартамента на Тсутому Миязаки ,инъче хората щяха да пазят в тайна(от обществото) пуканки-ядящата си самоличност,а производителите на пуканки щяха да са ниско в йерархията.
Т'ва е пародия на пародията просто,не,не.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 20, 2007 7:49 pm 
Аватар

Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
Множинството мачка :)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]